Familiereis Sri Lanka

routekaart Familiereis Sri Lanka

Bent u op zoek naar een bestemming om met het gezin op vakantie te gaan? Dan is Sri Lanka zeer geschikt! Het is een divers land, met leuke activiteiten voor jong en oud. Daarnaast zijn de reistijden minimaal (Sri Lanka is een klein eiland) en zijn er voldoende voorzieningen voor kinderen. Tijdens deze 17-daagse rondreis staat een combinatie van cultuur, natuur en strand centraal. Maar ook een boottocht in Negombo, een fietstocht in Polonnaruwa, een prachtige treinreis en een jeepsafari in het Yala National Park staan op het programma. U en uw kinderen zullen terugkijken op een afwisselende en leerzame reis!

Reisduur: 17 dagen
Negombo - Sigiriya - Minneriya National Park - Trincomalee - Kandy - Nuwara Eliya - Yala National Park - Tangalle Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Düsseldorf - Dubai - Colombo

Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. U vliegt met Emirates van Düsseldorf, via Dubai, naar Colombo. Aankomst is de volgende dag. Noot: vanaf Amsterdam is ook mogelijk, echter is dit meestal (veel) duurder dan vanaf Düsseldorf

Dag 2 Colombo - Negombo

Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel in Negombo voor twee overnachtingen. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Negombo is een klein maar gezellig vissersdorp met mooie brede stranden, 37 km ten noorden van Colombo. Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Geniet 's middags bijvoorbeeld een paar uurtjes aan het strand.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Negombo

Vandaag maakt u samen met uw gids een stadstour door Negombo, waarbij u onder andere de Nederlandse kerk en de lokale vismarkt bezoekt. In de middag maakt u een boottocht door de (Nederlandse) kanalen en over de lagune van Negombo. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Negombo - Habarana & Sigiriya

De reis gaat vandaag verder naar de culturele driehoek van Sri Lanka. Hier verblijft u de komende twee nachten in Habarana. In de namiddag brengt u een bezoek aan 'Sigiriya Rock'. Deze circa 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandelt u door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereikt u halverwege de rots een nis waar de fresco’s te zien zijn. Dit zijn vermoedelijke afbeeldingen van de vrouwen van koning Kasyapa die in de 5e eeuw in het paleis bovenop de rots woonde. Eenmaal boven wordt uw klim beloond met een prachtig uitzicht. Ook voor diegenen waarvoor de klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. Noot: onderweg kunt u optioneel het olifantenweeshuis bij Pinnawela bezoeken. Pinnawela is inmiddels echter uitgegroeid tot een zeer drukke, toeristische attractie, waar bovendien niet zeker is of de olifanten ook goed worden behandeld. Wij kiezen er daarom voor deze stop niet standaard in het programma op te nemen. In de nationale parken zijn voldoende mogelijkheden om olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 5 Habarana - Polonnaruwa - Minneriya - Habarana

In de ochtend verkent u, per fiets, Polonnaruwa. Deze stad is gesticht in de tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het Koninklijke paleis, de audiëntie zaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddhabeelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. In de namiddag gaat u op safari in het Minneriya National Park. Dit park heeft een oppervlakte van 8890 hectare en is vooral bekend vanwege de Minneriya Tank; een waterreservoir dat gebouwd is door koning Mahasen. Noot: in juli / augustus trekken honderden olifanten naar het Minneriya NP. Reist u buiten deze maanden (met name van oktober tot mei) dan kunnen we deze safari eventueel uit het programma halen; de korting is op aanvraag.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 6 Habarana - Trincomalee

Vandaag vertrekt u na een vroeg ontbijt (of u kunt het ontbijt meenemen) richting Hiriwaduna. Een transfer van slechts 10 minuten. Hier staat een drie uur durende tocht op het programma (te voet, per ossenkar en per boot). U komt langs een wewa (een door mensen aangelegd waterreservoir), de omliggende jungle en een traditioneel dorp. Hier ziet de activiteiten van de lokale bevolking als ze er op uit gaan om te vissen of de was te doen in het meer. Geniet van het vogelleven, de vlinders en misschien ziet u tijdens de wandeling wel een krokodil. In de middag volgt een transfer naar Trincomalee. Deze badplaats is gelegen aan de mooiste kust van het land. Nu het land weer geheel rustig is, wordt dit gebied steeds populairder bij toeristen. Dit deel van Sri Lanka heeft het hele jaar door goed weer en de vele verborgen baaien met parelwitte stranden en helderblauw water zorgen voor een geweldig strandverblijf. Daarnaast is het een van de mooiste snorkel- en duiklocaties van Sri Lanka.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 7 Trincomalee

Dag ter vrije besteding om te relaxen aan het strand. Optioneel (nog niet inbegrepen) verzorgen we een excursie naar 'Pigeon Island'. Dit is een van Sri Lanka's mooiste zeereservaten met goede snorkelspots. Ook populair is een "Whale Watching Tour". In de periode juni tot september komen er voor de oostkust blauwe vinvissen en potvissen voor.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Trincomalee

Opnieuw een vrije dag in Trincomalee. U kunt bijvoorbeeld een stadstour maken. Het stadje is in de koloniale tijd eigendom geweest van de Britten, Portugezen, Nederlanders en Denen. Tot op heden is het een belangrijke havenplaats. In en nabij "Trinco" vindt u onder andere Fort Frederick, de Koneswaram tempel, Lover’s Leap en de heetwaterbronnen van Kanniya.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Trincomalee - Kandy

De reis gaat vandaag verder naar Kandy. Onderweg bezoekt u een kruidentuin in Matale en de heilige Boeddhistische Aluvihare tempel. De tempel is gelegen tussen rotsen, waarbij in sommige rotsen fresco's te vinden zijn. De route naar Kandy is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Door de hogere ligging is het hier koeler en het klimaat aangenaam. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. U verblijft hier de komende twee nachten. In de middag / avond brengt u een bezoek aan de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa). In deze tempel wordt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha bewaard, waardoor de tempel het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka is. Na het bijwonen van een culturele dansvoorstelling bij de tempel wordt u naar uw accommodatie gebracht.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Kandy

Samen met uw gids brengt u vandaag een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Kandy. U bezoekt onder andere diverse tempels. Ook de botanische tuinen van Peradeniya worden aangedaan. Dit is een prettige en rustige plaats waar u kunt wandelen in de schaduw van een grote diversiteit aan planten en bomen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Kandy - Nuwara Eliya

U wordt naar het treinstation van Kandy (Peradeniya) gebracht voor de treinreis naar Nanu Oya; een leuke ervaring! Geniet tijdens de rit van de groene omgeving en het lokale leven in de trein. Na aankomst wordt u naar Nuwara Eliya gebracht. Hier is de rest van de dag ter vrije besteding. Zo kunt u bijvoorbeeld een theeplantage en/of -fabriek bezoeken. In Sri Lanka wordt de stad ook wel ‘City of Light’ genoemd maar veel bekender is de bijnaam ‘Little England’. Door de Britse kolonisatie kreeg de stad al snel een Engels karakter dat vandaag de dag nog terug is te zien is in de typische Engelse cottages met rozentuinen. Door de hogere ligging (ca. 1890 meter) was Nuwara Eliya een aangename plaats voor de Britten om aan de hitte in de lager gelegen gebieden te ontsnappen. Tip: denk aan een trui!
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Nuwara Eliya - Horton Plains - Nuwara Eliya

Na een vroeg ontbijt (of u neemt het ontbijt ingepakt mee) wordt u naar de Horton Plains gebracht. Dit is een van werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. U maakt een wandeling langs de Baker's Falls waarna u aankomt op het hoogste punt; World's End. Hier vandaan heeft u een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte vlakte. In overleg met uw gids kunt u de route / wandeltijd bepalen, zodat het ook voor de kinderen een leuke dag wordt! Na het bezoek keert u terug naar Nuwara Eliya waar u opnieuw overnacht.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Nuwara Eliya - Tissamaharama

Vandaag laat u het heuvelachtige gebied achter u en reist u verder in zuidelijke richting naar Tissamaharama. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Yala National Park

In de vroege ochtend gaat u op jeepsafari in het Yala National Park. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard! Een vroege start essentieel om het wild actief te zien. Na de safari is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand van Kirinda gaan. Het is niet mogelijk om hier te zwemmen, maar het strand is prachtig! U kunt er ook voor kiezen om in de namiddag nog een safari per jeep te maken (optioneel, nog niet inbegrepen).
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 15 Tissamaharama - Tangalle

Na het ontbijt vertrekt u naar Tangalle voor één overnachting. In deze omgeving vindt u de mooiste stranden van de zuid- en westkust. Het voordeel van Tangalle is dat het in een baai ligt, hierdoor is de zee rustig en ideaal voor gezinnen. Er is een klein centrum met enkele souvenirshops, kledingwinkeltjes, restaurantjes, een markt en een supermarkt. Deze middag kunt even relaxen aan het strand. Optioneel kunt in de avond een excursie maken naar Rekawa. De kosten zijn op aanvraag. Rond 20:00 uur wordt u opgehaald en naar de Rekawa Turtle Sanctuary gebracht. In een hutje op het strand krijgt u bij het licht van een zaklamp (stroom is hier niet aanwezig) meer informatie over de vijf soorten schildpadden die in deze omgeving leven. Vervolgens wordt u meegenomen naar het strand waar u op zoek gaat naar de schildpadden, die hier soms wel 100-200 eieren leggen! De meeste kans om de "nesten" te zien is tussen januari en mei. Buiten dit seizoen worden zeker ook eieren gelegd, alleen minder vaak.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 16 Tangalle - Galle - Colombo - Negombo

Vandaag reist u terug naar Negombo voor de laatste overnachting in Sri Lanka. Onderweg wordt een stop gemaakt in Galle en in Colombo. Galle heeft een kleurrijk verleden en haar ontwikkeling vooral te danken aan de Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. Vandaag de dag is het rijke handelsverleden nog terug te zien in de koloniale gebouwen en het imposante fort; het best bewaarde Nederlandse fort in Azië. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum van Galle op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Colombo is het commerciële centrum van Sri Lanka. U vindt hier verschillende religies met kerken, tempels en moskeeën. Na deze stadstours volgt een transfer naar het hotel in Negombo.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Negombo - Colombo - Dubai - Düsseldorf

Op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Colombo gebracht. U checkt in voor de terugvlucht naar Düsseldorf (wederom via Dubai). Aankomst is dezelfde dag.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • internationale vliegreis
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur/gids (Engelssprekend)
 • vervoer op dagen / dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • treintickets Peradeniya - Nanu Oya
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 1x jeephuur Minneriya NP, Horton Plains & Yala NP
 • boottocht Negombo
 • fietshuur Polonnaruwa
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • visumkosten Sri Lanka, ca. USD 35 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele excursies en entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten bekijk meer

Accommodatieinklappen

The Other Corner - Habarana

The Other Corner is een kleinschalige accommodatie in de natuurrijke omgeving van Habarana. In totaal beschikt deze leuke eco lodge over slechts zeven chalets en twee familiekamers. The Other Corner beschikt tevens over een zwembad waar u heerlijk kunt ontspannen na een bezoek aan de culturele driehoek. Vanuit de boomhut op het terrein kunt u de natuur en dieren in de directe omgeving goed observeren. Voor het diner worden vaak producten uit de eigen tuin gebruikt. Ook kunt u helpen bij het plukken en koken! Er is een ‘in-huis-naturalist’ aanwezig die ervoor zorgt dat u nooit met lege handen naar huis gaat!


Thilanka Hotel - Kandy

Thilanka is een eenvoudig tot middenklasse hotel in Kandy. Er zijn 92 ruime kamers in verschillende categorieën (standaard, deluxe en suites). De ligging is centraal, op ca. 15 minuten lopen van het centrum en 10 minuten van de tempel van de tand. Thilanka beschikt tevens over een zwembad en een spa. Vanaf het hotel heeft u een mooi uitzicht over het meer van Kandy.


Kithala Resort - Tissamaharama

Het Kithala Resort is een leuk middenklasse hotel in Tissamaharama, nabij het Yala National Park. Het hotel beschikt over 40 nette kamers verdeeld over 2 verdiepingen, waardoor alle kamers over een balkon of terras beschikken. Het zwembad bevindt zich in een mooie, rustige tuin met prachtig uitzicht over een rijstveld.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • In de maanden juli en augustus is een strandverblijf in het oosten opgenomen. Het klimaat is hier in deze maanden beter dan in het zuiden van het land. Speciaal voor deze periode is ook een safari in het Minneriya National Park toegevoegd, dan trekken namelijk honderden olifanten naar dit park. Een unieke ervaring!
 • Deze rondreis wordt uitgevoerd per comfortabele auto met privé chauffeur. Deze chauffeur is tevens opgeleid tot een deskundige, Engelssprekende gids.
 • Alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken zijn al in de reissom op te nemen. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • Veel hotels worden op basis van halfpension gereserveerd, omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • een ontzettend aardige man die ons veel heeft verteld over het land

  lees meer
  -
  Natascha en Leander
 • perfecte voorbereiding en afhandeling

  lees meer
  -
  Paul en Margy kamphuis
 • 3e keer Sri Lanka

  lees meer
  -
  Rob & Pety
 • Sri Lanka heeft ons verrast

  lees meer
  -
  Daan en Carolien


print deze reisterug naar het overzicht