Familiereis Sri Lanka

routekaart Familiereis Sri Lanka

Bent u op zoek naar een bestemming om met het gezin op vakantie te gaan? Dan is Sri Lanka zeer geschikt! Het is een divers land, met leuke activiteiten voor jong en oud. Daarnaast zijn de reisafstanden te overzien en zijn er voldoende voorzieningen voor kinderen. Tijdens deze 16-daagse rondreis staat een combinatie van cultuur, natuur en strand centraal. Maar ook activiteiten als een boottocht in Negombo, een fietstocht in Polonnaruwa, een prachtige treinreis en een jeepsafari in het Yala National Park staan op het programma. U en uw kinderen zullen terugkijken op een afwisselende en leerzame reis!

Tijdens deze individuele rondreis in Sri Lanka verzorgen we een auto met een Engelssprekende privéchauffeur/gids, ook op de vrije dagen! Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en maakt u kennis met het échte Sri Lanka. Tevens worden veel hotels op basis van halfpension gereserveerd. Dit omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten. Verder zijn vrijwel alle excursies, inclusief (hoge) entreegelden, inbegrepen. Zo lijkt de reissom aan de hoge kant, maar komt u ter plaatse niet voor onverwachte extra kosten te staan.

Reisduur: 16 dagen
Negombo - Sigiriya - Minneriya National Park - Trincomalee - Kandy - Nuwara Eliya - Yala National Park - Unawatuna - Galle Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Negombo

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Geniet 's middags bijvoorbeeld een paar uurtjes aan het strand. Negombo is een plaats met mooie brede stranden, 37 km ten noorden van Colombo. Het was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Noot: u verblijft de komende twee nachten met het gezin in een appartement op basis van logies en ontbijt. Het strand en diverse restaurants liggen op loopafstand. Noot 2: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Negombo

In de ochtend maakt u (indien gewenst) samen met uw gids een stadstour door Negombo, waarbij u onder andere de Nederlandse kerk en de lokale vismarkt bezoekt. In de middag staat een boottocht door de (door Nederlanders aangelegde) kanalen en lagune nabij Negombo op het programma. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Negombo - Sigiriya

De reis gaat vandaag verder naar de culturele driehoek van Sri Lanka. Hier verblijft u de komende twee nachten in Sigiriya. In de (na)middag kunt u ontspannen bij het zwembad van het hotel. Of u brengt optioneel (nog niet inbegrepen) een bezoek aan 'Lion Rock'. Deze circa 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandelt u door de ‘watertuinen’. Via trappen bereikt u halverwege de rots een nis waar de fresco’s te zien zijn. Dit zijn vermoedelijke afbeeldingen van de vrouwen van koning Kasyapa die in de 5e eeuw in het paleis bovenop de rots woonde. Eenmaal boven wordt uw klim beloond met een prachtig uitzicht. Het is geen moeilijke klim, maar het kan wel pittig zijn met de ruim 1200 traptreden die de rots telt. Noot: onderweg kunt u optioneel het olifantenweeshuis bij Pinnawela bezoeken. Pinnawela is inmiddels echter uitgegroeid tot een zeer drukke, toeristische attractie, waar bovendien niet zeker is of de olifanten ook goed worden behandeld. Wij kiezen er daarom voor deze stop niet standaard in het programma op te nemen. In de nationale parken zijn voldoende mogelijkheden om olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien. Noot 2: overnachtingen zijn in tweepersoonskamers, indien gewenst kunnen we een tussendeur voor u aanvragen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Sigiriya - Polonnaruwa - Minneriya - Sigiriya

In de ochtend verkent u de bezienswaardigheden van Polonnaruwa per fiets. Kinderzitjes en kinderfietsen zijn aanwezig, hoewel uiteraard niet in alle vormen en maten. Mocht er voor uw kinderen geen geschikte mogelijkheid aanwezig zijn, dan zijn de bezienswaardigheden ook per auto te bereiken. Polonnaruwa is gesticht in de tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddhabeelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. In de namiddag gaat u op safari in het Minneriya National Park. Dit park heeft een oppervlakte van 8890 hectare en is vooral bekend vanwege de Minneriya Tank; een waterreservoir dat gebouwd is door koning Mahasen. Noot: in juli / augustus trekken honderden olifanten naar het Minneriya NP. Een bijzondere ervaring! Houdt u echter rekening met extra drukte in het park gedurende deze maanden. Buiten dit seizoen (met name van oktober tot mei) trekken de olifanten naar andere gebieden. Indien gewenst kunnen we de safari in deze periode uit het programma halen (korting op aanvraag).
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 5 Sigiriya - Trincomalee

Vandaag vertrekt u na een vroeg ontbijt (of u kunt het ontbijt meenemen) richting Hiriwaduna. Hier staat een drie uur durende tocht op het programma (te voet, per ossenkar en per boot). U komt langs een wewa (een door mensen aangelegd waterreservoir), de omliggende jungle en een traditioneel dorp. Hier ziet de activiteiten van de lokale bevolking als ze er op uit gaan om te vissen of de was te doen in het meer. Geniet van het vogelleven, de vlinders en misschien ziet u tijdens de wandeling wel een krokodil. In de middag volgt een transfer naar Trincomalee. Deze badplaats is gelegen aan de mooiste kust van het land. Nu het land weer geheel rustig is, wordt dit gebied steeds populairder bij toeristen. Dit deel van Sri Lanka heeft het hele jaar door goed weer en de vele verborgen baaien met parelwitte stranden en helderblauw water zorgen voor een geweldig strandverblijf. Daarnaast is het een van de mooiste snorkel- en duiklocaties van Sri Lanka. Noot: u overnacht in tweepersoonskamers. Indien gewenst kunnen we een kamer met tussendeur aanvragen. Het Anantamaa hotel heeft echter slechts 1 kamer met deze mogelijkheid. Indien deze niet meer beschikbaar is dienen we voor kamers met een tussendeur uit te wijken naar luxere, duurdere, hotels, zoals bijvoorbeeld Trinco Blu.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 6 Trincomalee

Dag ter vrije besteding om te relaxen aan het strand. Optioneel (nog niet inbegrepen) maakt u een excursie naar 'Pigeon Island'. Dit is een van Sri Lanka's mooiste zeereservaten met goede snorkelspots. Ook populair is een "Whale Watching Tour". In de periode juni tot september komen er voor de oostkust blauwe vinvissen en potvissen voor. Noot: we raden aan om deze excursie(s) ter plaatse te bespreken met uw gids, zodat u op dat moment samen kunt bepalen of de condities voor deze excursie(s) optimaal zijn en op welke dag u wilt reserveren.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 7 Trincomalee

Opnieuw een vrije dag in Trincomalee. U kunt bijvoorbeeld een stadstour maken. Het stadje is in de koloniale tijd eigendom geweest van de Britten, Portugezen, Nederlanders en Denen. Tot op heden is het een belangrijke havenplaats. In en nabij "Trinco" vindt u onder andere Fort Frederick, de Koneswaram tempel, Lover’s Leap en de heetwaterbronnen van Kanniya.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Trincomalee - Kandy

De reis gaat vandaag verder naar Kandy. Onderweg bezoekt u de indrukwekkende Dambulla Cave Temple met circa 150 afbeeldingen van Boeddha’s. De route naar Kandy is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. U verblijft hier de komende twee nachten. In de namiddag / avond brengt u een bezoek aan de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa). In deze tempel wordt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha bewaard, waardoor de tempel het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka is. Na het bijwonen van een culturele dansvoorstelling bij de tempel wordt u naar uw accommodatie gebracht. Noot: overnachtingen zijn in tweepersoonskamers, indien gewenst kunnen we een tussendeur voor u aanvragen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Kandy

Samen met uw gids brengt u vandaag, indien gewenst, een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Kandy. U bezoekt onder andere diverse tempels. Ook de botanische tuinen van Peradeniya worden aangedaan. Dit is een prettige en rustige plaats waar u kunt wandelen in de schaduw van een grote diversiteit aan planten en bomen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Kandy - Nuwara Eliya

U wordt naar het treinstation van Peradeniya gebracht voor de treinreis naar Nanu Oya; een leuke ervaring! Geniet tijdens de rit van de prachtige groene omgeving met uitzichten over de vele theevelden. Na aankomst wordt u naar Nuwara Eliya gebracht. De (na)middag is ter vrije besteding. Indien de tijd het toelaat kunt u bijvoorbeeld een theeplantage en/of -fabriek bezoeken. In Sri Lanka wordt de stad ook wel ‘City of Light’ genoemd maar veel bekender is de bijnaam ‘Little England’. Door de Britse kolonisatie kreeg de stad al snel een Engels karakter dat vandaag de dag nog terug is te zien is in de typische Engelse cottages met rozentuinen. Door de hogere ligging (ca. 1890 meter) was Nuwara Eliya een aangename plaats voor de Britten om aan de hitte in de lager gelegen gebieden te ontsnappen. Tip: neem een vest/jas mee voor dit deel van de reis. Noot: verblijf is indien mogelijk in een familiekamer voor maximaal 4 personen, hier is echter maar 1 kamer van aanwezig bij Avian Breeze.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Nuwara Eliya - Weerawila

Na een vroeg ontbijt (of u neemt het ontbijt ingepakt mee) wordt u naar de Horton Plains gebracht. Dit is een van werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. U maakt een wandeling langs de Baker's Falls waarna u aankomt op het hoogste punt; World's End. Hier vandaan heeft u een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte vlakte. In overleg met uw gids kunt u de route / wandeltijd bepalen, zodat het ook voor de kinderen een leuke dag wordt! Na de wandeling laat u het heuvelachtige gebied achter u en reist u verder in zuidelijke richting naar Weerawila, in de omgeving van het Yala National Park, waar u met het hele gezin in een boomhut overnacht! De namiddag en avond zijn ter vrije besteding.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Yala National Park

In de vroege ochtend gaat u op jeepsafari in het Yala National Park. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard! Een vroege start is essentieel om het wild actief te zien. Na de safari is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand van Kirinda gaan. Het is niet mogelijk om hier te zwemmen, maar het strand is prachtig! U kunt er ook voor kiezen om in de namiddag nog een safari per jeep te maken (optioneel, nog niet inbegrepen).
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Weerawila - Unawatuna

Na het ontbijt vertrekt u naar Unawatuna, gelegen op korte afstand van het gezellige plaatsje Galle. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Noot: u verblijft op een prachtige locatie op een klif (niet aan het strand) met uitzicht over zee, in een accommodatie (Thaproban Pavillion) waarbij u met het hele gezin in een ruimte overnacht. De locatie is echter ook afgelegen (geen restaurants/winkels op loopafstand. De auto/gids staan uiteraard wel tot uw beschikking). Indien gewenst kunt u ook in het centrum van Galle overnachten. Hier zijn echter minder mogelijkheden met familiekamers.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Unawatuna

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst maakt u met uw gids een tour door Galle. Galle heeft een kleurrijk verleden en haar ontwikkeling vooral te danken aan de Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. Vandaag de dag is het rijke handelsverleden nog terug te zien in de koloniale gebouwen en het imposante fort; het best bewaarde Nederlandse fort in Azië. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum van Galle op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Unawatuna - Katunayake

U wordt naar Katunayake gebracht voor de laatste overnachting van de reis, nabij de luchthaven (maar in een rustige omgeving). Zo hoeft u de volgende ochtend niet vroeger te vertrekken dan nodig. Indien gewenst kunt u onderweg een stop maken in Colombo voor een korte stadstour en/of om de laatste souvenirs in te slaan. Noot: Overnachting is in tweepersoonskamers. Indien gewenst geven we een voorkeur door voor kamers naast elkaar.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 16 Katunayake (Colombo) - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Op tijd volgt uw transfer naar de luchthaven van Colombo voor uw terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur/gids (Engelssprekend)
 • vervoer op dagen / dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • treintickets Peradeniya - Nanu Oya
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 1x jeephuur Minneriya NP, Horton Plains & Yala NP
 • boottocht Negombo
 • fietshuur Polonnaruwa
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Sri Lanka, ca. USD 35 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele excursies en entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.500

De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten bekijk meer

Accommodatieinklappen

Restaurant van Villa Araliya
Villa Araliya - Negombo

In een zijstraat van de hoofdweg in Negombo (op ca. 5 minuten lopen van het strand) vindt u Villa Araliya; een kleinschalige accommodatie met huiselijke sfeer. U zult zich snel thuis voelen door de manier waarop cement, terracotta, ijzer en teakhout gecombineerd zijn tot één geheel. Villa Araliya is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een voordelige, maar kleinschalige accommodatie met een persoonlijke service. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en in de gemeenschappelijke ruimte heeft u tevens de beschikking over gratis WIFI. Het zwembad zorgt voor de nodige verkoeling. Op het terrein lopen veel katten en honden rond, die door de eigenaren van straat zijn gehaald en worden verzorgd. Alle maaltijden in dit hotel zijn vegetarisch (en regelmatig vis). Eet u liever een keer ergens anders? Dan zijn er voldoende restaurants op loopafstand.


Kassapa Lions Rock Hotel - Sigiriya

Het driesterren Kassapa Lions Rock Hotel ligt vlakbij de imposante rots van Sigirya. Vanuit het hotel kunt u de rots in de verte zien liggen. Het plaatsje Dambulla ligt op ongeveer 20 minuten rijden. Hier kunt u o.a. de indrukwekkende Cave Tempel bezoeken. Er zijn 51 ruime chalets die modern zijn ingericht en beschikken over airconditioning en een openluchtdouche. Vanwege de afgelegen ligging bent u aangewezen op het restaurant van het hotel. Het eten is echter van goede kwaliteit en bestaat uit gerechten uit zowel de oosterse als westerse keuken. Na de intensieve beklimming van de Sigiriya Rock is het prima vertoeven bij het zwembad.


Anantamaa Hotel - Trincomalee

Dit sfeervolle middenklasse hotel is een uitstekende keus voor een heerlijk strandverblijf. Alle kamers zijn ruim van opzet en liggen rondom het gezellige zwembad. Het strand is nog geen 3 minuten lopen via een privé-pad van het hotel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, sfeervol en modern ingericht. Het diner kunt u nuttigen in het hotel of in één van de gezellige restaurantjes die zich op loopafstand bevinden.


Kaya Residence - Kandy

Dit rustig gelegen kleinschalige hotel is een prima optie indien u weinig waarde hecht aan luxe maar op zoek bent naar een schoon hotel met een lekker zwembad! Het centrum van Kandy ligt op circa 1 kilometer en is prima bereikbaar per tuk tuk. Het personeel doet erg zijn best om u een ontspannen verblijf te bezorgen.


Tuin van het Avian Breeze Hotel
Avian Breeze Hotel - Nuwara Eliya

Dit kleine hotel heeft slechts elf kamers en is hoog gelegen tussen de theeplantages, op ca. 5km afstand van Nuwara Eliya. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar van alle gemakken voorzien. Het ontbijt wordt hier gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag en is dan ook erg compleet. Avian Breeze verzorgt verschillende activiteiten en excursies, zoals wandeltochten en jungle tochten. Zo hoeft u zich hier niet te vervelen. Het vriendelijke personeel zal er alles aan doen om uw verblijf bij Avian Breeze aangenaam te maken!


Tree House in Saraii Village
Saraii Village - Tissamaharama

Bent u op zoek naar iets speciaals? Dan is Sarai village de juiste plek voor u! Hier verblijft u in een traditionele mud chalets of tree house ver boven de grond. Het verblijf is eenvoudig maar de ervaring is uniek. Saraii Village is een milieuvriendelijke accommodatie nabij Nationaal Park Yala. De accommodatie is opgebouwd onder het motto: ‘nature is your host.’ U vindt hier dan ook geen luxe, maar gaat terug naar basic. Saraii Village is gemaakt om te relaxen. Geniet van de frisse lucht en wordt weer één met de natuur. Saraii Village serveert verrassende authentieke Sri Lankaanse gerechten, gemaakt van hun eigen gegroeide gewassen.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Omdat veel gezinnen in de zomermaanden reizen is een strandverblijf in het oosten opgenomen. Het klimaat is hier in deze periode beter dan in het zuiden van het land. Speciaal voor deze periode is ook een safari in het Minneriya National Park toegevoegd, dan trekken namelijk honderden olifanten naar dit park. Een unieke ervaring!
 • Deze rondreis wordt uitgevoerd per comfortabele auto met privé chauffeur. Deze chauffeur is tevens opgeleid tot een deskundige, Engelssprekende gids.
 • Alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken zijn al in de reissom op te nemen. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • Een aantal hotels worden op basis van halfpension gereserveerd, omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Sri Lanka

 • “Hoogtepunten waren Dambulla, Minneriya NP, Bundala NP en the Rainforest Ecolodge”

  lees meer
  -
  Kees en Marie-José
 • “we hebben tempels gezien, gesnorkeld, gewandeld, gezwommen en we zijn op safari geweest!”

  lees meer
  -
  Mevrouw Schuitemaker
 • “de mensen op straat, van welke oorsprong ook, het was altijd gemakkelijk om contact te leggen!”

  lees meer
  -
  Marian en Harry
 • “Bedankt Pangea Travel!”

  lees meer
  -
  Marleen

Tuk Tuk Safari

Doe als de locals en neem een tuktuk om te gaan sightseeën in Galle of Colombo. Dolle pret, en je krijgt er een chauffeur in zo’n kek pakje bij! 

Tuk Tuk Safari gidsenprint deze reisterug naar het overzicht