Menu

Uniek Sri Lanka

Buiten de gebaande paden, weg van de massa en op zoek naar het unieke Sri Lanka. Tijdens deze reis ligt de nadruk op de ongerepte natuur, hoewel er ook zeker ruimte is voor cultuur en een ontspannen verblijf aan het strand. U bezoekt afgelegen gebieden waar het nog rustig is zoals de Knuckles Mountain Range. Hier geniet u totaal afgezonderd van de rest van de wereld van een van de meest ruige en mooiste wandelgebieden in Sri Lanka. Diverse nationale parken waaronder Wilpattu, Gal Oya en Bundala staan op het programma. Hier maakt u safari’s per jeep of per boot op zoek naar wildlife. Terug in de bewoonde wereld stapt u in Ella op de fiets en suist u over de groene heuvels en theeplantages tijdens uw zipline-avontuur. Wat maar weinig mensen weten is dat er vlakbij Colombo een paar prachtige watervallen te vinden zijn. Hier krijgt u een traditioneel Sri Lankaanse brunch voorgeschoteld en kunt u een verfrissende duik nemen! Om de reis nog specialer te maken selecteerden we waar mogelijk bijzondere en intieme accommodaties. Zo verblijft u bijvoorbeeld in een boomhut en een volledig uitgeruste tent. Dichter bij de natuur en verder weg van de menigte.

Compleet verzorgde individuele rondreis
Tijdens deze individuele rondreis in Sri Lanka verzorgen we een auto met een Engelssprekende privéchauffeur/gids, ook op de vrije dagen! Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en maakt u kennis met het échte Sri Lanka. Tevens worden veel hotels op basis van halfpension gereserveerd. Dit omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten. Verder zijn vrijwel alle excursies, inclusief (hoge) entreegelden, inbegrepen. Zo lijkt de reissom aan de hoge kant, maar komt u ter plaatse niet voor onverwachte extra kosten te staan.

Reisduur: 17 dagen

Kalpitiya - Wilpattu NP - Habarana - Knuckles Mountain Range - Gal Oya NP - Ella - Yala NP - Unawatuna - Colombo

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Uniek Sri Lanka inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • unieke reis door Sri Lanka, waarbij u van de gebaande paden afwijkt en ongerepte, niet toeristische plekken bezoekt.
 • zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Indien gewenst kunnen we meer cultuur en/of een langer strandverblijf toevoegen.
 • bijzondere en intieme accommodaties, zoals een boomhut en luxe tent (glamping). De accommodaties zijn rustig gelegen, veelal te midden van ongerepte natuur.
 • vervoer per comfortabele auto met privé chauffeur, tevens uw deskundige, Engelssprekende gids.
 • inclusief alle entreegelden en jeep- en boothuur in de nationale parken. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon
 • inclusief veel maaltijden, omdat er op veel plaatsen geen mogelijkheid is om buiten de deur te eten.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

dolfijnen in Kalpitiya - Sri Lanka - foto: shutterstock
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Kalpitiya
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze gids/chauffeur verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto naar Kalpitiya gebracht, een nog onbekende badplaats met aan westzijde de zee en aan oostzijde de Putallam Lagune. Met de voeten in het zand bent u direct écht op vakantie! Dit rit duurt een goede 3 uur, en de rest van de dag is ter vrije besteding. We selecteren een kleinschalige accommodatie die direct aan zee ligt.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kalpitiya - Wilpattu National Park
Na het ontbijt reist u per boot over de Kalpitiya lagune naar het Wilpattu National Park. Wilpattu is een van de oudste nationale parken in Sri Lanka en ligt in de Noordwestkust van Sri Lanka. Het unieke aan dit park is het bestaan van 'Willus' (natuurlijke meren). Aangezien het park in een droge zone ligt, is de regenval sterk seizoensgebonden. Kenmerkend voor het park is dat de meerderheid van het park is bedekt met dichte bossen. Olifanten, luipaarden, lippenberen, waterbuffels en gevlekte herten behoren tot de grote zoogdieren. Door de kuststrook en willus is er een rijk vogelleven, o.a. ooievaars, de witte ibis, aalscholvers en ijsvogels. In de namiddag maakt u een jeep safari in het Wilpattu National Park. Na de safari wordt u naar uw accommodatie gebracht.
Dag 3 Wilpattu - Habarana
Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de beroemde Aukana Boeddha. Deze prachtige sculptuur is een van de grootste en best bewaarde boeddhabeelden ter wereld en heeft een hoogte van meer dan 12 meter. Het beeld werd in de 5e eeuw uit een grote granieten rotswand gehouwen. Na dit bezoek maakt u een safari in het Kalawewa National Park of het Hurulu Eco Park, al naar gelang het weer en de locatie van de olifanten op dat moment. Het nog relatief onbekende Kalawewa National Park biedt een prachtig landschap omzoomd met enorme Kumbuk bomen. In het droge seizoen daalt het waterpeil hier waardoor er groene grasvelden ontstaan. Het reservoir trekt dan grote kuddes dorstige olifanten. Van de mannelijke olifantenpopulatie in Sri Lanka heeft slechts ongeveer zeven procent slagtanden. Kalawewa heeft een hoge concentratie olifanten met ivoor. Het park is tevens de thuisbasis van veel vogelsoorten. In de zomer periode is een bezoek aan Hurulu Eco Park over het algemeen een betere optie. Hurulu is de migratie zone tussen de nationale parken Minneriya en Kaudulla. Het is tevens een goede plek voor het zien van kuddes olifanten. Ook heeft u hier een kleine kans op het spotten van de luipaard, wie weet heeft u geluk! Na de safari wordt u naar uw accommodatie in Habarana gebracht.
Dag 4 Habarana
Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de tempel van Pidurangala en u beklimt ook de bijbehorende rots tijdens zonsopkomst! Bovenop treft u geen archeologische hoogstandjes zoals op de beroemdere ‘broer’ Lion’s Rock. Op de top van Pidurangala vindt u alleen een kale rots. Het is hier puur om het uitzicht te doen. En dat is verbluffend! Bijdragend aan de sfeer is dat het hier een heel stuk rustiger is dan op Lion’s Rock. Aansluitend bezoekt u het beroemde Puranagama 'ancient village' dat een zeldzame kans biedt om het traditionele Sri Lankaanse dorpsleven te ervaren. In de jaren dertig stonden hier ongeveer 100 huizen, maar deze zijn verplaatst toen de dam in 1952 werd gebouwd. U wordt terug gebracht naar uw hotel waar de rest van de middag ter vrije besteding is.
Dag 5 Habarana - Knuckles Mountain Range
Na het ontbijt vertrekt u naar de Knuckles Mountain Range. Knuckles Range is een van de meest ruige en mooiste wandelgebieden in Sri Lanka. Vanuit een bepaalde hoek lijken de pieken op de knokkels van een hand; vandaar de naam van de bergketen. Vaak zijn ze in de wolken gehuld. Dit gebied kent een bijzonder microklimaat en daarom komen hier veel verschillende soorten flora en fauna voor. Een bezoek aan Knuckles Range is een must voor de wandel- en natuurliefhebber. U overnacht in een volledig uitgeruste tent inclusief privé badkamer. Vanaf uw terras heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Hier geniet u totaal afgezonderd van de rest van de wereld (er is geen mobiel signaal!) van de waanzinnig mooie natuur van Sri Lanka.
Dag 6 Knuckles Mountain Range
Vandaag gaat u wandelen in de Knuckles Mountain Range. Doordat dit gebied hoog ligt, is het er over het algemeen koeler dan op andere plekken in het land en dus een prima klimaat om een mooie wandeling te maken. Ruige bergtoppen worden afgewisseld met theeplantages, riviertjes, beekjes, watervallen en traditionele dorpjes. Er zijn wandelroutes van verschillende niveaus beschikbaar. Er kunnen prachtige foto's gemaakt worden en, indien gewenst, een zwemstop. In de dorpjes maakt u kennis met de lokale bevolking. Een mooie dag, samen met een professionele ranger die de omgeving goed kent en u alles zal uitleggen over wat u tijdens de tocht ziet.

Tip: de beste reisstijd voor een bezoek aan de Knuckles Mountain Range is van december t/m mei. Reist u buiten deze periode dan dient u rekening te houden met buien, veelal in de middag. Wij adviseren naar het weerbericht te vragen bij aankomst en voor de wandeling de vertrektijd hierop af te stemmen.
Dag 7 Knuckles - Gal Oya National Park
Na het ontbijt neemt u afscheid van het kamp en reist naar het Gal Oya National Park, één van Sri Lanka’s meest ongerepte nationale parken, en een uitstekende locatie om de Aziatische olifant in het wild te observeren. Een groot gedeelte van het park bestaat uit water en het is dan ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Na aankomst kunt u de omgeving alvast op eigen gelegenheid verkennen.
Dag 8 Gal Oya National Park
Vandaag maakt u een bootsafari op Senanayake Samudraya (ook wel Gal Oya Dam), het grootste stuwmeer van Sri Lanka. Een unieke ervaring, een bootsafari kunt u nergens anders in Sri Lanka maken. Gal Oya staat bekend om zijn olifantenkuddes die het hele jaar door te zien zijn, dus houd uw ogen open en kijk uit naar olifanten die zwemmen tussen de kleine eilandjes die over het meer verspreid liggen. Krokodillen kunnen ook worden gezien terwijl ze langs de oevers luieren en geruisloos in het water glijden. En overal zijn de geluiden te horen van het weergalmende bos, de thuisbasis van exotische vogels, apen en andere nieuwsgierige wezens. 
Dag 9 Gal Oya - Ella
Na het ontbijt wordt u verder het heuvelland in gebracht, naar het plaatsje Ella. Hier heerst een ontspannen atmosfeer en er zijn vele kleinschalige guesthouses en restaurantjes. En wat de mensen aantrekt om hierheen te komen? Het prachtige uitzicht over de omliggende heuvels, en de mogelijkheden die dit biedt voor verschillende wandelingen, zoals naar Ella Gap, de watervallen van Ravana Ella, Bambaragala Peak en Little Adam’s Peak. De middag/avond kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje te voet verkennen en een fijn restaurantje uitzoeken voor het avondmaal.
Dag 10 Ella
Tijd voor actie! Na het ontbijt maakt u een fietstocht door de hooglanden naar Little Adam´s Peak. Deze wordt zo genoemd omdat de berg veel gelijkenissen vertoont met de grotere broer Adam’s Peak. Lokaal wordt Little Adam’s Peak, met een hoogte van 1141 meter boven zeeniveau, ookwel Punchi Sri Pada genoemd. De fietstocht is niet heel zwaar en stijgt geleidelijk. De warmte kan wel een factor van belang zijn; neem veel water mee en bescherming tegen de zon. De route gaat door theeplantages, langs watervallen en terrasvormige akkers. En bovenop wacht de beloning: het weergaloze uitzicht rondom! Het avontuur is nog niet voorbij; in de middag gaat u ziplinen! U suist met een vaart van ca. 80 km/u over de heuvels en theeplantages. Het biedt u een panoramisch uitzicht over de prachtige groene omgeving en Ella Gap.
Dag 11 Ella - Yala National Park
Vandaag brengt uw gids/chauffeur u vanuit de heuvels zuidwaarts, naar Yala National Park. Onderweg stopt u voor een safari in het Bundala National Park. Dit park staat bekend om de vele vogels die hier leven; een must voor de vogelliefhebber! Aansluitend wordt u naar uw accommodatie in Yala gebracht. U kunt ontspannen bij het zwembad of bijvoorbeeld en wandelingetje langs het strand maken. Het is niet mogelijk om hier te zwemmen maar het strand is prachtig! U kunt er ook voor kiezen om deze middag alvast een safari per jeep te maken in Yala National Park. Deze regelt u gemakkelijk via uw gids.
Dag 12 Yala - Galle - Unawatuna
In de vroege ochtend gaat u op safari in het Yala National Park. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard! Yala is het bekendste nationale park van Sri Lanka. Het park is verdeeld in verschillende blokken, waarvan er slechts twee toegankelijk zijn voor publiek. U heeft de meeste kans op het spotten van wilde dieren in blok 1. De dieren hier zijn gewend aan bezoekers en daardoor minder schuw. Vanwege de populariteit van dit deel van Yala kan het hier erg druk worden, met name in het hoogseizoen. Voor een authentiekere safari ervaring adviseren wij een bezoek aan blok 5. U kunt bij uw gids/chauffeur aangeven in welk deel van het park u een safari wilt maken.

Na de safari reist u verder naar de badplaats Unawatuna, waar u de komende dagen in een strandhotel verblijft. Onderweg maakt u een stop in het nabijgelegen Galle. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het heeft een kleurrijk verleden dankzij Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. Het Fort van Galle is het grootste Hollandse fort van Sri Lanka, en het best bewaarde Hollandse fort van heel Azië. U ziet hier duidelijk het rijke handelsverleden in terug. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. U treft hier verrassend Hollandse huisjes in nauwe steegjes die nog altijd hun Nederlandse straatnaambordjes hebben. Na afloop van het bezoek aan Galle brengt de gids/chauffeur u naar Unawatuna. Unawatuna is een populaire badplaats op ongeveer 5 kilometer van Galle. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is een ruime keuze aan hotels, restaurants en kleine winkeltjes. Vooral in het weekend wordt het strand druk bezocht door de lokale bevolking.
Dag 13 Unawatuna
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunnen wij een programma voor u verzorgen. Zo kunt u bijvoorbeeld ‘s morgens, om te profiteren van de koelere ochtenduurtjes, op de fiets stappen voor een begeleid fietstochtje vanaf Wijaya Beach. De route voert u door het vogel-natuurgebied Eluvila en de rijstvelden. Er worden rustige weggetjes en paadjes gekozen, zodat u niet al teveel op verkeer hoeft te letten, maar kunt genieten van de omgeving. Geniet van een stop in de koele jungleachtige tuin en drink wat sap uit een grote kokosnoot. Een bezoek aan het weinig bezochte Hiyare Reservoir Rainforest and Biodiversity Center behoort ook tot de mogelijkheden. Hoewel het op slechts 16 kilometer van Galle ligt, weten maar weinig toeristen dit goed bewaarde geheim te vinden. Oorspronkelijk werd dit reservoir gebouwd om Galle van drinkwater te voorzien. Toen het water niet voor consumptie geschikt bleek, werd het een natuurgebied. Vele diersoorten zijn hier niet rouwig om, zoals bijvoorbeeld de endemische Ceylonpapegaaiduif. 's Avonds kunt u in Unawatuna bij een van de vele restaurantjes op het strand terecht voor verse visgerechten.

Noot: de beste reistijd voor Unawatuna is van november tot april. Wilt u deze reis buiten dit seizoen maken? Dan kunnen we de reisroute aanpassen en deze laten eindigen aan de oostkust, bijvoorbeeld met een strandverblijf in Trincomalee.
Dag 14 Unawatuna
Dag ter vrije besteding. Voor wie niet stil kan zitten zijn er hier ook allerlei actvititeiten te ondernemen, die u makkelijk ter plekke kunt boeken. Duiken, snorkelen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds kunt u een arrack (het nationale drankje van Sri Lanka) proberen op een van de vele terrasjes op het strand.
Dag 15 Unawatuna - Colombo
Vandaag wordt u naar Colombo gebracht. Na aankomst maakt u samen met uw gids een stadstour. Colombo is het commerciële centrum van Sri Lanka, gelegen nabij de monding van de Kelani Ganga Rivier. Het oude deel van de stad is het Fort. Voorheen was dit een vesting en nu het zakelijk district. In Colombo vindt u zowel kerken, tempels als moskeeën. Indien u geïnteresseerd bent in de Nederlandse historie, mag een bezoek aan de Wolvendaal kerk niet ontbreken.

Tip: voor een heerlijk stuk taart of een goede lunch of diner gaat u naar The Gallery Café op Alfred House Road. Een sfeervol en bijzonder restaurant met een goede internationale en lokale keuken. Voor Sri Lankaanse begrippen niet voordelig, maar voor Nederlandse begrippen betaalbaar.
Dag 16 Colombo
Vroeg in de ochtend gaat u op pad vandaag voor een fietstour in de omgeving van Colombo. Uw chauffeur brengt u naar het vertrekpunt, op ca. 1 uur rijden van de stad. Hier stapt u op de fiets voor een unieke tocht langs 5 watervallen. Deze prachtige watervallen worden door toeristen nog nauwelijks bezocht. Ze liggen ver weg van de drukte, waar u naar hartenlust kunt genieten van de ongerepte natuur. De weelderig groene omgeving, omringd door bergen is een favoriete plek voor vogels. De tour is inclusief een vers bereide, traditionele brunch op een prachtige locatie waar u tevens de gelegenheid heeft om te zwemmen. Dus vergeet uw zwemkleding niet! Na de tocht wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Dag 17 Unawatuna - Colombo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar u incheckt voor de terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • overnachtingen conform programma
 • maaltijden op basis van halfpension, behalve in Unawatuna en Colombo
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • vervoer op dagen/dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • 1x jeephuur in het Wilpattu National Park
 • 1x jeephuur in het Yala National Park
 • 1x jeephuur in het Kalawewa National Park
 • 1 x boot safari in het Gal Oya National Park
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka, USD 35 pp
 • optionele excursies en entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The Backwaters Lodge Wilpattu - Wilpattu National Park
incl. ontbijt en diner
The Backwaters Lodge in Wilpattu is ontstaan vanuit de wens een plek te creëren, toegankelijk voor iedereen, met luxe en comfort voorop, maar met de beleving van het verblijven in de jungle centraal. Hergebruik van oude materialen vindt u overal op het terrein terug, in bijzondere kamers en het meubilair. De kamers zijn op palen gebouwd en vanaf uw privé terras heeft u dan ook een vrij uitzicht over de jungle. Na een dag op safari in Wilpattu zijn de terrassen bij het water een fijne plek om de rust op te zoeken. Ontspan in een van de hangmatten bij het water, of speel een bordspel. Uw gastheer is een doorgewinterd buitenmens en heeft een schat aan verhalen te vertellen. De inwendige mens komt zeker aan haar trekken in The Backwaters Lodge. Of uw smaak nu authentiek Sri Lankaans is of toch een beetje meer Westers, de chef zal met gebruik van lokale producten een smakelijk gerecht voor u klaarmaken. En zo eindigt opnieuw een mooie dag in Wilpattu National Park.
 

Elephant Watch Hut - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
Even helemaal back to basic en verblijven in een boomhut midden in de natuur? Elephant Watch Hut in Habarana staat garant voor een bijzondere ervaring. De wachthutten in het complex zijn oorspronkelijk gebouwd door dorpelingen met als doel om het eten en de gewassen te beschermen tegen wilde olifanten in het gebied. Tegenwoordig biedt het bezoekers de mogelijkheid om de Sri Lankaanse landelijke levensstijl te ervaren in het gezelschap van oprecht warme, eerlijke lokale bevolking. Breng de nacht door in één van de eenvoudige maar charmante wachthutten hoog in de bomen of een hut op de begane grond. Tijdens een etentje bij het kampvuur kunt u maar zo vergezeld worden door een groep olifanten. Het personeel bij Elephant Watch Hut is uiterst vriendelijk en u voelt zich er direct thuis. Elephant Watch Hut is ook een perfecte uitvalsbasis om alle bezienswaardigheden in de Culturele Driehoek van Sri Lanka te bezoeken.

Venture Camps
incl. ontbijt en diner
Maak kennis met ‘glamperen’, het nieuwere  en  luxere broertje van kamperen. Het milieuvriendelijke concept van Venture Camps heeft ervoor gezorgd dat bijna elk stukje vegetatie in en rondom het complex onaangetast is gebleven. Terwijl u geniet van een groenrijke omgeving ervaart u het comfort van het glamperen. U verblijft in een canvas tent die voorzien zijn van een comfortabel bed, elektriciteit en eigen toilet en wastafel direct naast de tent. U beschikt niet over een eigen douche, maar er is een buiten douche voor algemeen gebruik met waanzinnig uitzicht op de ruige hellingen van de Knuckles Range. De tenten hebben een aangrenzende veranda waar u kunt ontspannen na een dag wandelen. De omgeving van Knuckles Mountain Range leent zich uitstekend voor het maken van verschillende wandelingen of een tocht naar de vele watervallen. Over het algemeen is er in dit gebied geen of nauwelijks mobiel signaal aanwezig. Geniet van deze unieke glamping ervaring!

Gal Oya Lodge - Gal Oya National Park
incl. ontbijt en diner
Als u van natuur houdt en het liefst ver weg bent van de drukte, dan is dit de perfecte plek! Gal Oya Lodge is een unieke ecolodge verspreid over 20 hectare privé jungle. Hier heeft men de filosofie om de gasten dichterbij de natuur te brengen en de directe omgeving te beschermen. De prachtige, ruime bungalows zijn gemaakt uit natuurlijke materialen en stralen luxe en comfort uit. De lodge grenst aan het relatief rustige Gal Oya National Park, waar u als enige plek in Sri Lanka een bootsafari maakt en wildlife vanaf het meer kunt spotten. In het gebied woont de Vedda bevolking, de inheemse bevolking van Sri Lanka. In de avond kunt u een wandeling met één van hen maken. In de Gal Oya Lodge zal het u aan niets ontbreken; een oase van rust, vriendelijk personeel en lekker eten wachten op u. Voor ontspanning kunt u terecht bij het zwembad.

Ella Ecolodge - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
De Ella Ecolodge is niet bepaald een standaard accommodatie. Deze prachtige ecolodge past perfect bij de mooie omgeving van Ella, bestaande uit groene heuvels en theeplantages. De naam Ella Ecolodge geeft al aan dat het een ecologisch verantwoorde lodge is. De eigenaar heeft het laten bouwen met het idee om gasten te kunnen laten genieten van de natuur en deze tegelijkertijd ook te beschermen. De eenvoudig ingerichte cabanas zijn volledig gemaakt van hout en ook voor het meubilair in de kamers is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ella Ecolodge ligt op een prachtige berghelling van de beroemde Ella Gap. U heeft hier een mooi uitzicht over de omliggende heuvels, terwijl u slechts 3 minuten verwijderd bent van het gezellige Ella Town.

Arana By Forest Trails
incl. ontbijt en diner
 

Thaproban Pavilion Resort & Spa - Stranden zuidkust
incl. ontbijt
Het prachtig ontworpen Thaproban Pavilion Resort & Spa biedt een eigentijdse mix van de Nederlandse koloniale architectuur. Gasten kunnen onder de verkoelende groene kokospalmen of op het grote houten dek bij het zwembad genieten van de rust en een adembenemend uitzicht. Het hotel ligt op een steenworp afstand van het strand van Unawatuna, en u heeft zicht op de haven van Galle en het Nederlandse fort. In het relatief nieuwe gebouw zijn 16 kamers aanwezig. Fijn voor gezinnen: er zijn familiesuites en het zwembad heeft een ondiep gedeelte. Sommige kamers op de eerste etage hebben een balkon: 24/7 zeezicht! Er kan buiten worden gedineerd, soms bij wijze van BBQ aan zee, met op de achtergrond de vuurtoren en het fort. Een spa is aanwezig voor ayurvedische behandelingen, en als u zin heeft in yoga, geeft u maar een gil!

Aathma Colombo House - Colombo & omgeving
incl. ontbijt
Met slechts 5 bijzondere suites staat het Aathma Colombo House gelijk aan een bijzonder verblijf in Colombo. Weg van de drukte van de stad, gelegen aan de oevers van het Diyawanna meer ligt Aathma temidden van een tropische tuin. Kijk goed en u zult papegaaien, apen, ijsvogels en andere exotische dieren zien. Het is slechts een korte wandeling naar de waterfietssteiger. Vanaf daar kunt u het uitzichtpunt Water's Edge bereiken, dat perfect is voor een avondwandeling met zijn levendige markt en diverse bars en restaurants. Het centrum van Colombo ligt op 5 kilometer, 10 minuten per auto. Wat ooit een familiehuis was, is nu omgetoverd tot een sfeervol boutique hotel. De vijf suites van het hotel zijn ruim, comfortabel en uniek in hun ontwerp. Het kleurrijke, eclectische interieur is een mix van verleden en heden, met antiek meubilair opgefrist met een moderne twist. Dineren kunt u in het restaurant, waar u geniet van klassieke wereldgerechten, gecombineerd met huisgemaakte specialiteiten uit India en Sri Lanka. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt, lokaal geproduceerd en deskundig bereid door de internationaal opgeleide koks. En na een dag in de hitte van Colombo is een duik in het zwembad van Aathma Colombo House een welkome opfrisser.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »