Menu

Huwelijksreis Sri Lanka

Heerlijke honeymoon in Sri Lanka! U bezoekt de  nationale parken, romantische stranden, bruisende watervallen en de vergezichten van het heuvelland en maakt een treinritje in het heuvelland. U ziet de zaken waar Sri Lanka om bekend staat, maar verblijft toch zoveel mogelijk op rustige plekjes, waar u volkomen in de watten wordt gelegd. In deze volledig verzorgde rondreis in Sri Lanka draait het om de sfeervolle kleinschalige accommodaties, de kalme omgeving, het genieten van zonsondergangen, dinertjes bij kaarslicht  en natuurlijk van elkaars gezelschap. U reist in een rustig tempo, zodat er voldoende tijd is voor ontspanning.

Zorgeloos genieten!
Alle logistieke rompslomp wordt u uit handen genomen door uw privé gids/chauffeur, die elke dag tot uw beschikking staat. Veel zaken zijn al inbegrepen, dus ter plekke zijn er weinig bijkomende kosten en geen verrassingen. 

Praktische noot: deze reis is vooral geschikt voor de wintermaanden. Valt uw huwelijksreis in de zomermaanden, dan kunnen we het strandverblijf in het zuiden vervangen door een romantisch plekje aan de oostkust.
Overigens is het ook mogelijk om de reis te verlengen met een stopover in wereldstad Dubai, of een strandverblijf op de Malediven. Reken voor de Malediven wel op een meerprijs van rond de € 1.000,- per persoon.
 

Reisduur: 15 dagen

 Kalpitiya – Habarana – Madulkelle – Ambewela – Wellawaya – Tangalle – Galle - Colombo

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Huwelijksreis Sri Lanka inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • op en top romantiek!
 • dinertjes bij kaarslicht, zonsondergangen, watervallen: een dikke wauw....
 • prachtige rustig gelegen overnachtingsplekken, en tóch de highlights zien
 • volledig verzorgd met privé gids/chauffeur
 • veel zaken inbegrepen: ter plekke geen verrassingen
 • rustig reistempo
 • geschikt voor de winterperiode - eventueel aan te passen als u in de zomer wilt reizen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

 - foto: Mawella Tangalle
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Kalpitiya
Vandaag start uw huwelijksreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze gids/chauffeur verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto naar Kalpitiya gebracht, een nog onbekende badplaats met aan westzijde de zee en aan oostzijde de Putallam Lagune. Met de voeten in het zand bent u direct écht op vakantie! Dit rit duurt een goede 3 uur, en de rest van de dag is ter vrije besteding. We selecteren een kleinschalige accommodatie die direct aan zee ligt, mét een zwembad uiteraard.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
 
Dag 2 Kalpitiya
Vandaag heeft u een volle dag de tijd om bij te komen van de drukke tijd tijdens de bruiloft, en van de vliegreis. Even rustig landen. Heerlijk genieten van zon, zee, strand, en het heerlijke eten dat in de keuken van uw kleinschalige accommodatie wordt bereid, met verse lokale ingrediënten. 

’s Avonds staat er speciaal voor u een dinertje bij kaarslicht op het programma. Romantiek ten top!

 
Dag 3 Kalpitiya
Wederom een vrije dag in Kalpitiya. De gids/chauffeur staat tot uw beschikking als u erop uit wilt gaan om de omgeving te verkennen. En daar valt genoeg te zien!
  
Een bezoek waard zijn onder andere het Hollandse fort en de Hollandse gereformeerde kerk van Kalpitiya. Het Hollandse fort, met haar bijna 4 meter hoge muren, is ongeveer vierkant in vorm. Hier en daar ziet u duidelijk de structuur van het koraal waarmee de muren deels zijn vervaardigd. Het heeft slechts één ingang, en deze heeft wel iets weg van een kerk. Dat is geen toeval, want naar verluidt was het zo dat de koning van Kandy de Hollanders toestemming had gegeven om een kerk te bouwen, geen fort. De kerkachtige boog zou de koning moeten doen geloven dat het hier slechts een ietwat stevig uitgevallen kerk betrof in plaats van een fort. 

Tip: in het winterseizoen worden hier voor de kust walvissen gespot. Vanuit uw accommodatie kunt u op walvissenexcursie. Informeert u ter plekke hoe de kansen liggen, en of de zee niet te ruw is. De excursie vertrekt doorgaans 's morgensvroeg, rond 06.00 uur. 

Tip: Het natuurpark Wilpattu is van hieruit ook te bezoeken. Als u wilt deelnemen aan de ochtendsafari, betekent dat wel een vroeg vertrek uit Kalpitiya. U zou dat ook morgen kunnen doen, op weg naar Habarana.


 
Dag 4 Kalpitiya - Pidurangala - Habarana
Vandaag gaat u op pad het binnenland in, met als doel Habarana. Hier checkt u in in het hotel. Tegen het einde van de middag staat er een uitje op het programma naar de rots Pidurangala om samen te genieten van de zonsondergang vanaf deze verbluffende plek. Bovenop deze berg treft u geen archeologische hoogstandjes zoals op de beroemdere ‘broer’ Lion’s Rock die u van hieraf kunt zien; op de top van Pidurangala vindt u alleen een kale rots. Het is hier puur om het uitzicht te doen. En dat is verbluffend! Bijdragend aan de sfeer is dat het hier een heel stuk rustiger is dan op Lion’s Rock. Daarna snel afdalen voordat het te donker wordt.


 
Dag 5 Habarana
Na een rustige morgen bij uw accommodatie gaat u ‘s middags op pad voor een vleugje natuur. Al naar gelang waar de kansen op het spotten van olifanten op dat moment het beste zijn, maakt u een jeep safari in  Kaudulla National Park of één van de nabij gelegen parken. 

Vooral tijdens het droge seizoen (juni – september) is de waterstand in het reservoir laag waardoor er veel watervogels, waaronder aalscholvers en ooievaars, in het ondiepe water vis vangen. Het droge seizoen biedt ook goede mogelijkheden om grote kuddes olifanten te zien nabij het reservoir. De olifantenkuddes houden zich niet zo aan parkgrenzen en lopen vrolijk van Minneriya naar Wasgamuwa naar Somawathiya naar Kaudulla. Hou er wel rekening mee dat u waarschijnlijk niet de enige bent die de parken bezoekt. Vaak zijn er tientallen jeeps onderweg, zoals in veel van de Sri Lankaanse parken. 

U overnacht wederom in het Deer Park, met een magistrale ligging aan het meer. Installeert u zich met een aperitiefje op één van de luie ligbedden aan de oever en geniet van weer een prachtige zonsondergang. 
Als de zon onder is, worden de kaarsen aangestoken: het hotel heeft een romantisch diner bij kaarslicht voor u in petto

Tip: in de wintermaanden is het mogelijk om een tocht met een heteluchtballon te maken over de omgeving van Sigiriya. Spectaculair! Informeer naar de mogelijkheden. 
Dag 6 Habarana - Madulkelle
Na het ontbijt wordt u naar de volgende prachtlocatie gebracht, Madulkelle in de Knuckles Mountain Range (niet al te ver van Kandy). De Eco Lodge waar u overnacht ligt op een enorme theeplantage tussen de heuvels en bossen. We kozen deze uitvalsbasis vanwege de unieke ligging en het feit dat hier nauwelijks een toerist te bekennen is.
 
U kunt de middag lekker ontspannen op de veranda voor uw luxe tent, of een frisse duik nemen in het zwembad. De accommodatie organiseert in de namiddag een boswandeling in de omgeving van de lodge, waaraan u kunt deelnemen als u wenst. 
Dag 7 Madulkelle
Een heerlijke dag om te ontspannen en te genieten van de lodge waar u verblijft. Wilt u liever wat actie, dan zijn er vele wandelingen mogelijk in de omliggende mistige bergen.
U sluit de dag af met een heerlijk diner bij kaarslicht, onder de sterrenhemel. Kan het nóg mooier? Wij dachten van niet.. 
Dag 8 Madulkelle - Hatton - Pattipola - Ambewela
Vandaag verlaat u Madulkelle en wordt u naar Hatton gebracht, waar een treinstationnetje is. Hier gaat u aan boord van de middagtrein naar station Pattipola, het hoogst gelegen treinstation van Sri Lanka.
De gids/chauffeur zal de bagage in de auto voor u meenemen, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. U hoeft alleen maar uit het raampje te kijken en te genieten van het prachtige landschap. Dit traject staat bekend als één van de mooiste treinritjes ter wereld en u zult spoedig zien waarom. 

Erg snel gaat de trein niet, dus uw gids/chauffeur staat u al op het station van Pattipola op te wachten en brengt u het laatste stukje naar Ambewela, even ten noorden van Horton Plains National Park.
U verblijft de komende nachten in het Warwick Garden, in de koloniale tijd het statige onderkomen van een Schotse theeplanter. 
 
Dag 9 Ambewela
Vandaag is de keuze aan u. U kunt lekker ontspannen bij de accommodatie of een mooie trekking van een uur of drie maken (optioneel). 
Als u voor de trekking kiest, wordt u vroeg in de ochtend naar de Horton Plains gebracht; één van 's werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het ontbijt neemt u ingepakt mee, en denk ook aan een vest want op 2000 meter hoogte kan het mistig en fris zijn. U maakt dan een wandeling naar het hoogste punt, World’s End. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht omdat de hoogvlakte hier plots ophoudt en de diepte in stort; u kijkt 900 meter diep de vallei in vanaf dit punt. De wandeling voert u langs Baker's Falls. 
 
Dag 10 Ambewela - Ravana - Wellawaya
Na een laatste ontbijt in Ambewela, met uiteraard een kopje lokale thee, zet u koers naar Wellawaya, wat een beetje het overgangsgebied is met aan de ene kant het heuvelland vol theevelden van Nuwara Eliya, en aan de andere kant de uitgestrekte vlaktes. Hou de zwemspullen bij de hand, want onderweg brengt u een bezoek aan de imposante watervallen Ravana Falls.
We selecteerden hier het kleinschalige Jetwing Kaduruketha als overnachtingsplaats voor de komende nachten. Het is heerlijk landelijk gelegen, tussen de akkers, met zicht op de omliggende heuvels. Een prima plek om te ontspannen bij het zwembad en te genieten van de rust en het landschap. 

 
Dag 11 Wellawaya
Vanmorgen maakt u onder begeleiding van een gids van het hotel een wandeling door de omgeving, naar nabij gelegen dorpen. Leuk om zo een kijkje te nemen in het dorpsleven. Wilt u vandaag meer actie, dan is er ook een wandeling naar een waterval of een fietstocht mogelijk. Of kies voor totale verwenning met een behandeling in de spa van de accommodatie. De dorpswandeling is inbegrepen in de reissom, de andere genoemde activiteiten nog niet.
De rest van de dag is ter vrije besteding, om bijvoorbeeld lekker te poedelen in het zwembad.


 
Dag 12 Wellawaya - Tangalle
U reist vandaag naar de zuidelijke badplaats Tangalle, waar u de komende drie nachten aan het strand verblijft. Tangalle is een van de grotere plaatsen van het zuiden van Sri Lanka. De naam Tangalle betekent in het Singalees ‘’beschermende rots’’. Zoals deze naam al doet vermoeden zijn er vele rotspartijen te vinden bij de uitgestrekte zandstranden van Tangalle. De stad staat vooral bekend om het toerisme en de visserij.
Uw sfeervolle kleinschalige accommodatie ligt aan de rustige Mawella Bay. Genieten maar!


 
Dag 13 Tangalle
Natuurlijk komen de meeste mensen naar Tangalle om te genieten van het strand, maar de plaats heeft meer te bieden voor degene die erop uit wil gaan. Zoals op wel meer plekken in Sri Lanka staat ook hier een fort uit de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Tegenwoordig wordt dit fort gebruikt als gevangenis. De bezienswaardigheden van de stad zijn voorts de Mulkirigala rotstempel, de Kalametiya Bird Sanctuary (een beschermd gebied waar vier bedreigde vogelsoorten voorkomen), en Rekawa Turtle Conservation project waar u schildpadden aan land kunt zien komen om eieren te leggen. Als u het leuk vindt, kunt u 's avonds naar Rekawa Turtle Sanctuary worden gebracht (nog niet inbegrepen). In een hutje op het strand krijgt u bij het licht van een zaklamp meer informatie over de vijf soorten schildpadden die in deze omgeving leven. Vervolgens wordt u meegenomen naar het strand waar u op zoek gaat naar de schildpadden, die hier soms wel 100-200 eieren leggen! De meeste kans om de "nesten" te zien is tussen januari en mei. Buiten dit seizoen worden ook eieren gelegd, maar minder vaak. 

Letwel: soms zijn er veel bezoekers, en dat gaat ten koste van uw beleving en die van de schildpadden.
Dag 14 Tangalle
Vandaag heeft u een vrije dag in Tangalle. De chauffeur/gids staat ook vandaag voor u paraat voor het geval u vandaag op pad wilt (max. afstand 75 km). Maar als u liever ontspant bij uw accommodatie of aan zee, dan kan dat uiteraard ook.
Dag 15 Tangalle - Galle - Colombo
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het nabijgelegen Galle. 
De Portugezen vestigden zich in 1589 als eerste in Galle en noemden de plaats Santa Cruz. De Verenigde Oost-Indische Compagnie veroverde de stad in 1640. In 1796 kwam de stad in handen van de Britten en werd het de toegangspoort tot het Verre Oosten. In de jaren die daarop volgden verloor Galle langzamerhand haar belangrijke handelspositie aan Colombo. Vandaag de dag is het rijke handelsverleden nog terug te zien in de koloniale gebouwen en het imposante fort, het best bewaarde Nederlandse fort in Azië. U bezoekt dit fort met uw gids. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Daarna wordt u naar Colombo gebracht. Indien de tijd het toelaat kunt u samen met uw gids nog een stadstour maken. Colombo is het commerciële centrum van Sri Lanka, gelegen nabij de monding van de Kelani Ganga Rivier. Het oude deel van de stad is het Fort. Voorheen was dit een vesting en nu het zakelijk district. In Colombo vindt u zowel kerken, tempels als moskeeën. Indien u geïnteresseerd bent in de Nederlandse historie mag een bezoek aan de Wolvendaal kerk niet ontbreken. 

Tip: voor een heerlijk stuk taart of een goede lunch of diner gaat u naar The Gallery Café op Alfred House Road. Een sfeervol en bijzonder restaurant met een goede internationale en lokale keuken. Voor Sri Lankaanse begrippen niet voordelig, maar voor Nederlandse begrippen betaalbaar.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma (regelmatig halfpension)
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur (Engelssprekende gids)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag (behalve in Tangalle)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • treinticket Hatton - Pattipola
 • 1 x jeephuur in het Kaudulla/Minneriya Nationaal Park
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka, USD 35 pp (voor vertrek online aanvragen, tot mei 2020 gratis)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele vroege incheck en/of late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Dolphin Beach Resort - Kalpitiya
incl. ontbijt en diner
Dolphin Beach is een prettige kleinschalige accommodatie direct aan het strand van Kalpitiya, met een ontspannen maritiem sfeertje. Er is een zwembad aanwezig, en ligbedden en loungeplekken te over. Verspreid door de betoverend verlichte tuin liggen de tenten waarin u verblijft. Nou klinkt een tent wat eenvoudig, maar het zal u hier aan niets ontbreken: het zijn eigenlijk hotelkamers met stoffen wanden. Heel ruim, en zelfs met airco! Elke tent heeft een privé veranda met een ruime luie loungebank onder een rieten dakje, waar het goed toeven is. De badkamers hebben zowel een binnen- als een buitendouche en zijn heel sfeervol vormgegeven.Niet voor niets is het restaurant ook populair onder niet-gasten: de keuken is voortreffelijk. Een aanrader is de huisgemaakte black pasta. Deze wordt gekleurd met de inkt van lokaal gevangen inktvissen.

The Deer Park Hotel - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
Een pláátje, dat Deer Park in Giritale nabij Polonnaruwa! Een groot gazon voert naar het meer, waar op een houten vlonder luie ligbedden zijn. Ook het zwembad is prachtig vormgegeven, en langs de randen rijkelijk begroeid - fijn voor de nodige schaduw. De architect heeft het bad om de bestaande bomen heen vormgegeven: vandaar de wat afwijkende vorm. Mooi verhaal, die symbiose met de natuur. Die eenheid met de natuur zie je eigenlijk in de hele accommodatie terug, zoals in de badkamers in jungle-sfeer, en zul je ook zeker voelen als je vanaf je ligstoel over het meer uitkijkt naar de zonsondergang. Romantiek gegarandeerd!

Madulkelle Tea and Eco Lodge - Knuckles Range
incl. ontbijt en diner
Dit is echt iets heel bijzonders, de Madulkelle Tea and Eco Lodge. In de Knuckles Mountain Range, niet ver van Kandy, ligt het op een theeplantage tussen de heuvels. Er zijn 19 'lodges', stevige ingerichte tenten die een heel stuk uiteen liggen en dus veel privacy bieden. Allemaal met een grote veranda zodat u niets van het uitzicht hoeft te missen. Als de tenten u doen denken aan Afrikaanse safaris kan dat wel kloppen, ze zijn namelijk vanuit Afrika geïmporteerd. Allemaal zijn ze prachtig ingericht en vormgegeven, maar de honeymoon suite is echt het toppunt; deze heeft zelfs een eigen zwembadje op de veranda. Voor de overige gasten is er een gemeenschappelijke infinity pool waar je plaatjes kunt schieten die het thuisfront gegarandeerd stikjaloers zullen maken.
De lodge heeft een grote organische moestuin en beheert een mooi project ten bate van de lokale gemeenschap.

Jetwing Warwick Gardens - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
Ooit het luxe onderkomen van een Schotse theeplanter uit de koloniale tijd, is het Warwick Gardens nu een kleinschalige luxe accommodatie in het heuvelland. De grandeur van weleer is bij het restaureren goed bewaard gebleven: de elegantie van die lang vervlogen dagen is nog goed voelbaar in de klassiek aangeklede ruimtes, waaronder de (slechts 5!) gastenkamers.
Dit landgoed is een prima plek om de hitte en drukte te ontvluchten. Heerlijk dineren in de dieprood getinte eetkamer. Echt een plek om een vuistdikke roman te lezen of nog sterker...te schrijven! Natuurlijk wordt hier thee gereserveerd die afkomstig is van de omliggende plantage. 
Een bijzonder verblijf vól persoonlijke aandacht!

Jetwing Kaduruketha - Centraal Sri Lanka
incl. ontbijt en diner
Midden tussen de rijstvelden, wat een locatie heeft het Jetwing Kaduruketha! Deze eco-lodge is echt een pareltje voor rustzoekers. 
De luxe kamers liggen verspreid over het grote groene terrein en met hun grof gestuukte witte muren en houten balken heeft het een zeer serene en rustige sfeer. Neem plaats op uw eigen veranda en kijk uit over de rijstvelden en het platteland, of neem een duik in de infinity pool die rechtstreeks uit een lifestyle-magazine lijkt te komen. Sommige van de 28 kamers worden geleverd mét een privé-butler, hoe sjiek!
Fietsen staan tot uw beschikking en spabehandelingen en yoga-sessies zijn mogelijk. Deze kunt u eenvoudig ter plekke boeken.

Taru Villas Mawella - Stranden zuidkust
incl. ontbijt
Deze tropische boutique villa telt acht gastenkamers. Een perfect plekje voor diegenen die een rustig en sfeervol strandverblijf zoeken. Er is een zwembad met ligbedden en de accommodatie ligt direct aan uw eigen verlaten strandje, Mawella Bay.
De kamers liggen in de ruime tuin en zijn sfeervol vormgegeven in rustige tinten. De hemelbedden en houten shutters voor de ramen zorgen voor een koloniale touch. Alle kamers zijn ruim en licht, maar alleen de 'master bedroom' heeft een privé plunge pool (klein zwembadje). 
Mawella heeft een eigen restaurant, en direct ernaast treft u Tangalle Social Beach Bar & Grill. Zodoende hoeft u maar een paar passen te zetten om toch 'buiten de deur' te eten. Want je moet jezelf natuurlijk niet moe maken als je op zo'n ontspannen en rustige plek overnacht.

Taru Villas - Lake Lodge - Colombo & omgeving
incl. ontbijt en diner
Taru Villas - Lake Lodge is een kleinschalig, modern hotel met slechts 13 kamers. Verscholen in een rustige straat in het zakencentrum van Colombo, is een dit een prima budget optie. De kamers zijn allemaal voorzien van moderne gebruiksgemakken (king size double beds, airco, TV, volledig ingerichte badkamers) en het resort biedt verder voldoende faciliteiten. Denk hierbij aan gratis WIFI, grote lounge ruimtes en twee terrassen met zicht over het park en het meer. Het restaurant serveert gevarieerde lunch- en dineropties en in de bar kunt u terecht voor (alcoholische) versnaperingen. Door de prima prijs/kwaliteit verhouding zult u geen spijt hebben van uw keuze voor de Lake Lodge.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »