Menu

Sri Lanka

Reiservaringen Sri Lanka

Sri Lanka

Een geweldige reis in een zeer gastvrij en mooi land.

19/09/2019 - Marc, Marijn & Fieke

We hebben een hele mooie reis gehad! En echt alles is vlekkeloos verlopen. Pali was een prima gids en een ornitholoog in de arm nemen als gids/chauffeur had voor mij zeker zijn meerwaarde. Uiteindelijk 150 soorten vogels gezien. Dat was zonder Pali niet gelukt.

Met name de eerste week (Singharaja, Tangalle, Yala) gingen we van hoogtepunt naar hoogtepunt. Eigenlijk wouden elke keer niet meer weg naar een volgende plek, zo leuk was het telkens. Maar als we als we dan toch op die volgende plek kwamen, overtrof die de vorige weer!

Arugam Bay is zeer sfeervol en de meiden vonden het surfen geweldig. De Perahera in Kandy was geweldig en het Queenshotel een goede plek om dit mee te maken. En tot slotte Wilpattu. Overtreft Yala voor de echte natuurliefhebber ‘by far’: veel minder druk, hele dag safari zodat je lekker ver het park in komt. Dat resulteerde in o.a. luipaard & lippenbeer en uiteraard weer heel veel vogels. De tent op het Big Game camp is voor 3 personen wat krap maar de rest - locatie, staf, sfeer en directe omgeving - maakte dat ruimschoots goed. We zijn daar de laatste dag ook gebleven i.p.v. naar Colombo. En pas ‘s-avonds op de derde dag rechtstreeks van het Big Game camp naar de luchthaven gereden. Kon allemaal zonder extra kosten: super.

Kortom een geweldige reis in een zeer gastvrij en mooi land. En super relaxed zo met een chauffeur/gids. En ook belangrijk: we hebben ons nergens ook maar een seconde onveilig genoemd. Ik hoop voor de Sri Lankanen dat het toerisme na de terroristische aanslagen in april weer snel goed op gang komt want dat verdienen ze.

lees meer
Sri Lanka
familiereis

Het leukst? De wassen van de olifanten

30/04/2019 - José, Mireille, Manu en Norah

De vlucht met Emirates was uitstekend, zoals gewoonlijk. De gids Raza was een superkerel. Heel goede uitleg, wist heel veel te vertellen wat de kinderen boeide. De hotels waren zeer goed. In Negombo verbleven we de eerste nacht in het Jetwing hotel. Fantastische kamers die uitkwamen op het strand. Iets beter dan Villa Hundira die een fantastische lokatie heeft maar de bedden waren keihard en het strand niet in de onmiddellijke nabijheid.

De boomhut was supergezellig maar het was een ander management dan 2 jaar geleden en de bediening stond in haar kinderschoenen. De excursies waren zeer goed , vooral het wassen van de olifanten zal in het geheugen blijven. 

 - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Wij hebben niets gemerkt van onrust tijdens onze reis

27/08/2019 - Jan, Liesbeth, Charlie en Bob

Sri Lanka juli/augustus 2019
Wij zijn nu een week terug na een fantastische reis door Sri Lanka.

Wat een mooi, afwisselend land en wat zijn de mensen vriendelijk, behulpzaam en servicegericht! Het was voor ons als gezin de eerste keer dat we kennis maakten met een Aziatisch land en we zijn blij dat we voor Sri Lanka hebben gekozen. Na de aanslagen van april dit jaar, was het in eerste instantie best spannend om te gaan. Maar we zijn blij dat we onze reis niet hebben geannuleerd. Wij hebben niets gemerkt van onrust tijdens onze reis  en hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Wij hopen dat vele mensen weer naar Sri Lanka reizen, vooral ook omdat wij het de mensen zo gunnen dat het toerisme weer aantrekt.

Na aankomst werden we naar Taru Villas-Lake Lodge in Colombo gebracht. Een heerlijke plek om na een lange reis te relaxen en een kort bezoek te brengen aan Colombo. De volgende dag hebben we onze reis vervolgd richting Galle. Ook daar hadden we een schitterende accommodatie: Tamarind Hill. Vervolgens zijn we 2 nachten in Ella geweest. Hier de wandeling naar Ella Rock gedaan, een hele klim maar het uitzicht is schitterend.  De tweede dag hebben we de trein naar Nanu Oya genomen. Deze treinrit was absoluut de moeite waard, je ziet een heel ander landschap dan vanuit de bus. Onze chauffeur heeft ons bij het station opgehaald en ons naar Kandy gereden. Onderweg hebben we een theefabriek bezocht, wat wij erg interessant vonden. Nooit gerealiseerd hoeveel er nog met de hand wordt gedaan. In Kandy o.a de ceremonie in de Tempel van de Tand en een traditionele dansshow bijgewoond. Vanuit Kandy naar Dambulla gereden. Hier hebben we een kookles gehad in het dorp Hiriwaduna, de Dambulla Cave Temple bezocht en Sigiriya Rock. Na ons verblijf in Dambulla richting Passekudah gereden. Onderweg de stad Polonnnaruwa bezocht. Voor wie een paar dagen wil relaxen aan een mooi nog niet toeristisch stuk strand, is Passekudah een aanrader!  Wij verbleven in het Anantaya Resort and Spa, een schitterend hotel aan het strand. Na 6 dagen relaxen aan dit mooie strand terug gereden naar Negombo om daar nog 2 nachten te verblijven in Villa Hundira. In de ochtend de vismarkt en groenten/fruit markt bezocht en St. Mary’s Church. Vanuit deze mooie locatie is het een half uur rijden naar het vliegveld en kwam er een einde aan onze geweldige vakantie.

Jan, Liesbeth, Charlie en Bob

sri-lanka-trein-reiservaring Jan, Liesbeth, Charlie en Bob - foto: klantreactie sri-lanka-trein-reiservaring Jan, Liesbeth, Charlie en Bob - foto: klantreactie sri-lanka-strand-van-passekudah-reiservaring Jan, Liesbeth, Charlie en Bob - foto: klantreactie
lees meer
Sri Lanka
rondreis

We hadden het geluk om een luipaard te spotten

09/04/2019 - Hans en Annemie

Onze reis naar Sri Lanka was super. Dat de mensen uiterst vriendelijk en behulpzaam zijn, dat wisten wij al van een vroegere reis naar daar. Natuurlijk is er al heel wat veranderd. De natuur is er prachtig en de zon was voortdurend van de partij. We hadden het geluk om een luipaard te spotten en ook de endemische vogels zijn het bekijken waard. Rijden door Sri Lanka is net als bladeren door een kleurrijk prentenboek. Onze chauffeur was een meer dan goede gids en sprak zelfs beter Engels dan wij. De verblijfsplaatsen waren gezellig en we hadden het voorrecht dat Annemie en ik soms de enige gasten waren! In Sigirya heeft onze chauffeur ervoor gezorgd dat we twee nachten in een schitterende boomhut konden slapen. En in Colombo konden we tot 14:00 uur. van onze kamer genieten en dit ook dankzij hem! 

P.S. Nog een paar opmerkingen die echter niets afdoen van deze schitterende reis! Blijkbaar zijn er twee categorieën van tenten bij Big Game Camp Wilpattu. Ons tentje stond de ganse dag volop in de zon en erg groot was de slaapplaats niet en wat oubollig. Niet echt iets voor mensen die claustrofobie hebben! Er stonden een paar nieuwe tenten in de schaduw van enkele grote bomen, maar de manager vertelde dat die niet beschikbaar zijn. We klagen echter niet, want het personeel was meer dan gedienstig en vriendelijk. 

Op de laatste dag werden wij "TE" goed op tijd naar de luchthaven gebracht, want we waren er om 16:30 uur. Wij moesten er blijven wachten tot 18:00 uur. in een ongezellige wachtzaal. We zijn dan maar naar het restaurant op de eerste verdieping gegaan om er de tijd te passeren, want rond de luchthaven is er geen enkele groene zone om even te verpozen. 

Warme groeten van annemie en hans

lees meer
Sri Lanka
rondreis

Een uitgebreide ervaring van Rita en Hans

11/03/2019 - Rita en Hans

Wij zijn ondertussen sinds zondag thuis van onze reis naar Sri Lanka. We zijn super tevreden en enthousiast. We beleefden boeiende, aangename en mooie momenten. Hierbij een korte evaluatie:

-Programma : heel goed samengesteld, dagen niet te druk, mooie afwisseling tussen natuur en cultuur. Mogelijkheid om iets bij te vragen, bv Dambulla, een tea factory, een ayurvedische massage ...
-Chauffeur, gids : vriendelijke man, die ons hielp waar nodig of ons raad gaf, die voorzichtig reed, die altijd stipt op tijd was ….
-Safari's  en wandelingen : echt naar onze zin. We zagen dieren (luipaarden, olifanten, de 4 apensoorten …. ) en heel veel vogels.
-Bevolking : overal alleen maar heel vriendelijke mensen. 
-Vluchten : perfect
-Service van Pangea : heel goed/ altijd vlug reacties op onze mails / telefonisch contact
-De lokale agent : alles in orde / zelfs telefoon gekregen van de verantwoordelijke om te vragen of alles in orde was.
-logies : afwisselend, soms heel luxueus, soms primitief in de jungle (voor mij in het begin een beetje eng : slangen? spinnen? / voor mijn man een waar avontuur!)

Onze top drie :

1 . The plains : mooie kamer met subliem uitzicht (in bed genoten we van een zonsopgang!)/ sterrenrestaurant 
2.  Palm Paradise cabanas in Tangalle : heel leuk, gezellig en we sliepen in met het horen van branding van de zee /  lekker restaurant
3. Back of Beyond : de boomhut was voor mijn man de max!!!!!

 Iets minder : Polwathna Ecolodge : hier hadden we een beetje pech. We kregen een van de oudste kleien huisjes en dat rook wel heel erg muf. De rest van het verblijf was wel in orde.

 De tentenkampen waren gezellig met veel lichtjes  's avonds en een kampvuur.

Misschien 2 minpuntjes :

-the primate research camp : daar wisten ze niets van onze komst en was er eigenlijk niets voorzien. Onze gids er bij gehaald en alles raakte in orde : een gesprek met de dokter/ 2 apenexcursies

Dus uiteindelijk toch in orde en bovendien heel boeiend

-het hotel in Mirissa : veel te druk/ te druk en te warm zwembad. Daar hadden we willens nillens moeten bijbetalen voor een luxe kamer. Wat waren we blij, die lag niet bij het zwembad, er was een groot raam met uitzicht op de Indian Ocean. We maakten er 2 wandelingen langs de zee. Dus uiteindelijk toch nog ok!

Een tip : mocht je deze reis aanbieden aan andere reizigers : de extra excursie die je kan bijboeken in Polannaruwa is eigenlijk overbodig. De apenexcursie van het Primate research camp is op deze site en wij hebben nadien dan de site kunnen bezoeken zonder toegang te moeten bijbetalen.

Een verbetering : in jullie programma staat bij The Plains dat je, bij aankomst, nog een wandeling kan maken door de theevelden. Maar daar zijn geen theevelden te bespeuren!

Kortom we zijn heel tevreden en zouden deze reis aan iedereen die houdt van natuur en een beetje avontuur aanraden.

lees meer
Sri Lanka
luxe reis

Accommodatie aanrader: Apa Villa

28/01/2019 - Meneer en mevrouw van Heesewijk

Wij hebben een heerlijke rondreis door Sri Lanka gemaakt en hebben vrijwel overal in comfortabele hotels geslapen. Met name Apa Villa is een aanrader om de reis af te sluiten. Een fantastische plek om vier dagen te blijven. De kamer, dan wel suite is uitstekend. De badkamer is  eenvoudig maar functioneel. Het eten en de bediening zijn fantastisch. De manager toegewijd en zorgt ervoor dat we op de vertrekdag tot acht uur ‘s avonds de kamer mochten houden. Top geregeld! Ook onze gids en chauffeur was top! Precies goed, niet te veel niet te weinig uitleg. Beleefd en punctueel. Mahesh Verdient een grote pluim!

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Dubai
Sri Lanka

Hoogtepunten waren Dambulla, Minneriya NP, Bundala NP en the Rainforest Ecolodge

03/10/2018 - Kees en Marie-José
Beste PANGEA en met name Ruud,
We hebben een geweldige reis gehad naar Sri Lanka, met een tussenstop van enkele dagen in Dubai.
Alles was in de puntjes geregeld, en we hadden een prima gids. De hotels waren prima, en men kent daar het woord gastvrijheid.
Hoogtepunten waren Dambulla, Minneriya NP, Bundala NP en the Rainforest Ecolodge.
Heel erg bedankt voor de organisatie,
Marie-José & Kees
 
dubai-sri-lanka-ervaring
lees meer
Sri Lanka
familiereis

we hebben tempels gezien, gesnorkeld, gewandeld, gezwommen en we zijn op safari geweest!

28/08/2018 - Mevrouw Schuitemaker
Sri Lanka was een bijzondere en afwisselende reisbestemming: we hebben tempels gezien, gesnorkeld, gewandeld, gezwommen en we zijn op safari geweest! Marcus, onze gids en chauffeur heeft ons veel verteld over de cultuur, natuur en de samenleving en paste goed bij ons gezin. Een goede ervaring!
 
sri lanka ervaring
lees meer
Sri Lanka

de mensen op straat, van welke oorsprong ook, het was altijd gemakkelijk om contact te leggen!

22/08/2018 - Marian en Harry

Beste Floor en andere Pangea-travellers,
Dit jaar weer eens mogen genieten van een verre Azië-reis. Sri Lanka deze keer. Mede dankzij de gids die ons begeleid heeft tijdens die drie weken, hebben we veel kanten en gezichten van dit eiland kunnen zien en ervaren. Zijn zeer uitgebreide kennis en grote behoefte om die met ons te delen hebben ons kennis laten maken met al die stukken historie, diversiteit in bevolking, culturele highlights en niet te vergeten de bijzondere fauna en flora. Dat maakt het ook lastig om er eentje uit te kiezen als meest bijzondere. Nou, laat ik er dan toch een noemen: de bevolking, de mensen op straat, van welke oorsprong ook, het was altijd gemakkelijk om contact te leggen! Van jong tot oud, een gesprek en een foto waren nooit een probleem. En de interesse in elkaar was altijd wederzijds. “Hello, where are you from?” was een vaak gehoorde aanzet tot een uitgebreider gesprek. Hiermee gepaard gaande was er altijd die open glimlach. (als we even zij, die wat al te verkooplustig waren, buiten beschouwing laten ;-)

Mogen wij jullie opnieuw bedanken voor het regelen van deze mooie reis! Het zat, net als bij onze vorige reizen, weer heel goed in elkaar en ook waren de hotels en lodges weer goed door jullie gekozen. De gids gaf soms de voorkeur aan een iets andere volgorde of tijdstip van bepaalde bezoekjes, maar dat had meer te maken met het tijdstip en de verwachte drukte. Daar heb je tenslotte ook een gids voor.

Marian en Harry

Marian en Harry in Sri Lanka

lees meer
Sri Lanka
combinatiereis

Dubai en Sri Lanka zijn niet met elkaar te vergelijken maar allebei fantastisch

12/03/2018 - Esther en Jeroen
Wat een overweldigende vakantie! Dubai en Sri Lanka zijn niet met elkaar te vergelijken maar allebei fantastisch. We hebben in twee dagen Dubai veel gezien. Wat een indrukwekkende (maar overdadige) stad. Sri Lanka is qua natuur prachtig en de mensen zijn erg vriendelijk. Met de man die het grootste deel van de vakantie onze chauffeur en gids was, hadden we het echt getroffen. Hij deed zo zijn best en kon veel vertellen. Wat ook fijn was, was dat hij goed Engels sprak.
lees meer
Sri Lanka
rondreis

combinatie van natuur, cultuur en ontspanning

07/02/2018 - Familie Aalders

We hebben met onze familie van zes personen een geweldige rondreis gemaakt door Sri Lanka. De reis was perfect georganiseerd door de reisspecialisten van PANGEA Travel. Het programma was samengesteld op onze wensen, het was een prima combinatie van natuur, cultuur en ontspanning. We hadden een uitstekende chauffeur Siri die ons niet alleen veilig door het soms hectische verkeer heeft geloodst, maar ook een heel goede en vriendelijke gids was. We hebben genoten van de prachtige natuur, de indrukwekkende tempels, de vriendelijke bevolking, de prima hotels, de  natuurparken met o.a. olifanten,  buffels, krokodillen, apen veel soorten watervogels en niet te vergeten de prachtige ijsvogels.

Sri Lanka vinden wij echt een aanrader. Wij willen Loes en Hannah van PANGEA Travel nogmaals heel hartelijke bedanken voor het organiseren van deze onvergetelijke reis.

sri lanka reis

lees meer
Sri Lanka
rondreis

Bedankt Pangea Travel!

08/04/2018 - Marleen
Pangea travel denkt met de klant mee. Ze luisteren oprecht naar de wensen van de klant en zetten dit om in een heel mooi reisvoorstel. Bedankt Pangea Travel!
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka

een ontzettend aardige man die ons veel heeft verteld over het land

03/04/2017 - Natascha en Leander

Vakantie naar Sri Lanka en Malediven,
We zijn goed geholpen door Pangea Travel met het zoeken naar mooie rondreis door Sri Lanka.

De reis was geweldig. Onze chauffeur stond ons op te wachten bij het vliegveld, een ontzettend aardige man die ons veel heeft verteld over het land. We hebben veel gezien en gedaan en aan het einde van elke dag in een prima hotel geslapen.

We hebben deze reis heerlijk afgesloten op de fantastisch mooie Malediven. Het was echt de kers op de taart.

Sri Lanka Malediven huwelijksreis

lees meer
Sri Lanka

perfecte voorbereiding en afhandeling

24/02/2017 - Paul en Margy kamphuis

Inmiddels weer op de thuisbasis. We danken jullie voor de perfecte voorbereiding en afhandeling van onze reis. Mede door jullie hebben we volop kunnen genieten van Sri Lanka. Een 10 met een griffel voor jullie organisatie en de medewerkers.

We wensen jullie nog veel succes en wellicht komen we voor een andere bestemming weer ‘ns bij jullie terug. We zullen jullie zeker bij vrienden en kennissen aanbevelen.

Met vr. grt., Paul en Margy kamphuis.

lees meer
Sri Lanka
rondreis

3e keer Sri Lanka

09/01/2017 - Rob & Pety

Wij zijn weer veilig thuis na een korte maar heerlijke vakantie in Sri Lanka. Dit was mijn derde keer en Pety haar tweede keer en we hebben besloten dat we eigenlijk nog wel een keer terugwillen om een aantal dingen opnieuw te bezoeken die we samen in 1993 hebben bezocht.

Tijdens deze vakantie bezochten we een wildpark waar relatief veel olifanten leven. Op een bepaald moment stopten we om een groep van ca. 10 olifanten te observeren. De jongste van deze groep liep langs alle jeeps om in iedere jeep met zijn slurf te 'bekijken' of er iets van zijn gading was en bij onze jeep aangekomen werd ik ook even besnuffeld en aangeraakt (zie foto). Onze gids (die al 30 jaar in het vak zit en overigens doodsbang is voor olifanten) zei dat hij dit nog nooit had meegemaakt.
Overigens bleek later dat deze jonge olifant afkomstig was van een olifanten weeshuis dat we ook bezocht hebben. Hier worden wees-olifanten (momenteel 46) opgevangen die hun groep zijn kwijtgeraakt (bijv. omdat hun moeder is overleden). Deze olifanten worden dagelijks 4 maal gevoerd (voornamelijk met melk!) en zijn dus volledig gewend aan mensen en associeren waarschijnlijk mensen dus met eten. Vandaar het 'gebedel' langs alle auto's !
Tenslotte: olifanten schijnen gemiddeld per dag 200 liter water te drinken en gemiddeld 16 keer te poepen ! En niet zo' beetje ook....

Hindu tempel

 

Kanaal door de Nederlanders gegraven in de 17de-18de eeuw

 

 

 

Jonge olifant die bij mij kwam kijken/ ruiken of ik iets te eten voor hem had

 

 

Nog nooit eerder gezien: pauwen die hoog vanuit een boom de omgeving in de gaten houden. We zagen er tientallen.

 

 

Etenstijd in het olifanten weeshuis

 

 

Ook in het weeshuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 parende zeeschildpadden

 

 

 

 

 

Zeeschildpadje van 1 dag oud. Zoals je kunt zien is de  navel is nog open en deze gaat de 2de dag dicht. Op de derde dag worden ze in zee uitgezet. 1% overleeft maar, de rest wordt opgegeten door vissen, vogels etc

Blinde schildpadjes, albino’s en schilpadjes die met geboortedefecten ter wereld komen blijven in de opvang omdat hun overlevingskans 0% is.

 

 

 

lees meer
Sri Lanka
combinatiereis

Sri Lanka heeft ons verrast

03/01/2017 - Daan en Carolien

Het was een erg mooie reis, prima door jullie geregeld. Vanaf het moment dat we in Colombo werden ontvangen tot vertrek vanaf de Malediven.

Sri Lanka heeft ons verrast, iedereen is erg vriendelijk en we hebben heel veel gezien. Mooie tempels (nieuw en van voor de jaartelling) en heel veel natuur. We waren zo gelukkig om heel veel olifanten maar ook twee luipaarden en walvissen tijdens excursies te kunnen bewonderen.

Daan en Carolien

lees meer
Sri Lanka

Bedankt voor jullie inzet er iets moois van te maken

17/08/2016 - Jada en Huub

Prachtige reis gehad. Erg genoten. Bedankt voor jullie inzet er iets moois van te maken.

reactie Jada en Huub

lees meer
Sri Lanka

Reizen op deze manier en op dit prachtige eiland eindigt met stip in onze reisbestemming top 3

30/03/2016 - Nynke & Thierry

We hebben een geweldige rondreis met privéchauffeur gemaakt door Sri Lanka. Reizen op deze manier en op dit prachtige eiland eindigt met stip in onze reisbestemming top 3. Hannah (Pangea), ontzettend bedankt voor al jouw meedenken, het aan onze wensen aanpassen en het regelen/plannen van deze onvergetelijke reis.

Groeten Nynke & Thierry

NB hoe kan het ook anders: een vogelfoto (Sri Lanka Blue Magpie = blauwe Kitta)!

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka

We hebben genoten van de parken met prachtige vogels en andere dieren waaronder de olifanten.

21/03/2016 - Bertels en Hof

Wij hebben een prachtige reis naar Sri Lanka gemaakt. Alles was perfect geregeld door Pangea.

Mooie accommodaties, een prima gids/chauffeur en heerlijk eten.

We hebben genoten van de parken met prachtige vogels en andere dieren waaronder de olifanten.
Ook de cultuur, het landschap en de vriendelijke mensen vonden we geweldig.

Hannah, bedankt voor het meedenken waardoor het mogelijk was deze fantastische reis te maken.

M. Bertels
T. Hof

lees meer
Sri Lanka

Complimenten voor jullie, maar zeker ook voor jullie partner in Sri Lanka zelf.

18/01/2016 - Henry & Patricia

Beste Ruud en andere mensen van het Pangea-team,

wat een geweldige reis hebben wij gehad de afgelopen 3 weken in Sri Lanka.

Wat ons betreft echt een aanrader. Complimenten voor jullie, maar zeker ook voor jullie partner in Sri Lanka zelf. En vooral voor onze driver/chauffeur. Hij heeft er echt voor gezorgd dat dit voor ons een geweldige reis is geworden. Kennis, enthousiasme, flexibiliteit, veiligheid en uitermate gastvriendelijk kenmerken hem zeker. Iemand om echt trots op te zijn als bedrijf.

Keep up the good work!

Hartelijke groet,

Henry & Patricia

lees meer
Sri Lanka
familiereis

We waren zeer onder de indruk van de kwaliteit

23/11/2015 - Fam. Zwart Buruma
Beste Karin,

Jullie hebben voor ons een geweldige reis georganiseerd! We waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van de gegevens die we vooraf van Pangea kregen, de eigen inlogpagina en de volledigheid van alles. Ook ter plekke was alles top geregeld wat een enorm gevoel van rust gaf tijdens de reis. Heel erg veel dank daarvoor!

Zoals gezegd hebben wij het ook zeer getroffen met onze gids Darsha waarmee we tijdens de autoritten en ook ter plekke tijdens de excursies, zoveel hebben kunnen praten, over alle onderwerpen. Dat was zeer waardevol.

Hartelijke groet,

Fam. Zwart Burum

lees meer
Sri Lanka
rondreis

Sri Lanka zelf was een bijzondere verrassing

20/11/2015 - Familie Van Boekholt
Dit was onze eerste reis met Pangea. Op aanraden van een bevriend reisbureau, hebben we voor onze reis naar Sri Lanka en de Malediven contact gezocht met Pangea en onze wensen kenbaar gemaakt. Wij houden van avontuur en bijzondere overnachtingen. En Karin van Pangea heeft hier heel goed naar geluisterd! Onze chauffeur is zelfs op plaatsen geweest waar hij nog nooit van had gehoord! De ene dag sliepen we in een luxe hotel dicht bij het strand ('Jungle Beach Resort' in Trincomalee), een andere nacht sliepen we in een boomhut Back of Beyond Dehigaha' in Sigiriaya) waar we 's ochtends wakker werden van de dierengeluiden. Vooral de kleinschalige accommodaties waren heel bijzonder ('Waterfall Homestay' in Ella). Ook onze kinderen vonden het fantastisch en genoten van de afwisseling.

Sri Lanka zelf was een bijzondere verrassing: we hebben veel gezien en gedaan. Een mooie combinatie tussen natuur (wilde olifanten, buffels, walvissen, dolfijnen, apen, theevelden, zee, jungle, bergen), cultuur (boeddhistische en Hindoeïstische tempels, ceremonie in de Tempel van de Tand, het 'volle maansfeest') en avontuur (snorkelen, raften, duiken, fietsen).

De vriendelijke en gastvrije mensen die we hebben ontmoet maakten deze vakantie compleet. Heerlijk om na het volle programma in Sri Lanka een paar dagen tot rust te kunnen komen op de Malediven, waar we - dankzij de verlichting van het hotel in de zee - de prachtige mantarog hebben gezien.

Kortom: een prachtige reis, goed georganiseerd door Pangea!

lees meer
Sri Lanka
rondreis

Wij hebben 26 fantastische dagen gehad

08/09/2015 - Rob en Willy
Onze vakantiebestemming is al vele jaren Azië. Sri Lanka hadden wij in al die jaren nog niet bezocht en werd dit jaar onze bestemming.

Zoals altijd lezen wij ons ruim van te voren in om goed te bedenken wat wij wel en niet willen zien en doen, het bleek al gauw dat het een land met vele mogelijkheden was.

Toen wij al onze plannen in een grof reisplan hadden gezet hebben wij contact opgenomen met Floor. Zij wist uit voorgaande reizen wat onze voorkeuren en interesses waren dus daar hadden wij alle vertrouwen in. Na overleg en enkele aanpassingen in het reisplan lag er een prachtige vakantie in het vooruitzicht.

Voor onze vakantie ontvingen wij wederom - als voorgaande jaren - leuk verzorgd onze reisdocumenten en twee weken later zaten we in het vliegtuig op weg naar Colombo. Waar wij al snel de enorme vriendelijkheid van de mensen bemerkten.

Wij hebben elke dag enorm genoten. Erg leuk was het slenteren door de drukke straten van Pettah, in Colombo, waar tijdens het harde werken de mensen toch een praatje met je wilde maken. De indrukwekkende grottempels. Het bezoeken van de kleine werkplaatsen waar nog vakmanschap werd verricht. Het fietsen door de oude Koningssteden en natuurlijk Sigiriya. Maar ook zeker het wild-spotten tijdens de safari’s.

Een onvergetelijke ervaring was de processie in Kataragama welke wij in de avond en ochtend bezocht hebben.Ook hebben wij in erg leuke, voornamelijk kleine, hotels overnacht. Onze favorieten zijn met stip Pedlar 62 in Galle en Ferncliff Bungalow in Nuwara Eliya.

Aan het eind van onze reis nog enkele dagen de vakantie kunnen overdenken en relaxen aan het strand bij Uga Bay in Passekudah.

Wij hebben 26 fantastische dagen gehad.

Als mensen een reis naar Sri Lanka overwegen, is onze mening; ga zeker niet te kort en dus te snel door het land. Hier is het land te mooi voor - neem de tijd en geniet van alle mooie bezienswaardigheden maar zeker ook van de prachtige mensen in al de dorpjes en steden.

Floor bedankt, en als onze volgende bestemming wederom Azië wordt dan vind je ons eerste groffe reisplan in je mailbox.

Rob en Willy

lees meer
Sri Lanka
rondreis

De reis voldeed ruimschoots aan de verwachtingen.

17/09/2015 - Familie Ververs
De reis voldeed ruimschoots aan de verwachtingen. Heeft het zelfs overtroffen. Sri Lanka is een mooi, gevarieerd en prettig land. En doordat jullie de hele reis tot in de puntjes hadden gepland verliep alles zeer relaxed. Onze chauffeur/gids en de goede zorgen in de mooie hotels zorgden er voor dat we alleen maar hoefden te genieten.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka
huwelijksreis

Wij hebben een prachtige huwelijksreis gehad

23/07/2015 - Denise en Maikel
Wij hebben een prachtige huwelijksreis gehad en zijn heel tevreden over Pangea. Kuma was een geweldig lieve man!
lees meer
Sri Lanka
rondreis

Bij een volgende gelegenheid zal ik zeker weer bij jullie informeren

28/05/2015 - Corien en Louis
Hoi Karin,

We hebben het heel erg naar onze zin gehad in Sri Lanka.De meeste verblijven waren erg leuk en ook de excursies en safari’s die je geregeld hebt waren erg goed.Het duiken in Mount Lavinia was verrassend leuk op de mooie wrakken.Het verblijf in Villa Dharsana was ook een echt hoogtepunt aan het strand.

Vanuit de Blue Magpie krijg je de hartelijke groeten van Aaron… de fantastische host. Echt een schat en niets was hem te veel.De natuurparken zijn erg mooi om te bezoeken met heel veel wild. Yala was eerst wat druk maar omdat we 2 safari’s aan elkaar geplakt hebben was het in het 2 e deel aangenaam rustig.
Ook vanuit Digana krijg jij speciaal de hartelijke groeten van Nalin en Aisha. We hebben echt uren met ze zitten kletsen
Bedankt voor het regelen van de reis. Bij een volgende gelegenheid die kant op zal ik zeker weer bij jullie informeren.

Groetjes Corien en Louis

lees meer
Sri Lanka
rondreis

Ik kan jullie aan iedereen aanbevelen.

28/04/2015 - Agnes & Harry
"Dank je wel voor de fijne reis die we via jullie gemaakt hebben.Ik kan jullie aan iedereen aanbevelen.En wie weet tot nog eens, want we hebben de walvissen nog niet gezien!"
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Een onvergetelijke vakantie in Sri Lanka

26/02/2015 - Familie van Cromphaut-Brabants

Wij hebben vorige zomer een fantastische vakantie (privé-rondreis -van 18 dagen) gehad in Sri Lanka, mede dankzij de uitstekende organisatie van Karin (Pangea Travel) en van de voortreffelijke Singalese privé-chauffeur/gids ter plekke!Sri Lanka is een prachtig land, een zalige vakantie bestemming.

Zowel voor ons (volwassenen) als voor de kinderen (van 8 jaar, 12 jaar en 15 jaar) was de reis een onvergetelijke ervaring. De reis was een ideale mix van cultuur, prachtige natuur, zee en strand. Iedereen heeft genoten van de safari's, olifantenrit, bezoek aan een olifanten-weeshuis, de wandeling door het regenwoud, zwemmen in een riviertje in het regenwoud, de prachtige stranden, het warme zeewater, de treinrit van Kandy naar Nuwara Eliya, de rafting, snorkelen, bezoek aan een plaatselijk marktje, de schattige aapjes die we tegenkwamen in de parken en tuinen...

Zelfs de autoritten gingen nooit vervelen: er was altijd wel iets interessants, moois te zien (prachtige rijstvelden, de mensen die op straat, koeien op de weg, ...). Onze privé-chauffeur, Siri, was tevens een prima gids (wist heel veel te vertellen over de geschiedenis, de bevolkingsgroepen, gewoontes, godsdienst, ...). Deze reis overtrof echt onze verwachtingen! Een echte aanrader!

lees meer
Sri Lanka
familiereis

Het werd bijna een sport om samen met de Pangea reisspecialist de meest bijzondere hotels te zoeken

06/11/2014 - Familie Mooij
Waar wil je naartoe als je als gezin een bijzondere reis wilt maken? We hadden al een voorkeur voor Azië maar Sri Lanka won het uiteindelijk. Zelf was ik 20 jaar geleden al eens in Sri Lanka geweest (en naast Sri Lanka ook andere Aziatische landen aangedaan). Dit mooie land wilde ik delen met mijn vriend en 2 kinderen van 10 en 14 jaar. Het prachtige landschap, het reisgemak, de lieve en aardige mensen en tel daar nog eens bij op dat het nog helemaal ongerept en authentiek is.

Hierna volgde stap 2: wat gaan we doen en via wie. Wilde het niet doen via een reisorganisatie waar de hele reis al "kant en klaar" is. Via een tip kwamen we uit bij Pangea Travel. Het mooie is dat ze al verschillende voorstellen in de kast hebben liggen maar dat je dit samen met Pangea helemaal aan jouw smaak kunt aanpassen. En dat is zeker gelukt! Het werd bijna een sport om samen met de Pangea reisspecialist de meest bijzondere hotels te zoeken. Verder reageren ze altijd snel en zijn ze ook nog eens betrokken en vriendelijk (zo werd ik 1 dag na de reis al gebeld of alles goed was verlopen).

De reisplanning van 2,5 week was een mooie mix van natuur, cultuur en strand. Het reizen op Sri Lanka werd verzorgd door een privé chauffeur (dit klinkt duur maar dat is het niet en juist in Sri Lanka erg gangbaar). Het voordeel is dat je erg flexibel bent. Hiernaast heb je ook meteen een privégids en op de dagen dat je vrij bent kun je ook gebruikmaken van de chauffeur. Zo heeft hij ons geholpen bij het zoeken van een goede duikschool en ons hier ook naar toe gebracht.

De highlights waren wel de ongerepte natuur (waar zie je nu 100 wilde olifanten tijdens een safari) en de verscheidenheid. Zo zit je `s ochtends in de jungle, `s middags in een droog en ruig gebied en de volgende dag in de bergen tussen de theeplantages en watervallen. Verder kun je er heerlijk eten, zijn de hotels en resorts bijzonder door hun koloniale en authentieke sfeer en last but not least het is nog goed te betalen. Als ik dan nog 1 kritiekpunt moet geven op het reisprogramma is het dat het olifantenweeshuis en de spicegarden te toeristisch zijn (dit zijn dan ook voor ons de enige plekken geweest want op de overige plekken waan je je soms als enige toerist in Sri Lanka).

Wij denken er nog erg vaak aan terug :-)

lees meer
Sri Lanka
rondreis

Bedankt voor de uitstekende organisatie!

27/10/2014 - Fam. Den Otter

Wij bezochten Sri Lanka in de meivakantie van 2014. Wat een geweldig land! Nu het fotoboek en de film af zijn, besef je pas goed dat we in 2 weken enorm veel gezien en beleefd hebben. Cultuur, natuur, mooie stranden, vriendelijke mensen en ga zo maar door. We hadden rekening gehouden met veel regen, want het was immers regenseizoen. Dit is meegevallen. In de ochtenden tot laat in de middag hadden we iedere dag stralend weer. Vanaf ongeveer 16.00 uur tot en met de avond regende het meestal wel flink, maar hier hadden we geen last van. Je gaat dan toch bijna eten en daarna weer vroeg naar bed.

Geluk hadden we met onze gids Pathi. Hij had ook direct een klik met onze kinderen. Buiten het vastgestelde programma om, hebben we nog een bezoek gebracht aan Wilpattu National Park (hier zagen we een luipaard) en aan de olifantenopvang in Uda Walawe Nationaal Park (dit viel een beetje tegen). Bij ons hotel ik Hikkaduwa zagen we 2 zeeschildpadden richting het strand zwemmen. Fantastisch!

We hadden bij onze gids aangegeven dat we ook graag een school zouden willen bezoeken. Hij legde contact met een school in de buurt van Habarana, waar we meer dan welkom waren. We zijn hier wel een paar uurtjes geweest. We mochten rondkijken in de "klaslokalen" en de kinderen lieten trots hun schriftjes aan ons zien. Heel bijzonder. Als je naar Sri Lanka gaat, dan is het echt een aanrader om een school te bezoeken. Ter plaatse kun je schriften, pennen etc. kopen. Fietsen in Polonnaruwa is ook echt een aanrader.

Pangea-travel bedankt voor de uitstekende organisatie! Mochten we weer een keer naar Azië gaan (of Afrika), dan zullen we zeker weer aan jullie denken.

Fam. den Otter

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka
huwelijksreis

We hebben door de goede organisatie vooraf, echt maximaal kunnen genieten van onze honeymoon!

15/08/2014 - Dave en Danielle van Wissen

Beste Floor,

Het was een fantastische reis. De afwisseling tussen natuur, cultuur. De afwisseling in klimaat van strand, naar droge zone en dan de hooglanden, allemaal binnen een paar uur rijden. Het land Sri Lanka is zo rijk aan diversiteit, van planten (groente en fruit, kokos, en rijst) tot tempels maar zeker ook van dieren tot gerechten. De mensen zijn rustig en zeer vriendelijk. We hebben het land echt als een verademing ervaren. We waren verrast door het irrigatie systeem van vroeger, de hoogte van de leeuwenrots en de vele olifanten die we gezien hebben. Het is bovendien een schoon en zeer groen land. We zouden deze bestemming direct weer boeken !

De Malediven, met watervliegtuig was zeer speciaal. Het relaxe luxe leven wat daar heerst is iets waar je snel aan kunt wennen. Het zonnige weer, de schoonheid van het eiland en het all-in pakket. De kleuren van het water zijn mooi, maar de pracht onder water is onbeschrijfelijk. Deze sprookjesachtige onderwaterwereld met nemo's schildpadden en haaien was voor ons de kers op de taart.

We hebben door de goede organisatie vooraf, echt maximaal kunnen genieten van onze honeymoon ! Heel erg bedankt. Ook voor het cadeautje achteraf :)

Dave en Danielle Van Wissen.

lees meer
Sri Lanka
rondreis

helemaal in balans

21/07/2014 - Antoine en Mirjam

Na al die jaren reizen is het deze keer, dankzij de expertise van Pangea Travel, gelukt om een reis samen te stellen die voor ons helemaal in balans was. Wij hebben de neiging als we ergens zijn om alles te willen zien en daardoor het effect te hebben dat we na een vakantie een vakantie nodig hebben om uit te rusten. Bij deze reis hadden we dat absoluut niet nodig en hebben ook niet het idee gehad dat we iets gemist hebben. Een rustig reistempo, met niet alleen veel afwisseling tussen cultuur, natuur en rust, maar ook een diversiteit aan overnachtingen. Van een sjiek hotel waar we volledig in de watten werden gelegd, naar een overnachting in een Boeddhistisch tempelcomplex, naar een bungalow met butler! en weer terug naar een homestay.Naast alle culturele bezienswaardigheden zoals Sigiriya, Kandy, Polonnaruwa, die je natuurlijk gezien moet hebben, was vooral het verblijf bij Tamarind Gardins uniek. Deze homestay, een boerderij die gerund worden door Ayesha en Nalin in een heel klein dorp buiten de toeristische centra, was een onderdompeling in het dorpsleven van de mensen van Digana. Het huiselijke gevoel op deze boerderij tussen de honden en de koeien en alle zelfgemaakte producten, waar we ook zelf meegekookt hebben, voelde als een warm bad. Wat een mooie ervaring en diep respect voor de noodzaak van deze mensen om, ondanks het goede leven wat ze hadden opgebouwd in Engeland, om terug te keren naar Sri Lanka om de mensen in dit droge gebied betere levensomstandigheden te bieden. Dit door het aanbieden van werk op hun boerderij en hun doelstelling om alle 400 gezinnen in dit dorp te voorzien van een watertank om hen van water te voorzien in droge tijden. Heel speciaal was de uitnodiging van het dorp om het feest ter ere van deze speciale poson (volle maan/poya dag in juni) mee te mogen maken en vervolgens op de thee (inclusief zoetigheden) te mogen bij de Boeddhistische monnik.Ondanks het feit dat wij niet Boeddhistisch zijn, heeft deze ontmoeting met de monnik alsmede de overnachting in het Boeddhistische tempelcomplex grote indruk achtergelaten. Het slapen op matrasjes die bedoelt zijn voor kleine, lichte mensen en het schallen van gebeden door de hele nacht vanwege poson, werden volledig gecompenseerd door de unieke ervaring om met zijn 2-en het avondgebed en de meditatie in de tempel met de monnik mee te mogen doen (bloemenoffer, wierook aansteken etc.) en alles te mogen vragen. Natuurlijk heeft ook de mooie natuur van Sri Lanka indruk gemaakt zoals Minneriya en natuurlijk het Yala National Park. Wat schitterende omgeving met de olifanten, waterbuffels, diverse soorten vogels en wat super speciaal dat we het geluk hadden om een luipaard met welpje in hun natuurlijke omgeving te zien.

Kortom Karin, bedankt voor deze indrukwekkende ervaring met mooie herinneringen!

Antoine en Mirjam

lees meer
Sri Lanka
rondreis

We hebben een onvergetelijke reis gemaakt en waren zeer tevreden over onze gids.

18/04/2014 - Ingrid en Tom van Rekum

Beste Karin,

Wij willen je bedanken voor de mooi samengestelde reis naar Sri Lanka. De weken vlogen om, maar in 14 dagen hebben we toch ongelofelijk veel gezien in een goed tempo. We hebben een onvergetelijke reis gemaakt en waren zeer tevreden over onze gids.

Inmiddels hebben wij ons mooie fotoboek binnen en genieten we nog flink na.

Bijgevoegd één van de mooiste momenten en foto’s van onze vakantie, wat hadden wij veel geluk dat deze luipaard speciaal voor ons ging poseren in Yala National Park. In het rustige Wilpattu zagen we een mooie olifant heel alleen in het veld.

Ingrid en Tom van Rekum

lees meer
Sri Lanka
familiereis

een geweldig mooie ervaring

07/04/2014 - André, Marleen en Bibe
Een geweldig mooie ervaring, met onze dochter van 3 jaar. We zijn erg goed geadviseerd door PANGEA Travel om met een klein kind deze reis te maken. Reistempo aangepast, voldoende afwisseling in cultuur en relaxen/zwemmen, hotels perfect vanwege de kwaliteit, ligging en faciliteiten. We hebben genoten van de mooie natuur, de cultuur en de mensen van Sri Lanka. We willen jullie bedanken voor de organisatie, wat jullie op een erg persoonlijke manier doen!!
lees meer
Sri Lanka
familiereis

Alles was goed geregeld door PANGEA Travel

21/01/2014 - Familie Koopmans
Wij hebben 3 weken mogen genieten van Sri Lanka. We hadden ons erg verheugd op de reis en hadden hoge verwachtingen. Gelukkig zijn die uitgekomen. Alles was goed geregeld door PANGEA Travel. De hotels waren goed, de route was mooi en onze gids, mr Linton, was echt fantastisch. Zijn verhalen en uitleg tijdens de reis zorgden ervoor dat het een onvergetelijke vakantie is geworden. In overleg met hem werd het reisprogramma nog verder naar onze wens ingevuld. Sri Lanka is een fantastisch land. Een land met een adembenemend mooie natuur, hele vriendelijke mensen, indrukwekkende cultuur, heerlijke curry's, vers fruit en luxe sapjes en prachtige stranden en zee!
lees meer
Sri Lanka
rondreis

Vanaf het eerste contact t/m het einde van de reis is alles perfect gegaan

02/01/2014 - Alex & Annette Hagenbeek

Vanaf het eerste contact t/m het einde van de reis is alles perfect gegaan. We hadden aangegeven dat we een natuurreis wilden maken met een aantal suggesties. Karin heeft hier een uitstekend voorstel voor gemaakt prima rekening houdend met onze wensen. Een echte reis op maat dus! Complimenten hiervoor. Maar als dan de reis ook nog zo gaat zoals is besproken, de gids perfect is en het programma ook dan kunnen we alleen maar zeer tevreden zijn. Onze dank hiervoor aan Karin en de andere collega's die hierbij betrokken zijn.

Wat ook prima was is dat de lokale vertegenwoordiging onderweg regelmatig contact had met onze gids om te vragen of alles volgens wens verliep en of zij nog ergens iets in konden betekenen enz. Prima dus.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka
familiereis

Wat we zochten hebben we gevonden bij PANGEA Travel !

09/09/2013 - familie Roekaerts - Lauwers

Wat we zochten hebben we gevonden bij PANGEA Travel !

Een rondreis door Sri Lanka, op maat gemaakt en aangepast aan onze behoeften : de ideale combinatie van cultuur, natuur en ontspanning. Het voorstel dat Karin van Pangea Travel ons deed werd in onderling overleg bijgestuurd tot het perfect voldeed. Niets was te veel, en op elke vraag kregen we snel en professioneel antwoord. De reisdocumenten waren volledig en tot in de puntjes verzorgd, de vluchten waren perfect geregeld (een pluim voor Emirates Airways ! Nog nooit zo comfortabel gevlogen!)

Eenmaal ter plaatse stond onze chauffeur klaar om ons naar ons eerste hotel te brengen, en de dag daarna leerden we onze gids/chauffeur kennen. Zijn naam was Nirodha, en om het kort samen te vatten : als we ooit terugkeren naar Sri Lanka dan willen we deze man opnieuw als gids ! Vriendelijk, rustig, goede chauffeur, kende letterlijk alles van dit eiland.

Onze reis door dit prachtige eiland was tot in de puntjes verzorgd. Het kleine probleempje dat we onderweg hadden (verkeerd geboekte treintickets) werd snel - en met compensatie - rechtgezet. Kortom : we hebben de reis gehad die we in onze gedachten hadden. En het waren de kleine details die het zoveel 'meer' maakten...

Dank aan PANGEA Travel, Karin en onze gids Nirhoda ! En...tot de volgende keer ! :-).
Peter, Dominique, Thomas & Tibo

lees meer
Sri Lanka
familiereis

er is ontzettend goed geluisterd naar onze wensen

26/08/2013 - Familie Bot

Wij hebben met ons gezin met 3 kinderen van 14, 11 en 9 dit jaar een rondreis van bijna 4 weken door Sri Lanka gemaakt. Allemaal geweldig goed geregeld door PANGEA Travel. De reis hebben we helemaal in overleg samengesteld en er is ontzettend goed geluisterd naar onze wensen. Een grote aanrader is het primate research camp in Polonnaruwa. Geen luxe, heel vroeg opstaan, maar superleuk! Het was een unieke ervaring waar we allemaal nog heel lang met een grote glimlach op terug kunnen kijken. De volgende keer komen wij gewoon weer terug bij PANGEA Travel en Sri Lanka is een échte aanrader!

Jeroen, Mirjam, Arthur, Frédérique en Gwen Bot

lees meer
Sri Lanka
familiereis

Bedankt voor de goede organisatie

06/08/2013 - Familie Kleijnen
Wij hebben met 2 kinderen in de leeftijd van 12 en 10 jaar een rondreis gemaakt door Sri Lanka. PANGEA heeft op basis van onze aanwijzigingen een prima reis samengesteld en wijzigingsverzoeken werden op snelle en goede wijze doorgevoerd. Rondreizen met je gezin met een privéchauffeur is bijzonder comfortabel! De accommodaties waren gevarieerd en goed. De activiteiten waren divers en voor elk wat wils (cultuur, natuur) en met voldoende vrije tijd om te zwemmen en te luieren tussen de programma-onderdelen door. Alles was prima georganiseerd en goed verlopen, waarbij alleen een paar tropische regenbuien wat roet in het eten gooiden af en toe. Maar dat hoort erbij. Sri Lanka is een prachtig eiland met vriendelijke mensen die veelal nog redelijk traditioneel leven en werken. Dat is boeiend om mee te maken. En nooit geweten dat dit eiland zo'n rijke historie had! Rondreizen op deze wijze door Sri Lanka zorgt er wel voor dat je als toerist redelijk afgescheiden bent van de bevolking, door de ligging van de accommodaties en het half pension concept (de binnenlanden zijn ook vaak nog niet zo ontwikkeld dat je in dorpjes of stadjes meerdere leuke en betrouwbare restaurantjes vindt zoals bijvoorbeeld in Thailand). Deze opzet maakt de reis wel 'veilig en vertrouwd' voor de kinderen. Bedankt voor de goede organisatie en de attente toezending van info voor thuisblijvers, het aparte reisprogramma voor de kinderen, de goede reisgids en het leuke souvenirtje aan het eind van de reis!
lees meer
Sri Lanka

Een reisorganisatie die écht maatwerk kan leveren.

14/01/2013 - Fam. De Goei
Fijn een reisorganisatie die écht maatwerk kan leveren. We hebben een mooie reis gehad, dank jullie wel!Fam. de Goei
lees meer
Sri Lanka

Service, vriendelijkheid en gemak zorgen dat je nog meer van je vakantie kunt genieten!

14/09/2012 - Martine Bezuijen en Eddy Westmaas

Reizen met een gids is ons erg goed bevallen. Service, vriendelijkheid en gemak zorgen dat je nog meer van je vakantie kunt genieten!De afsluiter op de Malediven was natuurlijk helemaal TOP!We hopen nog eens bij jullie terug te komen.

Martine Bezuijen en Eddy Westmaas

lees meer
Sri Lanka
lustrumreis

Een pluim voor Pangea Travel

11/09/2012 - Groep Vergoossen
Van 9 t/m 26 juli maakten we met een groep van 10 personen een rondreis door Sri Lanka. We hadden gekozen voor de reis "Best of Nature" omdat de meesten van ons natuur liefhebbers zijn en we dan ook op dit gebied aan onze trekken zouden komen. In het door Pangea aangeboden reisprogramma hadden we een paar dingen aangepast zodat we ook wat natuur betreft genoeg te zien zouden krijgen. Deze aanpassingen hebben we via emails geregeld die telkens vlot door Karin Nuijt beantwoord werden. Volgens de offerte zouden we een gids/chauffeur krijgen maar toen we aankwamen bleek dat er een aparte gids en een aparte chauffeur voor ons klaar stond. Achteraf was dit, gezien het drukke verkeer in Sri Lanka, geen overbodige luxe. Onze gids, Saman Abeysinghe, was zeer kundig, enthousiast en behulpzaam en deed alles om het ons naar de zin te maken. Halverwege de reis hadden we een jarige binnen onze groep en onze gids Saman had er die dag voor gezorgd dat er een heuse verjaardagstaart gebakken was en nadat we terug kwamen van een wandeling door de Horton Plains hadden de chauffeur en zijn helper de bus versierd! De gids wist heel veel van de cultuur en historie van Sri Lanka maar ook van de flora en fauna. Dit wilde hij ook graag allemaal aan ons kwijt en soms gaf hij daardoor zo veel informatie dat we het niet allemaal konden onthouden. Nadat we hem dit op een nette manier verteld hadden beperkte hij zich wat meer tot de hoofdzaken. Onze chauffeur Sunil Mohotti deed ook uitstekend zijn werk en laveerde ons veilig door het vaak chaotische verkeer. Zelf mocht ik voorin naast de chauffeur plaats nemen waardoor ik mooie foto- en filmbeelden heb kunnen maken maar de eerste paar dagen heb ik soms ook met "gekromde tenen" daar gezeten wanneer er weer eens een weggebruiker voorbij kwam op plaatsen waar dat eigenlijk onverantwoord was. Toch is het steeds goed gegaan en na een tijdje gaat het wennen en moet men zelfs lachen om de capriolen die sommige weggebruikers uithalen. Naast de gids en chauffeur was er ook nog een "helper" in de bus, Mangala Sajeeva die er steeds voor zorgde dat wij veilig konden in- en uitstappen en 's avonds poetste hij de bus zodat deze er 's morgens weer piekfijn uitzag. Het is ons zelfs gelukt om hem een paar zinnetjes "Limburgs" te leren die hij met veel gelach dan ten gehore bracht. Sri Lanka bleek een heel vriendelijke en open bevolking te hebben, foto's maken of ergens binnen gaan kijken was geen enkel probleem. Tweemaal kwamen we een bruidspaar tegen in heel kleurrijke traditionele kleding en deze wilden wij natuurlijk graag op de foto zetten. Ofschoon dat er een beroepsfotograaf bij stond vond men het helemaal niet erg dat ook wij een paar kiekjes maakten. Naast de vele boeddha's, tempels en oude opgravingen heeft Sri Lanka ook een hele mooie natuur en is het hele eiland overal mooi groen. We bezochten een paar van de nationale parken die Sri Lanka rijk is en het Yala Park in het zuid-oosten van het land was wel het mooiste met de meeste dieren. In het Minneriya National Park hebben we voornamelijk heel veel olifanten gezien. Bij het water van de "Minneriya Tank" stonden we met onze landrovers vlakbij een kudde van wel 100 olifanten.Een boottocht door de lagune bij Negombo viel wat het zien van vogels betreft een beetje tegen omdat we er volgens onze gids niet op het juiste tijdstip waren, de maanden april en mei waren volgens hem beter omdat dan meer vogels te zien zijn. De hotel die Pangea Travel voor ons geboekt had waren prima in orde, het ene was wat beter dan het andere maar gemiddeld genomen prima. Ook het eten in Sri Lanka is uitstekend, in de hotels wordt er rekening mee gehouden dat de buitenlandse toeristen vaak niet zo pittig willen eten. In sommige hotels was het erg sfeervol tijdens het diner doordat er live muziek was in de vorm van een bandje dat er speelde. Al met al hebben we een hele mooie reis gemaakt waarbij we veel gezien hebben van de natuur van Sri Lanka en ook kunnen kennis maken met haar bewoners en hun rijke cultuur en ook natuur. Een pluim voor PANGEA Travel die deze reis goed geregeld had en bij een eventuele volgende bestemming zullen we zeker ook weer bij PANGEA Travel gaan "shoppen" om te kijken wat er dan in de "aanbieding" is. Bedankt en vriendelijke groet van Party Vergoossen.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Sri Lanka

Alles was tot in de puntjes geregeld

29/05/2012 - Sandra en Harry Moreel
Onze 14-daagse reis naar Sri Lanka en de Malediven was zeer geslaagd, niet in de laatste plaats door de uitstekende voorbereidingen en organisatie van de reis door Karin van Pangea. Alles was tot in de puntjes geregeld. Ik wil de begeleiding in Sri Lanka door gids en chauffeur Markus niet vergeten te melden. Een bijzonder vriendelijke man met veel kennis van zaken die ook alle aandacht gaf aan onze 2 kinderen van 8 en 12 jaar, en bovenal een professionele chauffeur.
lees meer
Sri Lanka

Perfecte voorbereiding en begeleiding

22/03/2012 - Coks Glerum
We zijn zeer ingenomen met de perfecte voorbereiding en begeleiding van Floor Ebbers: een 10 met een griffel !!Ook de klantvriendelijkheid en de geboden flexibiliteit door PANGEA aan ons (als veeleisende/lastige klanten) heeft ons warm getroffen.De welkomstkaart bij thuiskomst en deze enquête de dag na aankomst bevestigt deze professionele insteek van PANGEA. Nogmaals dank!
lees meer
Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtige bestemming

18/09/2011 - Klaas & Anja
Hallo Berry,bedankt voor het overmaken van de transferkosten. wederom een bewijs daarvoor dat jullie het allemaal goed geregeld hebben en bij tegenslagen meteen reageren. heel fijn!!! ik wilde graag een reactie op de site plaatsten maar dat lukt me niet. dus dan maar via de mail: Sri Lanka is een prachtige bestemming! Er is zó veel te beleven, van avontuur, bv. op safari of bij een duik- of snorkeltocht, tot cultuur en geschiedenis, bv. de oude historische koningssteden of de Nederlandse fort Galle, tot natuur, bv. op het strand of in de bergen met mooie theeplantages. Voor iedereen geeft Sri Lanka vakantieplezier, of je nou voor avontuur of ontspanning gaat. In overleg met Pangea hebben we voor allebei gekozen. Het programma van de reis is samengesteld n.a.v. onze wensen maar gaf ook flexibiliteit als het om de invulling van de dag gaat. Uiteindelijk heeft de reis onze verwachtingen overtroffen. Een vriendelijke engelssprekende chauffeur heeft ons van bestemming naar bestemming gebracht en onderweg veel weetjes en verhalen over cultuur en geschiedenis van Sri Lanka verteld. Hij wist interessante stopjes te maken waar we konden rusten en lekker eten. De hotels waren prima. We hebben genoten van de afwisseling van het programma en ook van de afwisseling van het weer. Soms kan een bui(tje) heerlijk verfrissend zijn! Sri Lankaanse mensen zijn heel vriendelijk. Als je de kans krijgt om een keer bij een familie thuis te eten (met de handen!) dan moet je dat zeker doen! Op het eind was er een enkele misverstand over het tranfer naar het vliegveld die niet doorging. Pangea heeft inmiddels deze onkosten vergoed. Al met al een zeer geslaagde vakantie. Als we weer die kant op gaan, gaan we zeker Pangea benaderen om een mooie reis voor ons samen te stellen!Pangea, BEDANKT! Groetjes, Klaas en Anja
lees meer
Sri Lanka

een taart als dank voor jullie fantastische zorg!

26/08/2010 - Menno en Ellen Bakker
Floor we hebben voor het eerst met je gewerkt en een heerlijke huwelijksreis gemaakt. Vele hotels waren hiervan op de hoogte en kwamen met leuke kado's en versieringen!! Heel leuk! Alles wat top geregeld en maakte voor ons deze reis een hele bijzondere. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we met jou in zee gaan. Daarom hebben we van de week voor het hele bedrijf een taart gestuurd als dank voor jullie fantastische zorg!! Dank je wel Menno en Ellen Bakker uit Heiloo.
lees meer
Sri Lanka

De hele familie heeft een geweldige vakantie beleefd.

05/06/2007 - Tony en Jos Wagemakers
Beste Berry,We zijn nu weer een weekje thuis en hebben de eerste indrukken inmiddels verwerkt.De hele familie heeft een geweldige vakantie beleefd.Iedereen heeft volop genoten en is enthousiast over Sri Lanka.Verder natuurlijk alle lof voor jou en je organisatie, alles klopte. De reis was mede een succes door de lokale gids Pathi die zeer zijn best heeft gedaan om het ons naar de zin te maken. We zullen in de toekomst waarschijnlijk nog een beroep op jullie doen.Namens ons allen nogmaals dank.Tony en Jos Wagemakers
lees meer
Sri Lanka

gezien de uitstekende manier waarop wij door jou zijn geholpen

16/03/2007 - Monique Groot
…….de keuze direct voor Pangea Travel gevallen, gezien de uitstekende manier waarop wij door jou zijn geholpen en de manier waarop we als klant zijn behandeld, met aandacht en betrokkenheid. Hiervoor willen we dan ook onze waardering uiten en onze oprechte dank uitspreken!We hopen op jouw begrip voor onze (-financiele-) situatie en nogmaals, heel hartelijk dank voor alle gedane moeite en inspanningen Ruud!
lees meer
Bekijk meer reiservaringen