Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Sri Lanka

Kalpitiya

Kalpitiya is een nog onbekende badplaats met aan westzijde de zee en aan oostzijde de Putallam Lagune. Het heeft geen echt centrum met bars en restaurant, boulevards of verkopers, dus hier heerst nog echt rust. Het strand is schoon en rustig. De belangrijkste attracties van Kalpitiya zijn het kitesurfen en de walvissen- en dolfijnenexcursies. Ons winterseizoen is het beste voor watersporten omdat de zee dan iets rustiger is. Kitesurfen kan zowel op de zee als op de kalmere lagune voor minder ervaren kitesurfers. De beste tijd voor het zien van walvissen is maart/april en in mindere mate november/december. Dolfijnen kunt u tussen november en april treffen. Rond mei start hier de monsoon en is het gedaan met watersporten en verdwijnen de walvissen en dolfijnen. Dolfijnensoorten die hier voorkomen zijn vooral Spinnerdolfijnen (ookwel Langsnuitdolfijnen), maar ook de Gramper of Grijze Dolfijn, (Indische) Tuimelaar, alsmede de Sousa. Walvissen die hier voorkomen zijn voornamelijk Potvissen, maar soms ook de Blauwe Vinvis, Dwergvinvis, Witlipgriend en Kleinste Potvis. Héél zelden zijn hier orka's gezien.
Bezienswaardigheden in Kalpitiya zelf zijn onder andere het Hollands fort en de Hollandse gereformeerde. Het Hollandse fort, met haar bijna 4 meter hoge muren, is ongeveer vierkant in vorm. Hier en daar ziet u duidelijk de structuur van het koraal waarmee de muren deels zijn vervaardigd.
Het natuurpark Wilpattu is van hieruit ook te bezoeken. Als u wilt deelnemen aan de ochtendsafari, betekent dat wel een vroeg vertrek uit Kalpitiya.

Zelf een rondreis samenstellen naar Kalpitiya? Neem vrijblijvend contact op met onze Sri Lanka specialist Rianne en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Sri Lanka