Actief Sri Lanka

routekaart Actief Sri Lanka

Deze actieve, 15-daagse rondreis op Sri Lanka is uitermate geschikt voor degene die op zoek zijn naar spannende activiteiten, stevige wandelingen en mooie natuur. U start in Sigiriya, voor een beklimming van de bekende Lions Rock. In Knuckles Range maakt u een mooie trekking en bij Kitulgala staat een spectaculaire rafttocht op het programma. Uiteraard mag ook een beklimming van Adam's Peak in deze reis niet ontbreken. Eén van de hoogtepunten in dit programma is daarnaast een verblijf in een tempel, waar u samen met de monniken overnacht. Om bij te komen van alle activiteiten wordt de reis afgesloten met paar dagen aan het strand om te ontspannen.

Reisduur: 15 dagen
Sigiriya - Polonnaruwa - Knuckles - Kandy - Kitulgala - Adam's Peak - Bandarawela - Yala NP - Unawatuna Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Sigiriya

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u per auto met privé-chauffeur naar het hotel in Sigiriya gebracht (ca. 4-5 uur rijden). Na aankomst is de rest van de avond ter vrije besteding.
Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 2 Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Zeer vroeg in de ochtend wordt u naar het meer van Polonnaruwa gebracht, waar u plaats neemt in de catamaran van een lokale visser. Indien gewenst kunt u ook helpen met de vangst. De boot brengt u naar een idillysch eilandje in het meer, waar uw ontbijt wordt klaargemaakt. Geniet van de vele vogels en de prachtige uitzichten. Vervolgens brengt u een bezoek aan Polonnaruwa. De bezienswaardigheden bekijkt u per fiets. De stad is gesticht in de tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het Koninklijke paleis, de audiëntie zaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddha beelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. Na het bezoek aan Polonnaruwa wordt u terug gebracht naar uw hotel in Sigiriya.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Sigiriya - Kandy

Wederom vroeg opstaan voor een bezoek aan de rots van Sigiriya, ook wel ‘Lions Rock’ genoemd. Deze ca. 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandelt u door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereikt u halverwege de rots een nis waar fresco’s te zien zijn. Op de top van de rots ziet u de funderingen van het paleis dat hier ooit heeft gestaan. Tevens wordt u beloond wordt met een prachtig uitzicht. Na dit bezoek gaat de reis verder naar Kandy. De route naar Kandy is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Door de hogere ligging (500m) is het hier koeler en het klimaat aangenaam. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. Na aankomst in Kandy bezoekt u Udawattekele Sanctuary; een ongerept stukje bos in de stad waar diverse bijzondere vogels leven. Zeldzame vogels die hier voorkomen zijn o.a. de roodwangmalkoha en de Kashmir-vliegenvanger. U maakt hier een mooie wandeling, onder begeleiding van een gids.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Kandy - Knuckles Mountain Range

In de ochtend staat een bezoek aan de beroemde Tempel van de Tand op het programma. In deze tempel wordt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha bewaard, waardoor de tempel het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka is. Vervolgens vertrekt u naar de Knuckles Mountain Range. Uw accommodatie ligt hoog op de berghelling, met een prachtig uitzicht over Kuckles Range. Knuckles Range is een van de meest ruige en mooiste wandelgebieden in Sri Lanka. Na aankomst maakt u een eerste trekking van ca. 3-4 uur in de omgeving, langs de dorpjes in de omgeving van Sphynx Eyrie. Noot: van ca. februari t/m april kunt u bij Corbert's Rest indien gewenst in een tent verblijven. De prijs is gelijk aan de cottages. De Cottages hebben echter meer comfort zoals een eigen toilet en douche (koud water). Bij verblijf in een tent dient u deze faciliteiten de delen met andere reizigers. Elektriciteit is in de cottages alleen aanwezig van 18 - 22 uur via een generator.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Knuckles Mountain Range

Vandaag staat een wandeling naar Meemure op het programma, een klein dorp diep in de vallei dat alleen te voet bereikbaar is. De trekking naar het dorp duurt ca. 3 tot 4 uur en gaat door ruig terrein (dichte jungle, bossen en enkele stroompjes). U maakt een korte stop in het dorp voor een traditionele kop thee met 'juggery', gemaakt van kokossap. Daarna krijgt u de gelegenheid het dorp te verkennen en ziet u hoe puur het leven hier nog is. Na een verfrissende duik is een nabijgelegen rivier keert u weer terug naar de accommodatie voor uw overnachting (wederom ca. 3 uur wandelen).
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Kunckles Mountain Range - Kitulgala

Vandaag gaat de reis verder naar het plaatsje Kitulgala. Onderweg wordt eerst een stop gemaakt bij Corbert's Gap, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de heuvels. Kitulgala is een klein plaatsje gelegen in het westen van Sri Lanka, aan de oevers van de Kelaniya rivier. Hier is ook de bekende film ‘the Bridge on the River Kwai’ opgenomen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 7 Kitulgala - Adam's Peak

De dag begint sportief met een spectaculaire white water raft tocht over de rivier van ca. 1-1,5 uur (level 3). Vervolgens gaat de reis verder Maskeliya, aan de voet van Adam's Peak, waar u zich kunt voorbereiden en uitrusten voor de klim van vannacht. U verblijft hier in een zeer eenvoudige accommodatie. Helaas zijn er in deze omgeving geen goede hotels te vinden. Om circa 2:00 begint u aan de beklimming van Adam's Peak (ca. 2250 meter), een zware maar mooie trekking. Onderweg kunt u stoppen om bij een van de vele theehuisjes, om even bij te komen. Rond 5:30 kunt u vanaf de top genieten van een prachtige zonsopgang. Noot: het pelgrimseizoen voor de beklimming van Adam's Peak is van december t/m mei. Gedurende deze periode maken duizenden pelgrims de nachtelijke klim naar de top. Buiten dit seizoen zult u de pelgrims niet zien, zijn de paden niet verlicht en de theehuisjes niet bemand. Uiteraard wordt u begeleid door een goede gids en zijn zaklampen aanwezig, waardoor de klim wel gewoon te maken is (bij goed weer). Het natuurschoon van Adam's Peak blijft natuurlijk overweldigend.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Adam's Peak - Bandarawela

Na een welverdiend ontbijt gaat de reis verder naar Bandarawela. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding, zodat u uit kunt rusten van de klim. De omgeving van Bandarawela is ongehaast, en de dorpjes bestaan voornamelijk om in de behoeften te voorzien van de theeplantage werkers, boeren en inwoners. De mensen leiden een simpel leven waar schoolkinderen en grootouders samen fruit en groente op het land verbouwen en voor hun vee zorgen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Bandarawela - Horton Plains - Bandarawela

Na een vroeg ontbijt (of u neemt het ontbijt ingepakt mee) wordt u naar de Horton Plains gebracht. Dit is een van werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. U maakt een wandeling langs de Baker's Falls waarna u aankomt op het hoogste punt; World's End. Hier vandaan heeft u een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte vlakte. Ook beklimt u Thotupola Peak (de op twee na hoogste top van Sri Lanka). Na het bezoek wordt u terug gebracht naar Bandarawela voor de overnachting.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Omgeving Bandarawela

U wordt vandaag naar een tempel buiten Bandarawela gebracht, waar u kennis maakt met de monnik en ook overnacht. In de omgeving van de tempel kunt u indien gewenst nog een mooie trekking maken (meerdere zwaartes mogelijk). Zoals gebruikelijk in een tempel wordt hier niet gekookt. De gemeenschap uit het dorp draagt zorg voor de maaltijden voor de monniken. Zij zullen met plezier ook voor u een simpele, vegetarische maaltijd voor u bereiden. Noot: u overnacht in een lokaaltje bij de tempel (mogelijk samen met andere reizigers). Het Orient Hotel zorgt voor matrassen, beddengoed, toiletpapier etc. Toilet en douche zijn zeer eenvoudig en bevinden zich buiten het lokaal. Indien gewenst kunt u ook alleen de tempel bezoeken en/of een trekking maken in de omgeving, om vervolgens nog een nacht in het Orient Hotel in Bandarawela te overnachten.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Omgeving Bandarawela - Tissamaharama

U wordt opgehaald bij de tempel en de reis gaat verder naar Tissamaharama. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. Na aankomst gaat u in de namiddag op safari in het Yala National Park, het bekendste park van Sri Lanka. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard!
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Tissamaharama - Galle - Unawatuna

In de vroege ochtend kunt u optioneel (niet inbegrepen) nog een safari maken. Deze regelt u eenvoudig via uw gids. Vervolgens gaat de reis verder naar Unawatuna. Onderweg brengt u een bezoek aan Kataragama; een hindoeïstisch bedevaartsoord. Ook wordt een stop gemaakt in Galle. Deze stad heeft een kleurrijk verleden en haar ontwikkeling vooral te danken aan de Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. Vandaag de dag is het rijke handelsverleden nog terug te zien in de koloniale gebouwen en het imposante fort, het best bewaarde Nederlandse fort in Azië welke u uiteraard bezoekt.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Unawatuna

Dag ter vrije besteding aan het strand. Unawatuna is een populaire badplaats op ca. 5 kilometer van Galle, en behoort tot een van mooiste stranden ter wereld. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is een ruime keuze aan hotels, restaurants en kleine winkeltjes. Vooral in het weekend wordt het strand druk bezocht door de lokale bevolking. Er valt hier genoeg te beleven; duiken, snorkelen, boottochtjes behoren tot de mogelijkheden (in de winterperiode). ’s Avonds kunt u een heerlijke Arrack (het nationale drankje van Sri Lanka) drinken op een van de vele terrasjes op het strand.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Unawatuna - Negombo

Vandaag wordt de reis vervolgd naar Negombo langs de kustroute. Dit kan ca. 1 uur korter over de snelweg, maar dan heeft u minder te zien onderweg en komt niet langs Kosgoda). Onderweg kunt u optioneel een stop maken u bij een ‘Turtle Farm’ in Kosgoda (nog niet inbegrepen; entreegelden ca. $2,- per persoon). Hier worden zeeschildpadden geboren en gevoed tot ze terugkeren in zee. Na aankomst in Negombo is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Negombo - Colombo - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Op tijd wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar u incheckt voor de terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur/gids (Engelssprekend)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • entree en jeephuur voor de Horton Plains & Yala National Park
 • 1-2 uur white water rafting in Kitulgala
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Sri Lanka, ca. USD 35 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • overige maaltijden en drankjes
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Kassapa Lions Rock Hotel - Sigiriya

Het driesterren Kassapa Lions Rock Hotel ligt vlakbij de imposante rots van Sigirya. Vanuit het hotel kunt u de rots in de verte zien liggen. Het plaatsje Dambulla ligt op ongeveer 20 minuten rijden. Hier kunt u o.a. de indrukwekkende Cave Tempel bezoeken. Er zijn 51 ruime chalets die modern zijn ingericht en beschikken over airconditioning en een openluchtdouche. Vanwege de afgelegen ligging bent u aangewezen op het restaurant van het hotel. Het eten is echter van goede kwaliteit en bestaat uit gerechten uit zowel de oosterse als westerse keuken. Na de intensieve beklimming van de Sigiriya Rock is het prima vertoeven bij het zwembad.


Thilanka Hotel - Kandy

Thilanka is een eenvoudig tot middenklasse hotel in Kandy. Er zijn 92 ruime kamers in verschillende categorieën (standaard, deluxe en suites). De ligging is centraal, op ca. 15 minuten lopen van het centrum en 10 minuten van de tempel van de tand. Thilanka beschikt tevens over een zwembad en een spa. Vanaf het hotel heeft u een mooi uitzicht over het meer van Kandy.


Corberts Rest - Knuckles Range

Corberts Rest is een accommodatie midden in de natuur van de Knuckles Range. U kunt zelf bepalen of u in één van de vijf cottages of in een tent (alleen van februari - april) verblijft. Deze hebben dezelfde prijs. Wij raden echter de cottage aan. Vanuit Corberts Rest heeft u een prachtig uitzicht over de Knuckles vallei. Het verblijf is op basis van volpension, waarbij de maaltijden worden geserveerd in het gezellige restaurant. Luxe hoeft u hier niet te verwachten. Er is bijvoorbeeld enkel koud water, en alleen stroom op bepaalde uren via een generator. De omgeving en de gastvrijheid van de eigenaren zullen er echter voor zorgen dat u geniet van het verblijf. Kortom; Corberts Rest is een aanrader voor iedere natuurliefhebber.


Kithala Resort - Tissamaharama

Het Kithala Resort is een leuk middenklasse hotel in Tissamaharama, nabij het Yala National Park. Het hotel beschikt over 40 nette kamers verdeeld over 2 verdiepingen, waardoor alle kamers over een balkon of terras beschikken. Het zwembad bevindt zich in een mooie, rustige tuin met prachtig uitzicht over een rijstveld.


Zwembad van Hotel J
Hotel J - Negombo

De ideale ligging ten opzichte van het vliegveld (ca. 12 kilometer), maakt Hotel J een goede eerste of laatste stop in Sri Lanka voor een voordelige prijs. De kamers zijn redelijk klein en eenvoudig, maar schoon en modern ingericht. Hotel J ligt direct aan het strand en beschikt over een eigen zwembad en restaurant met aangrenzende bar. Voor 1 á 2 nachten is Hotel J een prima keuze. Verblijft u liever wat langer in Negombo? Dan stellen wij u in overleg met plezier een alternatief voor.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Uniek aan deze reis is onder andere een overnachting in een tempel.
 • Deze rondreis wordt uitgevoerd per comfortabele auto met privé chauffeur. Deze chauffeur is tevens opgeleid tot een deskundige, Engelssprekende gids.
 • Alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken zijn al in de reissom op te nemen. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • Veel hotels worden op basis van halfpension gereserveerd, omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen

 • Bedankt Pangea Travel!

  lees meer
  -
  Marleen
 • Dubai en Sri Lanka zijn niet met elkaar te vergelijken maar allebei fantastisch

  lees meer
  -
  Esther en Jeroen
 • combinatie van natuur, cultuur en ontspanning

  lees meer
  -
  Familie Aalders
 • een ontzettend aardige man die ons veel heeft verteld over het land

  lees meer
  -
  Natascha en Leander


print deze reisterug naar het overzicht