Rootsreis Taiwan

routekaart Rootsreis Taiwan

Elke rootsreis is anders en wordt, in overleg, op uw persoonlijke wensen afgestemd. Dit reisvoorbeeld is een leuk idee voor gezinnen met geadopteerde kinderen uit Taipei en Taitung. Ook in andere plaatsen kunnen we een kindertehuis bezoek verzorgen. Naast een bezoek aan het tehuis en de omgeving bezoekt u de highlights van Taiwan. Zo kunt u de sfeer van het land proeven en krijgt u een beter beeld van het geboorteland van uw kind. U reist samen met uw gezin per High Speed Train naar Tainan met haar Nederlandse invloeden. In Kenting heeft u tijd om te ontspannen aan het strand. De reis eindigt met het hoogtepunt: de indrukwekkende Taroko kloof, voordat u terugreist naar Taipei.

Bekijk voor meer informatie, praktische tips, reiservaringen en meer op onze rootsreizen pagina.
Rootsreizen

Reisduur: 18 dagen
Taipei - Tainan - Kaohsiung - Kenting - Taitung - East Coast - Taroko kloof - Taipei Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u en de kinderen kunnen bijkomen van de vliegreis. Bezoek bijvoorbeeld een van de gezellige avondmarktjes. Geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een leuke start van uw rootsreis! Een bezoek aan Taiwan is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Taipei. Het is een moderne, kosmopolitische stad met grote gebouwen, groene parken, interessante musea, heel veel tempels, tientallen shoppingmalls, sfeervolle avondmarkten en meerdere toprestaurants. Taipei heeft ruim 2,5 miljoen inwoners. Het is de grootste en belangrijkste stad van Taiwan, gelegen in het noorden van het eiland. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Taipei

Samen met uw chauffeur / gids bezoekt u 's ochtends de hoogtepunten van Taipei tijdens een stadstour. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 509m hoge Taipei 101; voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Mits het weer het toelaat, heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Speciaal is de ‘damper’ (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo’n anderhalve meter bewegen. Stuur daarna een kaartje naar de mensen thuis vanuit het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk voor de kinderen om brieven te posten! De overige bezienswaardigheden die u aandoet zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-shek Memorial Hall. De middag is ter vrije besteding om Taipei op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Leer bijvoorbeeld meer over Chinese kunst in het National Palace Museum. U kunt deze middag ook gebruiken om te shoppen. Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Taipei

Vandaag is een bijzondere dag, u bezoekt namelijk samen met de gids het kindertehuis. Veelal krijgt u een rondleiding en een kijkje 'achter de schermen'. Afhankelijk van het kindertehuis wordt u uitgenodigd voor de lunch en ontmoet u de directie of verzorgers. Het programma van het bezoek proberen we vooraf van onze lokale vertegenwoordiging te krijgen. Indien mogelijk bezoekt u tevens de pleegfamilie en/of biologische ouders.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Taipei

U heeft een vrije dag in Taipei, voordat u de rondreis gaat maken door Taiwan. Vandaag kunt u de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Maokong Tea Garden. Neem de gondel (met doorzichtige bodem!) voor spectaculaire vergezichten op Taipei, deze theevelden liggen hoog in de heuvels. Maak een wandeling en probeer de Taiwanese sensatie "bubble tea" - thee met melk, gedronken door grote rietjes, met gomballetjes erin! Pak vervolgens de gondel terug naar het eindstation: de Taipei Zoo, de grootste stadsdierentuin van Azië. Ga hier op zoek naar de reuzenpanda's of leer meer over de dieren in Taiwan. Durven de kinderen zelfs bij de slangen te gaan kijken?
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Taipei - Tainan

In de ochtend wordt u naar het treinstation van Taipei gebracht. Per High Speed Train (HSR) reist u met een sneltreinvaart in ca. 1,5 uur naar Tainan. Een afstand die per auto ruim vier uur duurt. Onderweg kunt u ontspannen en genieten van het diverse landschap en mooie panorama's. Tainan is de vierde grootste stad van Taiwan en wordt ook wel ‘de tempelstad’ en ‘het Kyoto van Taiwan’ genoemd. Het is de oudste stad van het eiland en was van 1683 tot 1885 de hoofdstad. In 1624 vielen de Nederlanders Taiwan binnen en zij vestigden hun centrum in Tainan. In 1661 werden de Nederlanders door Zheng Chenggong (Koxinga) verdreven. Hedendaags zijn de Nederlandse invloeden nog zichtbaar in Fort Zeelandia en Fort Provintia (Chikan Tower). U bezoekt ze allebei. Daarnaast heeft Tainan meer dan 200 tempels. Op het programma staan de Confucius en Matsu Da Tianhou Tempel. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Tainan - Kaohsiung

Langs de westkust gaat de reis verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Een van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens. U kunt hier heerlijk rondslenteren en bezoekt onder andere de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas. Ook het Crystal Clear meer (Chengqing Hu) wordt aangedaan. De rest van de dag is vrij te besteden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de ‘Love River’, bekend van het Drakenboot Festival. ’s Avonds kunt u zich vermaken bij een van de avondmarkten, u kijkt uw ogen uit! Tip: een ander alternatief is een ferry naar het eiland Cijing. Dit eiland heeft een druk bezochte markt met allerlei lokaal eten en snuisterijen; leuk voor kinderen! Ook heeft het eiland een paar mooie stranden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Kaohsiung - Kenting

Vandaag reist u naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. Naast de witte stranden vindt u hier ook de Kenting Forest Recreation Area, diverse parken waar u prachtige vogels kunt spotten. Onderweg brengt u een bezoek aan het het aquarium (optioneel) , de vuurtoren van Uluanbi en Maopitou oftwel 'Cat's Nose'. Dit is een van de twee zuidelijkste kapen van Taiwan. Er wordt gezegd dat de rotsen die zijn omgevallen in de zee lijken op de neus van een kat. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de komende overnachtingen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kenting

De komende twee dagen zijn ter vrije besteding in Kenting. U kunt hier even heerlijk ontspannen aan het strand. De temperatuur in deze regio is vrijwel het hele jaar aangenaam; tussen de 20°C en 35°C. Niet voor niets is het de populairste badplaats van Taiwan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Kenting

Een vrije dag in Kenting. Ook kunt u het Kenting National Park verder gaan verkennen, aan de kust zijn uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Kenting - Taitung

In ongeveer 3,5 uur gaat de reis verder naar Taitung (Taidong). Hier is de rest van de dag vrij te besteden. In overleg met uw chauffeur kunt u het Beinan Culture Park bezoeken of ontspannen in de warmwaterbronnen van Zhiben.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Taitung

De komende dagen gaat u op zoek naar de roots van uw kind. De minibus met chauffeur staat alle dagen tot uw beschikking zodat u voldoende tijd heeft om op 'expeditie' te gaan. In overleg kunt u de route en het dagprogramma afstemmen. Reis bijvoorbeeld de bergen in, volg de kustlijn of vaar naar het eiland Ludao.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Taitung

Dit is de laatste dag dat u op zoek gaat naar de roots van uw kind in de omgeving van Taitung. Tip: bezoek wanneer u tijd heeft samen het Taitung Seashore Park. Afgeschermd van auto’s kunt u hier genieten van wandel- en fietsroutes. Op verschillende locaties kunt u hier fietsen huren. ’s Avonds is alles extra mooi verlicht.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Taitung - Taroko kloof

Over de East Coast Highway wordt de reis vervolgd naar de indrukwekkende Taroko kloof. Onderweg worden diverse stops gemaakt, zoals in Xiaoyeliu, Sanxiantai en Shitiping. In de maanden juni tot september is het op diverse plaatsen op deze route mogelijk om walvissen te spotten. Het oosten van Taiwan kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Hoogtepunt van deze regio, maar ook zeker van het hele eiland, is de Taroko kloof (Tailuge). Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van 92.000 hectare. De weg door de Taroko kloof gaat langs watervallen, grotten, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden: de Swallow Grotto, de Tunnel of Nine Turns en de Eternal Spring Shrine. Na een uitgebreid bezoek wordt u naar Leader Village gebracht; een eenvoudige maar speciale accommodatie midden in de Taroko kloof. Noot: u kunt ook kiezen voor een vijf sterren hotel (Silks Place). De prijs is hetzelfde.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Taroko kloof

U heeft een vrije dag om de Taroko kloof op eigen gelegenheid verder te verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn diverse ‘trails’ uitgestippeld. Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. drie uur (4,5km) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Taroko kloof - Ilan

Via de Su-Hua Highway reist u naar Ilan voor de komende overnachtingen. Onderweg kunt u diverse stops inlassen. Na incheck in het Shangrila Leisure Farming is de rest van de dag vrij te besteden. Shangrila Leisure Farming organiseert in de avond verschillende activiteiten voor gezinnen. Zo kunt u deelnemen aan het maken van Taiwanese lantaarns, zijn er verschillende schommels en bruggen op het terrein, kunt u samen dumplings maken en is er aan het eind van de avond soms zelfs een vuurwerkshow.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Ilan

Vandaag gaat u op zoek naar de roots van uw kind in Ilan. De minibus met chauffeur staat tot uw beschikking. In overleg kunt u het dagprogramma afstemmen. Indien mogelijk, maakt u tevens kennis met de pleegfamilie en/of biologische ouders van uw kind.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Ilan - Taipei

In een aangenaam tempo reist u terug naar Taipei. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor de laatste overnachting. De rest van de dag is vrij te besteden, bijvoorbeeld voor het inslaan van de laatste souvenirs. Ook kunt u urenlang winkelen in een van de vele shoppingmalls. Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Taipei - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • airport transfers per auto met privéchauffeur
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur (Engelssprekend)
 • treinreis Taipei - Tainan (High Speed Train)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

The Riviera Hotel - Taipei

In het zakencentrum van Taipei vindt u The Riviera Hotel. Dit boutique hotel is een oase van rust in het drukke Taipei. Het is een bijzonder hotel, ontworpen door de Franse architect Gerard Jadonnet. Er zijn 112 comfortabele kamers. De inrichting is een combinatie tussen de zuid-Franse Cote d’Azur stijl en het authentieke Azië. Met de vele extra services, zoals gratis internet en een gratis shuttleservice, richt het hotel zich met name op de zakenreiziger.


Zenda Suites - Tainan

Bent u op zoek naar een nieuw, comfortabel, modern hotel in het centrum van Tainan? Kies dan voor Zenda Suites. Het hotel is gelegen in een jonge, hippe wijk waar volop vermaak te vinden is. Ook winkels, restaurants en rustige parkjes liggen op loopafstand. Alle 90 ruime kamers hebben een internetverbinding, een kluisje en een moderne badkamer met bad en/of douche. Verder beschikt het hotel over een eigen overdekte parkeerplaats waar u gratis uw huurauto kunt parkeren en een fitness centrum.


Garden Villa - Kaohsiung

De Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft het mooiste uitzicht op Lianchitan en zijn honderden hectares groen en het meer. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen 1000 meter afstand gelegen. Het hotel telt 211 kamers. De meeste kamers hebben een fraai uitzicht op het groen en het meer of op de skyline van de stad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion) en een lounge bar. Verder heeft het hotel een fitness center en een zwembad.


Caesar Park Hotel - Kenting

Ultiem ontspannen kan in dit 5-sterren strandhotel. Er zijn 282 kamers in vier prijsklasses. Voor gezinnen zijn er familiekamers. Alle kamers zijn comfortabel, ruim en in Balinese sfeer ingericht. Tip: vraag om een kamer met zeezicht. Naast relaxen aan het strand kunt u ook genieten bij het grote zwembad of gaan snorkelen / duiken. ’s Avonds kunt u terecht in een van de restaurants. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. U vindt het Caesar Park Hotel op korte afstand van het Kenting National Park en het mooiste strand van Taiwan.


Taroko Village Hotel - Taroko

Taroko Village Hotel (voorheen 'Leader Village') is gelegen in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Buluowan. De highlights liggen op korte afstand. Het bestaat uit 37 houten bungalows rondom een grote tuin, omringd door bergen. Het is rustig en kleinschalig opgezet. Speciaal aan deze accommodatie is de Aboriginal stijl. Dit komt tot uiting in de kamers, de setting en de traditionele dansvoorstellingen die elke avond worden uitgevoerd. De kamers zijn klein en eenvoudig maar ook schoon en gezellig. Taroko Village Hotel is met name geschikt voor groepen en reizigers met een lager budget.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Voor gezinnen met geadopteerde kinderen uit Taipei en/of Taitung is dit een leuk programma voor een eerste terugkeer naar hun geboortegrond.
 • Naast de highlights van Taiwan is er voldoende tijd om meer te weten te komen over hun 'roots'.
 • Beleef de reis per High Speed Train van Taipei naar Tainan!
 • In Kenting kunt u ontspannen aan het strand, zodat u alle indrukken rustig kunt verwerken.
 • Speciaal voor gezinnen hebben we in de Taroko kloof de accommodatie Leader Village geselecteerd.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg

Tip: Boek: Retourtje Roots

PANGEA Travel heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van rootsreizen. Een rootsreis maakt emotioneel vaak heel wat los.
Een thema waar het boek "Retourtje roots" om draait. In dit boek bundelt Maureen Welscher de ervaringen van kinderen en hun adoptie-ouders wanneer ze op rootsreis gaan.

Retourtje Roots boek


print deze reisterug naar het overzicht