Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Sri Lanka

Yala National Park

Oppervlakte: 141 km²

Ligging: Zuid-Oost Sri Lanka

Landschap: lage begroeiing, graslanden, lagunes

Fauna: luipaarden, olifanten, lippenberen, flamingo's, waterbuffels

Beste periode: november t/m juli. Sommige jaren sluiten sommige delen van het park tijdens september en oktober vanwege droogte. Nabij gelegen Bundala blijft wel zeker het hele jaar open.

Bijzonderheden: Yala is het bekendste en dus ook het meest toeristische park. Het park is verdeeld in verschillende blokken, waarvan er slechts twee toegankelijk zijn voor publiek. U heeft de meeste kans op het spotten van wilde dieren in blok 1. De dieren hier zijn gewend aan bezoekers en daardoor minder schuw. Vanwege de populariteit van dit deel van Yala kan het hier erg druk worden, met name in het hoogseizoen. Voor een authentiekere safari ervaring adviseren wij een bezoek aan blok 5. U kunt bij uw gids/chauffeur aangeven in welk deel van het park u een safari wilt maken.  Yala National Park grenst aan de zee, waardoor daar weer andere vegetatie voorkomt. Het park kent de grootste luipaardenpopulatie ter wereld, maar evengoed moet je nog geluk hebben om ze te zien te krijgen.

Zelf een rondreis samenstellen naar Yala National Park? Neem vrijblijvend contact op met onze Sri Lanka specialist Rianne en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Sri Lanka