Menu

Hoogtepunten Sri Lanka (winter)

Deze reis is uitermate geschikt voor reizigers die in het winterseizoen (november - april) reizen, en de hoogtepunten van Sri Lanka willen combineren met een aantal dagen aan het strand. Tijdens deze individuele rondreis door Sri Lanka geniet u van zowel natuur, cultuur als strand. Samen met uw privéchauffeur bezoekt u de hoogtepunten van dit veelzijdige en prachtige eiland. Na een overnachting aan het strand van Negombo rijdt u via Dambulla naar Sigiriya. Dit is het uitgangspunt voor een beklimming van de rots van Sigiriya en een bezoek aan Polonnaruwa. In Kandy mag een bezoek aan de Tempel van de Tand uiteraard niet ontbreken. Na een bezoek aan de theeplantages bij Nuwara Eliya en een safari in Yala National Park wordt de reis door Sri Lanka ontspannen afgesloten aan het strand van Unawatuna, waar het droge seizoen in onze winter valt.

Compleet verzorgde individuele rondreis
Tijdens deze individuele rondreis in Sri Lanka verzorgen we een auto met een Engelssprekende privéchauffeur/gids, ook op de vrije dagen! Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en maakt u kennis met het échte Sri Lanka. Tevens worden veel hotels op basis van halfpension gereserveerd. Dit omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten. Verder zijn vrijwel alle excursies, inclusief (hoge) entreegelden, inbegrepen. Zo lijkt de reissom aan de hoge kant, maar komt u ter plaatse niet voor onverwachte extra kosten te staan.
Noot: Liever in de zomer naar Sri Lanka? Bekijk dan ook onze Hoogtepunten Sri Lanka (zomer) reis.

Reisduur: 15 dagen

Negombo - Sigiriya - Polonnaruwa - Kandy - Nuwara Eliya - Horton Plains - Yala National Park - Unawatuna - Galle - Colombo

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Hoogtepunten Sri Lanka (winter) inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • In deze reis is Unawatuna, gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka, opgenomen; hier valt het droge seizoen in de winter (november - april).
 • Deze rondreis wordt uitgevoerd per comfortabele auto met privé chauffeur. Deze chauffeur is tevens opgeleid tot een deskundige, Engelssprekende gids.
 • Alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken zijn al in de reissom op te nemen. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • Veel hotels worden op basis van halfpension gereserveerd, omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Theeplukkers, theeplantage - Sri Lanka - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Negombo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privéchauffeur naar het hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Negombo ligt ca. 37 km ten noorden van Colombo (slechts 10 km vanaf de luchthaven). Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Inmiddels is Negombo een populaire badplaats met mooie brede stranden en een grote keuze aan bars en restaurants. In de (vroege) ochtend is een bezoek aan de lokale vismarkt zeker een bezoek waard. Er wordt hier flink onderhandeld door de kraamhouders.

Tip: indien gewenst kunnen we een boottocht door de (door Nederlanders aangelegde) kanalen & lagunes voor u reserveren. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Negombo - Dambulla - Sigiriya
Vandaag vertrekt u naar Sigiriya. Onderweg maakt u een stop in Dambulla voor een bezoek aan de indrukwekkende rotstempel van Dambulla. Hier zijn circa 150 afbeeldingen van Boeddha’s te zien. Na aankomst in Sigiriya checkt u in bij de accommodatie en is de rest van de avond ter vrije besteding.

Noot: onderweg kunt u eventueel ook optioneel het olifantenweeshuis bij Pinnawela bezoeken. Pinnawela is inmiddels echter uitgegroeid tot een zeer drukke, toeristische attractie, waar bovendien niet zeker is of de olifanten ook goed worden behandeld. Wij kiezen er daarom voor deze stop niet standaard in het programma op te nemen. In de nationale parken zijn voldoende mogelijkheden om olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien.
Dag 3 Sigiriya
Dag ter vrije besteding om te ontspannen bij het hotel of te genieten van de omgeving. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de heilige stad Anuradhapura. De stad werd in de 5e eeuw voor Christus gesticht en was ongeveer 1400 jaar de hoofdstad van Ceylon. Na een Indiase invasie verschoof de macht uiteindelijk naar Polonnaruwa en werd de stad opgeslokt door de jungle. Tegenwoordig is de oude stad een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten omdat hier de heilige Bodhiboom (boom der Verlichting) staat. De boom is een afstammeling van de boom waaronder de Boeddha verlichting bereikte. De boom is meer dan 2000 jaar oud. Tussen de ruïnes van de stad staan enkele dagoba’s (religieuze koepelvormige bouwwerken, ookwel stoepa's genoemd) waarvan de Abhayagiri Dagoba 75 meter boven het omringende landschap uitsteekt. De witte dagoba van Ruvanvelisaya wordt omringd door een muur van olifanten. Andere bezienswaardigheden zijn de waterreservoirs, het Boeddhabeeld Samandhi, daterend uit de zesde eeuw, het archeologisch museum en het Loha Prasada (het bronzen paleis). De meerprijs van deze excursie is op aanvraag. U kunt er ook voor kiezen om in de omgeving wat lokale dorpjes te bekijken; de auto en chauffeur staan tot uw beschikking tot een maximum van 75km per dag.
Dag 4 Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Vandaag bezoekt u Polonnaruwa. De stad is gesticht in tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen door archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het koninklijk paleis, de audiëntiezaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddhabeelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. De rest van de middag is ter vrije besteding. Optioneel verzorgen we een safari in het Minneriya National Park voor u. In de winterperiode ziet u hier echter niet de tientallen olifanten samen, waar dit park bekend om staat. Mogelijkheden en prijzen zijn op aanvraag.

Noot: Zoekt u wat meer actie, dan kunt u de bezienswaardigheden in Polonnaruwa ook per fiets bezoeken. De meerprijs voor fietshuur is €5,- per persoon.
Dag 5 Sigiriya - Kandy
Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de rots van Sigiriya, ook wel ‘Lion Rock’ genoemd. Deze ongeveer 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandelt u door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereikt u halverwege de rots een nis waar fresco’s te zien zijn. Op de top van de rots ziet u de funderingen van het paleis dat hier ooit heeft gestaan. Tevens wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Ook voor degenen waarvoor de hele klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. Na het bezoek reist u verder naar Kandy. De route naar Kandy is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Door de hogere ligging is het hier koeler en het klimaat aangenaam. Onderweg maakt u een stop bij een kruidentuin in Matale. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. Na aankomst in uw hotel is de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 6 Kandy
Samen met uw gids brengt u in de ochtend een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya. Dit is een prettige en rustige plaats waar u kunt wandelen in de schaduw van een grote diversiteit aan planten en bomen. In de avond wordt u naar de Tempel van de Tand gebracht, de belangrijkste bezienswaardigheid van Kandy. De tempel ligt prachtig aan het meer. Hier wordt een tand van de Boeddha (het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka) bewaard. U woont er tevens een traditionele dansshow bij.
Dag 7 Kandy - Nuwara Eliya
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Nuwara Eliya. Onderweg brengt u een bezoek aan een in bedrijf zijnde theeplantage en fabriek. Hier kunt u de kunst van het thee maken aanschouwen. Na aankomst in Nuwara Eliya is de rest van de dag ter vrije besteding. In Sri Lanka wordt de stad ook wel ‘City of Light’ genoemd maar veel bekender is de bijnaam ‘Little England’. Door de Britse kolonisatie kreeg de stad al snel een Engels karakter dat vandaag de dag nog terug is te zien is in de typische Engelse cottages met rozentuinen. Door de hogere ligging (ca. 1890 meter) was Nuwara Eliya onder de Britten een populaire plaats om aan de hitte in de lager gelegen gebieden te ontsnappen. 's Middags gaat u met uw gids op verkenning in het plaatsje. Als de tijd het toelaat kunt u optioneel een boottochtje maken op Gregory Lake; vraag uw gids naar de mogelijkheden.
Tip: omdat het hier zo koel is raden wij u aan een vest of jas mee te nemen. Noot: indien gewenst kunt u het traject van vandaag ook per trein afleggen, met prachtige uitzichten over de landschappen en vele theevelden. De treinreis duurt langer dan de rit met de auto. De chauffeur wacht u aan de andere kant weer op. De meerprijs is ca. €15,- per persoon.
Dag 8 Nuwara Eliya - Horton Plains - Tissamaharama
Per jeep wordt u vroeg in de ochtend naar de Horton Plains gebracht; één van 's werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het ontbijt neemt u ingepakt mee, en denk ook aan een vest want op 2000 meter hoogte kan het mistig en fris zijn. U maakt een wandeling naar het hoogste punt, World’s End. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht omdat de hoogvlakte hier plots ophoudt en de diepte in stort; u kijkt 900 meter diep de vallei in vanaf dit punt. De wandeling voert u langs Baker's Falls. In de middag laat u het heuvelachtige gebied achter u en reist in zuidelijke richting verder naar Tissamaharama. Dit is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. Onderweg maakt u een stop bij Buduruwagala, een oude Boeddhistische tempel die buiten de gebruikelijke toeristische route valt. Dientengevolgde is het er doorgaans lekker rustig. Waarom men op zo'n afgelegen plek zulke enorme beelden heeft gebouwd, blijft een mysterie. Na aankomst in Tissamaharama checkt u in bij de accommodatie en is de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 9 Yala National Park
In de vroege ochtend gaat u op safari in het Yala National Park. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard! Na de safari is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand van Kirinda gaan. Het is niet mogelijk om hier te zwemmen, maar het strand is prachtig! U kunt er ook voor kiezen om in de middag nog een safari per jeep te maken in Yala of een van de andere parken. Deze regelt u gemakkelijk via uw gids.
Dag 10 Tissamaharama - Unawatuna
Vandaag reist u eerst door een droog natuurgebied en vervolgens langs de zuidkust van Sri Lanka. Na circa 3 uur rijden komt u aan in Unawatuna, waar u de laatste dagen in een strandhotel verblijft. Unawatuna is een populaire badplaats op ongeveer 5 kilometer van Galle. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is een ruime keuze aan hotels, restaurants en kleine winkeltjes. Vooral in het weekend wordt het strand druk bezocht door de lokale bevolking. Er valt hier genoeg te beleven; duiken, snorkelen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds kunt u een arrack (het nationale drankje van Sri Lanka) proberen op een van de vele terrasjes op het strand.

Noot: hier neemt u afscheid van uw gids/chauffeur.
Dag 11 Unawatuna
Dag ter vrije besteding. In een van de vele restaurantjes op het strand kunt u terecht voor verse visgerechten. Vanuit het resort worden diverse excursies georganiseerd waaraan u optioneel kunt deelnemen.
Dag 12 Unawatuna
Dag ter vrije besteding. Er valt hier genoeg te beleven; duiken, snorkelen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds kunt u een arrack (het nationale drankje van Sri Lanka) proberen op een van de vele terrasjes op het strand.
Dag 13 Unawatuna
Dag ter vrije besteding.
Dag 14 Unawatuna - Galle - Colombo
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het nabijgelegen Galle. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het heeft een kleurrijk verleden dankzij Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. Aansluitend wordt de reis vervolgd naar Colombo langs de kustroute. Dit kan ca. 1 uur korter over de snelweg, maar dan heeft u minder te zien onderweg en komt niet langs Kosgoda. Onderweg kunt u optioneel een stop maken bij een ‘Turtle Farm’ in Kosgoda (nog niet inbegrepen; entreegelden ca. €5,- per persoon). Hier worden zeeschildpadden geboren en gevoed tot ze terugkeren in zee. Daarna wordt u naar Colombo gebracht, waar u tot aan het vertrek verblijft. Indien de tijd het toelaat kunt u samen met uw gids nog een stadstour maken. Colombo is het commerciële centrum van Sri Lanka, gelegen nabij de monding van de Kelani Ganga Rivier. Het oude deel van de stad is het Fort. Voorheen was dit een vesting en nu het zakelijk district. In Colombo vindt u zowel kerken, tempels als moskeeën. Indien u geïnteresseerd bent in de Nederlandse historie mag een bezoek aan de Wolvendaal kerk niet ontbreken.

Tip: voor een heerlijk stuk taart of een goede lunch of diner gaat u naar The Gallery Café op Alfred House Road. Een sfeervol en bijzonder restaurant met een goede internationale en lokale keuken. Voor Sri Lankaanse begrippen niet voordelig, maar voor Nederlandse begrippen betaalbaar.
Dag 15 Colombo - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vliegreis verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur (Engelssprekende gids)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een max van 75 km per dag (m.u.v. Unawatuna)
 • overnachtingen conform programma op basis van halfpension (eerste en laatste nacht alleen ontbijt)
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • 1 x jeephuur in het Yala National Park
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka, USD 35 pp (voor vertrek online aanvragen, tot mei 2020 gratis)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele vroege incheck en/of late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel J - Negombo & omgeving
incl. ontbijt
De ideale ligging ten opzichte van het vliegveld (ca. 12 kilometer), maakt Hotel J een goede eerste of laatste stop in Sri Lanka voor een voordelige prijs. De kamers zijn redelijk klein en eenvoudig, maar schoon en modern ingericht. Hotel J ligt direct aan het strand en beschikt over een eigen zwembad en restaurant met aangrenzende bar. Voor 1 á 2 nachten is Hotel J een prima keuze. Verblijft u liever wat langer in Negombo? Dan stellen wij u in overleg met plezier een alternatief voor.

Kassapa Lions Rock Hotel - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
Het driesterren Kassapa Lions Rock Hotel ligt vlakbij de imposante rots van Sigirya. Vanuit het hotel kunt u de rots in de verte zien liggen. Het plaatsje Dambulla ligt op ongeveer 20 minuten rijden. Hier kunt u o.a. de indrukwekkende Cave Tempel bezoeken. Er zijn 51 ruime chalets die modern zijn ingericht en beschikken over airconditioning en een openluchtdouche. Vanwege de afgelegen ligging bent u aangewezen op het restaurant van het hotel. Het eten is echter van goede kwaliteit en bestaat uit gerechten uit zowel de oosterse als westerse keuken. Na de intensieve beklimming van de Sigiriya Rock is het prima vertoeven bij het zwembad.

Thilanka Hotel - Kandy / Digana & omgeving
incl. ontbijt en diner
Thilanka is een eenvoudig tot middenklasse hotel in Kandy. Er zijn 92 ruime kamers in verschillende categorieën (standaard, deluxe en suites). De ligging is centraal, op ca. 15 minuten lopen van het centrum en 10 minuten van de tempel van de tand. Thilanka beschikt tevens over een zwembad en een spa. Vanaf het hotel heeft u een mooi uitzicht over het meer van Kandy.

Avian Breeze Hotel - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
Dit kleine hotel heeft slechts elf kamers en is hoog gelegen tussen de theeplantages, op ca. 5km afstand van Nuwara Eliya. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar van alle gemakken voorzien. Het ontbijt wordt hier gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag en is dan ook erg compleet. Avian Breeze verzorgt verschillende activiteiten en excursies, zoals wandeltochten en jungle tochten. Zo hoeft u zich hier niet te vervelen. Het vriendelijke personeel zal er alles aan doen om uw verblijf bij Avian Breeze aangenaam te maken!

Chaarya Resort & Spa by Chandrika Hotels - Yala National Park
incl. ontbijt en diner
Omringd door groen ligt het viersterren Chaarya Resort & Spa in Yala, op slechts 30 minuten van zowel het Yala National Park als Kataragama. De tuin van het hotel wordt vaak bezocht door endemische en trekvogels en is een heerlijke plek om te ontspannen. Het personeel is vriendelijk en heeft aandacht voor haar gasten. Het resort heeft 40 kamers, een uitnodigend zwembad, poolbar en een restaurant. De 20 onlangs gerenoveerde deluxe kamers zijn ruim en licht en alle kamers hebben een veranda, die uitkomt in de tuin. Sinds 2013 beschikt het hotel over nog eens 20 deluxe chalets, alle met een eigen balkon met uitzicht op de tropische tuin. Het restaurant serveert een verrukkelijke reeks van traditionele Sri Lankaanse, Oosterse en Westerse gerechten. De chef haalt verse groenten en fruit (waaronder biologisch geteelde producten), evenals vis en rood vlees voor zijn gerechten, uit nabijgelegen dorpen, om u te verzekeren van hun hoge kwaliteit en versheid. De buitenbar is de perfecte plek om te ontspannen na een avontuurlijke safari in Yala. Geniet van de koele bries en het weelderige groen. Of kies voor een weldadige Ayurvedische behandeling.

Thaproban Beach House - Stranden zuidkust
incl. ontbijt en diner
Thaproban Beach House is gelegen in Unawatuna, in een leuk straatje met restaurants en winkels. Het hotel ligt direct aan het strand. Er zijn slechts 14 kamers in verschillende categorieën. De superior kamers vonden wij persoonlijk de leukste. Er is geen zwembad aanwezig. U mag echter gratis gebruik maken van het zwembad van zusterhotel Thambapanni Retreat (op ca. 300 meter afstand). Thaproban beach House is zeer geschikt voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig, maar gezellig en kleinschalig hotel.

Taru Villas - Lake Lodge - Colombo & omgeving
incl. ontbijt
Taru Villas - Lake Lodge is een kleinschalig, modern hotel met slechts 13 kamers. Verscholen in een rustige straat in het zakencentrum van Colombo, is een dit een prima budget optie. De kamers zijn allemaal voorzien van moderne gebruiksgemakken (king size double beds, airco, TV, volledig ingerichte badkamers) en het resort biedt verder voldoende faciliteiten. Denk hierbij aan gratis WIFI, grote lounge ruimtes en twee terrassen met zicht over het park en het meer. Het restaurant serveert gevarieerde lunch- en dineropties en in de bar kunt u terecht voor (alcoholische) versnaperingen. Door de prima prijs/kwaliteit verhouding zult u geen spijt hebben van uw keuze voor de Lake Lodge.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »