Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Sri Lanka

Veelgestelde vragen Sri Lanka

Hoe zit het met de geldzaken in Sri Lanka?

De munteenheid is de Srilankaanse Rupee. U mag maximaal LKR 1000 in en uitvoeren, wat de moeite van het wisselen in Nederland niet waard is. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in en uitvoeren. Het briefgeld is verkrijgbaar in waardes van: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000 en 2000 Rupee. Muntgeld is verkrijgbaar in waardes van: 1, 2, 5, 10, 25 en 50 cent en 1, 2, 5 en 10 Rupee. In vrijwel alle grote hotels en winkelcentra kunt u ook Euro’s of Dollars wisselen. De meeste banken zijn open van 09:00-13:00 uur, van maandag tot zaterdag (gesloten op feest- en Poya dagen).

  • Pinpas: in grotere steden en toeristische centra zijn ATM’s (geldautomaten) aanwezig. Ook op de luchthaven van Colombo kunt u direct al pinnen. Met uw pinpas (met Maestro- of Cirrus-logo) kunt u hier Srilankaanse Rupee krijgen. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten. Uw gids kan u eventueel behulpzaam zijn met het zoeken naar een ATM.
  • Creditcard: zowel Visa als Mastercard, worden in de meeste hotels, internationale restaurants en winkels geaccepteerd. Wees alert bij betalingen met creditkaart. Verlies uw creditkaart niet uit het oog. Fraude met creditcards komt helaas overal voor en is niet volledig uit te sluiten. U kunt met uw creditcard ook in een aantal grote plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Zie voor meer details de websites:eurocard en visa.
  • Belangrijk: bij uw aankopen op straat of het geven van fooi aan bijvoorbeeld hotelpersoneel is het handig om in bezit te zijn van kleine coupures. Op straat heeft men vaak geen wisselgeld terug. Accepteer geen gescheurde biljetten, want deze raakt u vaak weer moeilijk kwijt.
  • Wisselkoers: de waarde van 1000 Rupee was in juni 2019 ongeveer € 4,90.


terug naar veelgestelde vragen Sri Lanka