Natuurreis Taiwan

routekaart Natuurreis Taiwan

Deze natuurreis is dé perfecte reis voor natuurliefhebbers; tijdens deze reis maakt u kennis met de mooiste Nationale Parken van Taiwan. De reis begint natuurlijk met een bezoek aan de hoofdstad Taipei, een stad met vele parken. Vervolgens begint uw selfdrive en gaat u met de huurauto op pad. U bezoekt het Shei-Pa National Park en het Tri-Mountain National Scenic Area, bekend om haar prachtige berglandschap met watervallen, warmwaterbronnen, steile kliffen en diepe ravijnen. Ook het mystieke Sun Moon Lake wordt natuurlijk niet overgeslagen! Vervolgens rijdt u via het Alishan National Scenic Area en de Yushan Mountain, de hoogste berg van Taiwan, naar Kenting. Hier kunt u ontspannen op één van de vele stranden of een roadtrip maken langs prachtige baaitjes en over weggetjes met schitterende uitzichten over de oceaan. U vervolgt uw reis over de East Coast Highway, naar de indrukwekkende Taroko kloof. Tenslotte bezoekt u het vulkanische Yangmingshan National Park, om vervolgens weer terug te keren naar Taipei.
 

 

Reisduur: 16 dagen
Taipei - Wuling - Lishan - Sun Moon Lake - Xitou - Alishan - Kenting - Taitung - Taroko - Yangmingshan NP- Taipei Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei volgt de transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste nachten van uw reis. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de gezellige avondmarktjes; geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een leuke eerste kennismaking met het land!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen
Dag 2 Taipei
Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Taipei gaan verkennen. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 508 meter hoge Taipei 101, voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Als het weer een beetje meewerkt, hebt u vanaf hier een fantastisch uitzicht over de stad. Bijzonder aan dit gebouw is ook de 'damper' (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo'n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om brieven naar huis te posten! Overige 'must sees' in Taipei zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Liefhebbers van Chinese kunst kunnen hun hart ophalen in het National Palace Museum, behorend tot de vier beste musea ter wereld. Het gigantische museum bestaat uit drie verdiepingen en beschikt over ruim 600.000 antieke kunstschatten. Hebt u nog tijd over? Beklim dan in 30 minuten de Elephant Mountain (Xiangshan) voor een weids uitzicht over de stad en de Taipei 101. Of maak een ritje met de Maokong Gondel (op maandag gesloten); tijdens deze 4 kilometer lange tocht per kabelbaan kunt u genieten van het mooie uitzicht. Onderweg kunt u uitstappen bij Taipei Zoo, de Zhinan Tempel of Sanxuan Tempel op de top. U kunt deze middag ook gebruiken om te shoppen, hiervoor kunt u het beste in de wijk Ximending zijn. Vooral als 's avonds de verlichting aangaat komt het hier tot leven en hoeft u niet ver te zoeken voor dat ene leuke restaurantje. 

Tip: via de website van het National Palace Museum (http://www.npm.gov.tw/en) kunt u gratis een Engelstalige rondleiding reserveren. Een absolute meerwaarde voor uw bezoek aan het museum!

Tip: probeer het populaire Taiwanese drankje 'Bubble Tea': thee met melk en kleine Tapioca balletjes erin. 
Dag 3 Taipei - Wuling (ca. 155km
In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. U reist vandaag richting het Shei-Pa National Park, een rit van ongeveer 4,5 uur. In dit park zijn prachtige bergen te vinden met toppen boven de 3000m hoog. Zeer bekend is de Snow Mountain (Xue Shan) met zijn 3885m hoge piek. Deze berg kan van oktober tot december en in maart / april beklommen worden, en is zeer populair onder klimmers. Naast spectaculaire uitzichten, is er ook veel wildlife te vinden. Het park is onder andere het leefgebied van de zwarte beer, herten en vliegende eekhoorns. U overnacht aan de voet van de Snow Mountain.
Dag 4 Wuling - Lishan (ca. 25km )
In ongeveer 1,5 uur reist u verder zuidwaarts. Eindbestemming is het Lishan Guesthouse. Een deel van de route gaat door de Tri-Mountain National Scenic Area, een prachtig berglandschap, bekend om zijn bloemen, watervallen, warmwaterbronnen, steile kliffen en diepe ravijnen. Uw accommodatie van vanavond is schitterend gelegen in de bergen en gebouwd in traditionele stijl.
Dag 5 Lishan - Sun Moon Lake (ca. 110km)
Uw reis vervolgt in ongeveer 3,5 uur naar het schilderachtige Sun Moon Lake, gelegen in centraal Taiwan. Het is het grootste meer van Taiwan. Voorheen bestond het uit twee meren; Sun en Moon. Het meer wordt omringd door groene bergen. De mystieke en rustgevende sfeer van het Sun Moon Lake maakt het een populaire plek voor honeymooners, maar ook voor de Taiwanese bevolking zelf. Met name in de weekenden kan het druk zijn. In en rondom het meer liggen diverse bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Wenwu Tempel, de Xuan Zang Tempel en Tehua Village; een traditioneel Aboriginal dorp. Verder is deze omgeving erg geliefd bij wandel- en fietsliefhebbers. Er zijn mooie routes uitgestippeld die gevolgd kunnen worden (eventueel met een lokale gids).
Dag 6 Sun Moon Lake - Xitou (ca. 50km)
Vandaag reist u naar het Ming Shan Resort, gelegen op ongeveer 1,5 uur rijden zuidwaarts. U vindt deze accommodatie in Nantou County, dichtbij het plaatsje Xitou (ook geschreven als 'Sitou'). De bekendste bezienswaardigheid van deze regio is het Xitou Forest Recreation Area. Het is een groot bamboebos en recreatie gebied, met leuke wandelroutes. Een van de populairste wandelingen leidt naar een heilige boom. Deze is 3800 jaar oud en 46 meter hoog; een bezoek waard! Ook de 7km lange wandeling over een houten loopbrug naar de waterval in een ravijn is erg avontuurlijk. U kijkt uit op de boomtoppen, waarbij u op het hoogste punt van de loopbrug 22,6 meter boven de grond loopt.
Dag 7 Xitou - Alishan
De reis wordt vervolgd naar Alishan (ca. 3,5 uur rijden). Deze plaats is bekend van de mooie zonsopkomsten, en is zeer populair onder de Taiwanese bevolking en toeristen. Op grote hoogte hangt vaak mist om de pieken heen, wat zorgt voor een mysterieuze aanblik. In het Taiwanees wordt dit ook wel 'Yunhai' genoemd, wat 'zee van wolken' betekent. U verblijft hier twee nachten zodat u voldoende tijd heeft om dit natuurwonder zelf mee te maken.
Dag 8 Alishan & omgeving
Dag ter vrije besteding. Naast een bezoek aan het Alishan National Scenic Area kunt u hier vandaan ook het Yushan National Park bezoeken. Dit park is genoemd naar Yushan Mountain (Jade Mountain), de hoogste berg van Taiwan. U kunt deze berg eventueel (deels) beklimmen.
Dag 9 Alishan - Kenting (ca. 260km)
Vandaag staat er een relatief lange reisdag op het programma. In ongeveer 6 uur rijdt u naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting (ook wel geschreven als 'Kending'). Deze regio is met name bekend om de mooie stranden, welke onderdeel zijn van het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee.

Noot: het hotel is centraal gelegen, maar beschikt niet over een zwembad. We kunnen een hotel met zwembad aanbieden: vraag naar de mogelijkheden.
Dag 10 Kenting
Dag ter vrije besteding in Kenting, de populairste badplaats van het land. De temperatuur in deze regio is vrijwel het gehele jaar aangenaam: tussen de 20°C en 35°C. Ga bijvoorbeeld het Kenting National Park verder verkennen; hier kunt u prachtige vogels spotten en u vindt er uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en het maken van boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. Gaat u liever ontspannen op het strand? Dan hebt u de keuze uit drie verschillende locaties: Baisha (bekend om het witte zandstrand), Nanwan (voor het beoefenen van watersport) en Little Bay (kleine baai, dichtbij het centrum). In de avond kunt u genieten van de avondmarkt die in Kenting elke avond tot leven komt. Vergeet vooral niet de verschillende hapjes van de eetstalletjes te proeven!

U kunt er ook voor kiezen met de huurauto een prachtige roadtrip te maken, langs verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld eerst de oostkust met het Uluanbi Lighthouse en het 'Southern Most Point', om vervolgens door te rijden naar Longpan Park. U hebt hier een schitterend uitzicht over de oceaan! Daarna rijdt u dwars via het binnenland naar de westkust, waar u een bezoek kunt brengen aan het aquarium. Hier kunt u zich zeker zo'n 2-3 uur vermaken. Op de weg terug naar Kenting maakt u nog een stop bij Maobitou (Cat's Nose Cape).
Dag 11 Kenting - Chihpen (ca. 120km)
In ongeveer 3,5 uur gaat de reis verder naar Chihpen. De aanbevolen route gaat over wegnummer 199; één van de mooiste plattelandsroutes van Taiwan. De weg slingert over het eiland heen en eindigt aan zee; vanaf daar hebt u prachtige uitzichten over de zee aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. 

In Taitung aangekomen is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid het Beinan Culture Park bezoeken of een wandeling maken in Zhiben National Forest Recreation Area. 
Dag 12 Taitung - Taroko kloof (ca. 225km)
Over de East Coast Highway wordt de reis per huurauto vervolgd naar de indrukwekkende Taroko kloof. Onderweg kunt u eventueel stoppen in Xiaoyeliu, Sanxiantai of Shitiping. Afhankelijk van een aantal stops, zal de rit ca. 6,5 uur duren. In de maanden juni tot september is het op diverse plaatsen op deze route mogelijk om walvissen te spotten. Het oosten van Taiwan kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Hoogtepunt van deze regio, maar ook zeker van het hele eiland, is de Taroko kloof (Tailuge). Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van 92.000 hectare. De weg door de Taroko kloof gaat langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. U verblijft twee nachten in het Silks Place Hotel; het enige 5-sterren hotel midden in de Taroko kloof.
Dag 13 Taroko kloof
Dag ter vrije besteding om de Taroko kloof op eigen gelegenheid verder te verkennen. De weg door de kloof biedt verschillende bezienswaardigheden, zoals de Swallow Grotto, Tunnel of Nine Turns, Xiangde Tempel en de Eternal Spring Shrine. Ook zijn er enkele wandelroutes uitgestippeld, een ‘must’ is de Shakadang Trail. Deze route van ca. 3 uur (4,5km) biedt prachtige uitzichten op het helderblauwe water van de Shakadang rivier.
Dag 14 Taroko kloof - Yangmingshan NP (ca. 200km)
U rijdt vandaag helemaal naar het noorden van het eiland. Het Yangmingshan National Park (op ca. 6 uur rijden van de Taroko kloof) behoort tot een van de zes nationale parken van Taiwan. Het park is twee miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteiten. Hierdoor zijn overal natuurlijke 'hotsprings' te vinden. Er is een aantal routes uitgezet in het park, zoals de 'Bird Watching Trail' en de 'Butterfly Corridor' waarbij u een rondwandeling maakt door het park.
Dag 15 Yangmingshan NP - Taipei (ca. 30km )
's Ochtends kunt u opnieuw het Yangmingshan NP bezoeken of eventueel al terugreizen naar Taipei, bijvoorbeeld om te winkelen. Zowel de souvenirshops als de shoppingmalls zijn goed vertegenwoordigd. Houdt u rekening met een reistijd van ongeveer 1,5 uur. Omstreeks 18.00 uur wordt de huurauto opgehaald bij het Gala Hotel. Hier heeft u nog één overnachting.
Dag 16 Taipei - Hong Kong - Amsterdam
Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde airport transfers in Taipei per auto met privéchauffeur (Chineessprekend)
 • autohuur voor 13 dagen categorie Toyota Vios 1.5 inclusief 400 kilometers per dag
 • Engelstalige GPS (indien beschikbaar)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking


Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

kamer - Gala Hotel - Taipei - Taiwan
Gala Hotel
incl. ontbijt
Het Gala Hotel is gelegen in het hart van Taipei, te midden van shoppingmalls en culturele bezienswaardigheden. Het hotel opereert sinds 1980 en is populair bij zowel zaken- als vrijetijdsreizigers. De 150 kamers en 10 luxe suites zijn erg comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een gratis internetverbinding en tevens een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten.

Wuling international hotelbadkamer - Wuling international hotel - Taiwan
Wuling International Hostel
incl. ontbijt
Midden in de natuur vindt u het Wuling Internationaal Hotel. Dit kleine hotel heeft de beschikking over meerdere kamertypes, ook aan gezinnen is gedacht. De kamers zijn eenvoudig, maar van de nodige gemakken voorzien zoals een tv, waterkoker en eigen badkamer. Enkele kamers hebben ook een eigen balkon, welke uitkijkt op het riviertje naast het hotel. Het (ontbijt) buffet is overwegend Chinees. In de omgeving zijn weinig restaurantjes, in het hotel kunt u dineren. Ook kunt u gebruik maken van gratis wifi in de lobby. U kunt uitstekend wandelen in de omgeving van het hotel (ook onder leiding van een gids, vraag de receptie naar de mogelijkheden). Het personeel spreekt niet allemaal Engels, maar is wel vriendelijk en zal u helpen. Verwacht geen luxe en westerse kwaliteit in dit hotel, maar wanneer u voor de natuur en rust komt is dit een uitstekende keuze.

LeaLea Gardens Sun Moon Lake MOON balkon - Lealea gardens sun moon lake - Taiwan
LeaLea Garden Hotel - Moon
incl. ontbijt
Het LeaLea Garden Hotel – Moon is gelegen op korte loopafstand van het centrum van Ita Thao. Het hotel is aan het meer gelegen; door de vele bomen hebben echter niet alle kamers meerzicht, maar hebben ze wel allemaal zicht op de bergachtige omgeving. Vergeleken met het nabijgelegen Richforest Hotel Sun Moon Lake heeft deze accommodatie minder faciliteiten, waardoor de prijs ook lager ligt. Wel kunt u hier gratis fietsen huren en kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het Sun Moon Lake hotel. De 47 kamers zijn modern ingericht, waarbij gebruik is gemaakt van originele ornamenten van de Thao bevolkingsgroep; de oorspronkelijke bewoners rondom Sun Moon Lake. Parkeren kan op het terrein van het hotel.

Alishan House nationaal park receptie - Alishan House - Taiwan
Chao Li Alishan House
incl. ontbijt
Chao Li Alishan House is het meest luxe hotel in het Alishan Forest recreatie gebied. Het is prachtig gelegen en u kunt er goed wandelingen maken. Aan de voorzijde van het hotel staan twee gigantische kersenbomen. Dit hotel is prefect voor een bezoek aan de kersenbloesem festival rond maart - mei. Het hotel beschikt over 150 kamers en zijn allemaal smaakvol ingericht en voorzien van moderne gemakken. Het hotel staat bekend om zijn Chinese restaurant met verfijnde Chinese cruisine. Verder beschikt het hotel over een coffeeshop met een terras, een souvenirwinkel en een zakencentrum. Chao Li Alishan House is dé plaats waar men na een lange dag kan ontspannen en tot rust kan komen.

The Richforest Hotel Kenting
incl. ontbijt
The Richforest Hotel in Kenting bevindt zich aan de hoofdstraat van Kenting, welke vooral ’s avonds tot leven komt door de vele eetkraampjes. Het hotel is geopend in 2011, als onderdeel van de LeaLea keten. In 2016 werd het hotel overgenomen en ging het verder als The Richforest Hotel. Wat dit hotel onderscheidt van anderen, is het afwisselende en opvallende kleurgebruik. Ondanks deze felle kleuren ademt het hotel wel een rustige sfeer, waardoor u er heerlijk kunt ontspannen tijdens uw verblijf. Voor een leuke avond kunt u terecht in één van de karaoke kamers. The Richforest Hotel Kenting beschikt niet over een zwembad, de auto kan worden geparkeerd in de parkeergarage.

Royal Chihpen resort SPA hotelkamer - Royal Chihpen resort - Taiwan
Royal Chihpen
incl. ontbijt
Hotel Royal Chihpen is een luxe accommodatie, dat bekend staat om haar heetwaterbronnen. Deze bronnen vindt u zowel binnen als buiten het hotel, er worden ook ontspannende spabehandelingen aangeboden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, kamerhoge ramen en een eigen balkon. De kamers zien er mooi en goed verzorgd uit: aan detail wordt gedacht in dit hotel. U kunt dineren in het Japanse Teppanyaki-restaurant of een tafel reserveren in het Chinese en Westerse buffetrestaurant. Verder vindt u op het terrein van de accommodatie een dierenpark met hertjes, een grote tuin met waterpartijen en paviljoens, buitenspeelplaats, boogschietbaan, tennisbaan en een golfbaan.

uitzicht - Silks Place Hotel - Taroko Gorge - Taiwan
Silks Place Hotel Taroko
incl. ontbijt
Silks Place is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof, gelegen aan het einde van de kloof in het kleine gehucht Tianxiang. Er hangt een ontspannen, gezellige en aangename sfeer; aandacht en service is erg belangrijk. De 160 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen, de ‘retreat rooms’ zijn het ruimste en hebben een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. De accommodatie beschikt over twee restaurants, een sauna, verwarmd binnenzwembad, spa en een recreation area voor baby’s en jonge en oudere kinderen. Op het dak vindt u een schitterend dakterras met yogaruimte, gym, zwembad, bioscoop, jacuzzi en tennisbanen. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd, waaronder Traditional Aboriginal Dances, en kunt u mountainbikes huren.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Ontdek de mooiste nationale parken van Taiwan!
 • Naast de Taroko kloof bezoekt u ook de niet toeristische natuurwonderen, zoals Alishan, het Shei-Pa National Park en het vulkanische Yangmingshan National Park.
 • U reist per huurauto zodat u alle vrijheid ter plaatse heeft en op eigen tempo de bestemming kunt beleven.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg


print deze reisterug naar het overzicht