Menu

Huwelijksreis Sri Lanka & de Malediven

Sri Lanka en de Malediven zijn al jarenlang populaire bestemmingen voor een huwelijksreis. Wij namen het beste van beide werelden en kwamen tot dit prachtige voorbeeld, welke uiteraard geheel naar eigen wens aan te passen is. Voor deze huwelijksreis selecteerden we veelal kleinschalige, knusse accommodaties. 

Uw huwelijksreis start rustig met een eerste overnachting in Negombo. In Sri Lanka's culturele driehoek verkent u verolgens de oudheden van Sigiriya, Dambulla en Polonnaruwa en brengt een bezoek aan de beroemde Tempel van de Tand in Kandy. U maakt één van de mooiste treinreizen ter wereld, om vervolgens in het gezellige plaatsje Ella verkoeling te krijgen tussen de groene heuvels en theevelden. Via Yala National Park, waar een wild-life safari op het programma staat, reist u naar het koloniale stadje Galle. Tijdens uw reis in Sri Lanka onderneemt u verschillende activiteiten zoals een kookles en een theeplantage bezoek. Geniet van dinertjes bij kaarslicht en natuurlijk van elkaars gezelschap. Als kers op de taart vliegt u naar de Malediven. De hagelwitte stranden bieden het ultieme decor voor een romantische afsluiting van deze huwelijksreis Sri Lanka en de Malediven. 

Noot: Tijdens de reis in Sri Lanka wordt alle logistieke rompslomp uit handen genomen door uw privé gids/chauffeur, die dagelijks tot uw beschikking staat. Veel zaken zijn al inbegrepen, dus ter plekke zijn er weinig bijkomende kosten en geen verrassingen. Op de Malediven verblijft u bovendien op basis van all inclusive in een schitterend adults only resort!

Reisduur: 18 dagen

Negombo - Sigiriya - Polonnaruwa - Kandy - Ella - Yala NP - Galle - Colombo - Malediven

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Huwelijksreis Sri Lanka & de Malediven inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • de hoogtepunten van Sri Lanka in combinatie met een romantisch verblijf op de prachtige stranden van de Malediven.
 • sfeervolle accommodaties (gemiddeld 4-sterren). Indien gewenst kunt u de hotels upgraden.
 • vervoer per comfortabele auto met privé chauffeur/ gids.
 • inclusief alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • veel maaltijden inclusief, omdat er in Sri Lanka op veel plaatsen geen mogelijkheid is om buiten de deur te eten.
 • Uiteraard passen we de route in dit voorbeeld en/of hotels graag aan uw persoonlijke wensen aan, om dé perfecte huwelijksreis samen te stellen. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

olifanten - Yala National Park - Sri Lanka - foto: shutterstock
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Negombo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privéchauffeur naar het hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Negombo ligt ca. 37 km ten noorden van Colombo (slechts 10 km vanaf de luchthaven). Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Inmiddels is Negombo een populaire badplaats met mooie brede stranden en een grote keuze aan bars en restaurants. In de (vroege) ochtend is een bezoek aan de lokale vismarkt zeker een bezoek waard. Er wordt hier flink onderhandeld door de kraamhouders, om vervolgens de vis aan te bieden op de daaropvolgende markt.

Tip: indien gewenst kunnen we een boottocht door de (door Nederlanders aangelegde) kanalen & lagunes voor u reserveren. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers.

Noot: de vismarkt in Negombo is op zondagen gesloten.

Noot 2: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Negombo - Sigiriya
Vandaag vertrekt u naar Sigiriya, gelegen in de culturele driehoek van Sri Lanka. Onderweg maakt u een stop in Dambulla voor een bezoek aan de indrukwekkende Dambulla Cave Temple. Hier zijn circa 150 afbeeldingen van Boeddha’s te zien. Na aankomst in Sigiriya is de rest van de dag ter vrije besteding. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner, geserveerd in een prachtige setting. Midden op de rotsen, wordt er speciaal voor u een privédiner georganiseerd. De kers op de taart van uw verblijf hier in Sigiriya!
Dag 3 Sigiriya
Dag ter vrije besteding om te ontspannen bij het hotel of te genieten van de omgeving. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de heilige stad Anuradhapura. De stad werd in de 5e eeuw voor Christus gesticht en was ongeveer 1400 jaar de hoofdstad van Ceylon. Na een Indische invasie verschoof de macht uiteindelijk naar Polonnaruwa en werd de stad opgeslokt door de jungle. Tegenwoordig is de oude stad een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten omdat hier de heilige Bodhiboom (boom der Verlichting) staat. De boom is een afstammeling van de boom waaronder Boeddha de Verlichting bereikte. De boom is meer dan 2000 jaar oud. Tussen de ruines van de stad staan enkele dagoba’s waarvan de Abhayagiri Dagoba 75 meter boven het omringende landschap uitsteekt. De witte dagoba van Ruvanvelisaya wordt omringd door een muur van olifanten. Andere bezienswaardigheden zijn de waterreservoirs, het Boeddha beeld Samandhi, daterend uit de zesde eeuw, het archeologisch museum en het Loha Prasada (het bronzen paleis). De meerprijs van deze excursie is op aanvraag. U kunt er ook voor kiezen om in de omgeving wat lokale dorpjes te bekijken; de auto en chauffeur staan tot uw beschikking tot een maximum van 75km per dag.
Dag 4 Sigiriya
Vandaag bezoekt u Polonnaruwa per fiets. Een leuke activiteit waardoor u de stad nóg beter leert kennen! De stad is gesticht in tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het Koninklijke paleis, de audiëntiezaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddha beelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. De rest van de middag is ter vrije besteding. Optioneel verzorgen we een safari in het Minneriya National Park voor u. Het park heeft een oppervlakte van 8890 hectare en is vooral bekend vanwege de Minneriya Tank, een waterreservoir dat gebouwd is door koning Mahasen. Vooral tijdens het droge seizoen (juni - september) is de waterstand in het reservoir laag waardoor er veel watervogels vis vangen in het ondiepe water. Het droge seizoen biedt tevens goede mogelijkheden om grote kuddes olifanten te zien nabij het reservoir. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 5 Sigiriya - Kandy
Vandaag vertrekt u na een vroeg ontbijt (of u kunt het ontbijt meenemen) richting Pidurangala Rots, hier staat u een flinke klim te wachten! Bovenop treft u geen archeologische hoogstandjes zoals op de beroemdere ‘broer’ Lion’s Rock; op de top van Pidurangala vindt u alleen een kale rots. Het is hier puur om het uitzicht te doen. En dat is verbluffend! Met name met zonskopkomst is het zicht magisch. Bijdragend aan de sfeer is dat het hier een heel stuk rustiger is dan op Lion’s Rock. Nadat u van het uizicht genoten heeft, begint u aan de afdaling en vervolgt de reis naar Kandy.  Onderweg maakt u een stop bij een kruidentuin in Matale, hier leert u alles over de specerijen die belangrijk zijn in de Sri Lankaanse cuisine. De route naar Kandy is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Door de hogere ligging (500m) is het hier koeler en het klimaat aangenaam. Kandy staat bekend om de Tempel van de Tand. Hier wordt een tand van de Boeddha (het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka) bewaard. Elk jaar in juli/augustus vindt hier één van de belangrijkste festivals van Sri Lanka plaats; het Perahera festival. Een aantal dagen lang worden er vanuit de tempel grote processies door de stad gehouden, onder andere met een kleurrijke stoet olifanten. Vanavond kunt u genieten van een speciaal diner bij kaarslicht, veel romantischer wordt het niet!
Dag 6 Kandy
Na het ontbijt gaat u samen met uw gids een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Kandy, zoals diverse tempels rondom het meer en de botanische tuinen van Peradeniya. Dit is een prettige en rustige plaats, waar u kunt wandelen in de schaduw van een grote diversiteit aan planten en bomen. In de namiddag wordt u naar de Tempel van de Tand gebracht. Hier wordt de tand van Boeddha (het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka) bewaard. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt. U woont hier tevens een traditionele dansshow bij.
Dag 7 Kandy - Ella
In de ochtend wordt u naar het treinstation van Peradeniya gebracht voor de treinreis naar Ella. Tijdens deze rit kunt u genieten van de prachtige landschappen met veel theevelden die voorbij komen. Deze treinrit wordt als één van de mooiste ter wereld beschouwd! Een must-do tijdens uw verblijf in Sri Lanka. Na aankomst in Ella brengt u een bezoek aan een in bedrijf zijnde theeplantage en fabriek. Hier kunt u de kunst van het thee maken aanschouwen. Nadat u rustig bent ingecheckt en even heeft kunnen ontspannen gaat u 's middags op verkenning in Ella. U bezoekt de meest bijzondere plekjes in Ella samen met uw gids. Ella is bekend van de vele uitzichten, de wandelroutes en de watervallen. Door sommigen wordt gezegd dat het de mooiste zijn van Sri Lanka. 

Noot: onze partner in Sri Lanka kan de treinreizen pas kort voor vertrek reserveren. Omdat er veel vraag is naar treinreizen, maar nog niet alle treinen weer rijden, kunnen we helaas niet garanderen dat we 1e klas treintickets voor u kunnen reserveren. 
Dag 8 Ella
Vandaag brengt u een bezoek aan 'Amba estate'. Deze biologische boerderij met guesthouse ligt vredig in een kleine, groene vallei op ca. 30 minuten rijden van Ella, hier kunt u genieten van een privé tour waarbij u een wandeling over de plantage maakt en u uitleg krijgt over hoe theebladeren verwerkt worden tot echte thee. Geniet van de groene omgeving en de relaxte sfeer die heerst over deze prachtige omgeving!
Dag 9 Ella - Tissamaharama
Vandaag laat u het heuvelachtige gebied achter en reist u verder in zuidelijke richting naar Tissamaharama. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. In het Yala National Park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen, olifanten en luipaarden! Yala is het bekendste nationale park van Sri Lanka. Het park is verdeeld in verschillende blokken, waarvan er slechts twee toegankelijk zijn voor publiek. U heeft de meeste kans op het spotten van wilde dieren in blok 1. De dieren hier zijn gewend aan bezoekers en daardoor minder schuw. Vanwege de populariteit van dit deel van Yala kan het hier erg druk worden, met name in het hoogseizoen. Voor een authentiekere safari ervaring adviseren wij een bezoek aan blok 5. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding, morgen gaat u op safari!
Dag 10 Tissamaharama
In de vroege ochtend gaat u op safari in het Yala National Park. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard! Een vroege start is essentieel om het wild actief te zien. Na de safari is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand van Kirinda gaan. Het is niet mogelijk om hier te zwemmen maar het strand is prachtig! U kunt er ook voor kiezen om in de middag nog een safari per jeep te maken, in Yala of een van de andere parken in de omgeving. Bundala is bijvoorbeeld een uitstekend leefgebied voor zowel lokale als trekvogels. De lagunes in het park bieden vooral in de periode augustus tot april een vaste overwinterplek voor meer dan 20.000 vogels. In totaal zijn er meer dan 167 vogelsoorten in het park gespot. Naast vogels is het park ook het leefgebied van krokodillen, luipaarden, olifanten en schildpadden. Extra safari's kunt u vooraf reserveren via PANGEA Travel, of ter plaatse via uw gids.
Dag 11 Tissamaharama - Galle
De reis gaat verder naar Galle. U reist eerst door een droog natuurgebied en vervolgens langs de zuidkust van Sri Lanka naar Galle. Deze stad heeft een kleurrijk verleden en haar ontwikkeling vooral te danken aan de Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. De Portugezen vestigden zich in 1589 als eerste in Galle en noemden de plaats Santa Cruz. De Verenigde Oost-Indische Compagnie veroverde de stad in 1640. In 1796 kwam de stad in handen van de Britten en werd het de toegangspoort tot het Verre Oosten. In de jaren die daarop volgden verloor Galle langzamerhand haar belangrijke handelspositie aan Colombo. Na aankomst staat er een culinair hoogtepunt van deze huwelijksreis op het programma! U neemt deel aan een authentieke kookles onder leiding van een chefkok. Hierna kunt u genieten van een door u zelf bereidde Sri Lankaanse maaltijd. 
Dag 12 Galle - Colombo
In de ochtend verkent u de koloniale stad Galle. Vandaag de dag is het rijke handelsverleden nog terug te zien in de koloniale gebouwen en het imposante fort, het best bewaarde Nederlandse fort in Azië. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend wordt u in ca. 4 uur naar Colombo gebracht voor de laatste overnachting in Sri Lanka. Colombo is de bruisende hoofdstad en het financiële en commerciële centrum van het land. De stad ligt in het westen van het eiland, aan de oever van de Kelani Ganga rivier. Na aankomst in Colombo maakt u met uw gids/chauffeur een korte stadstour. 

Tip: voor een heerlijk stuk taart of een goede lunch of diner gaat u naar The Gallery Café op Alfred House Road. Een sfeervol en bijzonder restaurant met een goede internationale en lokale keuken. Voor Sri Lankaanse begrippen niet voordelig, maar voor Nederlandse begrippen nog steeds goed betaalbaar.
Dag 13 Colombo - Malediven
U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht, waar u incheckt voor de vliegreis naar de Malediven. Deze eilandengroep ligt ongeveer 750 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka in de Indische Oceaan. De Malediven bestaan uit meer dan duizend eilandjes, waarvan slechts een klein deel is bewoond. De atollen van de Malediven worden omringd door prachtige koraalriffen. Na aankomst op de luchthaven van Malé reist u per speedboot verder naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 14 Malediven
Dag ter vrije besteding. Zon, zee, strand, immense lagunes van verschillende diepte, een oneindig scala aan de kleur blauw en indrukwekkende koraalriffen vormen de ideale locatie voor een tropische strandvakantie. Relax heerlijk op het prachtige witte strand van het eiland en waan uzelf in een paradijs! Benieuwd naar wat de Malediven u te bieden heeft? Verken dan het resort waar u verblijft; er is genoeg te doen! Duik in het zwembad, wees actief op de tennis en-/of badmintonbaan of vermaak u met de live muziek in de avond. 
Dag 15 Malediven
Dag ter vrije besteding. Voor de kust van de Malediven vindt u een kleurrijke onderwaterwereld, met vele koraalriffen. Deze eilandengroep is dan ook een populaire bestemming voor duik- en snorkelliefhebbers. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een duikbrevet, dan kunt u deze behalen bij het resort. Anders is het ook zeker de moeite waard om te gaan snorkelen. Vanuit de resorts worden ook vaak excursies georganiseerd naar koraalriffen in de omgeving.
Dag 16 Malediven
Dag ter vrije besteding. Vanuit het resort zijn verschillende excursies te boeken, zoals het spotten van dolfijnen of een bezoek aan de hoofdstad Malé. Bezienswaardigheden in ‘de kleinste hoofdstad ter wereld’ zijn de grote Moskee, Republic Square en het nationaal museum gelegen in het oude Sultanspaleis. Daarnaast zijn er talloze winkeltjes waar u leuke souvenirs voor het thuisfront kan kopen. Ook is Malé een bezoek waard vanwege de levendige vismarkten! Gooit u liever zelf uw hengel uit, boek dan een 'sunset fishing excursion'. Combineer deze tour eventueel met een rondvaart in 's werelds grootste passagier onderzeeër.
Dag 17 Malediven
Laatste dag ter vrije besteding. Wilt u nog wat ontspannen voordat u weer in het vliegtuig stapt, boek dan één van de Wellness behandelingen in het resort. Met onder andere een sauna, jacuzzi, haar- en schoonheidssalon is aan alles gedacht om u tot rust te brengen. Ook kunt u gebruik maken van verschillende massages en een bloembad.
Dag 18 Malediven - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag wordt u per speedboot naar de luchthaven van Malé gebracht, waar u incheckt voor de terugvlucht.

Noot: doorgaans dient u voor 12:00 uur de kamer te verlaten. Indien u een late terugvlucht hebt, kunnen wij voor u een dagkamer reserveren. Meerprijs is op aanvraag. 

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur/gids in Sri Lanka
  • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag in Sri Lanka
  • transfers per speedboot op de Malediven
  • overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • 1 x jeephuur in het Yala National Park (blok 5)
  • 1 x fietshuur in Polonnaruwa
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale/regionale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Sri Lanka, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.srilankaevisa.lk)
  • optionele excursies en overige entreegelden
  • overige maaltijden en drankjes
  • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
  • eventuele vroege incheck en/of late uitcheck
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Villa Hundira - Negombo & omgeving
Heerlijk tot rust komen na een lange vlucht kunt u in Villa Hundira. En dan bedoelen we ook écht tot rust komen. Verspreid over de villa kunt u verschillende plekjes vinden om te ontspannen, een boek te lezen of een kaartspel te spelen met het gezin. Het zwembad nodigt u uit om een duik te nemen en rondom de villa kunt u een wandeling maken. Ontdek tijdens het verblijf in Villa Hundira de weelderige vegetatie, de vele bougainvillea bloemen en de beekjes die u zachtjes hoort stromen. Rondom de kalme wateren van de lagune, waar de villa aan ligt, kunt u roeien in de bootjes van het hotel. Vraag een van de medewerkers, zij geven je graag instructies! Tijdens het verblijf in Villa Hundira moet u ook echt de gele rijst met Negombo curry proberen, een lekkere aanrader voor de lunch.

Habarana Village by Cinnamon - Culturele driehoek & omgeving
Habarana Village by Cinnamon is een perfect uitgangspunt om de bekende Culturele Driehoek van Sri Lanka te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de bekende rots van Sigiriya of de oude koningssteden van Ceylon; Polonnaruwa en Anuradhapura. Ook een jeepsafari in het Minnerya National Park behoort tot de mogelijkheden. U overnacht in een van de 108 geschakelde cottages die in de tropische tuin liggen. Habarana Village by Cinnamon beschikt verder over een mooi zwembad en een Ayurveda centrum. Het diner is ’s avonds in buffetstijl en de keuze is gevarieerd.

Fox Kandy - Kandy / Digana & omgeving

Fox Resort Kandy is gelegen in de groene natuur en de glooiende heuvels van Kandy. Het Ceylon Tea Museum ligt op ongeveer 4 km afstand. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op de stad of een van de tuinen. In de mooie tuinen vindt u ook een terras waar u kunt uitrusten en genieten van de zonsondergang. De kamers zijn netjes en ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Ook is er een buitenzwembad aanwezig zodat u kunt afkoelen na een lange dag! 


EKHO Ella - Ella & omgeving
EKHO Ella is een prachtige resort gelegen in de bergachtige omgeving van Ella. Vanaf deze luxe accommodatie kunt u verschillende wandelingen maken naar omliggende watervallen. Het resort beschikt over een jacuzzi waar u kunt genieten van het uitzicht onder genot van een drankje. Er is een mooie tuin gemaakt om de accommodatie heen, deze tuin is gelegen op een soort platform zodat u zich (bijna) in de wolken waant. De kamers zijn elegant ingericht indien gewenst kunnen wij een privé-bubbelbad voor op uw kamer regelen. Deze accommodatie is zeer geschikt voor honeymooners, EKHO is een uitstekende keuze voor een speciaal verblijf in Ella!

Chaarya Resort & Spa - Yala National Park
Omringd door groen ligt het viersterren Chaarya Resort & Spa in Yala, op slechts 30 minuten van zowel het Yala National Park als Kataragama. De tuin van het hotel wordt vaak bezocht door endemische en trekvogels en is een heerlijke plek om te ontspannen. Het personeel is vriendelijk en heeft aandacht voor haar gasten. Het resort heeft 40 kamers, een uitnodigend zwembad, poolbar en een restaurant. De 20 onlangs gerenoveerde deluxe kamers zijn ruim en licht en alle kamers hebben een veranda, die uitkomt in de tuin. Sinds 2013 beschikt het hotel over nog eens 20 deluxe chalets, alle met een eigen balkon met uitzicht op de tropische tuin. Het restaurant serveert een verrukkelijke reeks van traditionele Sri Lankaanse, Oosterse en Westerse gerechten. De chef haalt verse groenten en fruit (waaronder biologisch geteelde producten), evenals vis en rood vlees voor zijn gerechten, uit nabijgelegen dorpen, om u te verzekeren van hun hoge kwaliteit en versheid. De buitenbar is de perfecte plek om te ontspannen na een avontuurlijke safari in Yala. Geniet van de koele bries en het weelderige groen. Of kies voor een weldadige Ayurvedische behandeling.

Tamarind Hill - Galle
Wat een fijne plek aan de rand van de stad Galle. Van aankomst tot vertrek weet Tamarind Hill u te verrassen. Dit luxe ruim opgezette boutique hotel met 12 kamers bevindt zich in een historisch gebouw van 250 jaar oud. De kamers zijn ingericht met houten meubelen waardoor ze knus aanvoelen. De koloniale sfeer wordt hier gemengd met het moderne. Het oude fort van Galle is goed bereikbaar per Tuk. Genieten van het diner kunt u op twee plekken, het sfeervolle restaurant in het hotel of het bijbehorende restaurant in Galle Fort (“minute by TukTuk”) met schitterend zeezicht. Ontspan op een ligstoel bij het zwembad, ga kanoën over de rivier of geniet van een behandeling in de spa.

Lake Lodge Boutique Hotel - Culturele driehoek & omgeving
Lake Lodge is een kleinschalig en exclusief boutique hotel, met slechts 12 kamers, middenin de culturele driehoek van Sri Lanka. Op het 4 hectare grote terrein voelt het alsof u zich temidden van het dagelijks leven bevindt. Het zwembad, de keuken en de receptie kijken uit over het Kandalama reservoir. Lake Lodge kent drie verschillende bijzonder sfeervol ingerichte kamertypes, die allen beschikken over een groot bed, airco, tv en een mooie badkamer. In de suite en deluxe rooms geniet u van een panoramisch uitzicht op de jungle en de bergen, terwijl u in de superior room uitkijken over Mihinthale en de Dambulla rotstempel; ook niet mis! De manier waarop hout en steen verwerkt zijn tot een geheel, zorgt voor een luxueuze en kalmerende ambiance.

Centara Ras Fushi Resort & Spa - Malediven

Centara Ras Fushi is gelegen in de Noord Malé atol en bereikt u daardoor al binnen 20 minuten per speedboot vanaf het vliegveld. Dit resort is voor adults-only (12+) en daardoor de ideale bestemming voor koppels en een uitstekende keuze voor uw huwelijksreis. De intieme setting van het resort is zeer aangenaam en uw verblijf onvergetelijk.

Er is genoeg te doen op het eiland, u hoeft zich dus geen moment te vervelen. Snorkelen, duiken en verschillende watersporten zijn allemaal mogelijk. Per traditionele Dhoni bereikt u snel de beste duiklocaties van de Malediven. Misschien spot u wel manta’s, walvishaaien (juni-september) of andere kleurrijke wezens die leven in de rijke riffen van de Malediven. Als u na al deze activiteiten toe bent aan een relaxmomentje is het zeker een aanrader een bezoek te brengen aan de Spa Cenvaree. U kunt kiezen voor een single of double suite waar u kunt genieten van een heerlijke massage alleen of mét uw partner. Ook is er een authentiek paviljoen gelegen bij de spa waar u kunt genieten van de zonsopkomst óf ondergang.

Er zijn 9 restaurants en bars aanwezig op het resort. Elk met zijn eigen mooie inrichting en heerlijke gerechten en dranken. De Waves Pool Bar serveert de lekkerste tropische drankjes en hiervoor hoeft u het zwembad niet eens te verlaten, hoe luxe is dat? Om uw huwelijksreis nog specialer te maken is privé dineren wellicht een goede optie. U kunt ervoor kiezen om op het strand bij het kaarslicht te dineren op een afgelegen plek op het eiland. Of kies voor een diner in een romantische setting binnen uw eigen villa. 

Er zijn verschillende type accommodaties aanwezig op het eiland. U kunt kiezen uit strandvilla’s, watervilla’s of Spa watervilla’s. De ene villa nog mooier dan de ander. Aan een ieders wensen kan worden voldaan en welk type u ook kiest, dat u een onvergetelijke tijd gaat hebben op de Malediven staat vast. Centara Ras Fushi Malediven is een uitstekende keus en dit resort maakt uw huwelijksreis nóg specialer.


bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »