Rondreis Taiwan met huurauto

routekaart Rondreis Taiwan met huurauto

Wilt u zelfstandig door Taiwan reizen en genieten van veel vrijheid in uw reisprogramma? Reis dan per huurauto door Taiwan. Na aankomst in Taipei heeft u een aantal dagen ter vrije besteding, zodat u op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken. Uw huurauto wordt afgeleverd op de dag dat u naar het bekende Sun Moon Lake reist. Na een verblijf aan het meer vervolgt u de reis naar Alishan, waar u uitstekend kunt wandelen en fietsen. Ook Tainan met haar Nederlandse invloeden, de havenstad Kaohsiung en het Boeddhistische Foguangshan klooster bezoekt u. Via de East Coast Highway rijdt u naar Chihpen. Uiteraard mag een verblijf nabij de indrukwekkende Taroko kloof niet ontbreken. U sluit uw reis af met een overnachting in Taipei. Doordat u met GPS reist, aan de rechter kant van de weg rijdt en de afstanden niet erg groot zijn is reizen per huurauto een goede optie.

Reisduur: 13 dagen
Taipei - Sun Moon Lake - Alishan - Tainan - Kaohsiung - Foguangshan klooster - Chihpen - Taroko kloof Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Bezoek bijvoorbeeld een van de gezellige avondmarktjes. Geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een leuke start van uw rondreis! Tip: neem een kijkje in Dihua street in Taipei. Deze straat ligt in de wijk Datong en is gebouwd in de Chinese stijl. In deze straat vindt u traditionele winkels met Chinese medicijnen, gedroogd etenswaar en kruiden. Of ga op zoek naar leuke souvenirs zoals zijde kleding, lampionnen en producten van riet en bamboe. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Taipei

Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Taipei gaan verkennen. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 509 meter hoge Taipei 101; voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Mits het weer het toelaat, heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Speciaal is de ‘damper’ (87-92e verdieping); deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo’n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om hier brieven te posten! Overige 'must sees' zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-shek Memorial Hall. Liefhebbers van Chinese kunst kunnen hun hart ophalen in het National Palace Museum, behorend tot de vier beste musea ter wereld. Het museum bestaat uit drie verdiepingen met ruim 600.000 antieke kunstschatten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Taipei - Sun Moon Lake (ca. 185km)

In de ochtend wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Vervolgens rijdt u in ongeveer 4 uur naar het schilderachtige Sun Moon Lake (Riyue Tan), gelegen in centraal Taiwan. Sun Moon Lake is het grootste meer van Taiwan, voorheen bestond het uit twee meren; Sun en Moon. Het meer wordt omringd door groene bergen. De mystieke en rustgevende sfeer van het Sun Moon Lake maakt het een populaire plek voor honeymooners, maar ook voor de Taiwanese bevolking zelf. Met name in de weekenden kan het druk zijn. Na aankomst kunt u bijvoorbeeld een boot- of fietstocht maken. Vanaf het hotel heeft u een fantastisch uitzicht over het Sun Moon Lake.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Sun Moon Lake

Dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Shueishe Visitors Center. Vlakbij dit centrum zijn diverse winkels waar fietsen of (elektrische) scooters gehuurd kunnen worden voor een mooie rit langs het meer. Ook kunt u (roei)bootjes huren. Of bezoek de Wenwu Temple aan de noordkant van het meer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Sun Moon Lake - Alishan (ca. 135km)

De reis wordt per huurauto vervolgd naar Alishan (ca. 4 uur rijden). Deze plaats is bekend van de mooie zonsopkomsten en is zeer populair onder de Taiwanese bevolking en toeristen. Op grote hoogte hangt vaak mist om de pieken heen, wat zorgt voor een mysterieuze aanblik. In het Taiwanees wordt dit ook wel 'Yunhai' genoemd, wat 'zee van wolken' betekent. U verblijft hier de komende nacht, zodat u voldoende tijd heeft om dit natuurwonder zelf mee te maken. Wandel bijvoorbeeld door de bergen of maak een fietstocht door de omgeving.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Alishan - Tainan (ca. 135km)

Vandaag reist u verder naar Tainan, een rit van ongeveer 3 uur. Tainan is de vierde grootste stad van Taiwan en wordt ook wel ‘de tempelstad’ en ‘het Kyoto van Taiwan’ genoemd. Het is de oudste stad van het eiland en was van 1683 tot 1885 de hoofdstad. In 1624 vielen de Nederlanders Taiwan binnen en zij vestigden hun centrum in Tainan. In 1661 werden de Nederlanders door Zheng Chenggong (Koxinga) verdreven. Hedendaags zijn de Nederlandse invloeden nog zichtbaar in Fort Zeelandia en Fort Provintia (Chikan Tower). U verblijft één nacht in Tainan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Tainan - Kaohsiung (ca. 80km)

Langs de westkust gaat de reis per huurauto verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Een van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens. U kunt hier heerlijk rondslenteren en bijvoorbeeld de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas bezoeken. Ook het Crystal Clear meer (Chengqing Hu) en de 'Love River' (bekend van het Drakenboot Festival) zijn een bezoek waard. ’s Avonds kunt u zich vermaken in een van de vele trendy restaurants en bars.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kaohsiung - Foguangshan klooster (ca. 30km)

De ochtend kunt u eventueel nog besteden in Kaohsiung. Vervolgens rijdt u in ongeveer 45 minuten naar het Boeddhistische Foguangshan klooster, ten noorden van Kaohsiung. Hier leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme, bijgebracht door een monnik. De letterlijke betekenis van Foguangshan is 'Boeddha's Licht Berg'. Het klooster is in 1967 gesticht door de meester Hsing Yun. Het is het grootste klooster in Taiwan en zeker een bezoek waard. Het eerste dat u ziet, is het 32m hoge gouden Boeddhabeeld. Daaromheen staan 480 kleinere Boeddhabeelden, muren met reliëfs van diverse Boeddha's, meditatieruimtes en tientallen pagodes, schrijnen en paviljoens. Tahsiungpao is de hoofdtempel. U verblijft vannacht in het slaapgedeelte van het klooster. Een eenvoudige, maar onvergetelijke, ervaring! Noot: in het Foguangshan klooster worden alleen 'Buddhist Vegetarian Meals' geserveerd. In het restaurant kunt u tegen betaling (er wordt een donatie van 100 TWD verwacht) van het eenvoudige vegetarische buffet gebruik maken. In de omgeving liggen geen restaurantjes.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Foguangshan klooster - Chihpen (ca. 200km)

In de vroege ochtend kunt u eventueel de meditatie-ceremonie in het klooster bijwonen. Het is erg bijzonder om deze ochtendceremonie bij te wonen. Honderden monniken zitten knielend in de hoofdhal en beginnen met 'chanten'. Geniet van de rust en de mysterieuze sfeer. Vervolgens rijdt u verder in ruim 5 uur naar Chihpen (Zhiben). Deze plaats ligt aan de oostkust en staat bekend om de warmwaterbronnen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Chihpen - Taroko kloof (ca. 230km)

Over de East Coast Highway wordt de reis per huurauto vervolgd naar de indrukwekkende Taroko kloof. Onderweg kunt u eventueel stoppen in Xiaoyeliu, Sanxiantai of Shitiping. In de maanden juni tot september is het op diverse plaatsen op deze route mogelijk om walvissen te spotten. Het oosten van Taiwan kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Hoogtepunt van deze regio, maar ook zeker van het hele eiland, is de Taroko kloof (Tailuge). Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van 92.000 hectare. De weg door de Taroko kloof gaat langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. U verblijft twee nachten in het Silks Place Hotel; het enige 5-sterren hotel midden in de Taroko kloof. Noot: u kunt ook kiezen voor Leader Village; een eenvoudige maar speciale accommodatie in de Taroko kloof.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Taroko kloof

U heeft een vrije dag om de Taroko kloof op eigen gelegenheid verder te verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn diverse ‘trails’ uitgestippeld. Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. drie uur (4,5km) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Taroko kloof - Taipei (ca. 175km)

U reist vandaag terug in ongeveer 4,5 uur naar Taipei. Indien gewenst, kunt u onderweg stoppen bij de twee ambachtsdorpjes Sanyi en Yingko. Voor souvenirs van hout, porselein en aardewerk bent u hier op het goede adres. Bij aankomst in Taipei checkt u in bij het hotel waar u nog één nacht verblijft. Hier wordt deze middag / avond ook de huurauto opgehaald. De rest van de dag is ter vrije besteding in Taipei. Gebruik deze laatste dag bijvoorbeeld om te shoppen. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Taipei - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde airport transfers in Taipei per auto met privéchauffeur (Chineessprekend)
 • autohuur voor 10 dagen categorie Toyota Vios 1.5 inclusief 400 kilometers per dag
 • Engelstalige GPS (op basis van beschikbaarheid)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • weekendtoeslagen van de hotels
 • fooien
 • optionele excursies en entreegelden
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Gala Hotel - Taipei

Het Gala Hotel is gelegen in het hart van Taipei, te midden van shoppingmalls en culturele bezienswaardigheden. Het hotel opereert sinds 1980 en is populair bij zowel zaken- als vrijetijdsreizigers. De 150 kamers en 10 luxe suites zijn erg comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een gratis internetverbinding en tevens een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten.


LeaLea Garden Hotels Sun Moon Lake vooraanzicht
The Richforest Hotel Sun Moon Lake - Sun Moon Lake

The Richforest Hotel Sun Moon Lake biedt de meeste “value for money” van alle hotels bij het Sun Moon Lake. Uniek is de locatie; hier vandaan heeft u een fantastisch uitzicht over het meer! Maar ook de stijl is erg speciaal. De 45 kamers zijn ingericht met Chinees cipressen hout, wat de kamers een natuurlijke uitstraling geeft. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een ligbad. Ook kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad met jacuzzi en sauna, het fitnesscentrum en huurfietsen. Veel bekende mensen, zoals ministers en ambassadeurs, gingen u voor!


Chao Li Alishan House - Alishan

Chao Li Alishan House is het meest luxe hotel in het Alishan Forest recreatie gebied. Het is prachtig gelegen en u kunt er goed wandelingen maken. Aan de voorzijde van het hotel staan twee gigantische kersenbomen. Dit hotel is prefect voor een bezoek aan de kersenbloesem festival rond maart - mei. Het hotel beschikt over 150 kamers en zijn allemaal smaakvol ingericht en voorzien van moderne gemakken. Het hotel staat bekend om zijn Chinese restaurant met verfijnde Chinese cruisine. Verder beschikt het hotel over een coffeeshop met een terras, een souvenirwinkel en een zakencentrum. Chao Li Alishan House is dé plaats waar men na een lange dag kan ontspannen en tot rust kan komen.


Zenda Suites - Tainan

Bent u op zoek naar een nieuw, comfortabel, modern hotel in het centrum van Tainan? Kies dan voor Zenda Suites. Het hotel is gelegen in een jonge, hippe wijk waar volop vermaak te vinden is. Ook winkels, restaurants en rustige parkjes liggen op loopafstand. Alle 90 ruime kamers hebben een internetverbinding, een kluisje en een moderne badkamer met bad en/of douche. Verder beschikt het hotel over een eigen overdekte parkeerplaats waar u gratis uw huurauto kunt parkeren en een fitness centrum.


Garden Villa - Kaohsiung

De Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft het mooiste uitzicht op Lianchitan en zijn honderden hectares groen en het meer. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen 1000 meter afstand gelegen. Het hotel telt 211 kamers. De meeste kamers hebben een fraai uitzicht op het groen en het meer of op de skyline van de stad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion) en een lounge bar. Verder heeft het hotel een fitness center en een zwembad.


Rainbow Resort - Chihpen / Taitung

Het Rainbow resort is een Chinees georiënteerd hotel. Het ontbijt en diner buffet is daarom ook overwegend Chinees. Het leuke aan dit hotel is dat er heetwaterbronnen zijn aanwezig, hier kunt u gratis gebruik van maken. Let op: een badmuts is vereist! Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De kamers zijn ruim, ook hier uit de douche komt water uit de heetwaterbron. Een leuke optie voor één nacht!


Silks Place Hotel Taroko - Taroko

Dit is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Tianxiang. De highlights liggen op korte afstand. Voorheen heette het Grand Formosa Taroko, maar sinds de overname in 2009 is er flink gerenoveerd. Er hangt een ontspannen, gezellige, aangename sfeer. Aandacht en service is erg belangrijk. De 160 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen. De ‘retreat rooms’ zijn ruimer en hebben een beter uitzicht over de omliggende bergen. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien, hetzelfde geldt voor de badkamers. Er is veel gebruik gemaakt van houten materialen. Aan alles is gedacht. Ontspannen kan bij de open haard, bij het kampvuur, in het binnen- of buitenzwembad, de jacuzzi’s en in de sauna. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd, waaronder Traditional Aboriginal Dances en maskers maken. Ook kunt u mountainbikes huren. Kinderen kunnen terecht in de Kids Club. Ook voor de maaltijden bent u hier aan het goede adres. Het diner wordt bereid door en Indiase topchef en het ontbijt is zeer uitgebreid. Wij kunnen rustig zeggen dat het Silks Place Hotel de beste plek is om de Taroko kloof te verkennen.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Zelf rijden is de perfecte manier om Taiwan te ontdekken; u rijdt aan de rechter kant van de weg en de afstanden zijn niet erg groot. U krijgt uiteraard van ons een GPS systeem mee.
 • PANGEA Travel verzorgt een complete adressenlijst, inclusief Engelse en Chinese adressen.
 • Speciaal aan deze reis is het verblijf in het Boeddhistische klooster Foguangshan. Hier maakt u het dagelijkse leven van de monniken van dichtbij mee en leert u meer over het Boeddhisme.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg


print deze reisterug naar het overzicht