Menu

Natuurreis Sri Lanka

Een afwisselende 19-daagse reis door Sri Lanka voor de echte natuurliefhebber. Tijdens deze natuurreis bezoekt u verschillende nationale parken waar u diverse safari’s maakt. Niet alleen de bekende parken staan op het programma, maar juist ook de minder bekende en dus rustigere parken en natuurgebieden zoals Wasgamuwa en Hiraye. De hooglanden, uitgestrekte droge graslanden, regenwoud, mangroves: allerlei landschappen zult u zien, met bijbehorende wildlife. Daarnaast staan mooie wandelingen op het programma. De laatste dagen van de reis kunt u alle indrukken laten bezinken tijdens een strandverblijf aan de zuidkust. Voor deze reis selecteerden we waar mogelijk rustig gelegen accommodaties te midden van de natuur, zoals ecolodges.

Reisduur: 19 dagen

Badalgama – Wilpattu NP – Sigiriya – Wasgamuwa – Kandy/Digana – Nuwara Eliya – Sinharaja – Yala NP – Tangalle - Unawatuna

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Natuurreis Sri Lanka inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • niet alleen de bekende parken, maar juist ook de rustigere plekjes
 • enorme afwisseling in landschappen en vegetaties
 • zoveel mogelijk in ecolodges en accommodaties middenin de natuur
 • vervoer per comfortabele auto met gids/chauffeur
 • inclusief alle (hoge!) entreegelden en jeephuur in de nationale parken. Tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • vaak inclusief diner omdat er weinig plaatsen zijn om buiten de deur te eten
bekijk meer

Dag tot daginklappen

aap - sri Lanka
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Badalgama
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privéchauffeur naar uw accommodatie in Badalgama gebracht, niet ver van Negombo. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. U verblijft in een kleinschalige accommodatie op een kokosnootplantage. U kunt hier zwemmen in het zwembad of baden in de rivier.
Uw chauffeur kan u ook naar het strand van Negombo brengen. Negombo is een klein maar gezellig vissersdorp met mooie brede stranden, 37 km ten noorden van Colombo. Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Badalgama
Vanmorgen maakt u een boottocht door de kanalen die door de Nederlanders zijn aangelegd, en door het Muthurajawela moeras, gelegen in het zuidelijke deel van de lagune van Negombo. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers. Dit waterrijke gebied telt maar liefst 6000 hectare. Als het vloed wordt, stroomt het gebied vol met zeewater. Dit mengen van de wateren heeft geleid tot een bijzonder ecosysteem dat goed gedijt bij brak water en zeer divers is. In de moerassen en mangroven ziet u vele vogelsoorten, vlinders en vissen. Ook krokodillen en pythons hebben dit verkozen tot hun leefgebied. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw accommodatie, waar de rest van de dag ter vrije besteding is.
Dag 3 Badalgama - Wilpattu
Na het ontbijt vertrekt u naar het Wilpattu National Park. Wilpattu is een van de oudste nationale parken in Sri Lanka en ligt in de Noordwestkust van Sri Lanka. Het unieke aan dit park is het bestaan van "Willus" (natuurlijke meren). Aangezien het park in een droge zone ligt, is de regenval sterk seizoensgebonden. Kenmerkend voor het park is dat de meerderheid van het park is bedekt met dichte bossen. Olifanten, luipaarden, lippenberen, waterbuffels en gevlekte herten behoren tot de grote zoogdieren. Door de kuststrook en willus is er een rijk vogelleven, o.a. ooievaars, de witte ibis, aalscholvers en ijsvogels. In de namiddag maakt u een jeep safari in het Wilpattu National Park. Na de safari wordt u teruggebracht naar uw accommodatie, waar u overnacht in een safari-tent in het woud.
Dag 4 Wilpattu - Ritigala - Sigiriya
Uw gids/chauffeur brengt u vandaag de Culturele Driehoek van Sri Lanka in. Onderweg maakt u een stop bij het Ritigala klooster. De ruïnes van dit klooster liggen aan de oostelijke zijde van de Ritigala berg, de hoogste berg van het noordelijk deel van Sri Lanka. Het moet een enorm kloostercomplex zijn geweest, te oordelen aan de grootte van het gebied waar de ruïnes verspreid zijn. Ooit moet het vele monniken en bezoekers hebben ontvangen. De overblijfselen van de plek waar rituele baden werden genomen, het wandelpad en de ingangspoort zijn nog te zien tegen de hellingen van de berg en tussen de bossen.
Dag 5 Sigiriya
De dag begint met een bezoek aan het fort op de rots van Sigiriya. Deze steile rots torent zeker 175 meter boven het omringde landschap uit waardoor u een schitterend uitzicht heeft. In deze rots is een nis waarin u de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka kunt bewonderen. In de 5e eeuw leefde hier koning Kasyapa, samen met 500 vrouwen. Ook voor diegenen waarvoor de klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. U keert terug naar uw hotel, waar de rest van de dag ter vrije besteding is.
Optioneel kunt u vanmiddag een safari maken in het Minneriya of Kaudulla National Park. Dit staat vooral bekend vanwege de Minneriya Tank, een waterreservoir dat gebouwd is door koning Mahasen. Vooral tijdens het droge seizoen (juni – september) is de waterstand in het reservoir laag waardoor er veel watervogels, waaronder aalscholvers en ooievaars, in het ondiepe water vis vangen. Het droge seizoen biedt ook goede mogelijkheden om grote kuddes olifanten te zien nabij het reservoir.
Dag 6 Sigiriya - Wasgamuwa National Park
Wasgamuwa Nationaal Park is uw volgende bestemming. In ongeveer twee uurtjes wordt u hier naartoe gebracht. U neemt er intrek in uw hotel voor de komende nachten.
‘s Middags neemt u een kijkje bij het Wildlife Conservation Project. Het is interessant om te zien hoe hier wordt gewerkt aan oplossingen voor conflicten tussen belangen van de mens (met name landbouwers) en belangen van wildlife (met name olifanten), aan behoud van biodiversiteit, aanpassing aan klimaatverandering en duurzame ontwikkeling van levensonderhoud in gebieden waar de behoefte aan innovatieve strategieën voor duurzame ontwikkeling van cruciaal belang is. Dit project helpt de wildernis te beschermen en tegelijk de duizend jaar oude gebruiken van het land te behouden.
Dag 7 Wasgamuwa National Park
Vanmorgen maakt u een jeepsafari in het Wasgamuwa Nationaal Park. Dit park wordt maar door weinig toeristen bezocht en is dus (nog) rustig. Toch huisvest het een behoorlijke kudde olifanten: 150 stuks maar liefst. Naast deze kolossen komen er vele andere dieren in het park voor, die u wellicht vandaag wel gaat tegenkomen. Makkelijk te vinden zijn het axishert (chital) en de waterbuffel. Veel geluk moet u hebben om de luipaard of lippenbeer te zien, dat is vrij onwaarschijnlijk. Apensoorten als langoeren en makaken laten zich dikwijls zien. Liefhebbers van vogels komen hier ook zeker aan hun trekken. Er komen 142 vogelsoorten voor, waarvan 8 endemische soorten zoals de roodwangmalkoha en de Ceylonhoen. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 8 Wasgamuwa National Park - Digana
U reist vandaag in ca. 4 uur verder naar Digana, nabij Kandy. Onderweg maakt u een stop bij een kruidentuin in Matale. Hier leert u alles over de specerijen die in de lokale keuken erg belangrijk zijn. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. Na aankomst in bezoekt u Udawattekele; een ongerept stukje bos in de stad waar diverse bijzondere vogels leven. U maakt hier een mooie wandeling, onder begeleiding van een gids. Toeristische trekpleister van Kandy is de Tempel van de Tand, waar een tand van de Boeddha wordt gekoesterd. De tempel ligt prachtig aan het meer van Kandy. U kunt er optioneel op dag 10 in de ochtend, voor vertrek naar Nuwara Eliya, heen.
We kiezen hier niet voor een stadshotel, maar voor een ecolodge die buiten de stad midden in de natuur ligt. De Polwathatha Eco Lodge is een fijn onderkomen voor de natuurliefhebber.
Dag 9 Digana
Vanuit uw ecolodge brengt u vandaag een bezoek aan een gemeenschapsproject. In verschillende gemeenschappen is er namelijk een werkeloosheidsprobleem en dus armoede en trage ontwikkeling. Bij dit project dat de lokale gemeenschap betrekt bij de ontwikkeling, maakt u kennis met zowel jong als oud. Bijzonder om hierover meer te weten te komen en om een praatje te maken met de mensen. ’s Middags maakt u een wandeling vanuit de ecolodge met als einddoel een waterval. Neem uw zwemspullen mee! (U wordt ook weer ‘thuis’ gebracht). De wandeling voert u eerst door verschillende dorpjes, waar u bijvoorbeeld kunt zien hoe de mensen palmsuikerblokjes en palmsuikersiroop maken uit het sap/nectar van de palmboom. De gids laat u onderweg verschillende bomen en planten zien, zoals kruidnagel, peper, nootmuskaat, koffie, cacao, arecanoot, mangosteen, passievrucht, rambutan, banaan, papaja enzovoort: het groeit hier allemaal uitbundig. U ziet ook de rijstvelden en als de tijd het toestaat, kunt u een kort kijkje nemen bij een herbebossings-project dat hier wordt uitgevoerd. Na het zwemmen onder de waterval kunt u geheel in stijl per tuk worden teruggebracht naar de ecolodge. De wandeling kan in overleg 4 tot 10 kilometer zijn.
Dag 10 Digana - Nuwara Eliya
De reis gaat vandaag verder naar Nuwara Eliya, een belangrijk productiegebied van Ceylon thee. U kunt zelf het reistempo aangeven en stops onderweg voor een bezoek aan een theeplantage of een theefabriek. Nuwara Eliya, ook wel ‘Little England’ genoemd, is bekend om de prachtige Engelse huizen en de oude Victoriaanse hotels. Hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. Vanwege de hoge ligging (1890 meter) kan het hier behoorlijk koud zijn waardoor we u aanraden een warme trui of jas mee te nemen. Na aankomst kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

Noot: indien gewenst kunt u een deel van het traject vandaag per trein afleggen; een spectaculair ritje. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 11 Nuwara Eliya - Horton Plains - Nuwara Eliya
Vandaag wordt u naar de Horton Plains gebracht, een van werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het ontbijt neemt u ingepakt mee, en denk ook aan een vest want op 2000 meter hoogte kan het mistig en fris zijn. U maakt een wandeling naar het hoogste punt, World’s End. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht omdat de hoogvlakte hier plots ophoudt en de diepte in stort; u kijkt 900 meter diep de vallei in vanaf dit punt. Vele kleurrijke vlinders verkiezen deze hoogvlakte met de vele veldbloemen als hun leefgebied, en ook kunt u hier een aantal zeldzame vogels zien. Vanaf World’s End neemt u een ander pad terug, dat u langs de Baker's Falls brengt. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur.
Na het bezoek wordt u teruggebracht naar Nuwara Eliya waar u wederom overnacht.
Dag 12 Nuwara Eliya - Sinharaja
U reist vandaag naar Sinharaja, het laatste onaangetaste regenwoud van Sri Lanka. U overnacht in een eenvoudige, maar verzorgde accommodatie (zo heeft de kamer gewoon een eigen badkamer). In de namiddag maakt u een eerste wandeling in de omgeving van de accommodatie.

Noot: indien gewenst kan er ook een luxere accommodatie in de omgeving geselecteerd worden.
Dag 13 Sinharaja
Na het ontbijt staat een trekking door het regenwoud van Sinharaja op het programma. Dit tropische regenwoud is een uniek gebied dat vrijwel intact is gebleven. Sinds 1989 is het opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het park vindt u een grote variatie aan flora en fauna, zoals: apensoorten, zeldzame bomen, reptielen en heel veel vogels zoals de Ceylonspoorkoekoek en de blauwe kitta . U wordt begeleid door een gids die u alles zal uitleggen over wat u ziet en hoort.
Dag 14 Sinharaja - Tissamaharama/Yala National Park
De volgende bestemming van uw reis is Tissamaharama. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 15 Tissamaharama - Tangalle
In de vroege ochtend gaat u op safari in Yala National Park. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard! Langs de zuidkust gaat de reis vandaag verder naar Tangalle, waar u in een prettige accommodatie met cabanas tussen de palmbomen aan het strand verblijft. Na aankomst is de rest van de middag ter vrije besteding. De naam Tangalle betekent in het Singhalees ‘’beschermende rots’’. Zoals deze naam al doet vermoeden zijn er vele rotspartijen te vinden bij de uitgestrekte zandstranden van Tangalle. Als u het leuk vindt, kunt u 's avonds naar Rekawa Turtle Sanctuary worden gebracht (nog niet inbegrepen). In een hutje op het strand krijgt u bij het licht van een zaklamp meer informatie over de vijf soorten schildpadden die in deze omgeving leven. Vervolgens wordt u meegenomen naar het strand waar u op zoek gaat naar de schildpadden, die hier soms wel 100-200 eieren leggen! De meeste kans om de "nesten" te zien is tussen januari en mei. Buiten dit seizoen worden ook eieren gelegd, maar minder vaak.

Let wel: soms zijn er veel bezoekers, en dat gaat ten koste van uw beleving en die van de schildpadden.
Dag 16 Tangalle
Dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen aan het strand van Tangalle . Natuurlijk komen de meeste mensen naar Tangalle om te genieten van het strand, maar de plaats heeft meer te bieden voor degene die erop uit wil gaan. Zoals op wel meer plekken in Sri Lanka staat ook hier een fort uit de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Tegenwoordig wordt dit fort gebruikt als gevangenis. De bezienswaardigheden van de stad zijn voorts de Mulkirigala rotstempel en de Kalametiya Bird Sanctuary (een beschermd gebied waar vier bedreigde vogelsoorten voorkomen).
Dag 17 Tangalle - Unawatuna
De reis gaat vandaag verder naar Unawatuna, eveneens aan de zuidkust. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding aan het strand. Unawatuna is een populaire badplaats op ongeveer 5 kilometer afstand van Galle, en behoort tot een van mooiste stranden ter wereld. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is een ruime keuze aan hotels, restaurants en kleine winkeltjes. Vooral in het weekend wordt het strand druk bezocht door de lokale bevolking. Er valt hier genoeg te beleven; duiken, snorkelen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds kunt u een heerlijke Arrack (het nationale drankje van Sri Lanka) drinken op een van de vele terrasjes op het strand.
Dag 18 Unawatuna
Deze ochtend gaat u met uw gids naar het weinig bezochte Hiyare Reservoir Rainforest and Biodiversity Center. Hoewel het op slechts 16 kilometer van Galle ligt, weten maar weinig toeristen dit goed bewaarde geheim te vinden. Oorspronkelijk werd dit reservoir gebouwd om Galle van drinkwater te voorzien. Toen het water niet voor consumptie geschikt bleek, werd het een natuurgebied. Vele diersoorten zijn hier niet rouwig om, zoals bijvoorbeeld de endemische Ceylonpapegaaiduif. Als u er later vandaag nog op uit wilt, is een bezoekje aan het stadje Galle een aanrader. Hier treft u het Fort van Galle, het grootste Hollandse fort van Sri Lanka, en het best bewaarde Hollandse fort van heel Azië. U ziet hier duidelijk het rijke handelsverleden in terug. Het oude stadscentrum uit 1663 staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. U treft hier verrassend Hollandse huisjes in nauwe steegjes die nog altijd hun Nederlandse straatnaambordjes hebben. Ook Britse en Portugese zeevaarders lieten hier hun sporen na. 's Avonds kunt u een van de vele restaurantjes op het strand terecht voor verse visgerechten.
Dag 19 Unawatuna - Colombo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht voor uw terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur/gids
  • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
  • alle overnachtingen conform programma op basis van halfpension (m.u.v. Tangalle en Unawatuna, deze hebben logies en ontbijt)
  • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
  • 1 x jeephuur en 1x safari in Wasgamuwa, Wilpattu en Yala
  • jeephuur in Sinharaja
  • boottocht in Negombo
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
  • visum Sri Lanka à USD 50 p.p. (voor vertrek online aanvragen)
  • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
  • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
  • overige maaltijden en drankjes
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.
 

Compleet verzorgde individuele rondreis
Tijdens deze individuele rondreis in Sri Lanka verzorgen we een auto met een Engelssprekende privéchauffeur/gids, ook op de vrije dagen! Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en maakt u kennis met het échte Sri Lanka. Tevens worden veel hotels op basis van halfpension gereserveerd. Dit omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten. Verder zijn vrijwel alle excursies, inclusief (hoge) entreegelden, inbegrepen. Zo lijkt de reissom aan de hoge kant, maar komt u ter plaatse niet voor onverwachte extra kosten te staan. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Diklande Estate Bungalow - Negombo & omgeving
Kleinschalig verblijven, maar het liefste niet in de drukte van Colombo? Met slechts drie kamers en ruimte voor acht volwassenen is een verblijf in Diklande Estate een goede keus. Diklande Estate is een van de accommodaties van Back of Beyond. Bij alle accommodaties van deze kleinschalige keten staat het vinden van een goede balans tussen toerisme en het behouden van de natuur centraal. Rondom de lodges kunt u genieten van een natuurlijk landschap, dus geen aangelegde tuinen en paden. Vanuit de lodge kunt u op verschillende manieren de omgeving ontdekken: fietsen, zwemmen, vogels spotten en wandelen. Tijdens het verblijf in Diklande Estate zult u veel leren over de natuur, de geschiedenis, de cultuur en de lokale gemeenschap.

Big Game Camp Wilpattu - Wilpattu National Park
Op slechts zeven kilometer van de ingang van het Wilpattu Nationaal Park ligt Big Game Camp Wilpattu. Hier verblijft u midden in de natuur, omringd door de geluiden van het woud. U slaapt in een ruime tent met aangrenzend een aparte badkamer. De tenten kunnen afgesloten worden tegen insecten en elke tent heeft een verhoogd bed met matras. Beddengoed, kussens en handdoeken zijn aanwezig bij het Big Game Camp Wilpattu. De maaltijden worden geserveerd op een open plek in het woud, met in het midden een kampvuur.

Back of Beyond Pidurangala - Culturele driehoek & omgeving
Verscholen in vier hectare bos aan de voet van de Pidurangala-rots ligt Back of Beyond Pidurangala, door de dorpelingen zelf aangeduid als "Kurulu Uyana" - Bird Park. Een vogelpark in de wildernis is het zeker, maar er is nog meer om van te genieten: op slechts vijf minuten vindt u de beroemde Sigiriya Lion Rock en haar machtige buurman de Pidurangala rots. Een rit van een half uurtje brengt u naar de nationale parken Minneriya en Kaudulla.
Back of Beyond Pidurangala heeft acht kamers, allemaal met eigen badkamer en warm water. Ideaal voor samenreizende families is de Welang bungalow: een open bungalow met drie slaapkamers, een eet- en zithoek. Of kies voor de Weera Cottages: drie individuele huisjes delen een gemeenschappelijke lounge en eetkamer, samen met een klein keukentje. De meest recente toevoeging in Back of Beyond Pidurangala zijn de Milla Tree Houses: twee verbluffend ruime boomhutten! U wordt gewekt door de geluiden van de jungle en de open ruimtes geven u direct maximaal uitzicht op het omliggende bos.
Liefde gaat ook door de maag, dat begrijpen ze bij Back of Beyond heel goed: de kok in Kurulu Uyana bereidt dan ook een breed scala aan Sri Lankaanse en Westerse gerechten voor u. U proeft de smaak van het dorp in het Sri Lankaanse eten, en er is een duidelijk 'Sri Lankaans tintje' aan de Westerse gerechten. Alcohol wordt niet geschonken, maar het staat gasten vrij dit zelf mee te brengen. Het personeel is vriendelijk, efficiënt en altijd tot uw beschikking. Back of Beyond Pidurangala is een kleine parel, klaar om te worden ontdekt!

Lavendish Wild Safari - Wasgamuwa National Park
Mysterieus verborgen in de jungle van het Wasgamuwa National Park ligt het Lavendish Wild Safari. Een absoluut pluspunt van de accommodatie is het uitzicht: een prachtig meer dat vele vogelsoorten aantrekt. Het is slechts 10 minuten rijden naar het Wasgamuwa National Park en daarmee een goede uitvalsbasis als het bezoek aan het park centraal staat.

Polwaththa Eco Lodge - Kandy / Digana & omgeving
Eigenaar Nihal en zijn Nederlandse echtgenote Nel  hebben met de Polwaththa Eco Lodge een bijzonder initiatief neergezet. Hen belangrijkste doelstelling is het beschermen van het milieu en het verhogen van het levensonderhoud van de dorpen. De accommodatie wordt alom geroemd vanwege de locatie en het personeel, waarvan 80% afkomstig is uit de dorpen in de directe omgeving. Het personeel is gastvrij en behulpzaam en onthaalt u met een verse fruitsap. Daarnaast is het eten authentiek en smakelijk. Voor een geweldige jungle ervaring, komt de locatie midden in de natuur volledig tot zijn recht. Ook bijzonder zijn de vele vogels die u rondom het hotel ziet. Niet alleen volwassenen zullen zich hier vermaken; er is ook veel te beleven voor de kinderen. Hier maken ze kennis met de natuur en de lokale bevolking van Sri Lanka. De kamers zijn eenvoudig maar goed verzorgd. Bovendien bieden de lodges van Polwaththa veel privacy.

The Lynden Grove - Nuwara Eliya & omgeving
Op zoek naar een leuk boutique hotel in het hart van Nuwara Eliya? The Lynden Grove is één van onze favorieten! De accommodatie beschikt over 12 stijlvolle en ruime kamers die zijn vernoemd naar boomsoorten die uniek zijn voor de regio. Er zijn verschillende kamertypes, zoals deluxe kamers en superior suites. The Lynden Grove beschikt over een rooftop terras (geschikt voor barbecue), laundry service en een heerlijk restaurant. Op loopafstand van The Lynden Grove liggen verschillende winkels en een golfbaan. U kunt hier tevens heerlijk wandelen door de oudere wijken van Nuwara Eliya en het omringende heuvelgebied.

Blue Magpie Lodge - Sinharaja
Blue Mapie Lodge is een simpele accommodatie, gelegen in een rustige omgeving. Geniet van de vele vlinders, het gezang van vogels of koel af in de rivier. De kamers zijn eenvoudig, maar hebben alleen een eigen badkamer. In het restaurant van de Blue Magpie Lodge kunt u terecht voor lokale Sri Lankaanse gerechten. De lodge ligt op slechts 15 minuten van de ingang van het Sinharaja regenwoud. Dit is het laatste ongerepte regenwoud van Sri Lanka, met bomen tot wel vijftig meter hoog!

Big Game Camp Yala - Yala National Park
Wat een belevenis! Geniet van een eenvoudig maar comfortabel verblijf in een luxe tentenkamp aan de rand van Yala Nationaal Park; hier beleeft u de natuur van heel dichtbij! De tenten van het  Big game camp hebben een slaapgedeelte en een eigen badkamer met warm en koud water. De bedden zijn verhoogd en voorzien van comfortabele matrassen. Kussens, beddengoed, handdoeken, een zaklamp en eenvoudige toiletartikelen zijn aanwezig. Tegen zonsondergang kunt u heerlijk genieten van een drankje tijdens het kampvuur.

Palm Paradise Cabanas - Stranden zuidkust
Palm Paradise Cabanas is een sfeervolle en kleinschalige accommodatie aan de zuidkust van Sri Lanka. Haar 22 houten cabanas op palen en 6 deluxe kamers in villa’s passen perfect in het omliggende landschap. Ter afwisseling van de strandpret kunt u een duik nemen in het zwembad of genieten van een ontspannende massage. Het restaurant dat uitgevoerd is in natuurlijke materialen kijkt uit over Tangalle Beach en tovert lokale en regionale gerechten op tafel, ietwat aangepast op de westerse smaak. Palm Paradise Cabanas is rustig gelegen, en toch slechts 10 minuten van ‘hartje’ Tangalle.

Good Vibes Villas Retreat - Stranden zuidkust
Good Vibes, een toepasselijke naam voor een mooie en rustige villa in misschien wel een van de meest schilderachtige gebieden van Sri Lanka. Achter Good Vibes zit een bijzonder verhaal: het wordt gerund door twee families (uit België en Zwitserland) die al meer dan 10 jaar over de hele wereld wonen. Ze hebben elkaar ontmoet in Dubai en hadden de droom om een villa te openen in Sri Lanka. Dat is gelukt! Het resultaat: een rustige accommodatie midden in de jungle, omringd door kaneel- en theeplantages en op slechts vijf minuten afstand van de stranden van de zuidwestkust van Sri Lanka. Voorzien van onder andere een infinity zwembad en 'Jack & Coco': een restaurant dat gebouwd is op dezelfde hoogte van de kokospalmen en naast verschillende plantages. Reist u met het gezin? Naast het verblijf in een familiesuite in de hoofdvilla kunt u ook kiezen voor een privévilla in de tuin, verborgen in een groot kokospalmenbos!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »