Menu

Sri Lanka

Sri Lanka reizen

We houden erg van Afrika, maar willen Azië nu ook wel eens proberen. Maar ja: waar te beginnen? Het is zo’n groot werelddeel met zo veel verschillende landschappen en culturen. We denken bijvoorbeeld aan een reis naar Sri Lanka.”

"Azië in een notendop" zo wordt Sri Lanka ook wel genoemd. Dat is niet verwonderlijk, gezien de veelzijdigheid van het land. Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en biedt een gezellige wirwar van gebouwen. Koloniale huizen staan in de schaduw van moderne kantoorgebouwen en tempels staan naast moskeeën. Dambulla, Kandy en Sigiriya mogen zeker niet ontbreken tijdens een Sri Lanka rondreis. Het uitzicht is adembenemend. Sigiriya is een van de zeven plaatsen in Sri Lanka op de Werelderfgoedlijst. Het is dan ook geen toeval dat onze Sri Lanka reizen zo ongekend populair zijn!

Waarom met PANGEA Travel naar Sri Lanka?
  • We hebben al jarenlang een goede samenwerking met onze betrouwbare lokale partner. Hierdoor kunnen we unieke, kleinschalige accommodaties en bijzondere excursies aanbieden. Samen zijn we altijd op zoek naar nieuwe accommodaties en activiteiten om de verwachtingen van onze reizigers te overtreffen.
  • U reist per auto met een Engelssprekende chauffeur (tevens gids). Deze gids kent het land goed en biedt een meerwaarde aan uw Sri Lanka rondreis.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar Sri Lanka. Onze reisspecialisten bezoeken Sri Lanka jaarlijks.
Het maken van een rondreis door Sri Lanka is zeer comfortabel: de afstanden zijn relatief kort en u beschikt de hele rondreis over uw eigen chauffeur (tevens gids). Het land is erg veelzijdig en voor ieder type reiziger geschikt. Of u nu naar Sri Lanka gaat om wild en vogels de spotten in de nationale parken, het koloniale tijdperk van Nederland te ontdekken, voor avontuurlijke activiteiten of om lekker te ontspannen aan het strand: het kan allemaal tijdens een rondreis in Sri Lanka. 
 
Wie had verwacht dat het maken van een safari alleen in Afrika kan, heeft het mis. Sri Lanka is bij uitstek geschikt voor het maken van een safari. Het land kent zowel bekende nationale parken (zoals Yala en Wilpattu) als minder bekende nationale parken (zoals Wasgamuwa en Bundala) voor het maken van een safari.
 
Naast het maken van een safari in Sri Lanka biedt het land nog vele andere avontuurlijke activiteiten. Fiets door de koningsstad Polonnurawa, struin langs de groene theevelden van Nuwara Eliya, ga surfen in Arugam Bay of raften in Kitulgala, beklim de Adam’s Peak en sla een spectaculaire treinrit (bijvoorbeeld van Kandy naar Ella) niet over!
 
3 tips voor reizen in Sri Lanka:

1. Sri Lanka is een ideale familiebestemming
Wilt u naar Sri Lanka met kinderen? Het is één van de kindvriendelijkste bestemmingen van Azië. Tijdens de Nederlandse mei of zomervakantie is het goed vertoeven in Sri Lanka. De beste reistijd van Sri Lanka is afhankelijk van het regenseizoen. Voor families is een rondreis naar Sri Lanka in de maanden april t/m september ideaal vanwege het lekkere weer aan de stranden van de oostkust (zoals in de populaire badplaats Trincomalee). Een familiereis naar Sri Lanka is geschikt voor alle leeftijden, van jonge kinderen tot aan tieners. Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen, stellen we een geschikte route samen, met leuke activiteiten en overnachtingsplekjes. Wilt u zichzelf alvast inlezen? Sri Lanka specialist Laura legt in haar blog uit waarom Sri Lanka een ideale familiebestemming is. 
  
2. Ontdek het koloniale Sri Lanka
Sri Lanka kent een rijke Hollandse koloniale geschiedenis. Er zijn nog vele forten en kerken uit de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie achtergebleven. Deze vindt u terug in de plaatsen Colombo, Galle, Trincomalee én het onontdekte noorden, zoals Kalpitiya. Vanuit Jaffna, de noordelijke hoofdstad van Sri Lanka, reist u gemakkelijk naar het eiland Delft. Lees meer over Jaffna en noord Sri Lanka in onze blog en bekijk de rondreis ‘Noord en koloniaal Sri Lanka’ voor meer inspiratie.
 
3. Combineer Sri Lanka met een ander land
Als we kijken naar de ligging van Sri Lanka, ten zuidoosten van India, is het land perfect te combineren met andere bestemmingen, bijvoorbeeld India en de Malediven. Een combinatie van Dubai, Sri Lanka en de Malediven is ook ontzettend populair. Dit is tevens leuke combinatie voor een onvergetelijke huwelijksreis.
 
 
PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Sri Lanka. Iedere rondreis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Sri Lanka aan zoals rondreizen, combinatiereizen en familiereizen.