Rondreis Taiwan met huurauto

routekaart Rondreis Taiwan met huurauto

Wilt u zelfstandig door Taiwan reizen en genieten van veel vrijheid in uw reisprogramma? Reis dan per huurauto door Taiwan. Na aankomst in Taipei heeft u een aantal dagen ter vrije besteding, zodat u op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken. Uw huurauto wordt afgeleverd op de dag dat u naar het bekende Sun Moon Lake reist. Na een verblijf aan het meer vervolgt u de reis naar Alishan, waar u uitstekend kunt wandelen en fietsen. Ook Tainan met haar Nederlandse invloeden, de havenstad Kaohsiung en het Boeddhistische Foguangshan klooster bezoekt u. Via de East Coast Highway rijdt u naar Chihpen. Uiteraard mag een verblijf nabij de indrukwekkende Taroko kloof niet ontbreken. U sluit uw reis af met een overnachting in Taipei. Doordat u met GPS reist, aan de rechter kant van de weg rijdt en de afstanden niet erg groot zijn is reizen per huurauto een goede optie.

Reisduur: 13 dagen
Taipei - Sun Moon Lake - Alishan - Tainan - Kaohsiung - Foguangshan klooster - Chihpen - Taroko kloof Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei volgt de transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste nachten van uw reis. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de gezellige avondmarktjes; geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een leuke eerste kennismaking met het land!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen
Dag 2 Taipei
Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Taipei gaan verkennen. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 508 meter hoge Taipei 101, voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Als het weer een beetje meewerkt, hebt u vanaf hier een fantastisch uitzicht over de stad. Bijzonder aan dit gebouw is ook de 'damper' (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo'n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om brieven naar huis te posten! Overige 'must sees' in Taipei zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Liefhebbers van Chinese kunst kunnen hun hart ophalen in het National Palace Museum, behorend tot de vier beste musea ter wereld. Het gigantische museum bestaat uit drie verdiepingen en beschikt over ruim 600.000 antieke kunstschatten. Hebt u nog tijd over? Beklim dan in 30 minuten de Elephant Mountain (Xiangshan) voor een weids uitzicht over de stad en de Taipei 101. Of maak een ritje met de Maokong Gondel (op maandag gesloten); tijdens deze 4 kilometer lange tocht per kabelbaan kunt u genieten van het mooie uitzicht. Onderweg kunt u uitstappen bij Taipei Zoo, de Zhinan Tempel of Sanxuan Tempel op de top. U kunt deze middag ook gebruiken om te shoppen, hiervoor kunt u het beste in de wijk Ximending zijn. Vooral als 's avonds de verlichting aangaat komt het hier tot leven en hoeft u niet ver te zoeken voor dat ene leuke restaurantje. 

Tip: via de website van het National Palace Museum (http://www.npm.gov.tw/en) kunt u gratis een Engelstalige rondleiding reserveren. Een absolute meerwaarde voor uw bezoek aan het museum!

Tip: probeer het populaire Taiwanese drankje 'Bubble Tea': thee met melk en kleine Tapioca balletjes erin. 

Tip: vindt u het niet erg om te moeten wachten voor uw eten? Ga dan naar het Din Thai Fung restaurant in de Taipei 101. De wachttijd is hier minimaal 30 minuten, maar de heerlijke dumplings zijn van absolute wereldklasse! 
Dag 3 Taipei - Sun Moon Lake (ca. 185km)
In de ochtend wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Vervolgens rijdt u in ongeveer 4 uur naar het schilderachtige Sun Moon Lake (Riyue Tan), gelegen in centraal Taiwan. Sun Moon Lake is het grootste meer van Taiwan, voorheen bestond het uit twee meren; Sun en Moon. Het meer wordt omringd door groene bergen. De mystieke en rustgevende sfeer van het Sun Moon Lake maakt het een populaire plek voor honeymooners, maar ook voor de Taiwanese bevolking zelf. Met name in de weekenden kan het druk zijn. Na aankomst kunt u bijvoorbeeld een boot- of fietstocht maken. Vanaf het hotel heeft u een fantastisch uitzicht over het Sun Moon Lake.
Dag 4 Sun Moon Lake
Dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de twee dorpen die aan het meer te vinden zijn; Ita Thao en Shuishe. Beide dorpen zijn met elkaar verbonden met bootverbindingen, maar zijn ook per fiets gemakkelijk te bereiken. Bij het Shuishe Visitor Center zijn fietsen en (elektrische) scooters te huur. Een compleet rondje om het eiland is ca. 35 kilometer lang (met veel stijgen en dalen!) en onderweg zijn er vele bezienswaardigheden om even op adem te komen. Bezoek bijvoorbeeld de Ci’en Pagode en de Wenwu Tempel en maak een stop bij één van de vele (korte) wandelroutes. Uiteraard is een roadtrip ook mogelijk; de weg slingert rondom het meer en er is overal voldoende parkeergelegenheid.
Dag 5 Sun Moon Lake - Alishan (ca. 135km)
De reis wordt per huurauto vervolgd naar Alishan (ca. 4 uur rijden). Deze plaats is bekend van de mooie zonsopkomsten en is zeer populair onder de Taiwanese bevolking en toeristen. Op grote hoogte hangt vaak mist om de pieken heen, wat zorgt voor een mysterieuze aanblik. In het Taiwanees wordt dit ook wel 'Yunhai' genoemd, wat 'zee van wolken' betekent. U verblijft hier de komende nacht, zodat u voldoende tijd heeft om dit natuurwonder zelf mee te maken. Wandel bijvoorbeeld door de bergen of maak een fietstocht door de omgeving.
Dag 6 Alishan - Tainan (ca. 135km)
Vandaag reist u verder naar Tainan, een rit van ongeveer 3 uur. Tainan is de vierde grootste stad van Taiwan en wordt ook wel ‘de tempelstad’ en ‘het Kyoto van Taiwan’ genoemd. Het is de oudste stad van het eiland en was van 1683 tot 1885 de hoofdstad. In 1624 vielen de Nederlanders Taiwan binnen en zij vestigden hun centrum in Tainan. In 1661 werden de Nederlanders door Zheng Chenggong (Koxinga) verdreven. Hedendaags zijn de Nederlandse invloeden nog zichtbaar in Fort Zeelandia en Fort Provintia (Chikan Tower). U verblijft één nacht in Tainan.
Dag 7 Tainan - Kaohsiung (ca. 80km)
Langs de westkust gaat de reis per huurauto verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Een van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens. U kunt hier heerlijk rondslenteren en bijvoorbeeld de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas bezoeken. Ook het Crystal Clear meer (Chengqing Hu) en de 'Love River' (bekend van het Drakenboot Festival) zijn een bezoek waard. ’s Avonds kunt u zich vermaken in een van de vele trendy restaurants en bars.
Dag 8 Kaohsiung - Foguangshan klooster (ca. 30km)
De ochtend kunt u eventueel nog besteden in Kaohsiung. Vervolgens rijdt u in ca. 45 minuten naar het Boeddhistische Foguangshan klooster, dat in het jaar 1967 is gesticht door de meester Hsing Yun. Het is het grootste klooster van Taiwan en absoluut een bezoek waard. Wat meteen opvalt is het immens grote, gouden Boeddhabeeld dat hoog boven de verschillende pagodes uittorent. Verder vindt u hier diverse andere beelden, schrijnen, paviljoens en meditatieruimtes.

U verblijft vannacht in het slaapgedeelte van het klooster. Een eenvoudige accommodatie, maar een onvergetelijke ervaring!

Tip: U kunt er voor kiezen om het Foguangshan klooster op eigen gelegenheid te bekijken, maar wij kunnen ook een rondleiding door een Engelssprekende monnik verzorgen. Zo leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme. Vraag er naar bij uw reisspecialist. 

Noot: in het Foguangshan klooster worden alleen 'Buddhist Vegetarian Meals' geserveerd. In het restaurant kunt u tegen betaling (er wordt een donatie van 100 TWD verwacht) van het eenvoudige vegetarische buffet gebruik maken. In de omgeving liggen geen restaurantjes.
Dag 9 Foguangshan klooster - Chihpen (ca. 200km)
In de vroege ochtend kunt u eventueel de meditatie-ceremonie in het klooster bijwonen. Het is erg bijzonder om deze ochtendceremonie bij te wonen. Honderden monniken zitten knielend in de hoofdhal en beginnen met 'chanten'. Geniet van de rust en de mysterieuze sfeer. Vervolgens rijdt u verder in ruim 5 uur naar Chihpen (Zhiben). Deze plaats ligt aan de oostkust en staat bekend om de warmwaterbronnen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 10 Chihpen - East Coast Highway - Taroko kloof (ca. 250km)
Vandaag staat een lange reisdag op het programma; over de East Coast Highway naar de indrukwekkende Taroko kloof. De rit duurt, inclusief stops onderweg, zo'n 6 uur. De stops die u op de route kunt maken, zijn zeer aan te bevelen. Bezoek bijvoorbeeld de bizarre rotsformaties van Xiao Yeliu en kijk uw ogen uit bij het bedriegende 'water running upwards' in Dulan. Wilt u de lange zit onderbreken met een wandeling, beklim dan de achtbogen-brug Sanxiantai en maak een wandeling over het koraaleiland dat ooit met het vasteland verbonden was. De schitterende wandeling naar de vuurtoren en terug duurt zo'n twee uur. Als laatste kunt u een stop maken bij Shitiping, voor weer een prachtige kustlijn. 

De eindbestemming van vandaag ligt in het oosten van Taiwan. Dit gebied kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Met als hoogtepunt natuurlijk de Taroko kloof! Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van zo'n 92.000 hectare. De bochtige en soms smalle weg door de Taroko kloof voert langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. U verblijft de komende nacht in het Silks Place Hotel; het enige 5-sterren hotel midden in de Taroko kloof.

Noot: u kunt ook kiezen voor het Taroko Village Hotel; een eenvoudige, maar unieke accommodatie in de Taroko kloof. 
Dag 11 Taroko kloof
Dag ter vrije besteding om de Taroko kloof op eigen gelegenheid verder te verkennen. De weg door de kloof biedt verschillende bezienswaardigheden, zoals de Swallow Grotto, Tunnel of Nine Turns, Xiangde Tempel en de Eternal Spring Shrine. Ook zijn er enkele wandelroutes uitgestippeld, een ‘must’ is de Shakadang Trail. Deze route van ca. 3 uur (4,5km) biedt prachtige uitzichten op het helderblauwe water van de Shakadang rivier.
Dag 12 Taroko kloof - Taipei (ca. 175km)
U reist vandaag terug in ongeveer 4,5 uur naar Taipei. Indien gewenst, kunt u onderweg stoppen bij de twee ambachtsdorpjes Sanyi en Yingko. Voor souvenirs van hout, porselein en aardewerk bent u hier op het goede adres. Bij aankomst in Taipei checkt u in bij het hotel waar u nog één nacht verblijft. Hier wordt deze middag / avond ook de huurauto opgehaald. De rest van de dag is ter vrije besteding in Taipei. Gebruik deze laatste dag bijvoorbeeld om te shoppen. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd.
Dag 13 Taipei - Amsterdam
Het grootste gedeelte van de dag is nog vrij te besteden in Taipei. Aan het begin van de avond wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U checkt in voor de rechtstreekse terugvlucht met China Airlines naar Amsterdam. Aankomst op Schiphol is de volgende ochtend.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde airport transfers in Taipei per auto met privéchauffeur (Chineessprekend)
 • autohuur voor 10 dagen categorie Toyota Vios 1.5 inclusief 400 kilometers per dag
 • Engelstalige GPS (op basis van beschikbaarheid)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking


Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

kamer - Gala Hotel - Taipei - Taiwan
Gala Hotel - Taipei
incl. ontbijt
Het Gala Hotel is gelegen in het hart van Taipei, te midden van shoppingmalls en culturele bezienswaardigheden. Het hotel opereert sinds 1980 en is populair bij zowel zaken- als vrijetijdsreizigers. De 150 kamers en 10 luxe suites zijn erg comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een gratis internetverbinding en tevens een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten.

The Richforest Hotel Sun Moon Lake - Sun Moon Lake
incl. ontbijt
Het unieke aan The Richforest Sun Moon Lake is de bijzondere locatie; direct aan Sun Moon Lake! Vanaf deze accommodatie hebt u dan ook een fantastisch uitzicht over het meer. Echter ook de stijl van de accommodatie is uniek; het gehele hotel is opgebouwd uit Chinees cipressen hout. Dit geeft de kamers een natuurlijke en warme uitstraling, uiteraard zijn ze ook van alle gemakken voorzien en beschikken de kamers over airconditioning en een ligbad. Vanwege de opbouw uit hout is er echter geen lift aanwezig en hebben de kamers geen balkon. In het hotel kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad met jacuzzi en sauna, het fitnesscentrum en huurfietsen. Parkeren kan op het terrein van het hotel. Veel bekende mensen, zoals ministers en ambassadeurs, gingen u voor!

Alishan House nationaal park receptie - Alishan House - Taiwan
Chao Li Alishan House - Alishan
incl. ontbijt
Chao Li Alishan House is het meest luxe hotel in het Alishan Forest recreatie gebied. Het is prachtig gelegen en u kunt er goed wandelingen maken. Aan de voorzijde van het hotel staan twee gigantische kersenbomen. Dit hotel is prefect voor een bezoek aan de kersenbloesem festival rond maart - mei. Het hotel beschikt over 150 kamers en zijn allemaal smaakvol ingericht en voorzien van moderne gemakken. Het hotel staat bekend om zijn Chinese restaurant met verfijnde Chinese cruisine. Verder beschikt het hotel over een coffeeshop met een terras, een souvenirwinkel en een zakencentrum. Chao Li Alishan House is dé plaats waar men na een lange dag kan ontspannen en tot rust kan komen.

lobby - Zenda Suites - Tainan - Taiwan
Zenda Suites - Tainan
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een middenklasse hotel op loopafstand van het treinstation van Tainan? Kies dan voor Zenda Suites. Het hotel is gelegen naast de universiteit en de campus, en is daarmee gelegen in een levendige omgeving met veel restaurants, winkels en parkjes. Ook de bushalte voor de toeristenbus is op korte loopafstand te vinden. Alle 90 kamers hebben een internetverbinding, een kluisje en een badkamer met bad en/of douche. Verder beschikt het hotel over een eigen overdekte parkeerplaats waar u gratis uw huurauto kunt parkeren, een fitness centrum en wasvoorzieningen.

Garden Villa Kaohsiung buitenkant - Garden villa - Taiwan
Garden Villa - Kaohsiung
incl. ontbijt
De Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft het mooiste uitzicht op Lianchitan en zijn honderden hectares groen en het meer. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen 1000 meter afstand gelegen. Het hotel telt 211 kamers. De meeste kamers hebben een fraai uitzicht op het groen en het meer of op de skyline van de stad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion) en een lounge bar. Verder heeft het hotel een fitness center en een zwembad.

Bamboo Garden Lodge (Mazuwen) - Foguangshan
incl. ontbijt
Altijd al in een klooster willen slapen? Kies dan voor een overnachting in het slaapgedeelte van het Foguangshan klooster; het grootste Boeddhistische klooster in Taiwan. Het comfort is beperkt maar de ervaring des te uniek. U hebt een eigen kamer met onder andere een televisie, een minibar, een badkamer met douche en airconditioning. Het vegetarische diner wordt op ecologische wijze door de monniken bereid. Tijdens uw verblijf leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme, bijgebracht tijdens een rondleiding door een monnik. Er zijn verspreid over de gehele dag diverse ceremonies waaraan u kunt deelnemen. U vindt het Foguangshan klooster op ca. 1 uur rijden ten noorden van Kaohsiung, parkeren kan op één van de parkeerplaatsen van het klooster.
 

Rainbow Resort - Zhihben
incl. ontbijt
Het Rainbow resort is een eenvoudig Chinees georiënteerd hotel, het ontbijt en diner buffet is daarom ook overwegend Chinees. De accommodatie beschikt over een zwembad en heetwaterbronnen, hier kunt u tijdens uw verblijf gratis gebruik van maken. Let op: een badmuts is vereist! De kamers zijn ruim en eenvoudig ingericht, uit de douche komt water uit de heetwaterbron. Parkeren kan op de ruime parkeerplaats voor het hotel. Nabij de accommodatie is het Zhihben Forest Area te vinden, waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. Deze accommodatie is een prima optie voor één nacht.

uitzicht - Silks Place Hotel - Taroko Gorge - Taiwan
Silks Place Hotel Taroko - Tianxiang
incl. ontbijt
Silks Place is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof, gelegen aan het einde van de kloof in het kleine gehucht Tianxiang. Er hangt een ontspannen, gezellige en aangename sfeer; aandacht en service is erg belangrijk. De 160 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen, de ‘retreat rooms’ zijn het ruimste en hebben een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. De accommodatie beschikt over twee restaurants, een sauna, verwarmd binnenzwembad, spa en een recreation area voor baby’s en jonge en oudere kinderen. Op het dak vindt u een schitterend dakterras met yogaruimte, gym, zwembad, bioscoop, jacuzzi en tennisbanen. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd, waaronder Traditional Aboriginal Dances, en kunt u mountainbikes huren.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Zelf rijden is de perfecte manier om Taiwan te ontdekken; u rijdt aan de rechter kant van de weg en de afstanden zijn niet erg groot. U krijgt uiteraard van ons een GPS systeem mee.
 • PANGEA Travel verzorgt een complete adressenlijst, inclusief Engelse en Chinese adressen.
 • Speciaal aan deze reis is het verblijf in het Boeddhistische klooster Foguangshan. Hier maakt u het dagelijkse leven van de monniken van dichtbij mee en leert u meer over het Boeddhisme.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg


print deze reisterug naar het overzicht