Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actief Sri Lanka

Deze actieve, 16-daagse rondreis op Sri Lanka is uitermate geschikt voor wie op zoek is naar spannende activiteiten, stevige wandelingen en mooie natuur. Barstensvol actieve excursies: klimmen, raften, fietsen, canyoning, paardrijden en trekkings, die vaak worden beloond met een verfrissende douche onder een waterval. De vele rivieren, watervallen en heuvels die Sri Lanka rijk is zijn een uitermate goed speelterrein voor de actieveling.
Zo maakt u in Knuckles Mountain Range een mooie trekking en bij Kitulgala staat een spectaculaire rafttocht en canyoning-excursie op het programma. Uiteraard mag ook een beklimming van Adam's Peak in deze reis niet ontbreken en ook een spectaculair treinritje staat op het programma. Wandelingen maakt u in diverse landschappen, zoals tussen de theevelden en in het regenwoud. Om bij te komen van alle activiteiten wordt de reis afgesloten met paar dagen aan het strand van Unawatuna ter ontspanning. Maar voor wie écht niet stil kan zitten zijn hier uiteraard tal van watersporten mogelijk.

Noot: de beste reisperiode voor deze individuele rondreis is van november tot april. Buiten die periode regent het aan de zuidkust. Wilt u in een andere periode op reis? Dan kunnen we de reis wat voor u aanpassen met een ander strandverblijf.

Reisduur: 16 dagen

Negombo – Nawalapitiya – Adam’s Peak – Knuckles Mountain Range – Kandy/Digana – Kitulgala – Belihuloya – Sinharaja – Unawatuna

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Actief Sri Lanka inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • barstensvol actieve excursies!
 • vervoer per comfortabele auto met privé chauffeur, tevens uw deskundige, Engelssprekende gids.
 • inclusief alle entreegelden, waarvan de kosten in Sri Lanka gauw oplopen
 • inclusief veel diners, omdat er op veel plekken geen mogelijkheid is om buiten de deur te eten.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

bootje op rivier met ondergaande zon - Sri Lanka
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Negombo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privéchauffeur naar het hotel in Negombo gebracht. Deze chauffeur is tevens opgeleid tot Engelssprekende gids en vergezelt u de gehele reis. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Negombo ligt ca. 37 km ten noorden van Colombo (slechts 10 km vanaf de luchthaven). Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Inmiddels is Negombo een populaire badplaats met mooie brede stranden en een grote keuze aan bars en restaurants.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Negombo - Nawalapitya
Een ritje van 3-4 uur brengt u vandaag het hart van Sri Lanka in. U merkt dat het landschap heuvelachtiger wordt, en al gauw ziet u overal om u heen theevelden. U neemt intrek in uw accommodatie in het plaatsje Nawalapitiya. ’s Middags maakt u van hieruit een wandeling van een uur of twee door de theevelden. Tenzij het een zondag is, ziet u mensen de bladeren aan het plukken. Men onderbreekt graag de werkzaamheden even voor een praatje, al is het soms met handen en voeten.
Dag 3 Nawalapitya
Na het ontbijt gaat u met de gids op pad voor nog een wandeling door dit mooie heuvelachtige gebied. Neem zwemspullen mee, want het eindpunt zijn de Galboda watervallen. Neem een verfrissende ‘douche’ onder het water dat zich meters naar beneden stort. De route voert door enkele spoortunnels, die hier nog in de Brits-koloniale tijd zijn aangelegd.
Na terugkeer is de rest van de middag en avond ter vrije besteding
Dag 4 Nawalapitya - Adam's Peak
Vervolgens gaat de reis verder Maskeliya, aan de voet van Adam's Peak, waar u zich kunt voorbereiden en uitrusten voor de klim van vannacht. U verblijft hier in een zeer eenvoudige accommodatie. Helaas zijn er in deze omgeving geen betere hotels te vinden. Om circa 2:00 begint u aan de beklimming van Adam's Peak (ca. 2250 meter), een zware maar mooie trekking. Onderweg kunt u stoppen om bij een van de vele theehuisjes, om even bij te komen. Rond 5:30 kunt u vanaf de top genieten van een prachtige zonsopgang.

Noot: het pelgrimseizoen voor de beklimming van Adam's Peak is van december t/m mei. Gedurende deze periode maken duizenden pelgrims de nachtelijke klim naar de top. Buiten dit seizoen zult u de pelgrims niet zien, zijn de paden niet verlicht en de theehuisjes niet bemand. Uiteraard wordt u begeleid door een goede gids en zijn zaklampen aanwezig, waardoor de klim wel gewoon te maken is (bij goed weer). Het natuurschoon van Adam's Peak blijft natuurlijk overweldigend.
Dag 5 Adam's Peak - Knuckles Mountain Range
Na een welverdiend ontbijt gaat de reis verder naar Hatton. Hier gaat u aan boord van de middagtrein, die u naar Kandy brengt. De gids/chauffeur zal de bagage voor u meenemen, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. U hoeft alleen maar uit het raampje te kijken en te genieten van het prachtige landschap. Dit traject staat bekend als één van de mooiste treinritjes ter wereld en u zult spoedig zien waarom. Erg snel gaat de trein niet, dus uw gids/chauffeur staat u al op het station van Kandy op te wachten en brengt u naar de bergketen Knuckles. Knuckles Range is een van de meest ruige en mooiste wandelgebieden in Sri Lanka. Vanuit een bepaalde hoek lijken de pieken op de knokkels van een hand; vandaar de naam van de bergketen. Vaak zijn ze in de wolken gehuld. Dit gebied kent een bijzonder microklimaat en daarom komen hier veel verschillende soorten flora en fauna voor.
U overnacht in een eenvoudige houten hut in het woud.
Dag 6 Kunckles Mountain Range
Vandaag staat een wandeling door Knuckles Mountain Range op het programma, met als eindpunt een waterval. De trekking duurt ongeveer vier uur en gaat door een ruig terrein van dichte jungle, diep woud en enkele stroompjes. Neem zwemspullen mee, want een verfrissende duik in een van de watervallen zal vast welkom zijn na al die inspanning.
Dag 7 Knuckles - Digana
Na een tweede overnachting in de woudhut wordt u weer naar de bewoonde wereld gebracht, naar Digana, dat vlakbij Kandy ligt. Door de hoge ligging (500m) is het hier eveneens koeler dan in de laaglanden. Als u wilt, kan de gids/chauffeur u eerst de stad Kandy laten zien. De belangrijkste bezienswaardigheid is de beroemde Tempel van de Tand gebracht. Hier wordt een tand van de Boeddha (het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka) bewaard. U kunt uw bezoek zo afstemmen dat u de dagelijkse ceremonie aan het einde van de dag kunt bijwonen. Lange rijen gelovigen komen dan offerandes brengen aan het heiligdom.
U verblijft buiten de stad Kandy, bij Digana, in het Victoria Golf & Country Resort. Dat klinkt misschien heel chique, maar er heerst een informele sfeer en het is een goede uitvalsbasis voor activiteiten, zoals u morgen zult zien.
Dag 8 Digana
Na het ontbijt zet u koers naar de stallen van het resort, want vanmorgen gaat u een ritje te paard maken. Enige voorkennis is niet vereist; als u nog nooit heeft gereden volgen er eerst instructies, en er gaat deskundige begeleiding mee. Hobbelend op de paardenrug ziet u een prachtig landschap aan u voorbij trekken.
Na de lunch (niet inbegrepen) en mogelijk een siësta beklimt u in de namiddag het stalen ros, de fiets. Bij het resort krijgt u een routekaart uitgereikt en verder wijst het zich vanzelf. De route voert over het grote terrein van het resort, waar ook vele golfbanen zijn. Een potje golf behoort hier dus ook tot de mogelijkheden, en kunt u desgewenst ter plekke boeken.
Dag 9 Digana - Kitulgala
Vandaag gaat de reis verder naar het plaatsje Kitulgala, een klein plaatsje gelegen in het westen van Sri Lanka, aan de oevers van de Kelaniya rivier. Leuk weetje: wist u dat hier, en niet in Thailand, de bekende film ‘the Bridge on the River Kwai’ is opgenomen? De omgeving is dan ook zeer fotogeniek, zoals u zult merken.
U neemt hier intrek in de accommodatie Borderlands, prachtig gelegen aan de rivier, waar een gemoedelijke en ontspannen sfeer heerst. Vanuit hier zijn vele activiteiten te ontplooien, maar dat staat voor morgen op het program. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of ontspannen op de houten terrassen aan de rivier. Het is een leuke plek om andere reizigers te ontmoeten.
Dag 10 Kitulgala - Belihuloya
De dag begint sportief met een spectaculaire white water raft tocht over de rivier van ongeveer 45 minuten (level 2 en 3). Ervaring is niet vereist, er gaan deskundige instructeurs mee.
Na een korte wandeling door de jungle komt u vervolgens bij verschillende grotten. Hier krijgt u een briefing voor uw volgende avontuur: canyoning! Al klauterend en klimmend werkt u zich een weg door de grotten. Soms komt u kleine poeltjes tegen, waar u doorheen kunt waden, en zelfs een soort waterglijbaantjes, gevormd door vele duizenden jaren stromend water. U draagt een stevig beschermend pak, dus u kunt er gerust afglijden. Er gaat wederom deskundige begeleiding mee. Het is een spannende maar veilige excursie waaraan ook kinderen kunnen deelnemen.
Na afloop keert u terug naar de accommodatie. Als u bent opgefrist brengt uw gids/chauffeur u in een kleine 4 uur naar Belihuloya, een klein plaatsje dat een goede uitvalsbasis is voor wandelingen in de heuvelachtige omgeving.
Dag 11 Belihuloya
‘s Morgens stapt u op de fiets voor een tochtje door verschillende dorpjes in de omgeving. U kunt gerust de tijd nemen om een praatje te maken met de dorpelingen. Het is verstandig om vroeg op pad te gaan om de hitte voor te zijn. Na een welverdiende siësta, of een verfrissend poedelpad in het natuurlijke zwembad in de rivier bij uw accommodatie, maakt u in de namiddag een wandeling naar de Pahantudawa watervallen. Deze liggen verbluffend mooi in een kloof. De klim erheen is wel wat pittig, maar de beloning maakt het zeker de moeite waard.
Dag 12 Belihuloya - Sinharaja
U reist vandaag naar Sinharaja, het laatste onaangetaste regenwoud van Sri Lanka. U overnacht in een eenvoudige, maar verzorgde accommodatie (zo heeft de kamer gewoon een eigen badkamer). In de namiddag maakt u een eerste wandeling in de omgeving van de accommodatie.

Noot: indien gewenst kan er ook een luxere accommodatie in de omgeving geselecteerd worden.
Dag 13 Sinharaja
Na het ontbijt staat een trekking door het regenwoud van Sinharaja op het programma. Dit tropische regenwoud is een uniek gebied dat vrijwel intact is gebleven. Sinds 1989 is het opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het park vindt u een grote variatie aan flora en fauna, zoals: apensoorten, zeldzame bomen, reptielen en heel veel vogels zoals de Ceylonspoorkoekoek en de blauwe kitta. U wordt begeleid door een gids die u alles zal uitleggen over wat u ziet en hoort.
Dag 14 Sinharaja - Unawatuna
De zuidelijke badplaats Unawatuna is uw volgende bestemming. Unawatuna is een populaire badplaats op ca. 5 kilometer van Galle. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is een ruime keuze aan hotels, restaurants en kleine winkeltjes. Vooral in het weekend wordt het strand druk bezocht door de lokale bevolking. Er valt hier genoeg te beleven; duiken, snorkelen, boottochtjes behoren tot de mogelijkheden (in de winterperiode). ’s Avonds kunt u een heerlijke Arrack (het nationale drankje van Sri Lanka) drinken op een van de vele terrasjes op het strand.
Dag 15 Unawatuna
Vrije dag in Unawatuna. Voor wie niet stil kan zitten zijn er hier ook allerlei actvititeiten te ondernemen, die u makkelijk ter plekke kunt boeken.

Noot: voor Unawatuna is de beste reistijd van november tot april. Wilt u deze reis buiten dit seizoen maken? Dan kunnen we de reisroute aanpassen en deze laten eindigen aan de oostkust, bijvoorbeeld met een strandverblijf in Trincomalee.
Dag 16 Unawatuna - Colombo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar u incheckt voor de terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur/gids (Engelssprekend)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma (halfpension m.u.v. Unawatuna en Negombo)
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka (voor vertrek online aanvragen)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • evt. vroege incheck en late uitcheck
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • overige maaltijden en drankjes
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.
 

Compleet verzorgde reis
Tijdens deze individuele rondreis in Sri Lanka verzorgen we een auto met een Engelssprekende privéchauffeur/gids, ook op de vrije dagen! Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en maakt u kennis met het échte Sri Lanka. Tevens worden veel hotels op basis van halfpension gereserveerd. Dit omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten. Verder zijn vrijwel alle excursies, inclusief (hoge) entreegelden, inbegrepen. Zo lijkt de reissom aan de hoge kant, maar komt u ter plaatse niet voor onverwachte extra kosten te staan. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Villa Hundira - Negombo & omgeving
incl. ontbijt
Heerlijk tot rust komen na een lange vlucht kunt u in Villa Hundira. En dan bedoelen we ook écht tot rust komen. Verspreid over de villa kunt u verschillende plekjes vinden om te ontspannen, een boek te lezen of een kaartspel te spelen met het gezin. Het zwembad nodigt u uit om een duik te nemen en rondom de villa kunt u een wandeling maken. Ontdek tijdens het verblijf in Villa Hundira de weelderige vegetatie, de vele bougainvillea bloemen en de beekjes die u zachtjes hoort stromen. Rondom de kalme wateren van de lagune, waar de villa aan ligt, kunt u roeien in de bootjes van het hotel. Vraag een van de medewerkers, zij geven je graag instructies! Tijdens het verblijf in Villa Hundira moet u ook echt de gele rijst met Negombo curry proberen, een lekkere aanrader voor de lunch.

Okwin Resort
incl. ontbijt en diner
Okwin Resort is een prima uitvalsbasis voor verkenning van het landschap van Nawalapitiya en omgeving. De kamers zijn modern van uitstraling en er is een zwembad met ligbedden aanwezig voor de nodige verfrissing. In de omgeving treft u vele heuvels met theevelden en watervallen. Vanuit de kamers heeft u zicht op de tuin, rivier of waterval. In het restaurant worden à la carte gerechten bereid zoals de lekkerste Sri Lankaanse curries, maar ook voor een bordje paste kunt u er terecht. Voor romantici kan het diner ook bij de rivier of het zwembad worden geserveerd.

Cabins By Foot Adventures - Knuckles Range
incl. ontbijt en diner
By Foot Adventures Camp vindt u op een hoogte van 1500 meter, temidden van theeplantages en het nevelwoud. Het kampement is een perfect startpunt en biedt toegang tot alles wat de moeite waard is om te zien in de Knuckles Ranges. Vanuit Kandy kunt u het camp binnen 1,5 uur bereiken en het volgende kleine dorp ligt op ongeveer 20 minuten met de auto. De beroemde Corbets Gap ligt op slechts een paar minuten rijden. Het By Foot Adventures camp zelf heeft een rustieke uitstraling. Omgeven door de dichte begroeiing heeft men een huiselijk oerwoudgevoel weten te creëren. De grote blokhut vormt het hart van het kamp. Al wandelend leiden kleine paadjes u naar de hutten voor de gasten, en gemeenschappelijke ruimtes. Nog een hoogtepunt in het kamp – het uitzicht is overweldigend! Op het terrein vindt u talloze kleurrijke bloemen en tussen de bladeren zijn vele unieke vogelsoorten verborgen. Neem plaats en laat het rustig aan u voorbij komen!
Uw hut is voorzien van elektriciteit en uitgerust met een eigen toilet en een douche met warm water. Het team van By Foot Adventures bestaat uit 3 gepassioneerde en gekwalificeerde natuurgidsen, beschikbaar voor u tijdens de activiteiten. Zij nemen u mee naar het hart van de Sri Lankaanse wildernis. Het mag duidelijk zijn, een verblijf in het By Foot Adventures camp geeft u een unieke eco-ervaring!

Victoria Golf & Country Resort - Kandy / Digana & omgeving
incl. ontbijt en diner
Niet ver van Kandy in Digana ligt het Victoria Golf & Country Resort, de perfecte uitvalsbasis voor eenieder die van actieve excursies houdt. Want naast golfen is hier bijvoorbeeld ook paardrijden, wandelen en fietsen mogelijk. De golfbaan staat in de top 100 van de meest mooie golfbanen van de wereld en is ontworpen door Donald Steele & Co in 1997. De baan heeft 18 holes en biedt uitzicht op het prachtige Victoria reservoir. Verblijven kunt u in één van de ruime 10 chalets en indien u met meerdere personen reist dan is een villa (met uitzicht op de Victoria reservoir) of een cottage een goede keuze. Na een actieve dag in de omgeving van het resort kunt u bijkomen op de veranda van het Araliya restaurant.

Borderlands - Kitulgala
incl. ontbijt en diner
Een verblijf in Borderlands staat in teken van avontuur! Het kamp ligt langs de ruige uitlopers van het heuvellandschap rondom Kitulgala en bij de Kelani rivier. Sommige tenten en hutten van Borderlands liggen boven de rivier, dus gegarandeerd een prachtig uitzicht! Een verblijf aan Kitulgala kan niet zonder deel te nemen aan raften, canyoning, abseilen of kajakken. Idealer kan het eigelijk niet; bij Borderlands ligt het allemaal aan uw voeten. Naast genieten van het uitzicht en deelnemen aan avontuurlijke activiteiten kunt u ook gemakkelijk met andere reizigers in contact komen bij ‘The Long House’; een barretje met een gezellige en informele setting. Bij het kampvuur kunt u marshmallows roosteren, genieten van een koud biertje en heerlijk eten.

The Glenrock - Belihuloya
incl. ontbijt en diner
Zeg je The Glenrock, dan zeg je Belihul Oya. Want wat direct opvalt is de prachtige en rustige ligging aan deze rivier. Natuurlijk zijn er daarom verschillende activiteiten te ontplooien in en om de rivier. Het water is heel helder en dus geschikt om in te baden. Ook is er een natuurlijk zwembadje met water uit de rivier. Een wandeling naar het dorpje is ook zeer aan te raden. Yoga aan de rivier is ontspanning ten top, en ook in met de spa- en wellnessbehandelingen kunt u goed tot rust komen. Maaltijden worden regelmatig in de vorm van een barbecue bereid, en er worden ook kooklessen georganiseerd voor wie wat meer wil leren over de Sri Lankaanse cuisine.

Blue Magpie Lodge - Sinharaja
incl. ontbijt en diner
Blue Mapie Lodge is een simpele accommodatie, gelegen in een rustige omgeving. Geniet van de vele vlinders, het gezang van vogels of koel af in de rivier. De kamers zijn eenvoudig, maar hebben alleen een eigen badkamer. In het restaurant van de Blue Magpie Lodge kunt u terecht voor lokale Sri Lankaanse gerechten. De lodge ligt op slechts 15 minuten van de ingang van het Sinharaja regenwoud. Dit is het laatste ongerepte regenwoud van Sri Lanka, met bomen tot wel vijftig meter hoog!

Hotel J Unawatuna - Stranden zuidkust
incl. ontbijt
Hotel J is een standaardklasse hotel in Unawatuna met een moderne uitstraling. De 31 wit gepleisterde kamers zijn spic & span en het geheel is afgewerkt met vrolijke kleuren. Alle kamers hebben een privé balkonnetje of zitje. In de centrale patio bevindt zich het zwembad, dat wordt geflankeerd door het restaurant, Café J. Voor eenieder die een keurig en modern hotel zoekt in Unawatuna, voor een schappelijke prijs, is Hotel J een goede keuze.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »