Onbekend Sri Lanka

routekaart Onbekend Sri Lanka

Sri Lanka is een goede bestemming voor een veelzijdige rondreis. Om dat goed te ervaren maakt u in deze duurzame reis van dichtbij kennis met de cultuur en natuur in Sri Lanka. U komt tijdens uw Sri Lanka reis langs verschillende kampen in Polonnaruwa, Wasgamuwa en Rekawa waar onderzoek wordt gedaan naar apen, olifanten en schildpadden. Daarnaast overnacht u bij lokale mensen thuis, zoals in Digana waar u onderdeel uitmaakt van het ‘live like a local’ Tamarind Gardens project. Tijdens de reis door Sri Lanka komt u meer te weten over het dagelijks leven en de fauna en u heeft zelf de mogelijkheid om een steentje bij te dragen om de projecten te ondersteunen. Deze Sri Lanka reis is avontuurlijk en gaat buiten de gebaande paden!

Reisduur: 14 dagen
Negombo - Polonnaruwa - Wasgamuwa NP - Digana - Maladola - Tissamaharama - Rekawa Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Dunagaha

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u in ca. 20 minuten per auto met privéchauffeur naar uw accommodatie in Dunagaha gebracht, niet ver van Negombo. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. U verblijft in een kleinschalige accommodatie op een kokosnootplantage. Eventueel kunt u deelnemen aan een van de activiteiten die hier ook aangeboden worden. Uw chauffeur kan u ook naar het strand van Negombo brengen. Negombo is een klein maar gezellig vissersdorp met mooie brede stranden, 37 km ten noorden van Colombo. Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 2 Dunagaha - Polonnaruwa

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur naar naar het Primate Research Camp in Polonnaruwa. Dit kamp is opgezet door Dr. Wolfgang Dittus om onderzoek te doen naar een populatie van primaten in het gebied. Met 37 jaar is dit een van 's werelds langstlopende gedragsstudies ter wereld. Hier zijn diverse documentaires voor de BBC opgenomen. Na de lunch volgt een korte briefing over het programma. Vervolgens gaat u op pad met een gids om deze populatie (bestaande uit makaken en verschillende langoeren) te bestuderen. Het diner is inbegrepen in een gezamenlijke eetgelegenheid op het kamp. Overnachting is tevens in het kamp in een eenvoudige accommodatie (maar goed verzorgd en met eigen badkamer).
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Polonnaruwa

Na een vroeg ontbijt gaat u op pad voor een tweede bezoek aan het gebied, waarbij u wederom op zoek gaat naar de verschillende apensoorten. Indien gewenst kunt u samen met uw gids in plaats daarvan ook een bezoek brengen aan de beroemde ruïnes van Polonnaruwa (entreegelden inbegrepen). Polonnaruwa is gesticht in de tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het Koninklijke paleis, de audiëntie zaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddha beelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Polonnaruwa - Wasgamuwa

Vandaag gaat de reis verder naar het Wasgamuwa National Park, waar u twee nachten in het Wasgamuwa Research Camp verblijft. Hier wordt al jaren onderzoek gedaan om een oplossing te vinden voor de problemen tussen mens en olifant die er zijn op het eiland. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 5 Wasgamuwa

Vandaag maakt u kennis met de projecten waar de medewerkers van het Wasgamuwa Research Camp zich mee bezig houden. Zo wordt boeren in de omgeving hulp geboden om hun huidige gewassen te vervangen met gewassen waar olifanten niet op af komen. Dit is zeer belangrijk voor de veiligheid van de lokale gemeenschap, waar al vele vernielingen hebben plaatsgevonden. Ook wordt hulp geboden bij het bouwen van een hek om de dorpen in de omgeving. U maakt vandaag kennis met de lokale gemeenschap en hun verhalen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 6 Wasgamuwa - Digana

U wordt vandaag naar Digana gebracht, op ca. 20 kilometer buiten Kandy. U verblijft hier bij Ayesha en Nalin, die samen het "live like a local" project Tamarind Gardens hebben opgericht. Op het terrein vindt u een boerderij, waar runderen, geiten en pluimvee worden gehouden. Ook wordt er groente en fruit verbouwd. Tamarind Gardens bestaat uit vier chalets die in dezelfde stijl zijn gebouwd als de lokale dorpswoningen. De chalets zijn voorzien twee eenpersoonsbedden, eigen badkamer, elektrische ventilator en een klamboe. Tamarind Gardens is een duurzame accommodatie, die lokaal geproduceerde producten gebruikt. De diensten zoals wasserette, onderhoud en schoonmaak zijn uitbesteed aan lokale dorpelingen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Digana

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunt u vandaag de lokale gemeenschap een handje helpen met verschillende werkzaamheden, zoals het bouwen van een kippenren of geitenhok. Ook kunt u helpen met het melken van de koeien op de boerderij. Ayesha geeft u daarnaast graag tips bij wie u in de omgeving terecht kunt voor bijvoorbeeld het maken van sieraden.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Digana - Maladola

Vandaag gaat de reis verder naar Maladola. Maladola is een traditioneel dorp, gelegen op ca. 45 minuten van Bandarawela, in de heuvels. In het dorp wonen ca. 95 boeren die nog geheel op de traditionele manier werken. Na aankomst in Maladola is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Maladola

Dag ter vrije besteding. Geniet van de prachtige omgeving. U kunt hier onder andere mooie wandelingen maken, een bezoek brengen aan de Maha-Ella Wala waterval, zwemmen in natuurlijke bronnen of vissen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Maladola - Tissamaharama

De reis gaat vandaag verder naar Tissamaharama. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. In de omgeving kunt u een wandeling maken door de dorpen, een boerderij met buffels bezoeken of vissen. Ook kunt u bijvoorbeeld naar het strand van Kirinda. Het is niet mogelijk om hier te zwemmen, maar het strand is prachtig! U verblijft de komende twee nachten in een homestay.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Tissamaharama

Dag ter vrije besteding. Tissamaharama is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. Dit gebied is uitgestrekt en droog en grenst aan de zuidoostkust van Sri Lanka. Optioneel kunnen we een jeepsafari voor u reserveren in een van deze parken.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Tissamaharama - Rekawa

Na het ontbijt reist u verder naar Rekawa, waar u wederom in een homestay verblijft. In Rekawa vindt u een schildpadden project. Dit project is opgezet om de lokale gemeenschap een inkomst te bieden door de dieren te beschermen, in plaats van te stropen. In de avond gaat u met iemand van het project naar het strand om te helpen bij het beschermen van de "nesten" met eieren. Wie weet komt er voor uw ogen een uit! De schildpadden komen voornamelijk aan land tussen januari en mei. Buiten deze periode worden de schildpadden ook gezien, maar minder vaak. Noot: standaard worden tijdens het verblijf alleen lokale maaltijden geserveerd. Indien u voorkeur heeft voor een Westerse maaltijd, dient u dit vooraf aan te geven.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Rekawa

In de ochtend brengt u een bezoek aan de tempel van Rekawa. U maakt kennis met de flora en fauna die om deze tempel leven. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld even ontspannen aan het strand. Optioneel verzorgen we een snorkel excursie voor u (tussen november en maart). In de avond gaat u wederom op pad om op zoek te gaan naar de schildpadden.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Rekawa - Colombo - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht voor uw terugvlucht. Noot: dit kan alleen wanneer u een (late) avondvlucht heeft, anders dienen we een extra overnachting in Colombo voor u te reserveren.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur/gids
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • alle overnachtingen conform programma op basis van halfpension (Primate Research Camp volpension)
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis
 • visumkosten Sri Lanka, ca. USD 35 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele excursies en entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Primate Research Camp - Polonnaruwa

Het Primate Research Camp is gevestigd in de natuurlijke omgeving van Polonnaruwa. Dit kamp is opgezet door Dr. Wolfgang Dittus (onder andere bekend van de documentaire "Dark days in monkey city") om onderzoek te doen naar een populatie van primaten in het gebied. Tijdens uw verblijf gaat u samen met een ervaren gids van het kamp op onderzoek uit, en leert alles over de verschillende apensoorten (voornamelijk makaken en langoeren). Overnachtingen zijn in het Primate Research Camp, in een zeer eenvoudige kamer met eigen badkamer. Het diner is inbegrepen in een gezamenlijke eetgelegenheid op het kamp.


chalet Tamarind Gardens
Tamarind Gardens - Digana

Tamarind Gardens is een uniek 'live like a local' accommodatie. Het is gelegen aan de oevers van het Victoria reservoir ongeveer 20 kilometer buiten Kandy. Op een terrein van een boerderij, waar runderen, geiten en pluimvee worden gehouden. Daarnaast worden er ook groenten en fruit verbouwd. Tamarind Gardens bestaat uit acht chalets die in dezelfde stijl zijn gebouwd als de lokale dorpswoningen. De chalets zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden, eigen badkamer, elektrische ventilator en een klamboe. Tamarind Gardens is een duurzame accommodatie, die lokaal geproduceerde producten gebruikt. De diensten zoals wasserette, onderhoud en schoonmaak zijn uitbesteed aan lokale dorpelingen. Tijdens het verblijf kunt u vrijwilligerswerk doen. Bijvoorbeeld de lokale dorpelingen helpen bij de bereiding van het eten, of helpen met het melken van de koeien. Ook staat er meestal een ‘village walk’ op het programma met een bezoek aan een schooltje en een boottocht met een lokale visser.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Uniek aan deze reis zijn de overnachtingen in kleinschalige, duurzame accommodaties op onbekende plaatsen en de kans om zelf mee te helpen bij lokale projecten.
 • Deze rondreis wordt uitgevoerd per comfortabele auto met privé chauffeur. Deze chauffeur is tevens opgeleid tot een deskundige, Engelssprekende gids.
 • Alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken zijn al in de reissom op te nemen. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • Veel hotels worden op basis van halfpension gereserveerd, omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • een ontzettend aardige man die ons veel heeft verteld over het land

  lees meer
  -
  Natascha en Leander
 • perfecte voorbereiding en afhandeling

  lees meer
  -
  Paul en Margy kamphuis
 • 3e keer Sri Lanka

  lees meer
  -
  Rob & Pety
 • Sri Lanka heeft ons verrast

  lees meer
  -
  Daan en Carolien


print deze reisterug naar het overzicht