Made in Taiwan (kennismakingsreis)

routekaart Made in Taiwan (kennismakingsreis)

Ontdek alle highlights van Taiwan! Een individuele reis waarbij zowel cultuur, natuur als een aantal dagen strand zijn opgenomen. In de hoofdstad Taipei ziet u Taipei 101, de Longshan Tempel, de Chiang Kai-shek Memorial Hall en het National Palace Museum. Vervolgens per High Speed Train naar Tainan met haar Nederlandse invloeden. Ook het Boeddhistische Foguangshan klooster en de East Coast Highway worden aangedaan. In Kenting heeft u tijd om te ontspannen aan het strand. De reis eindigt met twee hoogtepunten: de indrukwekkende Taroko kloof en het mystieke Sun Moon Lake. Kortom; een afwisselende en complete reis waarbij u een goede indruk krijgt van Taiwan! Noot: deze reis is ook ideaal voor reizigers die hun adoptiekindje in Taiwan gaan ophalen of als kennismaking met het land, bijv. voorafgaand aan de adoptie. Het programma is af te stemmen zodat u bijvoorbeeld tijd kan inplannen om een adoptie-organisatie te bezoeken of meer te weten kan komen over de 'roots' van uw adoptiekindje.

Reisduur: 14 dagen
Taipei - Taipei 101 - Tainan - Kaohsiung - Foguangshan klooster - Kenting - Taitung - East Coast - Taroko kloof - Sun Moon Lake Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Bezoek bijvoorbeeld een van de gezellige avondmarktjes. Geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een leuke start van uw rondreis! Een bezoek aan Taiwan is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Taipei. Het is een moderne, kosmopolitische stad met grote gebouwen, groene parken, interessante musea, heel veel tempels, tientallen shoppingmalls, sfeervolle avondmarkten en meerdere toprestaurants. Taipei heeft ruim 2,5 miljoen inwoners. Het is de grootste en belangrijkste stad van Taiwan, gelegen in het noorden van het eiland. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Taipei

Samen met uw chauffeur/gids bezoekt u 's ochtends de hoogtepunten van Taipei tijdens een stadstour. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 509m hoge Taipei 101; voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Mits het weer het toelaat, heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Speciaal is de ‘damper’ (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo’n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om brieven te posten! Overige 'must sees' die u aandoet zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-shek Memorial Hall. De middag is ter vrije besteding om Taipei op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Liefhebbers van Chinese kunst kunnen hun hart ophalen in het National Palace Museum, behorend tot de vier beste musea ter wereld. Het museum bestaat uit drie verdiepingen met ruim 600.000 antieke kunstschatten. U kunt deze middag ook gebruiken om te shoppen. Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Taipei - Tainan

In de ochtend wordt u naar het treinstation van Taipei gebracht. Vanaf daar reist u per High Speed Rail (HSR) in ca. 1 uur en 45 minuten naar Tainan, een afstand die per auto ruim vier uur duurt. Onderweg kunt u ontspannen en genieten van het diverse landschap en mooie panorama's. Tainan is de vierde grootste stad van Taiwan en wordt ook wel ‘de tempelstad’ en ‘het Kyoto van Taiwan’ genoemd. Het is de oudste stad van het eiland en was van 1683 tot 1885 de hoofdstad. In 1624 vielen de Nederlanders Taiwan binnen en zij vestigden hun centrum in Tainan. In 1661 werden de Nederlanders door Zheng Chenggong (Koxinga) verdreven. Hedendaags zijn de Nederlandse invloeden nog zichtbaar in Fort Zeelandia en Fort Provintia (Chikan Tower). U bezoekt ze allebei tijdens de stadstour die in de middag gepland staat. Daarnaast heeft Tainan meer dan 200 tempels, u bezoekt de Matsu Da Tianhou tempel en de Confucius Tempel. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor één overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Tainan - Kaohsiung (ca. 80km)

Langs de westkust gaat de reis verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Na aankomst maakt u een stadstour langs de leukste bezienswaardigheden, zoals onder andere het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens. U kunt hier heerlijk rondslenteren en bezoekt onder andere de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas. De rest van de dag is vrij te besteden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de ‘Love River’, bekend van het Drakenboot Festival. Of bezoek het Crystal Clear meer (Chengqing Hu). 's Avonds kunt u zich vermaken in een van de vele trendy restaurants en bars.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Kaohsiung - Foguangshan klooster (ca. 30km)

De ochtend kunt u nog besteden in Kaohsiung. 's Middags rijdt u in ongeveer 45 minuten naar het Boeddhistische Foguangshan klooster, ten noorden van Kaohsiung. Hier leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme, bijgebracht door een monnik. De letterlijke betekenis van Foguangshan is 'Boeddha's Licht Berg'. Het klooster is in 1967 gesticht door de meester Hsing Yun. Het is het grootste klooster in Taiwan en zeker een bezoek waard. Het eerste dat u ziet, is het 32m hoge gouden Boeddhabeeld. Daaromheen staan 480 kleinere Boeddhabeelden, muren met reliëfs van diverse Boeddha's, meditatieruimtes en tientallen pagodes, schrijnen en paviljoens. Tahsiungpao is de hoofdtempel. U verblijft vannacht in het slaapgedeelte van het klooster. Een onvergetelijke ervaring! Het (vegetarische) diner is vanavond inbegrepen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Foguangshan klooster - Kenting (ca. 115km)

U wordt op een speciale manier gewekt vandaag, namelijk door het mediteren van de monniken in het klooster. Het is erg bijzonder om deze ochtendceremonie bij te wonen. Honderden monniken zitten knielend in de hoofdhal en beginnen met 'chanten'. Geniet van de rust en de mysterieuze sfeer. Ook is er nog tijd voor een laatste wandeling door het klooster. Vervolgens reist u naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting, ook wel geschreven als Kending. Deze regio is met name bekend om de mooie stranden, welke onderdeel zijn van het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee. Na aankomst bezoekt u alvast drie highlights: Maobitou (Cat's Nose Cape), Uluanbi Lighthouse en Lungpan Park. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de komende drie overnachtingen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Kenting

De komende twee dagen zijn ter vrije besteding in Kenting. U kunt hier even heerlijk ontspannen aan het strand. De temperatuur in deze regio is vrijwel het hele jaar aangenaam; tussen de 20°C en 35°C. Niet voor niets is het de populairste badplaats van Taiwan. Ook kunt u het Kenting National Park verder gaan verkennen. Naast de witte stranden vindt u hier ook het Kenting Forest Recreation Area, diverse parken waar u prachtige vogels kunt spotten en uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kenting

Een vrije dag in Kenting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Kenting - Taitung (ca. 120km)

In ongeveer 3,5 uur gaat de reis verder naar Taitung (Taidong). Na aankomst in Taitung is de rest van de dag vrij te besteden. In overleg met uw chauffeur kunt u het Bunun Leisure Farm bezoeken (inclusief) of ontspannen in de warmwaterbronnen van Zhiben.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Taitung - East Coast Highway - Taroko kloof (ca. 230km)

Over de East Coast Highway wordt de reis vervolgd naar de indrukwekkende Taroko kloof. Onderweg worden diverse stops gemaakt, zoals in Xiaoyeliu, Sanxiantai en Shitiping. In de maanden juni tot september is het op diverse plaatsen op deze route mogelijk om walvissen te spotten. Het oosten van Taiwan kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Hoogtepunt van deze regio, maar ook zeker van het hele eiland, is de Taroko kloof (Tailuge). Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van 92.000 hectare. De weg door de Taroko kloof gaat langs watervallen, grotten, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. Indien de tijd het toelaat, kunt u alvast enkele bezienswaardigheden aandoen. Stop bijvoorbeeld bij de Swallow Grotto, de Tunnel of Nine Turns of de Eternal Spring Shrine. Daarna wordt u naar het Silks Place Hotel gebracht voor twee overnachtingen. Dit is het enige 5-sterren hotel midden in de Taroko kloof. Noot: u kunt ook kiezen voor Leader Village; een eenvoudige maar speciale accommodatie in de Taroko kloof.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Taroko kloof

U heeft een vrije dag om de Taroko kloof op eigen gelegenheid verder te verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn diverse ‘trails’ uitgestippeld. Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. drie uur (4,5km) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Taroko kloof - Sun Moon Lake (ca. 175km)

Na het ontbijt reist u verder naar het schilderachtige Sun Moon Lake (Riyue Tan), gelegen in centraal Taiwan. Het is het grootste meer van Taiwan. Voorheen bestond het uit twee meren; Sun en Moon. Het meer wordt omringd door groene bergen. De mystieke en rustgevende sfeer van het Sun Moon Lake maakt het een populaire plek voor honeymooners, maar ook voor de Taiwanese bevolking zelf. Met name in de weekenden kan het druk zijn. Na aankomst maakt u een boottocht. In en rondom het meer liggen diverse bezienswaardigheden. Stop bijvoorbeeld bij de Wenwu Tempel, de Xuan Zang Tempel en Tehua Village; een traditioneel Aboriginal dorp. Daarna wordt u naar The Richforest gebracht. Hier vandaan heeft u een fantastisch uitzicht over het Sun Moon Lake.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Sun Moon Lake - Taipei (ca. 240km)

De ochtend is nog vrij te besteden bij het Sun Moon Lake. U kunt bijvoorbeeld deze omgeving per fiets of te voet te verkennen. Er zijn mooie routes uitgestippeld. In de middag reist u in circa vier uur terug naar Taipei. Hier heeft u nog één overnachting. Noot: u kunt er ook voor kiezen om 's ochtends al terug te reizen naar Taipei.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Taipei - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur (Engelssprekend)
 • airport transfers per auto met privéchauffeur
 • treinreis Taipei - Tainan (High Speed Train)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Gala Hotel - Taipei

Het Gala Hotel is gelegen in het hart van Taipei, te midden van shoppingmalls en culturele bezienswaardigheden. Het hotel opereert sinds 1980 en is populair bij zowel zaken- als vrijetijdsreizigers. De 150 kamers en 10 luxe suites zijn erg comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een gratis internetverbinding en tevens een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten.


Zenda Suites - Tainan

Bent u op zoek naar een nieuw, comfortabel, modern hotel in het centrum van Tainan? Kies dan voor Zenda Suites. Het hotel is gelegen in een jonge, hippe wijk waar volop vermaak te vinden is. Ook winkels, restaurants en rustige parkjes liggen op loopafstand. Alle 90 ruime kamers hebben een internetverbinding, een kluisje en een moderne badkamer met bad en/of douche. Verder beschikt het hotel over een eigen overdekte parkeerplaats waar u gratis uw huurauto kunt parkeren en een fitness centrum.


Garden Villa - Kaohsiung

De Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft het mooiste uitzicht op Lianchitan en zijn honderden hectares groen en het meer. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen 1000 meter afstand gelegen. Het hotel telt 211 kamers. De meeste kamers hebben een fraai uitzicht op het groen en het meer of op de skyline van de stad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion) en een lounge bar. Verder heeft het hotel een fitness center en een zwembad.


Fo Guang Shan Guesthouse - Foguangshan Monastery

Altijd al in een klooster willen slapen? Kies dan voor een overnachting in het slaapgedeelte van de Foguangshan Monastery; het grootste Boeddhistische klooster in Taiwan. Het comfort is beperkt maar het blijft een unieke ervaring. U heeft een eigen kamer met onder andere een televisie, een minibar, een badkamer met douche en airconditioning. Het vegetarische diner wordt op ecologische wijze door de monniken bereid. Tijdens uw verblijf leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme, bijgebracht door een monnik. Er zijn diverse ceremonies waaraan u mee kunt doen. U vindt de Foguangshan Monastery op ca. 45 minuten rijden ten noorden van Kaohsiung.


The Richforest Hotel Kenting - Kenting

The Richforest Hotel in Kenting is geopend in 2011 als deel van de LeaLea keten. In 2016 werd het hotel overgenoemen door en ging het veder als The Richforest Hotel. Wat dit hotel onderscheidt van anderen, is het afwisselende en opvallende kleurgebruik. Ondanks deze felle kleuren ademt het hotel wel een rustige sfeer, waardoor u er heerlijk kunt ontspannen tijdens uw verblijf. Overdag is het vanuit dit hotel goed mogelijk om uitstapjes te maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar het Kenting National Park. Tevens zijn er dicht bij het hotel verschillende winkels gevestigd. Voor een leuke avond kunt u terecht in de karaoke bar. The Richforest Hotel beschikt niet over een zwembad.


Rainbow Resort - Chihpen / Taitung

Het Rainbow resort is een Chinees georiënteerd hotel. Het ontbijt en diner buffet is daarom ook overwegend Chinees. Het leuke aan dit hotel is dat er heetwaterbronnen zijn aanwezig, hier kunt u gratis gebruik van maken. Let op: een badmuts is vereist! Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De kamers zijn ruim, ook hier uit de douche komt water uit de heetwaterbron. Een leuke optie voor één nacht!


Silks Place Hotel Taroko - Taroko

Dit is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Tianxiang. De highlights liggen op korte afstand. Voorheen heette het Grand Formosa Taroko, maar sinds de overname in 2009 is er flink gerenoveerd. Er hangt een ontspannen, gezellige, aangename sfeer. Aandacht en service is erg belangrijk. De 160 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen. De ‘retreat rooms’ zijn ruimer en hebben een beter uitzicht over de omliggende bergen. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien, hetzelfde geldt voor de badkamers. Er is veel gebruik gemaakt van houten materialen. Aan alles is gedacht. Ontspannen kan bij de open haard, bij het kampvuur, in het binnen- of buitenzwembad, de jacuzzi’s en in de sauna. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd, waaronder Traditional Aboriginal Dances en maskers maken. Ook kunt u mountainbikes huren. Kinderen kunnen terecht in de Kids Club. Ook voor de maaltijden bent u hier aan het goede adres. Het diner wordt bereid door en Indiase topchef en het ontbijt is zeer uitgebreid. Wij kunnen rustig zeggen dat het Silks Place Hotel de beste plek is om de Taroko kloof te verkennen.


LeaLea Garden Hotels Sun Moon Lake vooraanzicht
The Richforest Hotel Sun Moon Lake - Sun Moon Lake

The Richforest Hotel Sun Moon Lake biedt de meeste “value for money” van alle hotels bij het Sun Moon Lake. Uniek is de locatie; hier vandaan heeft u een fantastisch uitzicht over het meer! Maar ook de stijl is erg speciaal. De 45 kamers zijn ingericht met Chinees cipressen hout, wat de kamers een natuurlijke uitstraling geeft. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een ligbad. Ook kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad met jacuzzi en sauna, het fitnesscentrum en huurfietsen. Veel bekende mensen, zoals ministers en ambassadeurs, gingen u voor!


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Deze reis bevat de bekendste en mooiste plekjes van Taiwan.
 • U reist per auto met (Engelssprekende) privéchauffeur, zodat u geen tijd verliest met het zoeken naar hotels en bezienswaardigheden.
 • Ervaar de reis per High Speed Train van Taipei naar Tainan en geniet van uw verblijf in het Foguangshan klooster.
 • Persoonlijk kunnen we het Silks Place Hotel van harte aanbevelen; dit is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg


print deze reisterug naar het overzicht