Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Seychellen

Klimaat en reistijd Seychellen

De Seychellen hebben een warm en vochtig klimaat. De temperatuur varieert van 28 tot 30 graden Celsius wat het er zeer aangenaam maakt. Wel moet u rekening houden met de verschillende moessons die hier voorkomen.
 • juni - oktober:
  In deze maanden is het relatief droog en valt er alleen lichte regen. Door de zuidoost moesson is het koel, waarbij de piek in juli en augustus bereikt wordt. Deze twee maanden behoren ook tot het hoogseizoen, waardoor de accommodaties eerder zijn volgeboekt (en eventueel wat duurder zijn). De maanden mei tot oktober zijn goed om te gaan (catamaran) zeilen en/of te gaan windsurfen. Wel moet er rekening gehouden worden met het zeewier dat gedurende deze maanden op de stranden voor kan komen. De overlast van het zeewier komt vooral voor aan de oost- en zuidkust van Mahé en de westkust van Praslin. Voor onderwatersporten zoals duiken en snorkelen zijn de maanden maart, april, mei en september, oktober en november geschikt. Door de sterke wind raden wij u aan tegen een meerprijs te gaan vliegen tussen de eilanden. De zee kan ruw zijn waardoor de overtochten per boot zeeziekte kan veroorzaken.
 • november:
  Deze maand wordt gekenmerkt door de verschuiving van de wind, die in de maand november uit het zuidoosten tot noordwesten komt. Deze maand staat ook wel bekend als het begin van het regenseizoen. Het is relatief warm en er is een zeer lichte wind.
 • december - maart:
  Deze maanden behoren officieel tot het regenseizoen van de Seychellen, met vooral heel veel neerslag in de maanden december en januari. In die maanden regent het veel, maar het regent niet dagen achter elkaar. Naast de grote hoeveelheid neerslag die in deze maanden valt zijn het ook zeer warme maanden. De maand december behoort tevens tot het tweede hoogseizoen van de Seychellen, waardoor het druk kan worden bij de accommodaties. Er waait een lichte wind die uit het westen komt. In de maanden december tot maart kunnen er cyclonen voorkomen die vanaf de Indische Oceaan het land op komen. Daarnaast moet u ook rekening houden met het zeewier wat deze maanden bij de noord- en westkust van Mahé en de zuid- en oostkust van Praslin op de stranden kan liggen. In de planning van de reis is het belangrijk om de juiste zijde van de eilanden te kiezen.
 • april en mei:
  Dit is de meest kalme en warme periode van het jaar omdat in deze periode de wind gaat liggen.


Klik hier voor het actuele weer in Seychellen