Menu

Taiwan

Taiwan reizen

“Voor mijn werk ben ik al een aantal keer in Taipei geweest. Deze keer gaan we samen en willen we het hele eiland ontdekken. Als het kan graag per huurauto en op de terugreis willen we een stop in Dubai maken.”

Een bezoek aan Taiwan is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Taipei. U kunt zich hier gerust enkele dagen vermaken. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de Taipei 101. Taiwan heeft voor ieder wat wils. Naast de moderne hoofdstad biedt het eiland ook een diversiteit aan natuurschoon, kleurrijke tempels, Nederlandse forten uit de VOC-tijd, uitgestrekte stranden, Aboriginal stammen en een overheerlijke keuken. Bezoek ook zeker de Taroko kloof en het Sun Moon Lake. Of maak een rit per hogesnelheidstrein. En dat alles is ‘made in Taiwan’…

Waarom met PANGEA Travel naar Taiwan?
 • Voor reizen naar Taiwan zijn er diverse reistypen beschikbaar. Reizen kan zowel per auto met privéchauffeur of zelfstandig met een huurauto.
 • We hebben veel kennis in huis voor het verzorgen van rootsreizen, zo ook voor Taiwan. Uw gezin krijgt de kans om het kindertehuis te bezoeken (en eventueel de vindplaats) in combinatie met een rondreis door Taiwan.
 • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar Taiwan. Onze reisspecialisten bezoeken Taiwan jaarlijks.
Taiwan heeft alle ingrediënten voor een prachtige rondreis. Het eiland is qua oppervlakte iets kleiner dan Nederland. Dit betekent dat een 2-weekse rondreis voldoende is om veel highlights van Taiwan te ontdekken, zowel in het binnenland als langs de kust. Heeft u wat langer de tijd? Duik dan wat dieper het binnenland in en ontdek de minder bekende plekken van Taiwan.
 
Taiwan is rijk aan nationale parken en natuurgebieden met uitgestrekte berglandschappen, watervallen, meren, warmwaterbronnen, steile kliffen en diepe ravijnen. Een aantal prachtige gebieden op een rij:
 • Wuling Forest Recreation Area
 • Tri-Mountain National Scenic Area
 • Xitou Forest Recreation Area
 • Alishan National Scenic Area
 • Yushan National Park
 • Taroko Kloof
 • Sun Moon Lake
 • Yangmingshan National Park
3 tips voor reizen in Taiwan:
 
1. Taiwan is een leuke en makkelijke bestemming voor een familiereis of rootsreis
Taiwan specialist Roselien heeft in 2019 zelf ervaren hoe gemakkelijk het is om met een klein kind door Taiwan te reizen. In haar blog geeft ze veel tips voor kersverse ouders en het maken van een familiereis door Taiwan; van de vlucht tot aan het reizen in Taiwan zelf. Taiwan is niet alleen voor jonge gezinnen een ideale bestemming, ook oudere kinderen kunnen zich hier prima vermaken!
 
2. Verblijf in het Foguangshan klooster
Wilt u wat meer kennis opdoen over het Boeddhisme in Taiwan, dan is een verblijf in het Foguangshan klooster een aanrader. Het is het grootste klooster van Taiwan! U kunt het klooster zelf bezoeken of kiezen voor een rondleiding door een Engelssprekende monnik. Na de rondleiding staat u een vegetarische maaltijd en een overnachting in een slaapzaal te wachten. De volgende ochtend kunt u een meditatie-ceremonie bijwonen.
 
3. De stranden van Taiwan
Hoewel we Taiwan niet per definitie een strandbestemming vinden, kent het land genoeg plekjes voor een dagje strand. De omgeving van Kenting, het zuidelijkste puntje van Taiwan, staat bekend om haar mooie stranden welke onderdeel zijn van het Kenting National Park. Door het gunstige klimaat is de temperatuur in deze regio vrijwel het gehele jaar aangenaam. Bent u geen strandliefhebber? Verken dan het nationale park; hier kunt u prachtige vogels spotten en u vindt er uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en het maken van boottochtjes behoren tot de mogelijkheden.
 

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Taiwan. Iedere rondreis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Taiwan aan, zoals rondreizen, familiereizen, selfdrives, rootsreizen en combinatiereizen.