Natuurreis Sri Lanka

routekaart Natuurreis Sri Lanka

Een afwisselende 19-daagse reis door Sri Lanka voor de echte natuurliefhebber. Tijdens deze natuurreis bezoekt u verschillende nationale parken waar u diverse safari’s maakt. Daarnaast staan mooie wandelingen op het programma, en overnacht u in het kamp van Drs. Wolfgang Dittus, waar u onderzoek doet naar diverse apensoorten. De laatste dagen van de reis kunt u nog even bijkomen aan het strand.

Reisduur: 19 dagen
Dunagaha - Sigiriya - Polonnaruwa - Digana - Nuwara Eliya - Sinharaja - Udawalawe NP - Yala NP - Tangalle - Mirissa - Negombo Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Dunagaha

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privéchauffeur naar uw accommodatie in Dunagaha gebracht, niet ver van Negombo. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. U verblijft in een kleinschalige accommodatie op een kokosnootplantage. Eventueel kunt u deelnemen aan een van de activiteiten die hier aangeboden worden. Uw chauffeur kan u ook naar het strand van Negombo brengen. Negombo is een klein maar gezellig vissersdorp met mooie brede stranden, 37 km ten noorden van Colombo. Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 2 Dunagaha - Pidurangala/Sigiriya

Na het ontbijt staat eerst een boottocht over de, door Nederlanders aangelegde, kanalen en lagunes van Negombo op het programma. Vervolgens gaat de reis verder naar Pidurangala, nabij Sigiriya. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. In de mooie omgeving van de accommodatie treft u vele bijzondere vogels.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 3 Pidurangala - Sigiriya - Minneriya - Pidurangala

De dag begint met een bezoek aan het fort op de rots van Sigiriya. Deze steile rots torent zeker 175 meter boven het omringde landschap uit waardoor u een schitterend uitzicht heeft. In deze rots is een nis waarin u de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka kunt bewonderen. In de 5e eeuw leefde hier koning Kasyapa, samen met 500 vrouwen. Ook voor diegenen waarvoor de klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. In de namiddag staat een safari in Minneriya op het programma. Het Minneriya National Park heeft een oppervlakte van 8890 hectare en is vooral bekend vanwege de Minneriya Tank, een waterreservoir dat gebouwd is door koning Mahasen. Vooral tijdens het droge seizoen (juni – september) is de waterstand in het reservoir laag waardoor er veel watervogels, waaronder aalscholvers en ooievaars, in het ondiepe water vis vangen. Het droge seizoen biedt ook goede mogelijkheden om grote kuddes olifanten te zien nabij het reservoir. Aan het einde van de dag wordt u terug gebracht naar uw hotel in Pidurangala.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Pidurangala - Polonnaruwa

Vandaag gaat de reis verder naar het Primate Research Camp in Polonnaruwa. Dit kamp is opgezet door Dr. Wolfgang Dittus om onderzoek te doen naar een populatie van primaten in het gebied. Met 37 jaar is dit een van 's werelds langstlopende gedragsstudies ter wereld. Hier zijn diverse documentaires voor de BBC opgenomen. Na de lunch volgt een korte briefing over het programma. Vervolgens gaat u op pad met een gids om deze populatie (bestaande uit makaken en verschillende langoeren) te bestuderen. Lunch & diner zijn inbegrepen in een gezamenlijke eetgelegenheid op het kamp. Overnachting is tevens in het kamp in een eenvoudige accommodatie (maar goed verzorgd en met eigen badkamer).
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Polonnaruwa

Na een vroeg ontbijt gaat u op pad voor een tweede bezoek aan het gebied, waarbij u wederom op zoek gaat naar de verschillende apensoorten.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Polonnaruwa - Digana (Kandy)

U reist vandaag in ca. 4 uur verder naar de omgeving van Kandy. Onderweg maakt u een stop bij een kruidentuin in Matale. Hier leert u alles over de specerijen die in de lokale keuken erg belangrijk zijn. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. Na aankomst in bezoekt u Udawattekele; een ongerept stukje bos in de stad waar diverse bijzondere vogels leven. U maakt hier een mooie wandeling, onder begeleiding van een gids.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 7 Digana (Kandy) - Nuwara Eliya

De reis gaat vandaag verder naar Nuwara Eliya, en belangrijk productiegebied van Ceylon thee. U kunt zelf het reistempo aangeven en onderweg eventueel stoppen voor een bezoek aan een theeplantage of een theefabriek. Nuwara Eliya, ook wel ‘Little England’ genoemd, is bekend om de prachtige Engelse huizen en de oude Victoriaanse hotels. Hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. Vanwege de hoge ligging (1890 meter) kan het hier behoorlijk koud zijn waardoor we u aanraden een warme trui of jas mee te nemen. Noot: indien gewenst kunt u een deel van het traject vandaag per trein afleggen. De meerprijs is op aanvraag.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Nuwara Eliya - Horton Plains - Nuwara Eliya

Vandaag wordt u naar de Horton Plains gebracht, een van werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het ontbijt neemt u ingepakt mee. U maakt een wandeling langs de Bakers Falls waarna u aankomt op het hoogste punt, Worlds End. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht. Na het bezoek wordt u teruggebracht naar Nuwara Eliya waar u overnacht.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Nuwara Eliya - Sinharaja

U reist vandaag naar Sinharaja, het laatste onaangetaste regenwoud van Sri Lanka. U overnacht in een eenvoudige, maar verzorgde accommodatie (zo heeft de kamer gewoon een eigen badkamer). In de namiddag maakt u een eerste wandeling in de omgeving van de accommodatie. Noot: indien gewenst kan er ook een luxere accommodatie in de omgeving geselecteerd worden.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Sinharaja

Na het ontbijt staat een trekking door het regenwoud van Sinharaja op het programma. Dit tropische regenwoud is een uniek gebied dat vrijwel intact is gebleven. Sinds 1989 is het opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het park vindt u een grote variatie aan flora en fauna, zoals: apensoorten, zeldzame bomen, reptielen en heel veel vogels. U wordt begeleid door een gids die u alles zal uitleggen over wat u ziet en hoort.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Sinharaja - Udawalawe NP

De volgende bestemming is Udawalawe. Onderweg kunnen we, optioneel, een bezoek aan het Elephant Transit Home toevoegen. Hier worden jonge olifanten opgevangen die niet meer in de natuur kunnen leven, omdat ze verstoten of gewond zijn. Ze worden hier verzorgd en voorbereid om in groepen terug de natuur in te gaan. De eerste groep kon in 2008 weer in de vrije natuur worden uitgezet. Na aankomst in het Udawalawe National Park maakt u in de namiddag een safari. Het park is bekend vanwege de grote populaties olifanten. Daarnaast leven er onder andere buffels en vele vogelsoorten.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Udawalawe NP - Tissamaharama - Yala NP

Optioneel kunt u deze ochtend opnieuw een safari maken in Udawalawe (nog niet inbegrepen). Daarna gaat de reis verder naar Tissamaharama. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. In de namiddag staat uw eerste safari in het Yala National Park op het programma. Dit gebied is uitgestrekt en droog en grenst aan de zuidoostkust van Sri Lanka. In Yala leven wilde zwijnen, beren, herten, krokodillen, olifanten maar ook luipaarden. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard!
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Tissamaharama - Kataragama - Tissamaharama

Uw privéchauffeur brengt u naar Kataragama, een Hindoeïstisch bedevaartsoord. U bezoekt de Kararagama Devalaya, een van de meest religieuze plaatsen in Sri Lanka. In dit enorme complex ziet u onder andere enkele Hindoeïstische beelden. De middag is ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om nog een safari te maken in Yala, of bijvoorbeeld Bundala waar u vele vogels zult zien! Een extra safari regelt u gemakkelijk via onze lokale vertegenwoordiging of de receptie van het hotel (nog niet inbegrepen).
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Tissamaharama - Tangalle

Langs de zuidkust gaat de reis vandaag verder naar Tangalle, waar u in een eenvoudige accommodatie aan het strand verblijft. Na aankomst is de rest van de middag ter vrije besteding. Optioneel (nog niet inbegrepen) wordt u in de avond opgehaald en naar Rakawa Turtle Sanctuary gebracht. In een hutje op het strand krijgt u bij het licht van een zaklamp (stroom is hier niet aanwezig) meer informatie over de 5 soorten schildpadden die in deze omgeving leven. Vervolgens wordt u meegenomen naar het strand waar u op zoek gaat naar de schildpadden, die hier soms wel 100-200 eieren leggen! De meeste kans om de "nesten" te zien is tussen januari en mei. Buiten dit seizoen worden ook eieren gelegd, maar minder vaak.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 15 Tangalle

Dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen aan het strand van Tangalle.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 16 Tangalle - Mirissa

De reis gaat vandaag verder naar Mirissa; een kleine, nog niet door toeristen overspoelde badplaats in het zuiden van Sri Lanka. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding aan het strand.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 17 Mirissa

Dag ter vrije besteding. In de vroege ochtend kunnen we optioneel een walvistocht voor u verzorgen (november - april). Mirissa staat erom bekend dat deze dieren zich hier vaak laten zien. Een bijzondere ervaring!
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 18 Mirissa - Galle - Colombo - Negombo

Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur opgehaald en naar Galle gebracht. Deze stad heeft een kleurrijk verleden en haar ontwikkeling vooral te danken aan de Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. Vandaag de dag is het rijke handelsverleden nog terug te zien in de koloniale gebouwen en het imposante fort, het best bewaarde Nederlandse fort in Azië. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens rijdt u door naar Colombo waar een korte stadstour op het programma staat. Colombo is het commerciële centrum van Sri Lanka, gelegen nabij de monding van de Kelani Ganga Rivier. Het oude deel van de stad is het Fort. Voorheen een vesting en nu het zakelijk district. In Colombo vindt u verschillende religies met kerken, tempels en moskeeën. In overleg met uw chauffeur kunt u bepalen waar u een bezoek aan brengt. Daarna wordt u naar Negombo gebracht voor een laatste overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Negombo - Colombo - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur/gids
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • alle overnachtingen conform programma op basis van halfpension (1x logies/ontbijt en 1x volpension)
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • 1 x jeephuur en een safari in Minneriya, Udawalawe en Yala
 • jeephuur bij de Horton Plains en in Sinharaja (om het startpunt van de wandelingen te bereiken)
 • boottocht in Negombo
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis
 • visumkosten sri Lanka, ca. USD 35 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • overige maaltijden en drankjes
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Kamer in de Polwaththa Ecolodge
Polwaththa Eco Lodge - Digana

Polwaththa Eco Lodge is zeer geschikt voor de natuurliefhebber. Deze accommodatie wordt alom geroemd vanwege de locatie en het personeel. Het personeel is gastvrij en behulpzaam en onthaalt u met een verse fruitsap. Daarnaast is het eten authentiek en smakelijk. Voor een geweldige jungle ervaring, komt de locatie midden in de natuur volledig tot zijn recht. Ook bijzonder zijn de vele vogels die u rondom het hotel ziet. Niet alleen volwassenen zullen zich hier vermaken; er is ook veel te beleven voor de kinderen. Hier maken ze kennis met de natuur en de lokale bevolking van Sri Lanka. De kamers zijn eenvoudig maar goed verzorgd. Bovendien bieden de lodges van Polwaththa veel privacy.


Tuin van het Avian Breeze Hotel
Avian Breeze Hotel - Nuwara Eliya

Dit kleine hotel heeft slecht elf kamers en is hoog gelegen tussen de theeplantages, op ca. 5km afstand van Nuwara Eliya. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar van alle gemakken voorzien. Het ontbijt wordt hier gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag en is dan ook erg compleet. Avian Breeze verzorgt verschillende activiteiten en excursies, zoals wandeltochten en jungle tochten. Zo hoeft u zich hier niet te vervelen. Het vriendelijke personeel zal er alles aan doen om uw verblijf bij Avian Breeze aangenaam te maken!


Kamer in de Blue Magpie Lodge
Blue Magpie Lodge - Sinharaja

Blue Mapie Lodge is een simpele accommodatie, gelegen in een rustige omgeving. Geniet van de vele vlinders, het gezang van vogels of koel af in de rivier. De kamers zijn eenvoudig, maar hebben alleen een eigen badkamer. In het restaurant van de Blue Magpie Lodge kunt u terecht voor lokale Sri Lankaanse gerechten. De lodge ligt op slechts 15 minuten van de ingang van het Sinharaja regenwoud. Dit is het laatste ongerepte regenwoud van Sri Lanka, met bomen tot wel vijftig meter hoog!


Hutjes op de Athgira River Camping
Athgira River Camp - Udawalawe National Park

Gelegen aan de rivier Rakwana bevindt zich Athgira River Camp, op ca. zeven kilometer afstand van het Udawalawe Nationaal Park. De volledig ingerichte tenten zijn sfeervol en rustiek. Bij de bedden zijn muggennetten aanwezig zodat u geen hinder zal ondervinden van deze, en andere insecten. Alle tenten van Athgira hebben een eigen badkamer en een eigen veranda. Hier kunt u genieten van de natuur en de rust die de omgeving biedt. Er is geen warm water aanwezig. Het restaurant serveert Sri Lankaanse en westerse gerechten, allemaal met verse ingrediënten. Voor vermaak is er een badmintonveld aanwezig maar er kan ook gezwommen worden in de rivier. Ga wandelen en ontdek de flora en fauna of maak gebruik van de vismogelijkheden! Natuurlijk kan er ook een safari geregeld worden in het Udawalawe Nationaal Park!


Kithala Resort - Tissamaharama

Het Kithala Resort is een leuk middenklasse hotel in Tissamaharama, nabij het Yala National Park. Het hotel beschikt over 40 nette kamers verdeeld over 2 verdiepingen, waardoor alle kamers over een balkon of terras beschikken. Het zwembad bevindt zich in een mooie, rustige tuin met prachtig uitzicht over een rijstveld.


Zwembad van Hotel J
Hotel J - Negombo

De ideale ligging ten opzichte van het vliegveld (ca. 12 kilometer), maakt Hotel J een goede eerste of laatste stop in Sri Lanka voor een voordelige prijs. De kamers zijn redelijk klein en eenvoudig, maar schoon en modern ingericht. Hotel J ligt direct aan het strand en beschikt over een eigen zwembad en restaurant met aangrenzende bar. Voor 1 á 2 nachten is Hotel J een prima keuze. Verblijft u liever wat langer in Negombo? Dan stellen wij u in overleg met plezier een alternatief voor.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U bezoekt het ‘primate research camp’ in Polonnaruwa. Hier kunt u samen met professor Dr. Wolfgang Dittus onderzoek doen naar de verschillende apen in dit gebied.
 • Deze rondreis wordt uitgevoerd per comfortabele auto met privé chauffeur. Deze chauffeur is tevens opgeleid tot een deskundige, Engelssprekende gids.
 • Alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken zijn al in de reissom op te nemen. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • Veel hotels worden op basis van halfpension gereserveerd, omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • een ontzettend aardige man die ons veel heeft verteld over het land

  lees meer
  -
  Natascha en Leander
 • perfecte voorbereiding en afhandeling

  lees meer
  -
  Paul en Margy kamphuis
 • 3e keer Sri Lanka

  lees meer
  -
  Rob & Pety
 • Sri Lanka heeft ons verrast

  lees meer
  -
  Daan en Carolien


print deze reisterug naar het overzicht