Natuurreis Taiwan

routekaart Natuurreis Taiwan

De perfecte reis voor natuurliefhebbers! Tijdens deze reis maakt u kennis met de mooiste nationale parken van Taiwan. U begint de reis in de hoofdstad Taipei. Vervolgens begint uw self-drive waarbij u Taiwan per eigen huurauto gaat ontdekken. U bezoekt verschillende natuurparken en ecologische gebieden, zoals het Shei-Pa National Park en de Tri-Mountain National Scenic Area. Deze gebieden staan bekend om de bergachtige omgeving en de prachtige flora en fauna. Ook het mystieke Sun Moon Lake, Kenting en Taitung worden aangedaan. U vervolgt uw reis over de East Coast Highway naar de indrukwekkende Taroko kloof. Tenslotte bezoekt u het vulkanische Yangmingshan National Park om vervolgens weer terug te keren naar Taipei.

Reisduur: 16 dagen
Taipei - Wuling - Lishan - Sun Moon Lake - Xitou - Alishan - Kenting - Taitung - Taroko - Yangmingshan NP- Taipei Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw reis. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Bezoek bijvoorbeeld een van de gezellige avondmarktjes. Geniet hier van heerlijke en zeer voordelige hapjes. Een leuke start van uw rondreis! Een bezoek aan Taiwan is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Taipei. Het is een moderne, kosmopolitische stad met grote gebouwen, groene parken, interessante musea, heel veel tempels, tientallen shoppingmalls, sfeervolle avondmarkten en meerdere toprestaurants. Taipei heeft ruim 2,5 miljoen inwoners. Het is de grootste en belangrijkste stad van Taiwan, gelegen in het noorden van het eiland. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Taipei

Dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Taipei gaan verkennen. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 509m hoge Taipei 101; voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Mits het weer het toelaat, heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Speciaal is de ‘damper’ (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo’n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om brieven te posten! Overige 'must sees' zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-shek Memorial Hall. Liefhebbers van Chinese kunst kunnen hun hart ophalen in het National Palace Museum, behorend tot de vier beste musea ter wereld. Het museum bestaat uit drie verdiepingen met ruim 600.000 antieke kunstschatten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Taipei - Wuling (ca. 155km)

In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. U reist vandaag richting het Shei-Pa National Park, een rit van ongeveer 4,5 uur. In dit park zijn prachtige bergen te vinden met toppen boven de 3000m hoog. Zeer bekend is de Snow Mountain (Xue Shan) met zijn 3885m hoge piek. Deze berg kan van oktober tot december en in maart / april beklommen worden, en is zeer populair onder klimmers. Naast spectaculaire uitzichten, is er ook veel wildlife te vinden. Het park is onder andere het leefgebied van de zwarte beer, herten en vliegende eekhoorns. U overnacht aan de voet van de Snow Mountain.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Wuling - Lishan (ca. 25km)

In ongeveer 1,5 uur reist u verder zuidwaarts. Eindbestemming is het Lishan Guesthouse. Een deel van de route gaat door de Tri-Mountain National Scenic Area, een prachtig berglandschap, bekend om zijn bloemen, watervallen, warmwaterbronnen, steile kliffen en diepe ravijnen. Uw accommodatie van vanavond is schitterend gelegen in de bergen en gebouwd in traditionele stijl.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Lishan - Sun Moon Lake (ca. 110km)

Uw reis vervolgt in ongeveer 3,5 uur naar het schilderachtige Sun Moon Lake (Riyue Tan), gelegen in centraal Taiwan. Het is het grootste meer van Taiwan. Voorheen bestond het uit twee meren; Sun en Moon. Het meer wordt omringd door groene bergen. De mystieke en rustgevende sfeer van het Sun Moon Lake maakt het een populaire plek voor honeymooners, maar ook voor de Taiwanese bevolking zelf. Met name in de weekenden kan het druk zijn. In en rondom het meer liggen diverse bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Wenwu Tempel, de Xuan Zang Tempel en Tehua Village; een traditioneel Aboriginal dorp. Verder is deze omgeving erg geliefd bij wandel- en fietsliefhebbers. Er zijn mooie routes uitgestippeld die gevolgd kunnen worden (eventueel met een lokale gids).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Sun Moon Lake - Xitou (ca. 50km)

Vandaag reist u naar het Ming Shan Resort, gelegen op ongeveer 1,5 uur rijden zuidwaarts. U vindt deze accommodatie in Nantou County, dichtbij het plaatsje Xitou (ook geschreven als 'Sitou'). De bekendste bezienswaardigheid van deze regio is het Xitou Forest Recreation Area. Het is een groot bamboebos en recreatie gebied, met leuke wandelroutes. Een van de populairste wandelingen leidt naar een heilige boom. Deze is 3800 jaar oud en 46 meter hoog; een bezoek waard! Ook de 7km lange wandeling over een houten loopbrug naar de waterval in een ravijn is erg avontuurlijk. U kijkt uit op de boomtoppen, waarbij u op het hoogste punt van de loopbrug 22,6 meter boven de grond loopt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Xitou - Alishan (ca. 135km)

De reis wordt vervolgd naar Alishan (ca. 3,5 uur rijden). Deze plaats is bekend van de mooie zonsopkomsten, en is zeer populair onder de Taiwanese bevolking en toeristen. Op grote hoogte hangt vaak mist om de pieken heen, wat zorgt voor een mysterieuze aanblik. In het Taiwanees wordt dit ook wel 'Yunhai' genoemd, wat 'zee van wolken' betekent. U verblijft hier twee nachten zodat u voldoende tijd heeft om dit natuurwonder zelf mee te maken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Alishan & omgeving

Dag ter vrije besteding. Naast een bezoek aan het Alishan National Scenic Area kunt u hier vandaan ook het Yushan National Park bezoeken. Dit park is genoemd naar Yushan Mountain (Jade Mountain), de hoogste berg van Taiwan. U kunt deze berg eventueel (deels) beklimmen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Alishan - Kenting (ca. 260km)

Vandaag staat er een relatief lange reisdag op het programma. In ongeveer 6 uur rijdt u naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting (ook wel geschreven als 'Kending'). Deze regio is met name bekend om de mooie stranden, welke onderdeel zijn van het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee. Noot: het hotel is centraal gelegen, maar beschikt niet over een zwembad. We kunnen een hotel met zwembad aanbieden: vraag naar de mogelijkheden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Kenting

Dag ter vrije besteding in Kenting. U kunt hier even heerlijk ontspannen aan het strand. De temperatuur in deze regio is vrijwel het hele jaar aangenaam; tussen de 20°C en 35°C. Niet voor niets is het de populairste badplaats van Taiwan. Ook kunt u het Kenting National Park gaan verkennen. Naast de witte stranden vindt u hier ook het Kenting Forest Recreation Area, diverse parken waar u prachtige vogels en vogels kunt spotten. Door de vele koraalriffen biedt de zee uitstekende duik- en snorkellocaties. Ook surfen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. Enkele highlights: Maobitou (Cat's Nose Cape), Uluanbi Lighthouse en Lungpan Park.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Kenting - Taitung (ca. 120km)

In ongeveer 3,5 uur gaat de reis verder naar Taitung (Taidong). U heeft hier één overnachting. Na aankomst kunt u bijvoorbeeld het Beinan Culture Park bezoeken of ontspannen in de warmwaterbronnen van Zhiben.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Taitung - Taroko kloof (ca. 225km)

Over de East Coast Highway wordt de reis per huurauto vervolgd naar de indrukwekkende Taroko kloof. Onderweg kunt u eventueel stoppen in Xiaoyeliu, Sanxiantai of Shitiping. In de maanden juni tot september is het op diverse plaatsen op deze route mogelijk om walvissen te spotten. Het oosten van Taiwan kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Hoogtepunt van deze regio, maar ook zeker van het hele eiland, is de Taroko kloof (Tailuge). Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van 92.000 hectare. De weg door de Taroko kloof gaat langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. U verblijft twee nachten in het Silks Place Hotel; het enige 5-sterren hotel midden in de Taroko kloof.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Taroko kloof

Dag ter vrije besteding. U kunt de Taroko kloof op eigen gelegenheid gaan verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Swallow Grotto, de Tunnel of Nine Turns en de Eternal Spring Shrine. Ook zijn er enkele 'trails' uitgestippeld. Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. 3 uur (4,5km) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Taroko kloof - Yangmingshan NP (ca. 200km)

U rijdt vandaag helemaal naar het noorden van het eiland. Het Yangmingshan National Park (op ca. 6 uur rijden van de Taroko kloof) behoort tot een van de zes nationale parken van Taiwan. Het park is twee miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteiten. Hierdoor zijn overal natuurlijke 'hotsprings' te vinden. Er is een aantal routes uitgezet in het park, zoals de 'Bird Watching Trail' en de 'Butterfly Corridor' waarbij u een rondwandeling maakt door het park.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Yangmingshan NP - Taipei (ca. 30km)

's Ochtends kunt u opnieuw het Yangmingshan NP bezoeken of eventueel al terugreizen naar Taipei, bijvoorbeeld om te winkelen. Zowel de souvenirshops als de shoppingmalls zijn goed vertegenwoordigd. Houdt u rekening met een reistijd van ongeveer 1,5 uur. Omstreeks 18.00 uur wordt de huurauto opgehaald bij het Gala Hotel. Hier heeft u nog één overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Taipei - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde airport transfers in Taipei per auto met privéchauffeur (Chineessprekend)
 • autohuur voor 13 dagen categorie Toyota Vios 1.5 inclusief 400 kilometers per dag
 • Engelstalige GPS (indien beschikbaar)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • excursies & entreegelden
 • entreegelden Nationale Parken
 • weekendtoeslagen van de hotels
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Gala Hotel - Taipei

Het Gala Hotel is gelegen in het hart van Taipei, te midden van shoppingmalls en culturele bezienswaardigheden. Het hotel opereert sinds 1980 en is populair bij zowel zaken- als vrijetijdsreizigers. De 150 kamers en 10 luxe suites zijn erg comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een gratis internetverbinding en tevens een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten.


Wuling International Hostel - Wuling Farm

Midden in de natuur vindt u het Wuling Internationaal Hotel. Dit kleine hotel heeft de beschikking over meerdere kamertypes, ook aan gezinnen is gedacht. De kamers zijn eenvoudig, maar van de nodige gemakken voorzien zoals een tv, waterkoker en eigen badkamer. Enkele kamers hebben ook een eigen balkon, welke uitkijkt op het riviertje naast het hotel. Het (ontbijt) buffet is overwegend Chinees. In de omgeving zijn weinig restaurantjes, in het hotel kunt u dineren. Ook kunt u gebruik maken van gratis wifi in de lobby. U kunt uitstekend wandelen in de omgeving van het hotel (ook onder leiding van een gids, vraag de receptie naar de mogelijkheden). Het personeel spreekt niet allemaal Engels, maar is wel vriendelijk en zal u helpen. Verwacht geen luxe en westerse kwaliteit in dit hotel, maar wanneer u voor de natuur en rust komt is dit een uitstekende keuze.


LeaLea Garden Hotels - Moon - Sun Moon Lake

Dichtbij het LeaLea Garden hotel Sun Moon Lake vindt u het zusje Moon Lake. Dit hotel is niet aan het meer gelegen, maar het uitzicht op de bergachtige omgeving. Ook heeft dit hotel iets minder faciliteiten waardoor de prijs ook lager ligt. U kunt wel gebruik maken van het zwembad in het Sun Moon Lake hotel. De 45 kamers zijn allen anders ingericht en er wordt gebruik gemaakt van originele ornamenten van de Itathao Tribe (Taiwanese Aboriginals). Vanaf het restaurant op de bovenste verdieping heeft u prachtig uitzicht over het Sun Moon Lake.


Chao Li Alishan House - Alishan

Chao Li Alishan House is het meest luxe hotel in het Alishan Forest recreatie gebied. Het is prachtig gelegen en u kunt er goed wandelingen maken. Aan de voorzijde van het hotel staan twee gigantische kersenbomen. Dit hotel is prefect voor een bezoek aan de kersenbloesem festival rond maart - mei. Het hotel beschikt over 150 kamers en zijn allemaal smaakvol ingericht en voorzien van moderne gemakken. Het hotel staat bekend om zijn Chinese restaurant met verfijnde Chinese cruisine. Verder beschikt het hotel over een coffeeshop met een terras, een souvenirwinkel en een zakencentrum. Chao Li Alishan House is dé plaats waar men na een lange dag kan ontspannen en tot rust kan komen.


The Richforest Hotel Kenting - Kenting

The Richforest Hotel in Kenting is geopend in 2011 als deel van de LeaLea keten. In 2016 werd het hotel overgenoemen door en ging het veder als The Richforest Hotel. Wat dit hotel onderscheidt van anderen, is het afwisselende en opvallende kleurgebruik. Ondanks deze felle kleuren ademt het hotel wel een rustige sfeer, waardoor u er heerlijk kunt ontspannen tijdens uw verblijf. Overdag is het vanuit dit hotel goed mogelijk om uitstapjes te maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar het Kenting National Park. Tevens zijn er dicht bij het hotel verschillende winkels gevestigd. Voor een leuke avond kunt u terecht in de karaoke bar. The Richforest Hotel beschikt niet over een zwembad.


Royal Chihpen Hotel - Chihpen / Taitung

Hotel Royal Chihpen ligt nabij de stad Taitung, bekend om haar heetwaterbronnen. Deze bronnen vindt u terug in het hotel, zowel binnen als buiten. Er worden ook ontspannende spabehandelingen aangeboden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, kamerhoge ramen en een eigen balkon. De kamers zien er mooi en goed verzorgd uit: aan detail wordt gedacht in dit hotel. U kunt dineren in het Japanss Teppanyaki-restaurant of een keuze maken uit het Chinese en Westerse buffet.


Silks Place Hotel Taroko - Taroko

Dit is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Tianxiang. De highlights liggen op korte afstand. Voorheen heette het Grand Formosa Taroko, maar sinds de overname in 2009 is er flink gerenoveerd. Er hangt een ontspannen, gezellige, aangename sfeer. Aandacht en service is erg belangrijk. De 160 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen. De ‘retreat rooms’ zijn ruimer en hebben een beter uitzicht over de omliggende bergen. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien, hetzelfde geldt voor de badkamers. Er is veel gebruik gemaakt van houten materialen. Aan alles is gedacht. Ontspannen kan bij de open haard, bij het kampvuur, in het binnen- of buitenzwembad, de jacuzzi’s en in de sauna. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd, waaronder Traditional Aboriginal Dances en maskers maken. Ook kunt u mountainbikes huren. Kinderen kunnen terecht in de Kids Club. Ook voor de maaltijden bent u hier aan het goede adres. Het diner wordt bereid door en Indiase topchef en het ontbijt is zeer uitgebreid. Wij kunnen rustig zeggen dat het Silks Place Hotel de beste plek is om de Taroko kloof te verkennen.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Ontdek de mooiste nationale parken van Taiwan!
 • Naast de Taroko kloof bezoekt u ook de niet toeristische natuurwonderen, zoals Alishan, het Shei-Pa National Park en het vulkanische Yangmingshan National Park.
 • U reist per huurauto zodat u alle vrijheid ter plaatse heeft en op eigen tempo de bestemming kunt beleven.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg


print deze reisterug naar het overzicht