Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Lustrumreis Sri Lanka

"Wij zijn op zoek naar een afwisselende bestemming, met voldoende activiteiten voor iedereen. Is Sri Lanka een goede bestemming?" Uiteraard! In Sri Lanka valt van alles te beleven met relatief korte reisafstanden. Ideaal voor een lustrumreis! In dit voorbeeld van een lustrumreis staan bekende plaatsen als de Sigiriya-rots en Kandy op het programma. Maar ook een rafttocht in Kitulgala, het maken van een eigen batik, sportieve activiteiten in Ella, een safari in het Yala National Park, en zelfs een een theeplukwedstrijd zijn onderdeel van deze reis. Kortom; een afwisselend programma dat iedereen in de groep aan zal spreken!
Jullie reizen met privé vervoer en privé gids/chauffeur, zodat jullie ter plekke kunnen stoppen wanneer jullie willen, en de reis in overleg naar jullie hand kunnen zetten. We kiezen ervoor om veel zaken inclusief te maken, zodat jullie ter plekke weinig kosten hebben.

Reisduur: 13 dagen

Negombo - Sigiriya - Kandy - Kitulgala - Ella - Yala NP - Mirissa

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Lustrumreis Sri Lanka inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • In deze reis treft u een goede combinatie van natuur, cultuur, spannende activiteiten en prachtige stranden.
 • Alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken zijn al in de reissom op te nemen. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • Veel hotels worden op basis van halfpension gereserveerd, omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Vissermannen op palen in de ochtend, Sri Lanka - Sri Lanka - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Negombo
Vandaag start jullie lustrumreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven worden jullie door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend worden jullie per (mini)bus met privé-gids/chauffeur naar het hotel in Negombo. In de middag staat (indien gewenst) een boottocht door de, door Nederlanders aangelegde, kanalen en lagunes van Negombo op het programma. Negombo biedt echter ook mooie brede stranden, even ontspannen en bijkomen van de heenreis kan hier dus ook prima.

Noot: PANGEA Travel kan ook de internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Negombo - Sigiriya
De reis gaat vandaag verder naar Sigiriya, gelegen in de culturele driehoek van Sri Lanka. Na aankomst in Sigiriya brengen julie in de namiddag een bezoek aan de rots van Sigiriya, ook wel ‘Lion's Rock’ genoemd. De ca. 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandel je door de ‘watertuinen’. Dit is een netwerk van ondergrondse waterwegen en grachten met fonteinen, die de Koninklijke baden van water hebben voorzien. Via wenteltrappen bereik je halverwege de rots een nis waar de fresco’s te zien zijn. Dit zijn vermoedelijke afbeeldingen van de vrouwen van koning Kasyapa die in de 5e eeuw in het paleis bovenop de rots woonde. Tijdens de klim zie je ook de ‘Mirror Wall’ en ‘Lions Platform’. Tussen twee gigantische leeuwenklauwen klim je naar de top van de rots waar de klim beloond wordt met een prachtig uitzicht. Op de top van de rots zijn alleen nog de funderingen te zien van het paleis dat hier ooit heeft gestaan. Ook voor degene waarvoor de hele klim te zwaar is, is een bezoek de moeite waard. Halvewege de rots is namelijk een mooi uitzichtpunt. Na terugkomst in het hotel is de rest van de avond ter vrije besteding.

Noot: onderweg kunnen jullie eventueel ook optioneel (niet inbegrepen) het olifantenweeshuis bij Pinnawela bezoeken. Pinnawela is inmiddels echter uitgegroeid tot een zeer drukke, toeristische attractie, waar bovendien niet zeker is of de olifanten ook goed worden behandeld. Wij kiezen er daarom voor deze stop niet standaard in het programma op te nemen. In de nationale parken zijn voldoende mogelijkheden om olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien.
Dag 3 Sigiriya & omgeving
Zeer vroeg in de ochtend vertrekken jullie richting Polonnaruwa, waar je bij een lokale visser in de catamaran stapt om de vangst te bekijken. Geniet tijdens de tocht van de prachtige uitzichten over het meer en de vele vogels die in dit gebied leven. Na de tocht nemen jullie afscheid van de visser en zijn gezin om deel te nemen aan een welverdiend (picknick)ontbijt op een mooie plek langs het meer. Vervolgens brengen jullie per fiets een bezoek aan de ruïnes van Polonnaruwa. De stad is gesticht in de tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het Koninklijke paleis, de audiëntie zaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddha beelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. De middag is ter vrije besteding. Optioneel (nog niet inbegrepen) verzorgen we een safari in het Minneriya National Park. In het droge seizoen (juni - september) trekken honderden olifanten naar dit gebied.

Noot: tijdens het droge seizoen (juni - september) is de boottocht niet mogelijk i.v.m. de lage waterstand. Er zal wel een ontbijt langs het meer worden verzorgd.
Dag 4 Sigiriya - Alu Vihare - Kandy
De reis gaat vandaag verder naar Kandy. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de Alu Vihare tempel, waar veel monniken samenkomen. Kandy staat onder andere bekend vanwege de productie van prachtige batiks (schilderingen op stof). Tijdens een bezoek aan een batik-fabriek leren jullie alles over het proces, en gaan ook zelf aan de slag! Het resultaat mag uiteraard als souvenir mee naar huis genomen worden. Kandy was de hoofdstad van het laatste Sinhalese koninkrijk voordat de stad in 1815 in handen van de Britten kwam. Vandaag de dag is Kandy een bruisende, commerciële en culturele stad met meer dan 100.000 inwoners. Sinds 1988 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Dalda Maligawa (Temple of Tooth), waar de heiligste relikwie van Sri Lanka wordt bewaard; de tand van Boeddha. Aan het einde van de dag brengen jullie dan ook een bezoek aan deze tempel en ben je getuige van een traditionele dansshow.
Dag 5 Kandy - Kitulgala
Sri Lanka staat onder andere bekend vanwege de beroemde Ceylon thee. De eerste stop van vandaag is dan ook bij de Giragama theevelden. Hier maken jullie kennis met de lokale theepluksters, die jullie alles zullen vertellen over hun werkzaamheden. Vervolgens krijgt iedereen een eigen mand en gaan jullie zelf de theevelden in. Na even geoefend te hebben volgt een heuse theeplukwedstrijd! De eigenaar van de plantage zal jureren en de winnaar bekend maken. Vervolgens gaat de reis verder naar het plaatsje Kitulgala. Dit kleine plaatsje is gelegen in het westen van Sri Lanka, aan de oevers van de Kelaniya rivier. Hier is ook de bekende film ‘the Bridge on the River Kwai’ opgenomen. Na aankomst gaan jullie samen met de gids de omgeving verkennen, waarbij jullie door de bossen wandelen en de rivier per lokale catamaran over steken. De avond is ter vrije besteding.
Dag 6 Kitulgala - Ella
De ochtend begint sportief met een white water rafttocht (level III) over de rivier. Vervolgens worden jullie naar Hatton gebracht waar jullie op de trein stappen richting Bandarawela. De uitzichten onderweg zijn adembenemend! Na aankomst op het station van Bandarawela worden jullie naar de accommodatie in Ella gebracht.
Dag 7 Ella
Dag ter vrije besteding. Jullie verblijven in het Ella Jungle Resort in een prachtige, natuurlijke omgeving. Optioneel (niet inbegrepen) kun je gebruik maken van de activiteiten die de accommdoatie biedt; zoals fietsen, wandelen, kanoeën en/of klimmen.
Dag 8 Ella - Tissamaharama
Vandaag laten jullie het heuvelachtige gebied achter en reizen verder in zuidelijke richting naar Tissamaharama. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. Na aankomst gaan jullie in de namiddag op safari in het Yala National Park, het bekendste park van Sri Lanka. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien hebben jullie geluk en zie je zelfs een luipaard! Na de safari is de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 9 Tissamaharama - Mirissa
De reis gaat vandaag verder naar Mirissa; een kleine, nog niet door toeristen overspoelde badplaats in het zuiden van Sri Lanka. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding aan het strand.

Noot: verblijven jullie juist liever in een drukkere badplaats? Dan adviseren we uiteraard graag een alternatief.
Dag 10 Mirissa
Dag ter vrije besteding aan het strand. In de maanden november - april kunnen we optioneel (nog niet inbegrepen) een walvistocht voor jullie verzorgen.
Dag 11 Mirissa
Dag ter vrije besteding.
Dag 12 Mirissa - Negombo
De laatste dag van de lustrumreis is aangebroken. De laatste nacht verblijven jullie wederom in Negombo. Onderweg wordt een stop gemaakt in het Historische plaatsje Galle, voor een bezoek aan het Nederlandse Fort. Vanuit Negombo kunnen jullie eventueel nog naar de hoofdstad Colombo gebracht worden voor de laatste souvenirs (indien de tijd het toelaat) en/of een afscheidsfeest.
Dag 13 Negombo - Colombo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd voor uw terugvlucht wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht. Hier neemt u afscheid van uw gids/chauffeur.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per minibus met privéchauffeur/gids (Engelssprekend)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • alle overnachtingen conform programma op basis van halfpension (in Colombo alleen ontbijt)
 • alle entreegelden tijdens excursies volgens programma
 • fietshuur in Polonnaruwa
 • rafttocht in Kitulgala
 • jeephuur voor 1 safari in het Yala National Park
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking van 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka (voor vertrek online aanvragen)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige maaltijden en drankjes
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.250
Onze lustrumreizen worden geheel op jouw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor jullie reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 10-15 personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (je kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
 • we rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor jullie uit. Uiteraard helpen we je graag met advies en met het samenstellen van je eigen lustrumreis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten. Opmerking: uiteraard kunnen we deze reis ook voor minder dan 10 personen aanbieden (minimaal 2 personen).
bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel J - Negombo & omgeving
incl. ontbijt
De ideale ligging ten opzichte van het vliegveld (ca. 12 kilometer), maakt Hotel J een goede eerste of laatste stop in Sri Lanka voor een voordelige prijs. De kamers zijn redelijk klein en eenvoudig, maar schoon en modern ingericht. Hotel J ligt direct aan het strand en beschikt over een eigen zwembad en restaurant met aangrenzende bar. Voor 1 á 2 nachten is Hotel J een prima keuze. Verblijft u liever wat langer in Negombo? Dan stellen wij u in overleg met plezier een alternatief voor.

Kassapa Lions Rock Hotel - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
Het driesterren Kassapa Lions Rock Hotel ligt vlakbij de imposante rots van Sigirya. Vanuit het hotel kunt u de rots in de verte zien liggen. Het plaatsje Dambulla ligt op ongeveer 20 minuten rijden. Hier kunt u o.a. de indrukwekkende Cave Tempel bezoeken. Er zijn 51 ruime chalets die modern zijn ingericht en beschikken over airconditioning en een openluchtdouche. Vanwege de afgelegen ligging bent u aangewezen op het restaurant van het hotel. Het eten is echter van goede kwaliteit en bestaat uit gerechten uit zowel de oosterse als westerse keuken. Na de intensieve beklimming van de Sigiriya Rock is het prima vertoeven bij het zwembad.

Cinnamon Tree - Kandy / Digana & omgeving
incl. ontbijt en diner
In de nabije, rustige, omgeving van Kandy treft u Cinnamon Tree; een prachtig verbouwd historisch huis, waar u terug gaat in de tijd. Uw gastheer is Wilson; die uw verblijf onvergetelijk zal maken. Een goede service is voor hem en zijn team erg belangrijk. Ook het eten is van goede kwaliteit. Cinnamon Tree is een kleinschalige accommodatie met ruime kamers. Kwaliteit voor een schappelijke prijs!

Hibiscus Garden Hotel
incl. ontbijt en diner
Dit kleinschalige hotel ligt bij Tissamaharama, een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Yala National Park. Er zijn twintig kamers die verspreid zijn over enkele gebouwen in de tropische tuin. Hier ligt ook het zwembad waar u prima kunt ontspannen. In het hoofdgebouw vindt u de receptie, de lobby en op de eerste verdieping het restaurant vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving. Het personeel van dit hotel is zeer vriendelijk en behulpzaam. Vanuit het hotel worden diverse excursies georganiseerd waaronder een visexcursie met lokale vissers of een beachbarbeque.

Paradise Beach Club - Stranden zuidkust
incl. ontbijt en diner
Direct aan het strand van Mirissa ligt de Paradise Beach Club, een middenklasse strandhotel. Al sinds 1983 een begrip aan deze kust, is het in de loop van de jaren uitgebreid tot de levendige accommodatie die het nu is. Overal in de tuin en bij het zwembad treft u fijne zitjes - ook in de schaduw.
Aan dit strand zijn geen vervelende verkopers, dus u kunt zorgeloos genieten. De accommodatie kan ook dolfijn- en walvisexcursies voor u organiseren; deze kunt u makkelijk ter plekke boeken.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »