Menu

Lustrumreis Nepal & Singapore

Op zoek naar een bijzondere combinatie van landen voor uw lustrumreis? Deze 14 - daagse reis combineert ‘het dak van de wereld’ Nepal met de machtige metropool Singapore. Tijdens deze reis maakt u op een actieve en afwisselende manier kennis met Nepal. U maakt een trekking door de prachtige natuur en bezoekt enkele onontdekte dorpjes en gaat raften op een wilde rivier. Een typisch Nepalese kookles en een yogales zorgen voor ontspanning in het programma. Hou de UNESCO werelderfgoedlijst bij de hand, want er kan flink wat afgestreept worden in de Kathmandu Vallei! De reis eindigt in Singapore waar u volop kunt genieten van de vele winkels en uitgaansgelegenheden. U kunt deze reis uiteraard ook met een kleiner gezelschap maken.

Reisduur: 14 dagen

Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot - Dhulikhel - Trishuli Rivier raften - Kathmandu - Singapore

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Lustrumreis Nepal & Singapore inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een goede combinatie van cultuur, activiteiten en strand; ideaal wanneer verschillende meningen een rol spelen! De afwisselende reis is ook nog eens flexibel in te delen.
 • Vervoer in Nepal per comfortabele bus met privéchauffeur en een Engelssprekende gids.
 • De gids, chauffeur en lokale organisatie nemen u de organisatorische en logistieke kopzorgen uit handen; u heeft alle tijd om te genieten van de reis, het land en het samen-zijn met uw reisgezelschap.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

merlion overdag - Singapore
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar een middenklasse hotel in de stad gebracht. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw rondreis. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht(en). Ook kunt u Kathmandu alvast op eigen gelegenheid verkennen.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kathmandu. Stop bijvoorbeeld bij het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein'). Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. De bekendste is het Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens vertrekt u naar de Kathmandu Vallei. In deze vallei zijn veel tempels, paleizen en kloosters te vinden. Op 2 kilometer ten westen van het centrum ligt Swayambhunath. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en zeker het meest indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van Boeddha geschilderd. Daarna rijdt u naar de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoe-tempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen er niet naar binnen. Maar ook zonder het heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens bezoekt u Bodhnath (Boudha / Buddha), gelegen op ca. 6km ten oosten van Kathmandu. Met een hoogte van 35 meter is het de grootste stoepa van de Kathmandu Vallei. Ook hier vindt u de vier geschilderde ogen van de Boeddha. In deze omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken. Het is tevens een belangrijk pelgrimsoord. In de namiddag wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Dag 3 Kathmandu - Bhaktapur - Thimi - Nagarkot
Na het ontbijt verlaat u Kathmandu en reist u verder naar Nagarkot. Onderweg wordt een stop gemaakt in Bhaktapur. Bhaktapur is één van de drie Koningssteden (de andere twee zijn Ktahmandu en Patan). De stad dankt haar rijke historie aan de ideale ligging tussen India en Tibet. Het is gelegen op 13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar biedt minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer die het uitstraalt, lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken. De volgende stop is Thimi. Deze stad staat bekend om de traditionele kleimaskers die gebruikt worden voor de Nepalese Lakhe dans. Na dit bezoek wordt u naar Nagarkot gebracht voor de overnachting. Nagarkot ligt op een heuvelrug van circa 2000 meter hoog. Hier vandaan heeft u een indrukwekkend uitzicht op acht van de tien hoogste bergtoppen van Nepal.
Dag 4 Nagarkot - Dhulikhel
Vroeg opstaan voor het bijwonen van de spectaculaire zonsopkomst. Hier staat Nagarkot bekend om! Met geluk ziet u zelfs de Mount Everest in de verte liggen. Na het ontbijt in het hotel begint uw 2-daagse trekking. U loopt door het Nepalese landschap van bossen en weidse vlaktes. Onderweg kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op de Himalaya. In de dorpjes die u passeert wordt u hartelijk begroet door de kinderen. De wandeling van vandaag duurt circa vier à vijf uur, met als einddoel: Dhulikhel. Van oudsher is deze stad een belangrijk kruispunt tussen Nepal en Tibet. De bevolking van beide landen reisde veel over en weer, en maakte daarbij altijd een stop in Dhulikhel. Sinds de aanleg van een asfaltweg in 1965 is de stad verder ontwikkeld en een belangrijke toeristische bestemming geworden. De stad ligt in een prachtige groene omgeving met de indrukwekkende pieken van de Himalaya op de achtergrond. Tijdens uw verblijf in Dhulikhel kunt u door de nauwe straatjes van deze middeleeuwse stad lopen en zo kennis maken met de rijke geschiedenis. Naast de vele mooi bewerkte huizen zijn er ook verschillende tempels die u kunt bezoeken. Bezichtig bijvoorbeeld de Narayan Tempel, welke gewijd is aan de god Krishna.
Dag 5 Dhulikhel - Panauti - Balthali
De trekking gaat vandaag verder naar Balthali. U begint met een steile klim door een bos naar de bergrug. Eenmaal boven heeft u een weids uitzicht over bergen en valleien. Het pad loopt vervolgens via dorpjes en rijstvelden naar Panauti. Dit traditionele dorpje is gebouwd waar twee rivieren bij elkaar komen. Het is een erg oud dorp, wat met name terug te vinden is in de architectuur. Onder andere de Indreshwar Mahadev Tempel is hier een goed voorbeeld van. Het is een simpele maar rijkelijk versierde tempel. Vanaf Panauti is het nog ongeveer drie uur wandelen naar Balthali, gelegen op 1730 meter hoogte. Ook hier vandaan heeft een mooi uitzicht over de omliggende valleien. U overnacht in het Balthali Village Resort. Een simpel maar erg leuk resort, voorzien van alle gemakken. Na incheck kunt u even uitrusten en u opfrissen. 's Avonds staat er een leuke kookles op het programma. De lokale Balthali vrouwen leren u een typisch Nepalese maaltijd te bereiden.
Dag 6 Balthali - Kathmandu
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en rijdt u terug naar Kathmandu. Bij aankomst staat er een mountainbike voor u klaar waarmee u vervolgens door de buitenwijken rijdt en een lokaal weeshuis bezoekt. Vervolgens wordt u per bus naar een Thangka schilderschool / fabriek gebracht. Hier kunt u zien hoe traditionele Tibetaanse schilderijen worden gemaakt en wat deze betekenen. Aan het einde van de dag brengt u nog een bezoek aan een edelsmid waar nog op de oude manier sieraden worden gemaakt.
Dag 7 Kathmandu - Trishuli rivier - Kathmandu
U gaat vandaag raften! In ongeveer drie uur wordt u van Kathmandu naar Charaudi gebracht. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de crew die u zal begeleiden. Na een veiligheidsbriefing en de nodige voorbereidingen neemt u plaats in de raft en begint de tocht over de Trishuli rivier. Onderweg wordt, aan de waterkant, een lunch verzorgd (inclusief). De route van uw raft-tocht valt in categorie 2/3. Dat betekent dat het water wild is maar dat er ook stukken zijn waarbij u kunt genieten van de prachtige natuur. De tocht duurt in totaal circa vier uur. Bij het eindpunt neemt u afscheid van de crew en reist u terug naar Kathmandu. Hier is de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 8 Kathmandu
Vandaag staat er een ontspannen dagje op het programma. U wordt naar het Himalayan Buddhist Meditation Centre (HBMC) gebracht. Hier volgt u, onder begeleiding van een ervaren leraar, een 3-uur durende meditatie- en yoga-les*. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu. * het maximum aantal deelnemers aan de les is acht. Bent u met meer personen, dan wordt de groep opgesplitst. De invulling van het lesprogramma kan iets anders zijn, de duur van de les blijft hetzelfde.
Dag 9 Kathmandu
U heeft een vrije dag in Kathmandu. Op eigen gelegenheid kunt u deze hoofdstad verder verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Patan, gelegen op 2km ten zuiden van Kathmandu. De bekendste tempels op het Durbar Squar zijn Bhimsen en Krishna Mandir. Deze laatste tempel wordt beschouwd als een van de mooiste meesterwerken van de Nepalese bouwkunst. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis! U kunt deze dag natuurlijk ook gebruiken om souvenirs te kopen in een van de vele winkeltjes. Tegen de avond wordt u naar het Bhojan Griha Restaurant gebracht waar we een afscheidsdiner verzorgen. Het diner is typisch Nepalees en wordt geserveerd op traditioneel koperen servies. Tijdens het diner is er entertainment in de vorm van Nepalese zang en dans.

Noot: heeft u zin om de handen uit de mouwen te steken bij bijvoorbeeld een vrijwilligersproject ? Voor waaghalzen is het ook mogelijk om te gaan paragliden. Informeer naar de mogelijkheden.
Dag 10 Kathmandu - Singapore
In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor de vlucht naar Singapore. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend volgt het vervoer naar een middenklasse hotel. Hier verblijft u de laatste vier nachten van uw reis.
Dag 11 Singapore
Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag bijvoorbeeld naar Sentosa Island, met haar prachtige witte zandstranden. Tevens kunt u hier fietsen huren en het eiland op deze manier verkennen.
Dag 12 Singapore
Dag ter vrije besteding. Het centrum van Singapore is heel goed te bereizen met openbaar vervoer; per bus, metro of trein. U kunt een bezoek brengen aan Little India, een gezellige en kleurrijke buurt met veel groente- en fruitkramen. Op loopafstand van Little India bevindt zich Arabic Town met als bekendste bezienswaardigheid de moskee van Masjid Sultan. Indien gewenst, kunnen wij een stadstour in Singapore verzorgen (optioneel). 's Avonds kunt u een bezoek brengen de Boat of Clarke Quay; u vindt hier vele restaurants en leuke barretjes aan het water.
Dag 13 Singapore
U heeft wederom een vrije dag om Singapore op eigen gelegenheid te verkennen of te ontspannen bij het hotel. Bezichtig bijvoorbeeld 'the Merlion', gelegen aan de Singapore rivier. Vanaf dit 'symbool van Singapore' heeft u een prachtig uitzicht over o.a. het Esplanade Theater. Ook kunt u een leuke wandeling maken in Chinatown en bijvoorbeeld stoppen bij de Sri Mariamman Tempel. U kunt eventueel ook de Singapore Zoo en de Night Safari bezoeken, twee verschillende parken.
Dag 14 Singapore - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u vandaag nog vrije tijd in Sangapore. Naast de diverse bezienswaardigheden is Singapore ook een waar paradijs voor shoppers. Er zijn winkels in overvloed en daarnaast zijn er veel markten waar u inkopen kunt doen. De bekendste winkelstraat van Singapore is de 3km lange Orchard Road. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hiermee eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • alle maaltijden in Nepal
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto of minibus met privé-chauffeur in Nepal en
 • genoemde transfer van en naar de raftingplek per openbare bus
 • diensten van deskundige Engelssprekende gids tijdens bezoeken in Kathmandu, Bhaktapur en Thimi
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • genoemde trekking met bijbehorende conservation fee
 • 2-daagse trekking met begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids (inclusief verzekeringen
 • dragers voor tijdens de trekking (inclusief verzekeringen dragers)
 • raftingtocht inclusief alle vergunningen en materialen
 • raften onder begeleiding van deskundige gidsen
 • stadstour Kathmandu
 • stadstour Bhaktapur en Thimi
 • bezoek aan weeshuis in Kathmandu per mountainbike
 • bezoek aan kleinschalige schilderschool/fabriekje en edelsmid Kathmandu
 • traditionele kookles in Balthali
 • afscheidsdiner met traditionele Nepalese dans
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • meditatie- yogales in Kathmandu
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Singapore-Kathmandu en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal, ca. € 42,50 pp voor 15 dagen (voor vertrek via ambassade aanvragen)
 • alle maaltijden in Singapore
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag
Onze lustrumreizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 10-15 personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

 • We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw eigen lustrumreis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. Opmerking: uiteraard kunnen we deze reis ook voor minder dan 10 personen aanbieden (minimaal 2 personen). bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Marshyangdi Hotel - Kathmandu
incl. alle maaltijden
Dit drie sterren hotel is gelegen in de wijk Thamel. Het heeft zowel een binnen- als een buitenrestaurant. De inrichting is eenvoudig maar schoon. De kamers zijn ruim opgezet en allen voorzien van airco. Zodra u het hotel verlaat staat u midden in het hart van Thamel. Hier vindt u vele restaurants en souvenirshops. Als u op zoek bent naar een hotel met een lage prijs gelegen in het bruisende Thamel is dit uw hotel.

Hotel Country Villa - Nagarkot
incl. alle maaltijden
Het luxe Hotel Country Villa is strategisch gelegen op de top van de heuvel Nagarkot, op 7200 meter boven de zeespiegel. Stap de lobby in en ervaar direct een enorm panoramisch landschap door de kamerhoge ramen. Het uitzicht op de bergen, de wildernis en de ongerepte landschappen is spectaculair. Op een heldere dag zijn Langtang, Mt. Everest, Ganesh Himal en Mt. DorjeLakpa vanaf hier zichtbaar. Vanuit iedere kamer heeft u zicht op Mount Everest en andere Himalayareuzen. En hoe bijzonder is het, om op deze plek vanaf uw eigen balkon de zonsopkomst te beleven? Hotel Country Villa ademt luxe en lokale gastvrijheid in alle opzichten. Het hotel heeft uitgebreid gebruik gemaakt van lokale producten en biedt werkgelegenheid aan een groot deel van de lokale bevolking. Lokale kruiden vinden hun weg naar de keuken, maar ook de kunst aan de wanden is van lokale makelij. Het hotel biedt in totaal 59 suites en kamers, ruim en voorzien van moderne voorzieningen. Elke kamer is uniek en heeft een eigen karakter. Heerlijke maaltijden worden geserveerd in het restaurant, aangevuld met lokale en geïmporteerde dranken. Naast haar moderne faciliteiten houdt Country Villa ook de traditie in ere met haar meditatieruimte. De filosofie ‘teruggeven aan de samenleving’ wordt al sinds de oprichting van het hotel gevolgd. Naast dat momenteel 75% van het personeel uit de lokale gemeenschap komt, heeft Hotel Country Villa onder meer bijgedragen aan de oprichting van een schoolbibliotheek in het dorp. Met uw verblijf in Hotel Country Villa draagt u dus ook bij aan de welvaart van de lokale gemeenschap.

Dhulikhel Lodge Resort - Dhulikhel
incl. alle maaltijden
Een van de beste accommodaties van Dhulikhel. De kamers zijn modern, in traditionele sfeer, en voorzien van alles wat een mens nodig heeft. Maar het grootste plusplunt zijn de uitzichten : onbetaalbaar ! Ook prettig zijn de grote open haard en de koffiebar. Vanuit het Dhulikhel Lodge Resort zijn vele wandelingen in de omgevig mogelijk.

Balthali Village Resort - Balthali
incl. alle maaltijden
Met slechts 23 kamers is het Balthali Village Resort een mooie, kleinschalige accommodatie, waar u in het omringende platteland heerlijk kunt fietsen en wandelen. Het resort ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de groene vallei. Met name als de zon ondergaat, is het uitzicht spectaculair. Hou de camera paraat, want het panoramische zicht over de Himalaya-keten is onbetaalbaar ! De accommodatie oogt vrij eenvoudig, maar is voorzien van allerlei comfortabele en moderne voorzieningen. Doordat het resort kleinschalig en vrij onbekend is, zult u merken dat het gebied niet wordt overspoeld door bezoekers, waardoor u kunt genieten van sfeer en persoonlijke aandacht. De eigenaar van het Balthali Village Resort is al jarenlang zeer betrokken bij het rurale toerisme in deze regio en heeft gezorgd dat de omgeving van Balthali op de toeristische kaart van Nepal werd gezet. Een leuke manier om het platteland van Nepal te leren kennen vanuit een prettige accommodatie.

Pan Pacific Orchard - Singapore
Pan Pacific Orchard is een erg goed hotel met zeer persoonlijke service. Het hotel ligt net om de hoek bij de drukke Orchard Road. Er zijn slechts 106 kamers, wat in Singapore niet veel is. Er zijn vele faciliteiten, zoals een goed restaurant en een mooie lounge bar. Tevens beschikt het hotel over een groot zwembad, spa en saunagedeelte. Bij een laat vertrek mag er van de laatste faciliteiten nog gebruik gemaakt worden, en er kan nog gedoucht worden. De kamers van Pan Pacific Orchard zijn ruim en mooi ingericht met donkere kleuren.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »