Menu

Familiereis Zuid-Afrika & Seychellen

Gaat u voor het eerst naar Zuid-Afrika met uw gezin, en wilt u safari combineren met een strandverlenging? Kies dan voor deze leuke familiereis naar Zuid-Afrika en de Seychellen. Deze combinatie is ook perfect gedurende de Zuid-Afrikaanse winter (onze zomervakantie). De stranden in Zuid-Afrika zijn in deze periode te koud voor een aangenaam verblijf. De geselecteerde parken in deze reis zijn kindvriendelijk en malariavrij. De safari-activiteiten en maaltijden zijn tijdens het verblijf in de wildparken inbegrepen. Nadat u een aantal dagen wild heeft gespot gaat de reis verder naar de Seychellen. Hier kunt u heerlijk ontspannen en uw familiereis afsluiten op parelwitte stranden.

Noot: Voor deze familiereis is een vliegreis met Etihad Airways (via Abu Dhabi) het voordeligste. De vliegreis is niet opgenomen in de genoemde prijsindicatie.

Reisduur: 18 dagen

Johannesburg - Panorama Route - Tzaneen - Kololo Game Reserve - Pilanesberg - Pretoria - Seychellen

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van het guesthouse. Zij verzorgen de transfer (mogelijk op indeling) naar de Safari Club in Johannesburg.
Dag 2 Johannesburg - Ohrigstad
In de ochtend wordt de huurauto bij de accommodatie afgeleverd. Doel vandaag is de Hannah Game Lodge, een leuke lodge vlakbij Ohrigstad. Vanuit Johannesburg is het ongeveer 4 uur rijden. U rijdt via de plaatsen Witbank, Belfast en Lydenburg waarna u de R36 neemt naar Ohrigstad. U overnacht vandaag in de Hannah Lodge, gelegen in het Hannah Game Reserve, vlakbij Ohrigstad. Optioneel kunt u deelnemen aan een gamedrive. In het park leven namelijk neushoorns, buffels en 17 soorten antilopen. De gamedrives starten om 06.00 uur en om 16.00 uur en de kosten bedragen ZAR 100 pp.
Dag 3 Ohrigstad
Natuurlijk kunt u met de huurauto vandaag de Panorama route verkennen. Bezienswaardigheden langs de route zijn de Pinnacle en God’s Window vanwaar u bij helder weer een mooi uitzicht heeft. Een bezoek aan Bourke's Luck Potholes mag ook zeker niet ontbreken. De Blyde Rivier en de Treur komen hier samen en hebben de rotsen prachtig geërodeerd. Een rit over de Panoramaroute biedt teven prachtige uitzichten op de Blyde River Canyon, de op drie na grootste canyon ter wereld. Een bezoek aan het voormalige goudzoekerstadje Pilgrims Rest ten westen van Graskop aan de R533, is ook de moeite waard.

Tip: stop voor de lunch bij Potluck Boskombuis waar u heerlijk kunt eten voor weinig geld. U vindt deze bijzondere lunchplek net voor de afslag naar de Potholes wanneer u vanuit Graskop komt (van de andere kant dus erna). Alleen open voor de lunch en op maandag gesloten.
Dag 4 Ohrigstad - Tzaneen
U rijdt vandaag naar de stad Tzaneen, de op een na grootste stad van de provincie Limpopo. De stad is een goede uitvalbasis voor het maken van uitstapjes in de omgeving. Tzaneen heeft als bijnaam de 'subtropische tuin' omdat er in de omgeving veel mango’s, citrusvruchten en avocado’s groeien. U verblijft de komende twee nachten in de Tzaneen Country Lodge.
Dag 5 Tzaneen
Dag ter vrije besteding. In de omgeving van de accommodatie kunt u prachtige wandelingen maken waaronder bij Magoebaskloof. Bij de Tzaneen Dam zijn goede recreatiemogelijkheden. Tip: voor avontuurlijke activiteiten in de omgeving kunt u een kijkje nemen op www.thabametsi.com. Kinderen vanaf 7 jaar morgen al deelnemen aan een canopy tour.
Dag 6 Tzaneen - Kololo Game Reserve
De reis gaat verder naar het Kololo Game Reserve. Het Kololo Game Reserve ligt in de provincie, Limpopo, in het hart van het malariavrije Waterberggebied. Het landschap van dit park bestaat uit savanne, bush, de Grootfontein- en Kololobergen en rivieren. In dit 3000 ha. grote park leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s, zebra’s, wildebeesten, bavianen en blesbokken. De big five komt niet in het park voor. Na aankomst kunt u door het park wandelen of ontspannen in bij het zwembad.
Dag 7 Kololo Game Reserve
Vandaag staan er wederom een Kololo gamedrive op het programma. Omdat er geen roofdieren in het park voorkomen kunt u ook gaan mountainbiken, de kosten bedragen ca. R50 per drie uur. En er zijn verschillende wandelpaden uitgezet. U kunt zelf wandelingen maken maar u kunt ook een van de rangers vragen u te vergezellen waardoor u nog meer van de natuur te weten komt. En hij kan u de mooiste plekjes laten zien natuurlijk. Optioneel kunt u ook een safari maken in het nabijgelegen Welgevonden Game Reserve (1 km van Kololo). In dit park leeft de Big Five; bestaande uit de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en het luipaard . Andere optionele activiteiten zijn paardrijden, een cultural village tour bij Vaalwater (40 km van Kololo) of heel erg leuk voor kinderen is een bezoek aan een cheetah & wildlife ranch (60 km van Kololo). Naast cheeta's ziet u hier ook de wilde hond, caracal, serval en de Afrikaanse wilde kat van dichtbij.
Dag 8 Kololo Game Reserve
Ook vandaag kunt u deelnemen aan één van de activiteiten in Kololo.
Dag 9 Kololo Game Reserve - Pilanesberg National Park
Vandaag reist u verder naar Pilanesberg waar u twee nachten verblijft in de Bakubung Bush Lodge. Na aankomst staat er in de namiddag een georganiseerde gamedrive op het programma. Het Pilanesberg National Park ligt in het noorden van de North-West provincie, nabij de R510. Met een oppervlakte van bijna 23.000 hectare is het een van de grootste parken in Zuid-Afrika. Het park onderscheidt zich van andere parken door het unieke landschap. Pilanesberg Game Reserve is eigenlijk een krater van een niet actieve vulkaan en de drie omringende heuvels zijn gevormd door gestold lava. Vandaag de dag is de krater een stuwmeer en bestaat het omringende landschap uit grasvelden, bossen en valleien. In het Pilanesberg National Park heeft een van de meest ambitieuze wildverhuizingen van Zuid-Afrika plaatsgevonden. In 1979 werden hier, onder de naam ‘Operation Genesis’ ruim 6000 zoogdieren uitgezet. Onder andere zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels werden erheen gebracht. Naast het unieke landschap, onderscheidt het park zich ook door de diversiteit in diersoorten. Behalve de eerder uitgezette dieren, vindt u hier onder andere giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Ook voor vogelliefhebbers is dit park een aanrader.

Noot: Kinderen van alle leeftijden mogen mee op safari. De lodge heeft een speciale safariwagen voor families. Eventueel kunt u ook met de eigen huurauto op safari gaan in het park.
Dag 10 Pilanesberg National Park
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag is één georganiseerde gamedrive inbegrepen. Daarnaast kunt u het park met de eigen auto verkennen. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan Sun City waar The Valley of Waves water park zeker een bezoek waard is. Iets buiten Sun City bevinden zich enkele parken, waaronder Kwena Gardens. Hier leven meer dan 7000 krokodillen.
Dag 11 Pilanesberg National Park - Pretoria
Na een laatste ochtend safari en het ontbijt rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar Pretoria (circa 200km). De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. In de stad liggen ambassades, koloniale gebouwen, parken, universiteiten en verschillende monumenten die herinneren aan de geschiedenis van de stad. De Union Buildings, de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika, bieden een mooi uitzicht over de stad. Hier vond in 1994 de inauguratie plaats van Nelson Mandela, de eerste democratisch gekozen president.
Dag 12 Pretoria - Johannesburg - Mahé
Na een vroeg ontbijt rijdt u terug naar de luchthaven van Johannesburg waar u de huurauto inlevert. Vervolgens checkt u in voor de vliegreis naar Mahé. Na aankomst op Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, volgt de transfer naar de accommodatie. Met een oppervlakte van 28 bij 8 kilometer vormt Mahé het economische en culturele hart van de Seychellen. Zo is niet alleen de hoofdstad Victoria op het eiland te vinden maar ook de zetel van de regering en de internationale luchthaven. In 1609 zijn de Seychellen ‘ontdekt’ door de Britten. Echter pas in 1742 kwamen de Fransen die tot 1814 over de eilanden regeerden. In 1976 zijn de eilanden onafhankelijk geworden. De komende dagen zijn ter vrije besteding.
Dag 13 Mahé
Dag ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of het eiland gaan verkennen. Ter plaatse kunt u excursies boeken, een auto huren of gebruik maken van het openbaar vervoer. Het strand bij Beau Vallon in het noordwesten is het meest bezochte en populairste strand van het eiland. Bij het strand liggen hotels, winkels, restaurants en een duikschool. Aan de oostkust van het eiland is het bekendste strand dat van Anse Royale. In het zuiden ligt het strand van Baie Lazare met haar fraaie rotsformaties.
Dag 14 Mahé
Rondom de Seychellen kunt u gaan duiken en snorkelen. Er zijn meer dan 50 duikplekken in de wateren rondom de drie grootste eilanden. Indien u nog geen duikbrevet heeft, dan zijn er verschillende duikcentra waar u deze kunt behalen. De onderwaterwereld is veelzijdig maar helaas zie je ook hier de effecten van El Niño. Voor de kust van Mahé vindt u het Sainte-Anne Marine National Park. Opgericht in 1973 was dit het eerste marine park in de Indische Oceaan. Door intensieve bescherming en een verbod op gemotoriseerde watersport probeert men de huidige onderwaterwereld te beschermen. Het nationale park is met 200 vissoorten nog steeds een geliefde plek om te snorkelen of duiken. De eilanden binnen de grenzen van het park waaronder Sainte Anne en Île aux Cerfs zijn tevens belangrijkste nestplaatsen voor Hawksbill schilpadden.
Dag 15 Mahé
Tijdens uw verblijf op Mahé kunt u een bezoek brengen aan het koloniale centrum van 'werelds kleinste hoofdstad' Victoria. Hier vindt u het gerechtsgebouw, een museum, postkantoor en de klokkentoren. Een wandeling langs Albert Street brengt u bij de kleurrijke markt waar verse vis, tropisch fruit en specerijen worden verkocht. Op Mahé kunt u, met name tussen juni en september, goed wandelen. Langs de kust zijn de trails van Danzil naar Anse Major en La Reserve & Brulée populair. In de bergen is de route van de Tea Factory naar Morne Blanc prachtig.
Dag 16 Mahé
U heeft wederom een vrije dag op de Seychellen. 
Dag 17 Mahé
U heeft wederom een vrije dag op de Seychellen. 
Dag 18 Mahé - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag verzorgen we de tranfer terug naar de luchthaven van Mahé. Hier eindigt uw familiereis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur Europcar Categorie R, Hyundai Tucson (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • genoemde transfers op de Seychellen per seat in coach
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • gamedrives in Pilanesberg en Kololo Game Reserve
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (met Etihad Airways)
 • regionale vliegreis Seychellen - Johannesburg (met Etihad Airways)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en achterlatingskosten, contractfee en benzinekosten
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000
Voor deze combinatiereis is een vliegreis met Etihad Airways (via Abu Dhabi) het voordeligste. De vliegreis is niet opgenomen in de genoemde prijsindicatie.

De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Safari Club SA - Johannesburg - Zuid-Afrika
Safari Club SA - Johannesburg
incl. ontbijt
Deze accommodatie, vlakbij OR Tambo Airport, is een prima keuze om de eerste overnachting in Johannesburg door te brengen. Vanaf de airport rijdt er een shuttleservice die u in circa tien minuten naar het hotel brengt. Anders dan andere airport hotels heeft de SA Safari Club slechts zestien kamers. Deze liggen aaneengeschakeld in een mooie tuin waar ook een klein zwembadje ligt. Hier zult u ‘s ochtends wakker worden met geluiden van fluitende vogels. Het uitgebreide en lekkere ontbijtbuffet zorgt voor een goede start van uw rondreis.

exterior - Tzaneen country lodge - Tzaneen - Zuid-Afrika
Tzaneen Country Lodge - Tzaneen
incl. ontbijt
Deze sfeervolle accommodatie ligt te midden van fruitgaarden vlakbij het plaatsje Tzaneen. Vroeger was de lodge dan ook een mangoboerderij. Er hangt een hele prettige sfeer in deze lodge en de mensen zijn erg vriendelijk. De 45 kamers zijn netjes en modern ingericht. Tijdens uw verblijf kunt u ontspannen in de mooie tuin, bij het zwembad of genieten van een massage in het Earth Spa Wellness Centre. In het a la carte restaurant kunt u uitstekend dineren. In de directe omgeving zijn veel excursiemogelijkheden.

Kololo Game Reserve Lodge - Waterberg regio
incl. ontbijt en diner
De chalets van Kololo liggen in het hart van het malariavrije Waterberggebied in het Kololo Game Reserve. Vanaf Johannesburg is het ongeveer 3,5 uur rijden. Kololo biedt een grote verscheidenheid aan accommodaties variërend van chalets voor 2 tot 8 personen. Kololo heeft een restaurant en zwembad die beide een prachtig uitzicht hebben over het reservaat. In het reservaat leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s en zebra’s. Omdat er geen roofdieren voorkomen kunt u naast een gamedrive ook gaan mountainbiken (kosten ca. R50 per drie uur). Er zijn tevens verschillende wandelpaden uitgezet. Een ‘big five’ safari kunt u optioneel maken in het nabijgelegen Welgevonden Game Reserve (1 km van Kololo).

restaurant Bakubung Game Lodge - Bakubung Game Lodge - Zuid-Afrika
Bakubung Bush Lodge - Pilanesberg
incl. ontbijt, diner en één safari-activiteit
De Bakubung Bush Lodge is gelegen in het zuiden van het malariavrije Pilanesberg National Park. Vanuit Bakubung, dat ‘plaats van het nijlpaard’ betekent, kunt u kennismaken met het natuurschoon van Pilanesberg. Maak een gamedrive per safari-truck of te voet met een ervaren gids, die u veel kan vertellen over de flora en fauna van Pilanesberg. Of breng een bezoekje aan de spa, om geheel tot rust te komen. Ook kinderen zijn van harte welkom bij de Bakubung Bush Lodge. Kinderen tussen 6 en 12 jaar oud kunnen meedoen aan het junior rangers programma, waar veel verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Bed Brooks Cottage - Brooks Cottage - Zuid-Afrika
Brooks Cottage - Pretoria
incl. ontbijt
Brooks Cottage is een huiselijke accommodatie die gelegen is in Brooklyn, een voorstad van Pretoria. Grenzend aan een straat vol met bomen vindt u dit rustige en gezellige guesthouse. De accommodatie bestaat uit vijf kamers waardoor er een hele knusse sfeer hangt. De kamers hebben een minibar, satelliet-tv en een eigen badkamer. De badkamer bestaat uit een douche en een apart bad. In de tuin is het zwembad wat in de warme maanden voor verkoeling zorgt. De bezienswaardigheden van Pretoria liggen niet ver van het guesthouse. Vlakbij vindt u grote winkelcentra, restaurants en leuke cafés.

slaapkamer - Chalets d'Anse Forbans - Seychellen
Chalets d'Anse Forbans - Mahé
o.b.v. logies
Bent u op zoek naar een rustige omgeving? Dan is het appartementencomplex Chalets d’Anse Forbans in Anse Forbans iets voor u. Het complex ligt aan de zuidoostkust van Mahé, nabij het dorpje Takamaka. Het internationale vliegveld bevindt zich op 14 kilometer afstand. Victoria, de hoofdstad van de Seychellen, ligt op 25 kilometer van het appartementencomplex. De 14 appartementen van Chalets d’Anse Forbans liggen temidden van een grote tuin en zijn slechts een paar meter verwijderd van het strand. Hier kunt u in alle rust zwemmen of snorkelen. De ruime appartementen beschikken over een volledig ingerichte keuken, een zitgedeelte en een veranda. De slaapkamers zijn voorzien van airconditionering en een en-suite badkamer. Ook families kunnen hun vakantie vieren in Chalets d’Anse Forbans. Het complex beschikt namelijk over twee driekamerappartementen, welke geschikt zijn voor maximaal vijf personen. De appartementen worden dagelijks schoongemaakt en via de receptie bestaat de mogelijkheid om een barbecuegrill en een snorkeluitrusting te huren. Indien gewenst kunt u een kok inhuren om uw maaltijd te bereiden. In de omgeving van Chalets d’Anse Forbans liggen diverse restaurants.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Tijdens deze reis bezoekt u malariavrije parken.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • U ontvangt een wegenkaart en een persoonlijke Engelstalige routebeschrijving.
 • Tijdens deze reis verblijft u in kindvriendelijke accommodaties
 • Een bezoek aan een safaripark nabij Johannesburg is opgenomen omdat de safarimogelijkheden hier beter zijn dan langs de Tuinroute.
 • Het Kololo Game Reserve is ideaal voor kinderen. Hier kunt u wandelen, fietsen, zwemmen in de rivier en op safari gaan. Er komen geen ‘gevaarlijke’ dieren voor. In het naastgelegen game reserve kunt u wel de ‘big five’ spotten.
 • Malariaprofylaxe is niet nodig voor deze route.
 • Op Mahé bieden wij een ruime keuze aan resorts, welke in 2016 nog zijn bezocht.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »