Menu

Sri Lanka

Pidurangala

Dit pareltje willen we u niet onthouden. Vanaf de rots Pidurangala in het hartje van Sri Lanka heeft u een werkelijk prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes, mét de wereldberoemde Lion's Rock. Bovenop treft u geen archeologische hoogstandjes zoals op Lion's Rock; op de top van Pidurangala vindt u alleen een kale rots. Het is hier puur om het uitzicht te doen. En dat is verbluffend! Met name tegen zonsondergang is het zicht magisch. Bijdragend aan de sfeer is dat het hier een heel stuk rustiger is dan op de beroemdere broer Lion's Rock.

Praktisch:
U kunt beneden een kaartje kopen voor ongeveer US5. De wandeling gaat dan over het terrein van een tempel, dus zorg voor bedekking van de schouders. Dan gaat het omhoog met grote treden. Onderweg komt u nog langs een groot beeld van een liggende Boeddha. Het laatste stuk is het behoorlijk klauteren over grote rotsblokken, maar de beloning mag er zijn! Als u naar de zonsondergang gaat kijken, probeer uzelf dan tijdig los te weken van dit uitzicht, zodat u nog bij het laatste daglicht naar beneden kan lopen; het is geen eenvoudig pad.
Zelf een rondreis samenstellen naar Pidurangala? Neem vrijblijvend contact op met onze Sri Lanka specialist Mieke en bespreek de mogelijkheden.