Seychellen

Landinformatie Seychellen

Eten en drinken

Door de verschillende bevolkingsgroepen die op de Seychellen wonen, zijn de gerechten erg veelzijdig en rijk aan specerijen en kruiden. De gerechten hebben zowel Creoolse, als Franse, Indiase en Oosterse invloeden. In de restaurants kunt u vele soorten verse vis, zeevruchten, inktvis en vlees bestellen, die voor u gegrild of gebakken worden. Daarnaast kunt u uw gerecht aanvullen met een keuze uit de tientallen curries, die zijn bereid met verse kokosmelk en ‘chatinis’, gemaakt uit locale vruchten zoals papaya’s en gouden appels. Daarnaast zijn de Seychellen ook rijk aan Italiaanse, Japanse en andere internationale restaurants, zodat u heerlijk uit eten kunt gaan. Uit eten gaan op de Seychellen is niet goedkoop. Een lunch/diner (hoofdgerecht) in een lokaal restaurant kost tussen de €25 en €35 per persoon. In een restaurant van een hotel kan dit zo €50 - €100 per persoon zijn. Zelfde geldt voor een drankje. Een biertje lokaal kost ca. €4 maar in een hotel kan dit €7 zijn. Fris is ca. €3, in een hotel ca. €6. Cocktails zijn ca. €14. Een fles wijn in de supermarkt is er vanaf €10. Overigens is het aanbod van producten in een supermarkt beperkt en zijn er weinig Westerse merken te verkrijgen.

Feestdagen

De feestdagen op de Seychellen zijn vergelijkbaar met de onze vanwege het christendom, de grootste religie van het land. Daarnaast is er een aantal nationale feestdagen.

Enkele voorbeelden voor 2018 zijn:

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag
 • 30 maart - Goede vrijdag
 • 1 & 2 april - Pasen
 • 1 mei - Dag van de Arbeid
 • 31 mei - Sacramentsdag
 • 18 juni - Constitution Day
 • 29 juni - Onafhankelijkheidsdag
 • 15 augustus - Maria Hemelvaart
 • 1 november - Allerheiligen
 • 8 december - Onbevlekte Ontvangenis
 • 25 december - Kerstmis

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Voor veel dagen geldt: valt de officiële feestdag op een zondag, dan wordt de eerst volgende werkdag een vrije dag.

Geldzaken

De munteenheid op de Seychellen is de Rupee (SCR). De munt is alleen ter plaatse verkrijgbaar in verschillende coupures. Het briefgeld is verkrijgbaar in waardes van: 10, 25, 50, 100, 500 Rs. Muntgeld is verkrijgbaar in waardes van: 5 en 1 en 1, 5, 10 en 25 cent. In vrijwel alle grote hotels en winkelcentra kunt u geld wisselen.

 • Pinpas: op de internationale luchthaven Mahé en in toeristische centra zijn ATM’s (geldautomaten) aanwezig (op zowel Mahé, Praslin als La Digue). Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
 • Creditcard: zowel Visa als Mastercard worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Wees alert bij betalingen met creditcard. Verlies uw creditcard niet uit het oog. Fraude met creditkaarten komt helaas overal voor en is niet volledig uit te sluiten. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
 • Belangrijk: bij uw aankopen op straat, wanneer u van een taxi gebruik wilt maken of iets bezoekt, is het handig om met gepast geld te betalen, omdat men zeer vaak geen wisselgeld heeft. Ben u dit van plan verzamelt u dan vooral kleine coupures.
 • Wisselkoers: de waarde van 100 Rupee was in september 2018 ongeveer € 6.31.

Gezondheid

Er is medische zorg aanwezig op de Seychellen maar dit is beperkt. Op het hoofdeiland zijn enkele medische voorzieningen te vinden, waaronder de huisartsen en apotheken. Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand. Voor reizen naar Seychellen wordt een aantal vaccinaties aanbevolen, zoals DTP en hepatitis A. Vraag minimaal 6 weken voor uw vertrek meer informatie aan bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie.nl of telefonisch bij het Tropen Centrum AMC Amsterdam (tel: 020-5663800) of KLM Health Services (tel: 0900-1091096). Het drinken van kraanwater op de Seychellen wordt afgeraden. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades) en ongewassen fruit (wassen in mineraalwater of gekookt water of schillen met schone handen). In bepaalde periodes zijn er zandvliegen. We raden aan om hier tegen deet mee te nemen.

Klik hier voor het vaccinatie advies voor reizen naar Seychellen
Grensdocumenten

Voor een reis naar de Seychellen heeft u een geldig paspoort nodig, dat ook nog geldig is bij vertrek uit de Seychellen. Een visum is niet nodig, want bij aankomst krijgt u op vertoon van uw doorreis- of retourticket een Visitors Pass die maximaal 1 maand geldig is. Daarvoor is het noodzakelijk om een uitreisticket te hebben. Maak hiervan een print. Daarnaast is van te voren geboekte accommodatie verplicht.

Bovenstaande gegevens kunnen tussentijds wijzigen en het is raadzaam deze te controleren op de website www.visuminternational.nl (algemene informatie visum). Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen ook op deze website terecht voor informatie.

Klik hier voor informatie over het visum
Kleding

Door het tropische klimaat is, tegen de zon, beschermende maar luchtige (katoenen) kleding het fijnst voor overdag. ’s Avonds kan het iets koeler worden en daarom raden we aan om een vest of blouse mee nemen. Overigens is de kledingstijl informeel. Alleen bij duurdere hotels is iets formele kleding nodig tijdens een diner. Indien u wandelingen wilt maken, raden we aan om wandelschoenen mee te nemen.

Klimaat

De Seychellen hebben een warm en vochtig klimaat. De temperatuur varieert van 28 tot 30 graden Celsius wat het er zeer aangenaam maakt. Wel moet u rekening houden met de verschillende moessons die hier voorkomen.

 • juni - oktober:
  In deze maanden is het relatief droog en valt er alleen lichte regen. Door de zuidoost moesson is het koel, waarbij de piek in juli en augustus bereikt wordt. Deze twee maanden behoren ook tot het hoogseizoen, waardoor de accommodaties eerder zijn volgeboekt (en eventueel wat duurder zijn). De maanden mei tot oktober zijn goed om te gaan (catamaran) zeilen en/of te gaan windsurfen. Wel moet er rekening gehouden worden met het zeewier dat gedurende deze maanden op de stranden voor kan komen. De overlast van het zeewier komt vooral voor aan de oost- en zuidkust van Mahé en de westkust van Praslin. Voor onderwatersporten zoals duiken en snorkelen zijn de maanden maart, april, mei en september, oktober en november geschikt. Door de sterke wind raden wij u aan tegen een meerprijs te gaan vliegen tussen de eilanden. De zee kan ruw zijn waardoor de overtochten per boot zeeziekte kan veroorzaken.

 • november:
  Deze maand wordt gekenmerkt door de verschuiving van de wind, die in de maand november uit het zuidoosten tot noordwesten komt. Deze maand staat ook wel bekend als het begin van het regenseizoen. Het is relatief warm en er is een zeer lichte wind.

 • december - maart:
  Deze maanden behoren officieel tot het regenseizoen van de Seychellen, met vooral heel veel neerslag in de maanden december en januari. In die maanden regent het veel, maar het regent niet dagen achter elkaar. Naast de grote hoeveelheid neerslag die in deze maanden valt zijn het ook zeer warme maanden. De maand december behoort tevens tot het tweede hoogseizoen van de Seychellen, waardoor het druk kan worden bij de accommodaties. Er waait een lichte wind die uit het westen komt. In de maanden december tot maart kunnen er cyclonen voorkomen die vanaf de Indische Oceaan het land op komen. Daarnaast moet u ook rekening houden met het zeewier wat deze maanden bij de noord- en westkust van Mahé en de zuid- en oostkust van Praslin op de stranden kan liggen. In de planning van de reis is het belangrijk om de juiste zijde van de eilanden te kiezen.

 • april en mei:
  Dit is de meest kalme en warme periode van het jaar omdat in deze periode de wind gaat liggen.

Klik hier voor het actuele weer in Seychellen
Luchthavens

De Internationale luchthaven is gelegen op Mahé ‘Seychelles International Airport’. Deze ligt op 10 kilometer afstand van de hoofdstad Victoria. Vanaf Amsterdam zijn er vluchtmogelijkheden per lijndienst van Air France of Air Mauritius (via Parijs). Vanaf Amsterdam of Düsseldorf biedt Emirates vluchtmogelijkheden met overstap in Dubai.

Reisboeken

Voor het bestellen van reisgidsen verwijzen wij u naar www.dezwerver.nl

Klik hier voor reisboeken Seychellen
Tijdsverschil

Het is op de Seychellen 3 uur later dan in Nederland tijdens de wintertijd. In de zomermaanden bedraagt het tijdsverschil 2 uur.

Voltage

De voltage op Seychellen is 240. Daarvoor heeft u een verloopstekker nodig. Het verdient aanbeveling een internationale adapter mee te nemen, daar de stopcontacten niet gelijk zijn aan Nederland/België.

Voor meer informatie: klik op Veelgestelde vragen Seychellen

Reiservaringen
Seychellen

 • “Africa on foot was fantastisch”

  lees meer
  -
  Familie Trompert
 • “Net zoals op de foto's”

  lees meer
  -
  Ursula & Richard
 • “We zullen dus ook heel graag onze volgende reis boeken via Pangea!!!”

  lees meer
  -
  Ben en Stéphanie
 • “Het mooiste strand van de wereld!”

  lees meer
  -
  Bas, Ayolt, Ria & Maaike

Tip: Seychellen album Martijn

Bekijk de foto's die Martijn schoot op de Seychellen via Flickr:

Martijn op de Seychellen

 

The amazing Seychelles