Menu

Sri Lanka Compleet

Voor eenieder die drie weken te besteden heeft en op zoek is naar een mooie combinatie tussen natuur en cultuur, met een goede dosis strand en ontspanning aan het einde, is deze individuele Sri Lanka rondreis perfect! U verkent de culturele oudheden van Sigiriya, Dambulla en Polonnaruwa en brengt een bezoek aan de beroemde Tempel van de Tand in Kandy. Verkoeling krijgt u in de heuvels, tussen de theevelden van Nuwara Eliya en Ella, waar bovendien prachtige wandelingen te maken zijn. Via het natuurpark Yala en het regenwoud van Sinharaja komt u aan bij de zuidkust, waar u het koloniale stadje Galle verkent alvorens neer te strijken aan het strand van Weligama Bay bij Mirissa voor een heerlijk ontspannen einde óf desgewenst watersporten. Een mooie afwisselende rondreis!

Noot: in verband met het strandbezoek aan de zuidkust is de beste reisperiode voor deze reis van november t/m april. Wilt u in de zomermaanden reizen, dan kunnen we een strandbezoek aan de oostkust in de reis opnemen.

Reisduur: 20 dagen

Negombo - Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa - Digana - Kandy - Nuwara Eliya - Horton Plains - Ella - Yala NP - Sinharaja - Galle - Mirissa/Weligama

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Sri Lanka Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • goede mix van natuur & cultuur
 • ontspannen strandverblijf aan het einde van de reis
 • veel excursies en maaltijden inclusief; geen verrassingen ter plekke!
 • vervoer op basis van privé chauffeur, die tevens opgeleid is tot Engelssprekende gids
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Theeplantage in de bergen - Nuwara Eliya - Sri Lanka
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Negombo
Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privé gids/chauffeur naar het hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Negombo ligt ca. 37 km ten noorden van Colombo (slechts 10 km vanaf de luchthaven). Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Inmiddels is Negombo een populaire badplaats met mooie brede stranden en een grote keuze aan bars en restaurants. In de (vroege) ochtend is een bezoek aan de lokale vismarkt zeker een bezoek waard. Er wordt hier flink onderhandeld door de kraamhouders.
Dag 2 Negombo
Na een korte stadstour door Negombo maakt u vanmorgen een boottocht door de kanalen die door de Nederlanders zijn aangelegd, en door het Muthurajawela moeras, gelegen in het zuidelijke deel van de lagune van Negombo. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers. Dit waterrijke gebied telt maar liefst 6000 hectare. Als het vloed wordt, stroomt het gebied vol met zeewater. Dit mengen van de wateren heeft geleid tot een bijzonder ecosysteem dat goed gedijt bij brak water en zeer divers is. In de moerassen en mangroven ziet u vele vogelsoorten, vlinders en vissen. Ook krokodillen en pythons hebben dit verkozen tot hun leefgebied. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw accommodatie, waar de rest van de dag ter vrije besteding is.
Dag 3 Negombo – Dambulla - Sigiriya
Vandaag vertrekt u naar Sigiriya. Onderweg maakt u een stop in Dambulla voor een bezoek aan de indrukwekkende rotstempel van Dambulla. Hier zijn circa 150 afbeeldingen van Boeddha’s te zien. Na aankomst in Sigiriya checkt u in bij de accommodatie en is de rest van de avond ter vrije besteding.

Noot: onderweg kunt u eventueel ook optioneel het olifantenweeshuis bij Pinnawela bezoeken. Pinnawela is inmiddels echter uitgegroeid tot een zeer drukke, toeristische attractie, waar bovendien niet zeker is of de olifanten ook goed worden behandeld. Wij kiezen er daarom voor deze stop niet standaard in het programma op te nemen. In de nationale parken zijn voldoende mogelijkheden om olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien.
Dag 4 Sigiriya
Dag ter vrije besteding om te ontspannen bij het hotel of te genieten van de omgeving. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de heilige stad Anuradhapura. De stad werd in de 5e eeuw voor Christus gesticht en was ongeveer 1400 jaar de hoofdstad van Ceylon. Na een Indiase invasie verschoof de macht uiteindelijk naar Polonnaruwa en werd de stad opgeslokt door de jungle. Tegenwoordig is de oude stad een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten omdat hier de heilige Bodhiboom (boom der Verlichting) staat. De boom is een afstammeling van de boom waaronder de Boeddha verlichting bereikte. De boom is meer dan 2000 jaar oud. Tussen de ruïnes van de stad staan enkele dagoba’s (religieuze koepelvormige bouwwerken, ookwel stoepa's genoemd) waarvan de Abhayagiri Dagoba 75 meter boven het omringende landschap uitsteekt. De witte dagoba van Ruvanvelisaya wordt omringd door een muur van olifanten. Andere bezienswaardigheden zijn de waterreservoirs, het Boeddhabeeld Samandhi, daterend uit de zesde eeuw, het archeologisch museum en het Loha Prasada (het bronzen paleis). De meerprijs van deze excursie is op aanvraag. U kunt er ook voor kiezen om in de omgeving wat lokale dorpjes te bekijken; de auto en chauffeur staan tot uw beschikking tot een maximum van 75km per dag.
Dag 5 Sigiriya – Polonnaruwa - Sigiriya
Vandaag bezoekt u Polonnaruwa. De stad is gesticht in de tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen door archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het koninklijk paleis, de audiëntiezaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddhabeelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. De rest van de middag is ter vrije besteding.
Optioneel verzorgen we een safari in het Minneriya National Park voor u. In de winterperiode ziet u hier echter niet de tientallen olifanten samen, waar dit park bekend om staat. Mogelijkheden en prijzen zijn op aanvraag.

Noot: Zoekt u wat meer actie, dan kunt u de bezienswaardigheden in Polonnaruwa ook per fiets bezoeken. De meerprijs voor fietshuur is €5,- per persoon.
Dag 6 Sigiriya - Digana
Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de rots van Sigiriya, ook wel ‘Lion Rock’ genoemd. Deze ongeveer 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandelt u door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereikt u halverwege de rots een nis waar fresco’s te zien zijn. Op de top van de rots ziet u de funderingen van het paleis dat hier ooit heeft gestaan. Tevens wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Ook voor degenen waarvoor de hele klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. Na het bezoek reist u verder in de richting van Kandy. De route is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Door de hogere ligging is het hier koeler en het klimaat aangenaam. U komt aan in Digana nabij Kandy. We kiezen hier niet voor een stadshotel in Kandy, maar voor een ecolodge die buiten de stad midden in de natuur ligt. De Polwaththa Eco Lodge is een fijn onderkomen voor de natuurliefhebber.
Dag 7 Digana
Vanuit uw ecolodge brengt u vandaag een bezoek aan een gemeenschapsproject. In verschillende gemeenschappen is er namelijk een werkeloosheidsprobleem en dus armoede en trage ontwikkeling. Bij dit project dat de lokale gemeenschap betrekt bij de ontwikkeling, maakt u kennis met zowel jong als oud. Bijzonder om hierover meer te weten te komen en om een praatje te maken met de mensen. ’s Middags maakt u een wandeling vanuit de ecolodge met als einddoel een waterval. Neem uw zwemspullen mee! (U wordt ook weer ‘thuis’ gebracht). De wandeling voert u eerst door verschillende dorpjes, waar u bijvoorbeeld kunt zien hoe de mensen palmsuikerblokjes en palmsuikersiroop maken uit het sap/nectar van de palmboom. De gids laat u onderweg verschillende bomen en planten zien, zoals kruidnagel, peper, nootmuskaat, koffie, cacao, arecanoot, mangosteen, passievrucht, rambutan, banaan, papaja enzovoort: het groeit hier allemaal uitbundig. U ziet ook de rijstvelden en als de tijd het toestaat, kunt u een kort kijkje nemen bij een herbebossings-project dat hier wordt uitgevoerd. Na het zwemmen onder de waterval kunt u geheel in stijl per tuk worden teruggebracht naar de ecolodge. De wandeling kan in overleg 4 tot 10 kilometer zijn.
Dag 8 Digana - Kandy
Na het ontbijt gaat u op pad naar het nabij gelegen Kandy. Onderweg maakt u een stop bij een kruidentuin in Matale. Hier leert u alles over de specerijen die in de lokale keuken erg belangrijk zijn. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. Toeristische trekpleister van Kandy is de Tempel van de Tand, waar een tand van de Boeddha wordt gekoesterd. De tempel ligt prachtig aan het meer van Kandy. U kunt met uw gids/chauffeur op pad om de stad te verkennen. U kunt uw bezoek aan de tempel zo plannen, dat u een ceremonie kunt bijwonen; behoorlijk imposant met knallende trommels en lange rijen mensen die offers komen brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 9 Kandy - Nuwara Eliya
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Nuwara Eliya. Onderweg brengt u een bezoek aan een in bedrijf zijnde theeplantage en fabriek. Hier kunt u de kunst van het thee maken aanschouwen. Na aankomst in Nuwara Eliya is de rest van de dag ter vrije besteding. In Sri Lanka wordt de stad ook wel ‘City of Light’ genoemd maar veel bekender is de bijnaam ‘Little England’. Door de Britse kolonisatie kreeg de stad al snel een Engels karakter dat vandaag de dag nog terug is te zien is in de typische Engelse cottages met rozentuinen. Door de hogere ligging (ca. 1890 meter) was Nuwara Eliya onder de Britten een populaire plaats om aan de hitte in de lager gelegen gebieden te ontsnappen. 's Middags gaat u met uw gids op verkenning in het plaatsje. Als de tijd het toelaat kunt u optioneel een boottochtje maken op Gregory Lake; vraag uw gids naar de mogelijkheden.

Tip: omdat het hier zo koel is raden wij u aan een vest of jas mee te nemen.

Noot: indien gewenst kunt u het traject van vandaag ook per trein afleggen, met prachtige uitzichten over de landschappen en vele theevelden. De treinreis duurt langer dan de rit met de auto. De chauffeur wacht u aan de andere kant weer op. De meerprijs is ca. €15,- per persoon.
Dag 10 Nuwara Eliya – Horton Plains - Ella
Per jeep wordt u vroeg in de ochtend naar de Horton Plains gebracht; één van 's werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het ontbijt neemt u ingepakt mee, en denk ook aan een vest want op 2000 meter hoogte kan het mistig en fris zijn. U maakt een wandeling naar het hoogste punt, World’s End. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht omdat de hoogvlakte hier plots ophoudt en de diepte in stort; u kijkt 900 meter diep de vallei in vanaf dit punt. De wandeling voert langs de watervallen Baker's Falls.
Nadat u in het hotel bent opgefrist brengt uw gids/chauffeur u vandaag naar het plaatsje Ella. De omgeving van Ella staat bekend om de ongehaaste lokale dorpjes, mooie wandelroutes, rijstvelden en de watervallen. Er wordt gezegd dat het de mooiste van Sri Lanka zijn, en dat kan best wel eens kloppen! Na aankomst kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door de omgeving.
Dag 11 Ella
Dag ter vrije besteding. Bekende plekken in de omgeving zijn Ella Gap en Little Adam's Peak. Samen met uw gids kunt u de omgeving verkennen. U kunt ervoor kiezen (optioneel) om de dag sportief te beginnen met de 'Heel Oya' wandeling; een ca. 11 km lange tocht door een afwisselend landschap. De wandeling gaat langs rijstvelden, theeplantages en kleine dorpjes naar Ella Rock, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.
Dag 12 Ella - Tissamaharama
Vandaag laat u het heuvelachtige gebied achter u en reist in zuidelijke richting verder naar Yala National Park. Onderweg brengt u eerst nog een bezoek aan Buduruwagala, waar u Boeddha afbeeldingen uitgehouwen in een rots vindt. Na aankomst checkt u in bij de accommodatie en is de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 13 Tissamaharama (Yala NP)
In de vroege ochtend gaat u op safari in het Yala National Park. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard! Na de safari is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand van Kirinda gaan. Het is niet mogelijk om hier te zwemmen, maar het strand is prachtig! U kunt er ook voor kiezen om in de middag nog een safari per jeep te maken in Yala of een van de andere parken. Deze regelt u gemakkelijk via uw gids.
Dag 14 Tissamaharama - Sinharaja
U reist vandaag naar Sinharaja, het laatste onaangetaste regenwoud van Sri Lanka. U overnacht in een eenvoudige, maar verzorgde accommodatie (zo heeft de kamer gewoon een eigen badkamer). In de namiddag maakt u een eerste wandeling in de omgeving van de accommodatie.

Noot: indien gewenst kan er ook een luxere accommodatie in de omgeving geselecteerd worden.
Dag 15 Sinharaja
Na het ontbijt staat een trekking door het regenwoud van Sinharaja op het programma. Dit tropische regenwoud is een uniek gebied dat vrijwel intact is gebleven. Sinds 1989 is het opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het park vindt u een grote variatie aan flora en fauna, zoals: apensoorten, zeldzame bomen, reptielen en veel vogels. U wordt begeleid door een gids die u alles zal uitleggen over wat u ziet en hoort.
Dag 16 Sinharaja - Galle - Mirissa
De volgende bestemming is de zuidelijke badplaats Mirissa, waar u de laatste dagen in een strandhotel verblijft. Onderweg maakt u een stop in het nabijgelegen Galle. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het heeft een kleurrijk verleden dankzij Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. Het Fort van Galle is het grootste Hollandse fort van Sri Lanka, en het best bewaarde Hollandse fort van heel Azië. U ziet hier duidelijk het rijke handelsverleden in terug. Het oude stadscentrum uit 1663 staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. U treft hier verrassend Hollandse huisjes in nauwe steegjes die nog altijd hun Nederlandse straatnaambordjes hebben.
Na afloop van het bezoek aan Galle brengt de gids/chauffeur u naar Mirissa, waar u afscheid neemt. Tijdens het strandverblijf heeft u dus geen beschikking over een gids/chauffeur.
Dag 17 Mirissa/Weligama
Vrije dag in Mirissa. U verblijft in een hotel direct aan het strand van Weligama Bay, net ten oosten van Mirissa. Het is een paarhonderd meter lopen naar de barretjes en restaurantjes. Er valt hier genoeg te beleven; duiken, snorkelen, surfen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds kunt u een arrack (het nationale drankje van Sri Lanka) proberen op een van de vele terrasjes op het strand.
Dag 18 Mirissa/Weligama
Dag ter vrije besteding. In een van de vele restaurantjes op het strand kunt u terecht voor verse visgerechten. Weligama is een combinatie van een badplaats en een visserdorp, zoals u zult merken. De verse vis wordt op het strand binnengebracht. Bovendien staat het strand bekend om de paalvissers, die 's morgensvroeg, gezeten op een paal in het borsthoge water, hun bamboe hengels uitgooien. Een prachtig en fotogeniek gezicht.
Vanuit de accommodatie worden diverse excursies georganiseerd waaraan u optioneel kunt deelnemen. Zo kunt u bijvoorbeeld van november tot april op walvissen-excursie!
Dag 19 Mirissa/Weligama
Dag ter vrije besteding. Het strand van Weligama Bay is erg geschikt voor de beginnende surfer en er zijn vele surfscholen. Het 2 kilometer lange zandstrand is namelijk vrij ondiep en door de ligging in de baai vangt het minder wind. De gevorderde surfer zet koers naar het hoofdstrand van Mirissa voor grotere golven.
Dag 20 Mirissa – Colombo – (vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht voor uw terugvlucht.
Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vluchten verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • overnachtingen conform programma
  • maaltijden op basis van halfpension, behalve in Negombo en Mirissa
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • vervoer op dagen/dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag (behalve in Mirissa)
  • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
  • jeephuur voor de toegang van Horton Plains
  • 1x jeephuur in het Yala National Park
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Sri Lanka, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.srilankaevisa.lk)
  • optionele excursies en entreegelden
  • overige maaltijden en drankjes
  • fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.
 

Compleet verzorgde individuele rondreis
Tijdens deze individuele rondreis in Sri Lanka verzorgen we een auto met een Engelssprekende privéchauffeur/gids, ook op de vrije dagen! Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en maakt u kennis met het échte Sri Lanka. Tevens worden veel hotels op basis van halfpension gereserveerd. Dit omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten. Verder zijn vrijwel alle excursies, inclusief (hoge) entreegelden, inbegrepen. Zo lijkt de reissom aan de hoge kant, maar komt u ter plaatse niet voor onverwachte extra kosten te staan. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Villa Hundira - Negombo & omgeving
Heerlijk tot rust komen na een lange vlucht kunt u in Villa Hundira. En dan bedoelen we ook écht tot rust komen. Verspreid over de villa kunt u verschillende plekjes vinden om te ontspannen, een boek te lezen of een kaartspel te spelen met het gezin. Het zwembad nodigt u uit om een duik te nemen en rondom de villa kunt u een wandeling maken. Ontdek tijdens het verblijf in Villa Hundira de weelderige vegetatie, de vele bougainvillea bloemen en de beekjes die u zachtjes hoort stromen. Rondom de kalme wateren van de lagune, waar de villa aan ligt, kunt u roeien in de bootjes van het hotel. Vraag een van de medewerkers, zij geven je graag instructies! Tijdens het verblijf in Villa Hundira moet u ook echt de gele rijst met Negombo curry proberen, een lekkere aanrader voor de lunch.

Kassapa Lions Rock Hotel - Culturele driehoek & omgeving
Het driesterren Kassapa Lions Rock Hotel ligt vlakbij de imposante rots van Sigirya. Vanuit het hotel kunt u de rots in de verte zien liggen. Het plaatsje Dambulla ligt op ongeveer 20 minuten rijden. Hier kunt u o.a. de indrukwekkende Cave Tempel bezoeken. Er zijn 51 ruime chalets die modern zijn ingericht en beschikken over airconditioning en een openluchtdouche. Vanwege de afgelegen ligging bent u aangewezen op het restaurant van het hotel. Het eten is echter van goede kwaliteit en bestaat uit gerechten uit zowel de oosterse als westerse keuken. Na de intensieve beklimming van de Sigiriya Rock is het prima vertoeven bij het zwembad.

Polwaththa Eco Lodge - Kandy / Digana & omgeving
Eigenaar Nihal en zijn Nederlandse echtgenote Nel  hebben met de Polwaththa Eco Lodge een bijzonder initiatief neergezet. Hen belangrijkste doelstelling is het beschermen van het milieu en het verhogen van het levensonderhoud van de dorpen. De accommodatie wordt alom geroemd vanwege de locatie en het personeel, waarvan 80% afkomstig is uit de dorpen in de directe omgeving. Het personeel is gastvrij en behulpzaam en onthaalt u met een verse fruitsap. Daarnaast is het eten authentiek en smakelijk. Voor een geweldige jungle ervaring, komt de locatie midden in de natuur volledig tot zijn recht. Ook bijzonder zijn de vele vogels die u rondom het hotel ziet. Niet alleen volwassenen zullen zich hier vermaken; er is ook veel te beleven voor de kinderen. Hier maken ze kennis met de natuur en de lokale bevolking van Sri Lanka. De kamers zijn eenvoudig maar goed verzorgd. Bovendien bieden de lodges van Polwaththa veel privacy.

Rivendell Hotel - Kandy / Digana & omgeving
Het Rivendell Hotel is een middenklasse (3 à 4-sterren) accommodatie op korte afstand van Kandy. De Tempel van de Tand ligt op zo'n 6 km afstand. Het ligt dus net buiten de drukte, maar na een korte rit bent u zo in het centrum. Het hotel is gebouwd in de stijl van Kandy en versierd met traditionele kunstpilaren, schilderijen en houtsnijwerk. Er zijn 20 ruime en comfortabele kamers, inclusief enkele familiekamers. Op de vijfde verdieping bevindt zich het restaurant met uitzicht op de groene, heuvelachtige omgeving. Ook is er een fijn buiten zwembad. Het Rivendell Hotel is een goede optie voor een bezoek aan Kandy en niet onbelangrijk; de prijs/kwaliteit-verhouding is dik in orde!

The Lynden Grove - Nuwara Eliya & omgeving
Op zoek naar een leuk boutique hotel in het hart van Nuwara Eliya? The Lynden Grove is één van onze favorieten! De accommodatie beschikt over 12 stijlvolle en ruime kamers die zijn vernoemd naar boomsoorten die uniek zijn voor de regio. Er zijn verschillende kamertypes, zoals deluxe kamers en superior suites. The Lynden Grove beschikt over een rooftop terras (geschikt voor barbecue), laundry service en een heerlijk restaurant. Op loopafstand van The Lynden Grove liggen verschillende winkels en een golfbaan. U kunt hier tevens heerlijk wandelen door de oudere wijken van Nuwara Eliya en het omringende heuvelgebied.

Planters Bungalow - Ella & omgeving
In de heuvels van Ella ligt deze 19e eeuwse Planters Bungalow. Ooit het onderkomen van Schotse theebouwers, is het tegenwoordig een prettige kleinschalige accommodatie. Een aantal kamers ligt in het oorsponkelijke gebouw en zes appartementjes van later datum liggen in de tuin. Tussen de bijzondere fruitbomen treft u ook een zwembad.
Voor de actieveling zijn er volop wandelingen mogelijk in de omliggende heuvels en tussen de theevelden. Maar als u het liever wat rustiger aan doet, is het ook goed toeven met een drankje op de veranda.

Chaarya Resort & Spa - Yala National Park
Omringd door groen ligt het viersterren Chaarya Resort & Spa in Yala, op slechts 30 minuten van zowel het Yala National Park als Kataragama. De tuin van het hotel wordt vaak bezocht door endemische en trekvogels en is een heerlijke plek om te ontspannen. Het personeel is vriendelijk en heeft aandacht voor haar gasten. Het resort heeft 40 kamers, een uitnodigend zwembad, poolbar en een restaurant. De 20 onlangs gerenoveerde deluxe kamers zijn ruim en licht en alle kamers hebben een veranda, die uitkomt in de tuin. Sinds 2013 beschikt het hotel over nog eens 20 deluxe chalets, alle met een eigen balkon met uitzicht op de tropische tuin. Het restaurant serveert een verrukkelijke reeks van traditionele Sri Lankaanse, Oosterse en Westerse gerechten. De chef haalt verse groenten en fruit (waaronder biologisch geteelde producten), evenals vis en rood vlees voor zijn gerechten, uit nabijgelegen dorpen, om u te verzekeren van hun hoge kwaliteit en versheid. De buitenbar is de perfecte plek om te ontspannen na een avontuurlijke safari in Yala. Geniet van de koele bries en het weelderige groen. Of kies voor een weldadige Ayurvedische behandeling.

Blue Magpie Lodge - Sinharaja
Blue Mapie Lodge is een simpele accommodatie, gelegen in een rustige omgeving. Geniet van de vele vlinders, het gezang van vogels of koel af in de rivier. De kamers zijn eenvoudig, maar hebben alleen een eigen badkamer. In het restaurant van de Blue Magpie Lodge kunt u terecht voor lokale Sri Lankaanse gerechten. De lodge ligt op slechts 15 minuten van de ingang van het Sinharaja regenwoud. Dit is het laatste ongerepte regenwoud van Sri Lanka, met bomen tot wel vijftig meter hoog!

Twenty Two Weligambay - Stranden zuidkust
Aan het strand van Weligama, nabij Mirissa, ligt het Twenty Two Weligambay. Dit hotel heeft een moderne uitstraling en ligt direct aan het lange zandstrand. De zee is hier ondiep en de wind bereikt de baai in mindere mate dan bij het strand van Mirissa; perfect voor beginnende surfers dus. In de wintermaanden worden hier walvissen gezien, en kunt u vanuit het hotel op excursie.Twenty Two Weligambay heeft een infinity-zwembad aan de strandzijde, een bar en een restaurant. Maar ook andere barretjes en restaurants vindt u op een paarhonderd meter lopen.De seaview suites zijn wel iets duurder, maar hebben een prachtig zich over de zee. Het hotel heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding; een goede keuze in Weligama dus!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »