Menu

Sri Lanka

Veelgestelde vragen Sri Lanka

Wat kan ik verwachten van het eten in Sri Lanka?

De meeste hotels hebben een restaurant waar men de Europese, Aziatische en lokale keuken serveert. Bij voldoende bezetting organiseren zij soms speciale avonden zoals een barbecue of seafood buffet. In Sri Lanka kunt u nog goedkoop eten en de specialiteiten bestaan vooral uit verschillende rijst- en currygerechten. 
Sommige curries zijn erg pittig, maar in de meeste hotels is de smaak aangepast aan de toeristen. Een lunch kost ca. LKR 500-1000 en een diner ca. LKR 1000-2000 (in hotels). De prijs van frisdrank ligt rond de LKR 200 (in hotels). Veel accommodaties in Sri Lanka liggen tamelijk geïsoleerd, zodat u voor maaltijden hoofdzakelijk op uw hotel bent aangewezen. De meeste overnachtingen tijdens uw rondreis door Sri Lanka zijn dan ook op basis van halfpension (meestal in de vorm van een buffet). Theeliefhebbers kunnen genieten van een lekker kopje Ceylon thee. De koffie is echter vaak slap en vergeleken met Europa niet lekker. Geef van te voren aan hoe u de koffie/thee wilt nuttigen. In veel restaurants krijgt u standaard een grote schep suiker in uw kopje. De nationale drank is ‘arrack’ gemaakt van de kokospalm. Door de lokale bevolking wordt het drankje vaak puur gedronken, maar u kunt het ook gebruiken in mixdranken met bijvoorbeeld cola. Bier- of wijnliefhebbers dienen er rekening mee te houden dat deze dranken niet overal in de hotels verkrijgbaar zijn.



terug naar veelgestelde vragen Sri Lanka