Fam. Den Otter
Sri Lanka - 27/10/14


Wij bezochten Sri Lanka in de meivakantie van 2014. Wat een geweldig land! Nu het fotoboek en de film af zijn, besef je pas goed dat we in 2 weken enorm veel gezien en beleefd hebben. Cultuur, natuur, mooie stranden, vriendelijke mensen en ga zo maar door. We hadden rekening gehouden met veel regen, want het was immers regenseizoen. Dit is meegevallen. In de ochtenden tot laat in de middag hadden we iedere dag stralend weer. Vanaf ongeveer 16.00 uur tot en met de avond regende het meestal wel flink, maar hier hadden we geen last van. Je gaat dan toch bijna eten en daarna weer vroeg naar bed.

Geluk hadden we met onze gids Pathi. Hij had ook direct een klik met onze kinderen. Buiten het vastgestelde programma om, hebben we nog een bezoek gebracht aan Wilpattu National Park (hier zagen we een luipaard) en aan de olifantenopvang in Uda Walawe Nationaal Park (dit viel een beetje tegen). Bij ons hotel ik Hikkaduwa zagen we 2 zeeschildpadden richting het strand zwemmen. Fantastisch!

We hadden bij onze gids aangegeven dat we ook graag een school zouden willen bezoeken. Hij legde contact met een school in de buurt van Habarana, waar we meer dan welkom waren. We zijn hier wel een paar uurtjes geweest. We mochten rondkijken in de "klaslokalen" en de kinderen lieten trots hun schriftjes aan ons zien. Heel bijzonder. Als je naar Sri Lanka gaat, dan is het echt een aanrader om een school te bezoeken. Ter plaatse kun je schriften, pennen etc. kopen. Fietsen in Polonnaruwa is ook echt een aanrader.

Pangea-travel bedankt voor de uitstekende organisatie! Mochten we weer een keer naar Azië gaan (of Afrika), dan zullen we zeker weer aan jullie denken.

Fam. den OtterFam. Den Otter

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Sri Lanka