Menu

Akagera Safari

U kunt uw rondreis door Rwanda eventueel uitbreiden met een safari in het Akagera National Park. dit is het enige park in Rwanda waar safari’s mogelijk zijn. Het landschap bestaat voornamelijk uit open graslanden en een labyrint van moerassen en meren. Samen met een ervaren ranger gaat u op zoek naar buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en verschillende antilopensoorten zoals de oribi en de elandantilope. In de meren leven nijlpaarden en krokodillen. Akagera is ook een waar paradijs voor de vogelliefhebber.

Noot: Deze Akagera Safari reserveren we alleen als onderdeel van een complete maatwerkreis.

Reisduur: 3 dagen

Kigali - Akagera National Park - Kigali

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Kigali - Akagera National Park
Samen met uw chauffeur reist u in circa drie uur, naar het Akagera National Park. De komende twee nachten verblijft u in de Akagera Game Lodge. Dit is de enige overnachtingsmogelijkheid in het park. De lodge ligt op een heuvel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Lake Ihema en Tanzania in de verte. Na de lunch staat er een boottocht op Lake Ihema op het programma. In het meer leven krokodillen en nijlpaarden. Na de boottocht verkent u het park ook nog met de safariwagen.
Dag 2 Akagera National Park
Na een vroeg ontbijt gaat u wederom op safari in het park. Akagera heeft een oppervlakte van 2500 km2 en grenst aan Tanzania. Het landschap bestaat voornamelijk uit open graslanden en een labyrint van moerassen en meren. De Akagera Rivier stroomt door het park en is een van de bronnen van de Nijl. De meren (Kivumba, Hago, Mihindi en Rwanyakizinga) die in het park liggen zijn bekend om hun uitbundige vogelleven, waaronder de gonolek en de vreemd uitziende shoe-bill. Een picknick lunch wordt meegenomen vanuit de lodge en op de top van Mount Mutumba genuttigd. Dit is het hoogste punt van het park. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de meren van Akagera en de Karangwe Mountains in Tanzania.
Dag 3 Akagera National Park - Kigali
Vroeg opstaan om wederom op safari te gaan in het park. Met geluk ziet u buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en verschillende antilopensoorten, zoals de oribi en de elandantilope. Na de safari rijdt u terug naar Kigali waar u overnacht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per auto met privéchauffeur
 • gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • boottocht op Lake Ihema
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • mineraalwater
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • drankjes
 • fooien
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

exterior - Hotel Chez Lando - Kigali - Rwanda
Hotel Chez Lando - Kigali
incl. ontbijt
Hotel Chez Lando staat bekend om zijn gastvrijheid en bij binnenkomst voelt u zich dan ook meteen thuis. Het hotel ligt ideaal op de route naar het centrum van Kigali. Hotel Chez Lando beschikt over 82 kamers met elk een privé terras. Op uw terras heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen. De kamers zijn licht en voorzien van alle comfort. Stijlvol en modern worden gecombineerd met de typische elementen van Rwanda. De kamers hebben comfortabele bedden, een TV, een douche en een bad. In het Chez Lando Hotel heeft u keuze uit twee restaurants. Kies bijvoorbeeld voor Chez Lando Grill. Tijdens deze barbecue geniet u van de Rwandese specialiteiten. Of ga voor La Fringale, waar u keuze heeft uit gevarieerde gerechten.’s Avonds kunt u naar de lokale dansclub en voor de kinderen is er een speciale speelruimte.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Perfect verlengingsarrangement na een bezoek aan de chimpansees en de gorilla´s in Rwanda.
 • Akagera National Park is het enige park in Rwanda waar u op safari kan gaan.
 • In Rwanda bieden we een ruime keuze aan lodges. We kunnen daarom tijdens deze reis de accommodaties selecteren conform uw wensen en budget.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »