Menu

Vogelreis Sri Lanka

Bent u een vogelliefhebber? Dan is Sri Lanka een zeer geschikte bestemming! Op dit prachtige eiland vindt u diverse natuurgebieden met vele (endemische) vogels. Tijdens deze reis staan safari's en wandelingen op het programma, waarbij u deze, en uiteraard nog vele andere, dieren kunt spotten. Zoals in Annaiwilindawa, Wilpattu, Udawattekele, Kithulgala, de Horton Plains en het Yala National Park. Voor de echte vogelliefhebber mag ook een bezoek aan het Bundala National Park en het regenwoud van Sinharaja uiteraard niet ontbreken. En wat dacht u van overnachten in een boomhut temidden van het woud? Indien gewenst kunt u ook culturele activiteiten en/of een strandverblijf aan het programma toevoegen.

Compleet verzorgde reis
Tijdens deze individuele rondreis in Sri Lanka verzorgen we een auto met een Engelssprekende privéchauffeur/gids, ook op de vrije dagen! Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en maakt u kennis met het échte Sri Lanka. Tevens worden veel hotels op basis van halfpension gereserveerd. Dit omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten. Verder zijn vrijwel alle excursies, inclusief (hoge) entreegelden, inbegrepen. Zo lijkt de reissom aan de hoge kant, maar komt u ter plaatse niet voor onverwachte extra kosten te staan.

Reisduur: 18 dagen

Badalgama - Annaiwilindawa - Anuradhapura - Wilpattu NP - Sigiriya - Udawattekele - Kitulgala - Horton Plains - Yala NP - Bundala NP - Udawalawe NP - Sinharaja

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Vogelreis Sri Lanka inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • de beste plekken om vogels te observeren, die u in andere reizen niet snel tegen zult komen.
 • alle culturele activiteiten zijn bewust optioneel gelaten. Deze kunnen naar wens uiteraard nog toegevoegd worden in de reis
 • vervoer per comfortabele auto met privé chauffeur, die tevens een deskundige Engelssprekende gids is
 • inclusief alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon
 • inclusief veel maaltijden, omdat er op veel plaatsen geen mogelijkheid is om buiten de deur te eten.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

blauwe kitta - Sinharaja - Sri Lanka - foto: dhr. R.P. van Oosteroom
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Badalgama
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privéchauffeur naar uw accommodatie in Badalgama gebracht, een ritje van een half uur. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. U verblijft in een kleinschalige accommodatie op een kokosnootplantage. U kunt hier zwemmen in het zwembad of baden in de rivier. Uw chauffeur kan u ook naar het strand van Negombo brengen. Negombo is een klein maar gezellig vissersdorp met mooie brede stranden, 37 km ten noorden van Colombo. Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Badalgama - Anuradhapura
Na het ontbijt staat een boottocht in Muthurajawela op het programma. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers. Vervolgens gaat de reis verder naar de heilige stad Anuradhapura. Onderweg maakt u een tussenstop bij het vogelreservaat Annaiwilundawa. De beste tijd om dit vogelreservaat te bezoeken is van oktober tot april, omdat de aantallen dan het grootst zijn. In het reservaat komen verschillende soorten zilverreigers voor, evenals aalscholvers en andere watervogels. Vervolgens rijdt u verder naar Anuradhapura. Hier verblijft u twee nachten. In de avond bezoekt u Mihintale voor een prachtige zonsondergang achter de ruïnes.
Dag 3 Anuradhapura - Wilpattu NP - Anuradhapura
Na het ontbijt vertrekt u naar het Wilpattu National Park (ca. 60 km van Anuradhapura). Wilpattu is een van de oudste nationale parken in Sri Lanka en ligt in de Noordwest-kust van Sri Lanka. Het unieke aan dit park is het bestaan van "Willus" (natuurlijke meren). Aangezien het park in een droge zone ligt, is de regenval sterk seizoensgebonden. Kenmerkend voor het park is dat de meerderheid van het park is bedekt met dichte bossen. Olifanten, luipaarden, lippenberen, waterbuffels en gevlekte herten behoren tot de grote zoogdieren. Door de kuststrook en willus is er een rijk vogelleven; er leven onder andere ooievaars, de witte ibis, aalscholvers en ijsvogels. In de namiddag maakt u een jeep safari in het Wilpattu National Park. Na de safari wordt u teruggebracht naar uw hotel in Anuradhapura.
Dag 4 Anuradhapura - Sigiriya
Na het ontbijt verkent u optioneel de ruïnes van Anuradhapura. U vindt hier onder andere de Sacred Bo Tree, Brazen Palace en de Samadhi Buddha. Vervolgens gaat de reis verder naar Sigiriya. Onderweg kunt u optioneel een bezoek brengen aan Polonnaruwa. Deze stad is gesticht in tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het Koninklijke paleis, de audiëntie zaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddha beelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien.

 
Dag 5 Sigiriya
De dag begint met een vroeg bezoek aan het fort op de rots van Sigiriya. Deze steile rots torent zeker 175 meter boven het omringde landschap uit waardoor u een schitterend uitzicht heeft. In deze rots is een nis waarin u de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka kunt bewonderen. In de 5e eeuw leefde hier koning Kasyapa, samen met 500 vrouwen. Ook voor degene waarvoor de klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. Na het bezoek is de rest van de dag ter vrije besteding. In de namiddag kunt u optioneel een safari maken in het Minneriya National Park (bekend om de vele olifanten in het droge seizoen van juni - september) of de omgeving van het hotel (verder) verkennen.
Dag 6 Sigiriya - Digana
Vandaag reist u verder naar Digana, nabij de bekende plaats Kandy. De route is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Onderweg kunt u optioneel een bezoek brengen aan de indrukwekkende rotstempel van Dambulla. Hier zijn circa 150 afbeeldingen van Boeddha’s te zien. Onderweg kunt u optioneel ook nog een stop maken in een kruidentuin in Matale. Hier kunt u alles leren over de specerijen die in de lokale keuken erg belangrijk zijn. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. Door de hogere ligging is het in Kandy koeler en het klimaat aangenaam. In de avond kunt u optioneel een bezoek brengen aan de Temple of Tooth. Hier wordt een tand van de Boeddha (het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka) bewaard. U verblijft buiten de drukte van de stad in een natuurlijke omgeving.
Dag 7 Digana - Kitulgala
Na het ontbijt bezoekt het Udawattekele Sanctuary, een ongerept stukje oerwoud in de stad waar vele bijzondere vogels leven. Zeldzame vogels die hier voorkomen zijn onder andere de Roodwangmalkoha en de Kashmir-vliegenvanger. Na het bezoek gaat de reis verder naar Kitulgala. Dit kleine plaatsje is gelegen in het westen van Sri Lanka, aan de oevers van de Kelaniya rivier. Hier is ook de bekende film ‘the Bridge on the River Kwai’ opgenomen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 8 Kitulgala & omgeving
Dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het Kelanivalley Forest. In dit bos leven vele endemische vogelsoorten, waaronder de grijze neushoornvogel, de dollarvogel en de Ceylondwergfazant. Onlangs werd in het Kelanivalley Forest ook een serendipdwergooruil waargenomen.
Dag 9 Kitulgala - Ambewela
U reist verder naar Ambewela, in de omgeving van Nuwara Eliya, een belangrijk productiegebied van Ceylon thee. U kunt zelf het reistempo aangeven en onderweg eventueel stoppen voor het maken van foto's. Nuwara Eliya, ook wel ‘Little England’ genoemd, is bekend om de prachtige Engelse huizen en de oude Victoriaanse hotels. Hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Vanwege de hoge ligging (1890 meter) kan het hier behoorlijk koud zijn. We raden u daarom aan een warme trui of vest mee te nemen. De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de verschillende theeplantages.

Noot: indien gewenst kunt u het traject van vandaag ook per trein afleggen, met prachtige uitzichten over de landschappen en vele theevelden. De treinreis duurt langer dan de rit met de auto. De chauffeur wacht u aan de andere kant weer op. De meerprijs is ca. €10,- per persoon.
Dag 10 Ambewela - Horton Plains - Ambewela
Vandaag wordt u naar de Horton Plains gebracht, een van 's werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het ontbijt neemt u ingepakt mee. U maakt hier een wandeling langs de Bakers Falls waarna u aankomt op het hoogste punt, Worlds End. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. Ook heeft u de kans om trekvogels te zien voorbijvliegen. In de namiddag verkent u de verdere omgeving, waarbij u onder andere een wandeling maakt door het Victoria Park.
Dag 11 Ambewela - Tissamaharama
De reis gaat vandaag verder naar Tissamaharama. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. In de namiddag maakt u een safari in het Yala National Park. Dit gebied is uitgestrekt en droog en grenst aan de zuidoostkust van Sri Lanka. In Yala leven wilde zwijnen, beren, herten, krokodillen, olifanten maar ook luipaarden. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard!
Dag 12 Tissamaharama - Bundala National Park
In de ochtend staat een safari in het Bundala National Park op het programma. Dit park staat bekend om de vele vogels die hier leven; een must voor de vogelliefhebber! De middag is ter vrije besteding voor optionele activiteiten. Maak nog een safari in Bundala of breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Lunugamvehera National Park. Het park is een belangrijk leefgebied voor watervogels en olifanten. Er zijn 184 vogelsoorten geregistreerd in het park, waaronder de meeste soorten vallen onder bos- en watervogels. Recentelijk is een nestje van de Marshall's lora gevonden. Andere vogelsoorten die in het park voorkomen zijn onder andere de Ceylonhoen en de grijze neushoornvogel. Extra safari's regelt u gemakkelijk via uw gids ter plaatse.
Dag 13 Tissamaharama - Udawalawe National Park
Na het ontbijt wordt u naar het Udawalawe National Park gebracht, waar u in de namiddag op safari gaat. Het Udawalawe National Park staat vooral bekend vanwege de vele olifanten die hier leven. Na de safari is de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 14 Udawalawe - Elephant Transit Home - Sinharaja
In de ochtend kunnen we, optioneel, een bezoek aan het Elephant Transit Home toevoegen. Hier worden jonge olifanten opgevangen die niet meer in de natuur kunnen leven, omdat ze verstoten of gewond zijn. Ze worden hier verzorgd en voorbereid om in groepen terug de natuur in te gaan. De eerste groep kon in 2008 weer in de vrije natuur worden uitgezet. U reist vandaag naar Sinharaja, het laatste onaangetaste regenwoud van Sri Lanka. In de namiddag maakt u onder begeleiding van uw gids een eerste wandeling in de omgeving van de accommodatie.
Dag 15 Sinharaja
Na het ontbijt staat een trekking door het regenwoud van Sinharaja op het programma. Dit tropische regenwoud is een uniek gebied dat vrijwel intact is gebleven. Sinds 1989 is het opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het park vindt u een grote variatie aan flora en fauna, zoals enkele apensoorten, zeldzame bomen, reptielen en heel veel vogels. In het regenwoud vindt u ruim 22 soorten regenwoudvogels, waaronder de roodwangmalkoha en de Sri Lankaanse blauwe ekster.
Dag 16 Sinharaja
Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag wederom een wandeling door het regenwoud maken op zoek naar vogels.
Dag 17 Sinharaja - Colombo
Na het ontbijt wordt u naar Colombo grebacht. Na aankomst checkt u in bij het hotel voor de laatste overnachting in Sri Lanka. Indien de tijd het toelaat brengt u nog een bezoek aan de Talangama Wetlands. Dit is het leefgebied van honderden vogels, vlinders en libellen.
Dag 18 Colombo - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vliegreis verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen op basis van halfpension (m.u.v. Colombo)
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur (Engelssprekende gids)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • jeephuur voor de toegang tot de Horton Plains
 • 1 x jeephuur in Wilpattu, Yala, Bundala & Udawalawe
 • boottocht Muthurajawela
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka, USD 35 pp (voor vertrek online aanvragen, tot mei 2020 gratis)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele vroege incheck en/of late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Diklande Estate Bungalow - Negombo & omgeving
incl. ontbijt en diner
Kleinschalig verblijven, maar het liefste niet in de drukte van Colombo? Met slechts drie kamers en ruimte voor acht volwassenen is een verblijf in Diklande Estate een goede keus. Diklande Estate is een van de accommodaties van Back of Beyond. Bij alle accommodaties van deze kleinschalige keten staat het vinden van een goede balans tussen toerisme en het behouden van de natuur centraal. Rondom de lodges kunt u genieten van een natuurlijk landschap, dus geen aangelegde tuinen en paden. Vanuit de lodge kunt u op verschillende manieren de omgeving ontdekken: fietsen, zwemmen, vogels spotten en wandelen. Tijdens het verblijf in Diklande Estate zult u veel leren over de natuur, de geschiedenis, de cultuur en de lokale gemeenschap.

Hotel Alakamanda - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
In de exotische, culturele stad Anuradhapura, treft u Alakamanda; een sfeervol, modern en kleinschalig middenklasse hotel. Verscholen tussen het groen en omgeven door schitterende ruïnes. Het hotel is gebouwd met in het achterhoofd de traditie en de architectuur die u in en rond Anuradhapura treft. De 14 kamers van Alakamanda zijn modern en fris ingericht. Iedere kamer is uitgerust met een balkon met zicht op de omgeving, of met een veranda van waaruit u zo de rijkelijk begroeide tuinen inloopt. Of het nu een huwelijksreis, een familiereis of een korte stop betreft; iedereen voelt zich hier thuis.

Back of Beyond Dehigaha Ela - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
Verstopt in de bossen, niet ver van Sigiriya ligt dit juweeltje van een eco-lodge. Voor wie niet bang is voor een insectje hier of daar, en een heel bijzondere overnachtingsplaats zoekt, is dit een uitstekende keuze. Want hoe vaak val je nu in slaap in een echte boomhut of een hut op palen tegen een enorme rotswand aan met de magische aanblik van vuurvliegjes tegen je dak? Hier wakker worden met alle vogel- en insectengeluiden is zelfs voor diegene met het grootste ochtendhumeur nog een feestje!
Alle zeven boom- en rotshutten, gelegen in het bos rondom een meertje met lotussen en lelies, hebben een zwevend dak en een eigen badkamer; soms is die op de begane grond en bij de rotshutten vaak ook boven, zodat u voor nachtelijk toiletbezoek niet de trap af hoeft. Ondanks het open karakter van de boomhutten, heeft u toch veel privacy omdat ze ver uiteen liggen. De lodge opereert op duurzame ecologisch verantwoorde wijze. U treft hier dus geen airco, geen ventilatoren, geen televisie. Gewoon genieten van alles wat de natuur te bieden heeft! Voor spullen waar u erg zuinig op bent, vindt u in de hut een plastic afsluitbaar kratje. De maaltijden worden samengesteld uit verse lokale ingrediënten en smaken bijzonder goed.

Polwaththa Eco Lodge - Kandy / Digana & omgeving
incl. ontbijt en diner
Polwaththa Eco Lodge is zeer geschikt voor de natuurliefhebber. Deze accommodatie wordt alom geroemd vanwege de locatie en het personeel. Het personeel is gastvrij en behulpzaam en onthaalt u met een verse fruitsap. Daarnaast is het eten authentiek en smakelijk. Voor een geweldige jungle ervaring, komt de locatie midden in de natuur volledig tot zijn recht. Ook bijzonder zijn de vele vogels die u rondom het hotel ziet. Niet alleen volwassenen zullen zich hier vermaken; er is ook veel te beleven voor de kinderen. Hier maken ze kennis met de natuur en de lokale bevolking van Sri Lanka. De kamers zijn eenvoudig maar goed verzorgd. Bovendien bieden de lodges van Polwaththa veel privacy.

Borderlands - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
Een verblijf in Borderlands staat in teken van avontuur! Het kamp ligt langs de ruige uitlopers van het heuvellandschap rondom Kitugala en bij de Kelani rivier. Sommige tenten en hutten van Borderlands liggen boven de rivier, dus gegarandeerd een prachtig uitzicht! Een verblijf aan Kitulgala kan niet zonder deel te nemen aan raften, canyoning, abseilen of kajakken. Idealer kan het eigelijk niet; bij Borderlands ligt het allemaal aan uw voeten. Naast genieten van het uitzicht en deelnemen aan avontuurlijke activiteiten kunt u ook gemakkelijk met andere reizigers in contact komen bij ‘The Long House’; een barretje met een gezellige en informele setting. Bij het kampvuur kunt u marshmallows roosteren, genieten van een koud biertje en heerlijk eten.

The Plains - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
In een bergachtige omgeving, op een 30 hectare groot landgoed, vindt u het prachtige "The Plains". Deze (eco) villa is een oase van rust, hoog in de bergen rond Nuwara Eliya. Duurzaamheid heeft de hoogste prioriteit. Zo zijn de tuinen begroeid met verschillende bloemen, kruiden, groenten en thee. Door de grote ramen en vanaf het ruime balkon heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarnaast maakt de nabijheid van de Horton Plains en de rijke en groene omgeving van The Plains een ideale uitvalsbasis voor verkenning van de omgeving.

Saraii Village - Yala National Park
incl. ontbijt en diner
Bent u op zoek naar iets speciaals? Dan is Sarai village de juiste plek voor u! Hier verblijft u in een traditionele mud chalets of tree house ver boven de grond. Het verblijf is eenvoudig maar de ervaring is uniek. Saraii Village is een milieuvriendelijke accommodatie nabij Nationaal Park Yala. De accommodatie is opgebouwd onder het motto: ‘nature is your host.’ U vindt hier dan ook geen luxe, maar gaat terug naar basic. Saraii Village is gemaakt om te relaxen. Geniet van de frisse lucht en wordt weer één met de natuur. Saraii Village serveert verrassende authentieke Sri Lankaanse gerechten, gemaakt van hun eigen gegroeide gewassen.

Athgira River Camp - Udawalawe National Park
incl. ontbijt en diner
Gelegen aan de rivier Rakwana bevindt zich Athgira River Camp, op ca. zeven kilometer afstand van het Udawalawe Nationaal Park. De volledig ingerichte tenten zijn sfeervol en rustiek. Bij de bedden zijn muggennetten aanwezig zodat u geen hinder zal ondervinden van deze, en andere insecten. Alle tenten van Athgira hebben een eigen badkamer en een eigen veranda. Hier kunt u genieten van de natuur en de rust die de omgeving biedt. Er is geen warm water aanwezig. Het restaurant serveert Sri Lankaanse en westerse gerechten, allemaal met verse ingrediënten. Voor vermaak is er een badmintonveld aanwezig maar er kan ook gezwommen worden in de rivier. Ga wandelen en ontdek de flora en fauna of maak gebruik van de vismogelijkheden! Natuurlijk kan er ook een safari geregeld worden in het Udawalawe Nationaal Park!

Blue Magpie Lodge - Sinharaja
incl. ontbijt en diner
Blue Mapie Lodge is een simpele accommodatie, gelegen in een rustige omgeving. Geniet van de vele vlinders, het gezang van vogels of koel af in de rivier. De kamers zijn eenvoudig, maar hebben alleen een eigen badkamer. In het restaurant van de Blue Magpie Lodge kunt u terecht voor lokale Sri Lankaanse gerechten. De lodge ligt op slechts 15 minuten van de ingang van het Sinharaja regenwoud. Dit is het laatste ongerepte regenwoud van Sri Lanka, met bomen tot wel vijftig meter hoog!

Aathma Colombo House - Colombo & omgeving
incl. ontbijt
Met slechts 5 bijzondere suites staat het Aathma Colombo House gelijk aan een bijzonder verblijf in Colombo. Weg van de drukte van de stad, gelegen aan de oevers van het Diyawanna meer ligt Aathma temidden van een tropische tuin. Kijk goed en u zult papegaaien, apen, ijsvogels en andere exotische dieren zien. Het is slechts een korte wandeling naar de waterfietssteiger. Vanaf daar kunt u het uitzichtpunt Water's Edge bereiken, dat perfect is voor een avondwandeling met zijn levendige markt en diverse bars en restaurants. Het centrum van Colombo ligt op 5 kilometer, 10 minuten per auto. Wat ooit een familiehuis was, is nu omgetoverd tot een sfeervol boutique hotel. De vijf suites van het hotel zijn ruim, comfortabel en uniek in hun ontwerp. Het kleurrijke, eclectische interieur is een mix van verleden en heden, met antiek meubilair opgefrist met een moderne twist. Dineren kunt u in het restaurant, waar u geniet van klassieke wereldgerechten, gecombineerd met huisgemaakte specialiteiten uit India en Sri Lanka. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt, lokaal geproduceerd en deskundig bereid door de internationaal opgeleide koks. En na een dag in de hitte van Colombo is een duik in het zwembad van Aathma Colombo House een welkome opfrisser.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »