Menu

Familiereis Sri Lanka - Tieners

Deze afwisselende en avontuurlijke familiereis met fijne kleinschalige overnachtingsadresjes is een compleet verzorgde rondreis die bijzonder geschikt is voor gezinnen met wat oudere kinderen: met voldoende actie en avontuur om de tieners bezig te houden, maar ook ruimte voor eigen invulling. Geen stoffige musea maar te voet, per tuktuk, te paard, te fiets, per raft en per trein het land verkennen. U gaat op safari in Wilpattu en Udawalawe, maakt een spectaculair treinritje in het heuvelland naar hip & happening Ella en bezoekt de stranden van Unawatuna en Trincomalee. Snorkelen, canyoning en zelfs een surfles zijn inbegrepen. Olifanten en schilpadden treft u in een opvangcentrum maar u maakt ook grote kans ze ook ‘live’ te zien, tijdens respectievelijk de safari’s danwel snorkeltocht. Alsof het nog niet genoeg is maakt u aan de oostkust kans om dolfijnen en walvissen te zien.

De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen zijn. Daarom is er voldoende ruimte voor eigen invulling en genoeg tijd om te chillen, bijvoorbeeld in een zitzak bij een rivierlodge of in een hangmat aan zee.

Zorgeloos rondreizen
U reist met een eigen gids/chauffeur die de logistieke rompslomp volledig uit handen neemt; u kunt zorgeloos rondreizen met uw eigen gezin. Alle entreegelden, die in Sri Lanka behoorlijk prijzig zijn, zijn inbegrepen. Bovendien zijn de diners inbegrepen op de plekken dat er geen gelegenheden zijn om buiten de deur te eten. Zodoende heeft u ter plekke geen verrassingen. Waar er wel restaurants voorhanden zijn, laten we de keuze aan uzelf.


 

Reisduur: 19 dagen

Negombo - Unawatuna - Udawalawe - Ella - Nuwara Eliya - Kitulgala - Digana - Pidurangala -Trincomalee - Wilpattu - Negombo

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Sri Lanka - Tieners inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • veel avontuur en actie
 • zeer afwisselende reis
 • veel zaken inbegrepen: ter plekke geen verrassingen
 • volledig verzorgd met privéchauffeur
 • leuke kleinschalige overnachtingsadresjes
 • geschikt voor de zomerperiode - eventueel aan te passen als u in de winter wilt reizen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

 - foto: familie Tytgat
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Negombo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door uw gids/chauffeur verwelkomd. Aansluitend wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Geniet 's middags bijvoorbeeld een paar uurtjes aan het strand. Negombo is een plaats met mooie brede stranden, 37 km ten noorden van Colombo. Het was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Negombo
Deze ochtend maakt u een boottocht door de kanalen die door de Nederlanders zijn aangelegd, en door het Muthurajawela moeras, gelegen in het zuidelijke deel van de lagune van Negombo. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers. Dit waterrijke gebied telt maar liefst 6000 hectare. Als het vloed wordt, stroomt het gebied vol met zeewater. Dit mengen van de wateren heeft geleid tot een bijzonder ecosysteem dat goed gedijt bij brak water en zeer divers is. In de moerassen en mangroven ziet u vele vogelsoorten, vlinders en vissen. Ook krokodillen en pythons hebben dit verkozen tot hun leefgebied. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. In de namiddag brengt u een bezoek aan de Arts & Crafts workshop. Uw gastvrouw Indira heeft deze werkplaats bij Villa Hundira opgericht om de vrouwen van de omliggende vissersdorpen een bron van inkomsten en dus een betere levensstandaard te bezorgen. Hier worden verschillende kleurrijke hebbedingetjes gemaakt zoals kussentjes, kleden, wanddecoratie en knuffels. Leuk als cadeautje voor het thuisfront of als souvenir!
Dag 3 Negombo - Unawatuna
Uw gids/chauffeur brengt u vandaag naar de zuidelijke badplaats Unawatuna. Onderweg maakt u een stop bij het schildpaddencentrum van Kosgoda. Het doel van dit centrum is om de overlevingskansen van zeeschildpadden te vergroten, door de eieren in een beschermde omgeving te laten uitkomen. Nadat de diertjes uit de eieren komen worden ze verzorgd en naar zee begeleid. Ook verblijven hier verzwakte en zieke schildpadden om aan te sterken en terug te keren naar zee. ’s Avonds in Unawatuna is het tijd voor actie. De kinderen krijgen hier een surfles! Ervaring is niet nodig, de instructeurs houden rekening met beginners-niveau.

Noot: in onze zomermaanden is het aan de zuidkust regentijd. Het kan dus goed zijn dat er een tropische bui valt. Aangezien deze reis vaak juist in de zomervakantie geboekt zal worden, hebben we daarom later in de reis een strandverblijf in Trincomalee aan de oostkust opgenomen. Hier is het dan de droge tijd.
Dag 4 Unawatuna
‘s Morgens, om te profiteren van de koelere ochtenduurtjes, stapt u op de fiets voor een begeleid fietstochtje vanaf het strand van Wijaya Beach. De route voert door het vogel-natuurgebied Eluvila en tussen de rijstvelden door. Er worden rustige weggetjes en paadjes gekozen zodat u niet al teveel op verkeer hoeft te letten, maar kunt genieten van de omgeving. Onderweg is er ook tijd voor wat verkoeling in een jungleachtige tuin om een het sap uit een grote kokosnoot te drinken. Met uw gids bezoekt u deze middag het Fort van Galle, het grootste Hollandse fort van Sri Lanka, en het best bewaarde Hollandse fort van heel Azië. U ziet hier duidelijk het rijke handelsverleden in terug. Het oude stadscentrum uit 1663 staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. U treft hier verrassend Hollandse huisjes in nauwe steegjes die nog altijd hun Nederlandse straatnaambordjes hebben; leuk om samen op zoek te gaan naar Hollandse sporen!
Dag 5 Unawatuna - Udawalawe National Park
Uw volgende bestemming is Udawalawe. Hier kunnen we een bezoek toevoegen aan het Elephant Transit Home (optioneel). Hier worden jonge olifanten opgevangen die niet meer in de natuur kunnen leven, omdat ze verstoten of gewond zijn. Ze worden hier verzorgd en voorbereid om in groepen terug de natuur in te gaan. De eerste groep kon in 2008 weer in de vrije natuur worden uitgezet.
Dag 6 Udawalawe National Park - Ella
‘s Morgens gaat u op safari in het Udawalawe National Park. Dit park staat vooral bekend vanwege de vele olifanten die hier leven. Het Udawalawe Reservoir en de Walewe Rivier zorgen voor het nodige water in dit park, en hier treft u vaak het wildlife. Naast de grote olifantenpopulatie komen er ook wilde zwijnen, wilde buffels, jakhalzen en luipaarden voor. De laatste laat zich echter maar zeer zelden zien.
Vanmiddag wordt u verder het heuvelland in gebracht, naar het plaatsje Ella. Hier heerst een ontspannen atmosfeer en er zijn vele kleinschalige guesthouses en restaurantjes. En wat de mensen aantrekt om hierheen te komen? Het prachtige uitzicht over de omliggende heuvels, en de mogelijkheden die dit biedt voor verschillende wandelingen, zoals naar Ella Gap, de watervallen van Ravana Ella, Bambaragala Peak en Little Adam’s Peak. De middag/avond kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje te voet verkennen en een fijn restaurantje uitzoeken voor het avondmaal.
Dag 7 Ella
Tijd voor actie! Vandaag beklimt u Little Adam´s Peak. Deze wordt zo genoemd omdat de berg veel gelijkenissen vertoont met de grotere broer Adam’s Peak. Lokaal wordt Little Adam’s Peak, met een hoogte van 1141 meter boven zeeniveau, ookwel Punchi Sri Pada genoemd. De wandeling is niet heel zwaar en stijgt geleidelijk. De warmte kan wel een factor van belang zijn; neem veel water mee en bescherming tegen de zon. De route voert door theeplantages, langs watervallen en terrasvormige akkers. En bovenop wacht de beloning: het weergaloze uitzicht rondom! De avond is ter vrije besteding.
Dag 8 Ella - Nuwara Eliya
In ongeveer twee uur wordt u naar Nuwara Eliya gebracht. In Sri Lanka wordt deze plaats ook wel ‘City of Light’ genoemd maar veel bekender is de bijnaam ‘Little England’. Door de Britse kolonisatie kreeg de stad al snel een Engels karakter dat vandaag de dag nog terug is te zien is in de typische Engelse cottages met rozentuinen. Door de hogere ligging (ca. 1890 meter) was Nuwara Eliya populair onder de Brits-kolonialen, om zich terug te trekken als de hitte van de laaglanden ze teveel werd. ’s Middags maakt u een wandeling naar Single Tree Hill, een heuveltop met onderweg een Boeddhistische tempel, en bovenop –als de wolken zo vriendelijk willen zijn om even plaats te maken- een prachtig zicht over de omliggende heuvels en theeplantages.
Dag 9 Nuwara Eliya - Kitulgala
U wordt naar het station van Nanu Oya gebracht. Hier gaat u aan boord van de trein die u naar Hatton brengt. De gids/chauffeur zal de bagage voor u meenemen, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. U hoeft alleen maar uit het raampje te kijken en te genieten van het prachtige landschap. Dit traject staat bekend als één van de mooiste treinritjes ter wereld en u zult spoedig zien waarom. Erg snel gaat de trein niet, dus uw gids/chauffeur staat u al op het station van Hatton op te wachten en brengt u naar het plaatsje Kitulgala, een klein plaatsje gelegen in het westen van Sri Lanka, aan de oevers van de Kelaniya rivier. Leuk weetje: wist u dat hier, en niet in Thailand, de bekende film ‘the Bridge on the River Kwai’ is opgenomen? De omgeving is dan ook zeer fotogeniek, zoals u zult merken. U neemt hier intrek in de accommodatie Borderlands, prachtig gelegen aan de rivier, waar een gemoedelijke en ontspannen sfeer heerst. Vanuit hier zijn vele activiteiten te ontplooien, maar dat staat voor morgen op het program. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of ontspannen op de houten terrassen aan de rivier. Het is een leuke plek om andere reizigers te ontmoeten.
Dag 10 Kitulgala
De dag begint sportief met een spectaculaire white water raft tocht over de rivier van ongeveer 45 minuten (level 2 en 3). Ervaring is niet vereist, er gaan deskundige instructeurs mee. Na een korte wandeling door de jungle komt u vervolgens bij verschillende grotten. Hier krijgt u een briefing voor uw volgende avontuur: canyoning! Al klauterend en klimmend werkt u zich een weg door de grotten. Soms komt u kleine poeltjes tegen, waar u doorheen kunt waden, en zelfs een soort waterglijbaantjes, gevormd door vele duizenden jaren stromend water. U draagt een stevig beschermend pak, dus u kunt er gerust afglijden. Er gaat wederom deskundige begeleiding mee. Het is een spannende maar veilige excursie waaraan ook kinderen kunnen deelnemen. Na afloop keert u terug naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 11 Kitulgala - Digana
De volgende bestemming is Digana, dat vlakbij Kandy ligt. Door de hoge ligging (500m) is het hier eveneens koeler dan in de laaglanden. Als u wilt, kan de gids/chauffeur u eerst de stad Kandy laten zien. De belangrijkste bezienswaardigheid is de beroemde Tempel van de Tand. Hier wordt een tand van de Boeddha (het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka) bewaard. U kunt uw bezoek zo afstemmen dat u de dagelijkse ceremonie aan het einde van de dag kunt bijwonen. Lange rijen gelovigen komen dan offerandes brengen aan het heiligdom.
U verblijft buiten de stad Kandy, bij Digana, in het Victoria Golf & Country Resort. Dat klinkt misschien heel chique, maar er heerst een informele sfeer en het is een goede uitvalsbasis voor activiteiten, zoals u morgen zult zien.

Noot: zonder meerkosten is het ook mogelijk om deze nachten te verblijven in een zogenaamde Community Homestay van Polwaththa Ecolodges: zodoende kunt u met uw gezin echt ervaren hoe het leven van de locals is en deelnemen aan de dagelijkse activiteiten. Geeft u a.u.b. bij boeking aan als u hier de voorkeur aan geeft.
Dag 12 Digana
Na het ontbijt zet u koers naar de stallen van het resort, want vanmorgen gaat u een ritje te paard maken. Enige voorkennis is niet vereist; als u nog nooit heeft gereden volgen er eerst instructies, en er gaat deskundige begeleiding mee. Hobbelend op de paardenrug ziet u een prachtig landschap aan u voorbij trekken. Als u ‘s middags nog zin heeft in wat actie, kunt u dat makkelijk met het resort bespreken. Een fietstochtje is bijvoorbeeld mogelijk. Hierbij krijgt u van de staff een routekaart uitgereikt en verder wijst het zich vanzelf. De route voert over het grote terrein van het resort, waar ook vele golfbanen zijn. Een potje golf behoort hier dus ook tot de mogelijkheden, en kunt u desgewenst ter plekke boeken.
Dag 13 Digana - Pidurangala
Uw volgende bestemming is Pidurangala, maar niet na eerst een stop in Habarana gemaakt te hebben. Hier maakt u een stop bij een werkplaats voor batik. Hier kunt u zien hoe deze textielkunst wordt gemaakt door middel van was. De Sri Lankaanse versie heeft wel wat weg van de Indonesische variant en u treft de klassieke ontwerpen maar ook modernere. Batik spelt een belangrijke rol in de Sri Lankaanse mode: zowel in klassieke sari’s maar ook in kleding van meer westerse stijl ziet u het terug.
Uw overnachtingsplaats is een bijzondere kleinschalige eco-lodge in de jungle. Aan het einde van de middag beklimt u de rots Pidurangala. Bovenop treft u geen archeologische hoogstandjes zoals op de beroemdere ‘broer’ Lion’s Rock; op de top van Pidurangala vindt u alleen een kale rots. Het is hier puur om het uitzicht te doen. En dat is verbluffend! Met name tegen zonsondergang is het zicht magisch. Bijdragend aan de sfeer is dat het hier een heel stuk rustiger is dan op Lion’s Rock. Daarna snel afdalen voordat het te donker wordt.
Dag 14 Pidurangala - Primate Research Camp - Trincomalee
U bezoekt vanmorgen een heel bijzonder project. De reis gaat namelijk verder naar het Primate Research Camp in Polonnaruwa. Dit kamp is opgezet door Dr. Wolfgang Dittus om onderzoek te doen naar een populatie van primaten in het gebied. Met 37 jaar is het onderzoek naar de Ceylonkroonaap een van 's werelds langstlopende gedragsstudies ter wereld. Hier zijn diverse documentaires voor de BBC opgenomen. U krijgt een korte briefing over het programma. Vervolgens gaat u op pad met een gids om deze populatie (bestaande uit makaken en verschillende langoeren) te bestuderen. De purple-faced langoer (officieel de Trachypithecus vetulus) komt hier voor, en is een bedreigde diersoort. Dr. Dittus en collegae zetten zich in om deze soort voor uitsterven te behoeden. Het onderzoek naar deze langoeren is later gestart dan het onderzoek naar de Ceylonkroonaap, maar daarom niet minder interessant. Bovendien wordt er niet alleen onderzoek gedaan naar de sociale interactie binnen een soort, maar ook tussen de verschillende soorten, alsmede naar de impact van toenemende menselijke bemoeienis en toerisme in het gebied op de habitat van de dieren.
Na dit boeiende en leerzame bezoek zet uw chauffeur koers naar de oostkust, naar Trincomalee. Deze badplaats was tijdens de burgeroorlog vrijwel uitgestorven, maar nu wordt dit gebied steeds populairder bij toeristen. Echt grootschalig toerisme treft u er echter nog niet. Dit deel van Sri Lanka heeft voornamelijk in de zomermaanden (mei - oktober) goed weer en de vele verborgen baaien met parelwitte stranden en helderblauw water zorgen voor een geweldig strandverblijf. Daarnaast is het een van de mooiste snorkel- en duiklocaties van Sri Lanka.
Dag 15 Trincomalee
Optioneel kunt u vanmorgen vroeg op pad voor een boottocht op zoek naar walvissen en/of dolfijnen. In de periode tussen eind maart en september komen er voor de oostkust blauwe vinvissen en potvissen voor. Groepen langsnuitdolfijnen worden regelmatig waargenomen. We raden aan om deze excursie ter plaatse te bespreken met uw gids, zodat u op dat moment samen kunt bepalen of de condities en waarnemingskansen voor deze excursie optimaal zijn en op welke dag u wilt reserveren. Om deze reden is deze excursie nog niet inbegrepen in de reissom.
De dag is ter vrije besteding bij uw accommodatie. Trinco Blu heeft een prettig restaurant in de open lucht, en ook een café voor snacks aan de zeezijde. We reserveren dit echter op basis van logies en ontbijt, zodat het u ook vrij staat om elders te eten. U loopt namelijk gemakkelijk naar de straat waar verschillende eenvoudige restaurantjes zijn met een ontspannen backpackers-sfeertje. De verse visvangst van de dag wordt aan de straat uitgestald: uitzoeken en plaatsnemen maar!
Dag 16 Trincomalee
Nog een heerlijke dag aan zee. U maakt een excursie per boot naar Pigeon Island. Dit is een van Sri Lanka's mooiste zeereservaten met goede snorkel- en duikspots. Uiteraard gaat er snorkeluitrusting mee. Er komen hier meer dan 100 soorten koraal voor, 300 verschillende vissoorten en verschillende zeeschildpaddensoorten zoals de karetschildpad en de dwergschildpad. Als je het geluk hebt om een schildpad tegen te komen, is dat een onvergetelijke ervaring. Pigeon Island dankt haar naam overigens aan ontelbaar veel rotsduiven die dit eiland gebruiken als broedplaats.
De middag is ter vrije besteding in Trincomalee. U kunt eventueel een korte stadstour in Trincomalee maken (in de volksmond ook wel "Trinco" genoemd); de chauffeur staat tot uw beschikking. Het stadje heeft de koloniale tijd toebehoord aan de Britten, Portugezen, Nederlanders en zelfs de Denen. Tot op heden is het een belangrijke havenplaats. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Trincomalee is Fort Frederick, in 1623 gebouwd door de Portugezen en later ingenomen door de Nederlanders en Fransen. Inmiddels is het in gebruik als kazerne, maar een bezoek is mogelijk. Een redelijk steile weg brengt u vervolgens naar de top van Swami Rock (ca. 10 minuten lopen vanaf Fort Frederick), waar u een van de belangrijkste tempels ziet; de Komeswaram tempel. Deze tempel is gewijd aan Lord Shiva. De klif bij Swami Rock wordt ook wel "Lover’s Leap" genoemd. De dochter van een Nederlandse officier sprong hier ooit de diepte in, nadat zij er achter kwam dat haar echtgenoot ontrouw was geweest en haar verliet. Vrijwel elke gids heeft overigens een ander sterk verhaal over de precieze toedracht. Wie zal het zeggen? U kunt hier in elk geval nu genieten van het prachtige uitzicht.
Dag 17 Trincomalee - Wilpattu
Uw gids/chauffeur brengt u vandaag naar het noordwesten van het land, naar het Wilpattu National Park. Wilpattu is een van de oudste nationale parken van Sri Lanka, maar is wat minder bekend onder toeristen en daardoor relatief rustig. Het unieke aan dit park is het bestaan van "Willus" (natuurlijke meren). Aangezien het park in een droge zone ligt, is de regenval sterk seizoensgebonden. Kenmerkend voor het park is dat het grootste deel is begroeid met dichte bossen. Olifanten, luipaarden, lippenberen, waterbuffels en gevlekte herten behoren tot de grote zoogdieren. Door de kuststrook en willus is er een rijk vogelleven; onder andere ooievaars, de witte ibis, aalscholvers en ijsvogels komen hier voor. In de namiddag maakt u hier een jeepsafari.
Na de safari wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u overnacht in een safari-tent in het woud.
Dag 18 Wilpattu - Negombo
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar uw startpunt van de reis, Negombo. Veel ervaringen en hopelijk prachtige herinneringen rijker neemt u weer intrek in de Villa Hundira. De rest van de dag is ter eigen besteding.
Dag 19 Negombo - Colombo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd voor uw terugvlucht wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht. Hier neemt u afscheid van uw gids/chauffeur.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • treinticket Nanu Oya - Hatton
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • -boottocht Muturajawela
 • -fietstocht Unawatuna
 • -tuktuk tochtje Galle
 • -paardrijden Digana
 • -genoemde wandelingen en beklimmingen
 • -raften en canyoning Kitulgala
 • -1x jeephuur Udawalawe NP
 • -snorkelexcursie Pigeon Island
 • -1x jeephuur Wilpattu NP
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka, USD 35 pp (voor vertrek online aanvragen, tot mei 2020 gratis)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • dolfijnen- en/of walvissenexcursie
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele vroege incheck / late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Villa Hundira - Negombo & omgeving
incl. ontbijt
Heerlijk tot rust komen na een lange vlucht kunt u in Villa Hundira. En dan bedoelen we ook écht tot rust komen. Verspreid over de villa kunt u verschillende plekjes vinden om te ontspannen, een boek te lezen of een kaartspel te spelen met het gezin. Het zwembad nodigt u uit om een duik te nemen en rondom de villa kunt u een wandeling maken. Ontdek tijdens het verblijf in Villa Hundira de weelderige vegetatie, de vele bougainvillea bloemen en de beekjes die u zachtjes hoort stromen. Rondom de kalme wateren van de lagune, waar de villa aan ligt, kunt u roeien in de bootjes van het hotel. Vraag een van de medewerkers, zij geven je graag instructies! Tijdens het verblijf in Villa Hundira moet u ook echt de gele rijst met Negombo curry proberen, een lekkere aanrader voor de lunch.

Good Vibes Villas Retreat - Stranden zuidkust
incl. ontbijt
Good Vibes, een toepasselijke naam voor een mooie en rustige villa in misschien wel een van de meest schilderachtige gebieden van Sri Lanka. Achter Good Vibes zit een bijzonder verhaal: het wordt gerund door twee families (uit België en Zwitserland) die al meer dan 10 jaar over de hele wereld wonen. Ze hebben elkaar ontmoet in Dubai en hadden de droom om een villa te openen in Sri Lanka. Dat is gelukt! Het resultaat: een rustige accommodatie midden in de jungle, omringd door kaneel- en theeplantages en op slechts vijf minuten afstand van de stranden van de zuidwestkust van Sri Lanka. Voorzien van onder andere een infinity zwembad en 'Jack & Coco': een restaurant dat gebouwd is op dezelfde hoogte van de kokospalmen en naast verschillende plantages. Reist u met het gezin? Naast het verblijf in een familiesuite in de hoofdvilla kunt u ook kiezen voor een privévilla in de tuin, verborgen in een groot kokospalmenbos!

Kalu's Hideaway - Udawalawe National Park
incl. ontbijt en diner
Na een glansrijke carrière als cricketspeler (de belangrijkste sport in Sri Lanka), heeft eigenaar Kalu besloten dit kleinschalige eco-resort te openen. Kalu’s Hideaway beschikt over slechts vijf kamers en twee chalets, en ligt midden in de jungle. Zowel de kamers als het resort zelf zijn modern ingericht. In het restaurant worden zowel Westerse als Oosterse gerechten geserveerd, en er wordt regelmatig een barbecue georganiseerd. Bij het zwembad (met jacuzzi) kunt u heerlijk ontspannen na een bezoek aan het Uduwalawe National Park.

Waterfalls Homestay - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
De persoonlijke favoriet van onze collega Loes! Deze sfeervolle accommodatie heeft 4 kamers die allen anders maar comfortabel en kleurrijk zijn ingericht. De Australische eigenaren zorgen er voor dat het u aan niets ontbreekt. Het uitzicht op de waterval en vallei van Ella is adembenemend mooi. U ontbijt ’s ochtends samen met de andere gasten op het gezellige terras en kunt vervolgens wandelend naar het centrum van Ella in circa 20-25 minuten via een mooie bergweg. De eigenaren adviseren u graag over de omgeving en zorgen er tevens voor dat u volledig relaxed weer uitcheckt na uw verblijf.

Avian Breeze Hotel - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
Dit kleine hotel heeft slechts elf kamers en is hoog gelegen tussen de theeplantages, op ca. 5km afstand van Nuwara Eliya. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar van alle gemakken voorzien. Het ontbijt wordt hier gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag en is dan ook erg compleet. Avian Breeze verzorgt verschillende activiteiten en excursies, zoals wandeltochten en jungle tochten. Zo hoeft u zich hier niet te vervelen. Het vriendelijke personeel zal er alles aan doen om uw verblijf bij Avian Breeze aangenaam te maken!

Borderlands - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
Een verblijf in Borderlands staat in teken van avontuur! Het kamp ligt langs de ruige uitlopers van het heuvellandschap rondom Kitugala en bij de Kelani rivier. Sommige tenten en hutten van Borderlands liggen boven de rivier, dus gegarandeerd een prachtig uitzicht! Een verblijf aan Kitulgala kan niet zonder deel te nemen aan raften, canyoning, abseilen of kajakken. Idealer kan het eigelijk niet; bij Borderlands ligt het allemaal aan uw voeten. Naast genieten van het uitzicht en deelnemen aan avontuurlijke activiteiten kunt u ook gemakkelijk met andere reizigers in contact komen bij ‘The Long House’; een barretje met een gezellige en informele setting. Bij het kampvuur kunt u marshmallows roosteren, genieten van een koud biertje en heerlijk eten.

Victoria Golf & Country Resort - Kandy / Digana & omgeving
incl. ontbijt en diner
Niet ver van Kandy in Digana ligt het Victoria Golf & Country Resort, de perfecte uitvalsbasis voor eenieder die van actieve excursies houdt. Want naast golfen is hier bijvoorbeeld ook paardrijden, wandelen en fietsen mogelijk. De golfbaan staat in de top 100 van de meest mooie golfbanen van de wereld en is ontworpen door Donald Steele & Co in 1997. De baan heeft 18 holes en biedt uitzicht op het prachtige Victoria reservoir. Verblijven kunt u in één van de ruime 10 chalets en indien u met meerdere personen reist dan is een villa (met uitzicht op de Victoria reservoir) of een cottage een goede keuze. Na een actieve dag in de omgeving van het resort kunt u bijkomen op de veranda van het Araliya restaurant.

Back of Beyond Pidurangala - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
Verscholen in vier hectare bos aan de voet van de Pidurangala-rots ligt Back of Beyond Pidurangala, door de dorpelingen zelf aangeduid als "Kurulu Uyana" - Bird Park. Een vogelpark in de wildernis is het zeker, maar er is nog meer om van te genieten: op slechts vijf minuten vindt u de beroemde Sigiriya Lion Rock en haar machtige buurman de Pidurangala rots. Een rit van een half uurtje brengt u naar de nationale parken Minneriya en Kaudulla.
Back of Beyond Pidurangala heeft acht kamers, allemaal met eigen badkamer en warm water. Ideaal voor samenreizende families is de Welang bungalow: een open bungalow met drie slaapkamers, een eet- en zithoek. Of kies voor de Weera Cottages: drie individuele huisjes delen een gemeenschappelijke lounge en eetkamer, samen met een klein keukentje. De meest recente toevoeging in Back of Beyond Pidurangala zijn de Milla Tree Houses: twee verbluffend ruime boomhutten! U wordt gewekt door de geluiden van de jungle en de open ruimtes geven u direct maximaal uitzicht op het omliggende bos.
Liefde gaat ook door de maag, dat begrijpen ze bij Back of Beyond heel goed: de kok in Kurulu Uyana bereidt dan ook een breed scala aan Sri Lankaanse en Westerse gerechten voor u. U proeft de smaak van het dorp in het Sri Lankaanse eten, en er is een duidelijk 'Sri Lankaans tintje' aan de Westerse gerechten. Alcohol wordt niet geschonken, maar het staat gasten vrij dit zelf mee te brengen. Het personeel is vriendelijk, efficiënt en altijd tot uw beschikking. Back of Beyond Pidurangala is een kleine parel, klaar om te worden ontdekt!

Trinco Blu by Cinnamon - Stranden oostkust
incl. ontbijt
Trinco Blu by Cinnamon ligt nabij de plaats Trincomalee aan de oostkust van Sri Lanka. De stranden van Tricomalee behoren tot de beste van Sri Lanka. U kunt hier prima ontspannen en genieten van de uitgestrekte witte zandstranden. Het gebied is ook erg geschikt voor de duikliefhebber en in de periode juni t/m september kunt u voor de kust walvissen zien. Trinco Blu by Cinnamon heeft 81 comfortabele kamers. Vooral de Beach Chalets zijn een echte aanrader!

Big Game Camp Wilpattu - Wilpattu National Park
incl. ontbijt en diner
Op slechts zeven kilometer van de ingang van het Wilpattu Nationaal Park ligt Big Game Camp Wilpattu. Hier verblijft u midden in de natuur, omringd door de geluiden van het woud. U slaapt in een ruime tent met aangrenzend een aparte badkamer. De tenten kunnen afgesloten worden tegen insecten en elke tent heeft een verhoogd bed met matras. Beddengoed, kussens en handdoeken zijn aanwezig bij het Big Game Camp Wilpattu. De maaltijden worden geserveerd op een open plek in het woud, met in het midden een kampvuur.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »