Selfdrive Taiwan & Strand

routekaart Selfdrive Taiwan & Strand

Voor de zelfstandige reiziger is zelf rijden door Taiwan erg geschikt. Taiwan is goed per auto te bereizen, mede doordat er aan de rechterkant van de weg gereden wordt. De eerste dagen verblijft u in Taipei, waar u de hoogtepunten van de stad kunt bezoeken zoals de Taipei 101. Vervolgens reist u in uw eigen tempo door Taiwan. Per huurauto bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland, zoals Tainan met haar Nederlandse invloeden en het Boeddhistische klooster Foguangshan. In Kenting heeft u een aantal vrije dagen om aan het strand door te brengen of het nationale park te bezoeken. Via de East Coast Highway rijdt u terug richting het noorden. Onderweg bezoekt u de bijzondere Taroko kloof en het mystieke Sun Moon Lake. Kortom; een afwisselende en complete reis waarbij u een goede indruk krijgt van Taiwan!

Reisduur: 14 dagen
Taipei - Tainan - Kaohsiung - Foguangshan klooster - Kenting - Taitung - East Coast - Taroko kloof - Sun Moon Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Bezoek bijvoorbeeld een van de gezellige avondmarktjes. Geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een leuke start van uw rondreis! Een bezoek aan Taiwan is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Taipei. Het is een moderne, kosmopolitische stad met grote gebouwen, groene parken, interessante musea, heel veel tempels, tientallen shoppingmalls, sfeervolle avondmarkten en meerdere toprestaurants. Taipei heeft ruim 2,5 miljoen inwoners. Het is de grootste en belangrijkste stad van Taiwan, gelegen in het noorden van het eiland. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Taipei

Vandaag wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd en is de rest van de dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Taipei gaan verkennen (of optioneel met een gids). Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 509m hoge Taipei 101; voorheen het hoogste gebouw ter wereld. Of maak bijvoorbeeld een uitstapje naar de noordoostkust. Op ongeveer één uur rijden van Taipei ligt Chiufen (Jiufen). In de 19e eeuw was dit een belangrijk goudmijn stadje. Nu is deze regio met name bekend om de 600m hoge Keelung berg, gelegen in een prachtig natuurgebied. Ook kunt u de havenstad Keelung bezoeken. Hier vindt u tevens de indrukwekkende rotsformaties van Yeliu. Yeliu is een kaap die door jarenlange blootstelling aan de elementen allerlei grillige vormen heeft aangenomen. De bekendste is 'Queen's Head'. Vanaf de vuurtoren bij Pitou Cape heeft u een fantastisch uitzicht over de zee en de kustlijn.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Taipei - Tainan (ca. 310 km)

Vandaag begint het avontuur! Per huurauto reist u in ruim vier uur naar Tainan. Onderweg kunt u genieten van het diverse landschap en mooie panorama's. Tainan is de vierde grootste stad van Taiwan en wordt ook wel ‘de tempelstad’ en ‘het Kyoto van Taiwan’ genoemd. Het is de oudste stad van het eiland en was van 1683 tot 1885 de hoofdstad. In 1624 vielen de Nederlanders Taiwan binnen en zij vestigden hun centrum in Tainan. In 1661 werden de Nederlanders door Zheng Chenggong (Koxinga) verdreven. Hedendaags zijn de Nederlandse invloeden nog zichtbaar in Fort Zeelandia en Fort Provintia (Chikan Tower). Daarnaast heeft Tainan meer dan 200 tempels. Bezoek bijvoorbeeld de Confucius en Matsu Da Tianhou Tempel. U verblijft één nacht in Tainan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Tainan - Kaohsiung (ca. 80km)

Langs de westkust reist u per huurauto verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Een van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens. U kunt hier heerlijk rondslenteren en bezoekt onder andere de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas. De rest van de dag is vrij te besteden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de ‘Love River’, bekend van het Drakenboot Festival. Of bezoek het Crystal Clear meer (Chengqing Hu). 's Avonds kunt u zich vermaken in een van de vele trendy restaurants en bars.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Kaohsiung - Foguangshan klooster (ca. 30km)

De ochtend kunt u eventueel nog besteden in Kaohsiung. Vervolgens rijdt u in ongeveer 45 minuten naar het Boeddhistische Foguangshan klooster, ten noorden van Kaohsiung. Hier leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme, bijgebracht door een monnik. De letterlijke betekenis van Foguangshan is 'Boeddha's Licht Berg'. Het klooster is in 1967 gesticht door de meester Hsing Yun. Het is het grootste klooster in Taiwan en zeker een bezoek waard. Het eerste dat u ziet, is het 32m hoge gouden Boeddhabeeld. Daaromheen staan 480 kleinere Boeddhabeelden, muren met reliëfs van diverse Boeddha's, meditatieruimtes en tientallen pagodes, schrijnen en paviljoens. Tahsiungpao is de hoofdtempel. U verblijft vannacht in het slaapgedeelte van het klooster. Een eenvoudige, maar onvergetelijke, ervaring! Noot: in het Foguangshan klooster worden alleen 'Buddhist Vegetarian Meals' geserveerd. In het restaurant kunt u tegen betaling (er wordt een donatie van 100 TWD verwacht) van het eenvoudige vegetarische buffet gebruik maken. In de omgeving liggen geen restaurantjes.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Foguangshan klooster - Kenting (ca. 125km)

In de vroege ochtend kunt u eventueel de meditatie-ceremonie in het klooster bijwonen. Het is erg bijzonder om deze ochtendceremonie bij te wonen. Honderden monniken zitten knielend in de hoofdhal en beginnen met 'chanten'. Geniet van de rust en de mysterieuze sfeer. Ook is er nog tijd voor een laatste wandeling door het klooster. Vervolgens reist u in ca. twee uur naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting, ook wel geschreven als Kending. Deze regio is met name bekend om de mooie stranden, welke onderdeel zijn van het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee. Onderweg kunt u alvast een stop maken bij drie highlights: Maobitou (Cat's Nose Cape), Uluanbi Lighthouse en Lungpan Park. Vervolgens checkt u in bij het hotel waar u de komende nachten verblijft. Noot: het hotel is centraal gelegen, maar beschikt niet over een zwembad. We kunnen een hotel met zwembad aanbieden: vraag naar de mogelijkheden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Kenting

De komende dagen zijn ter vrije besteding in Kenting. U kunt hier even heerlijk ontspannen aan het strand. De temperatuur in deze regio is vrijwel het hele jaar aangenaam; tussen de 20°C en 35°C. Niet voor niets is het de populairste badplaats van Taiwan. Ook kunt u het Kenting National Park verder gaan verkennen. Naast de witte stranden vindt u hier ook het Kenting Forest Recreation Area, diverse parken waar u prachtige vogels kunt spotten en uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kenting

Een vrije dag in Kenting. Met de huurauto kunt u een van de mooie stranden rond Kenting bezoeken. Er zijn verschillende stranden zoals: Baisha beach (bekend om het witte zandstrand), Nanwan beach (voor het beoefenen van watersport) of ga snorkelen in de buurt van Houbihu haven.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Kenting - Taitung (ca. 150km)

In ongeveer 3,5 uur gaat de reis verder naar Taitung (Taidong). Hier is de rest van de dag vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid het Beinan Culture Park bezoeken of ontspannen in de warmwaterbronnen van Zhiben.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Taitung - East Coast Highway - Taroko kloof (ca. 250km)

Over de East Coast Highway wordt de reis per huurauto in ca. vijf uur vervolgd naar de indrukwekkende Taroko kloof. Onderweg kunt u eventueel stoppen in Xiaoyeliu, Shitiping of Sanxiantai. Hier vindt u prachtige rotsachtige stranden en in Sanxiantai een van de langste voetgangersbruggen van de Taipei: de brug verbind het vasteland met het eiland voor de kust. Het oosten van Taiwan kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Hoogtepunt van deze regio, maar ook zeker van het hele eiland, is de Taroko kloof (Tailuge). Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van 92.000 hectare. De weg door de Taroko kloof gaat langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. U verblijft de komende nachten in het Silks Place Hotel; het enige 5-sterren hotel midden in de Taroko kloof.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Taroko kloof

U heeft een vrije dag om de Taroko kloof op eigen gelegenheid verder te verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn diverse ‘trails’ uitgestippeld. Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. drie uur (4,5 km) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Taroko kloof - Sun Moon Lake (ca. 175km)

Er staat een lange en avontuurlijke rit op het programma: u rijdt in ongeveer zes uur door de bergen verder naar het schilderachtige Sun Moon Lake (Riyue Tan), gelegen in centraal Taiwan. Het is het grootste meer van Taiwan. Voorheen bestond het uit twee meren; Sun en Moon. Het meer wordt omringd door groene bergen. De mystieke en rustgevende sfeer van het Sun Moon Lake maakt het een populaire plek voor honeymooners, maar ook voor de Taiwanese bevolking zelf. Met name in de weekenden kan het druk zijn. Na aankomst kunt u optioneel een boottocht maken. In en rondom het meer liggen diverse bezienswaardigheden. Stop bijvoorbeeld bij de Wenwu Tempel, de Xuan Zang Tempel en Tehua Village; een traditioneel Aboriginal dorp. Vanaf het hotel heeft u een fantastisch uitzicht over het Sun Moon Lake.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Sun Moon Lake - Taipei (ca. 240km)

De ochtend is ter vrije besteding. Verken de omgeving bijvoorbeeld verder per fiets of te voet. Er zijn mooie routes uitgestippeld. In de middag reist u in circa vier uur terug naar Taipei en levert de auto in bij het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Taipei - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Taipei gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde airport transfers in Taipei per auto met privéchauffeur (Chineessprekend)
 • autohuur voor 12 dagen categorie Toyota Vios 1.5 inclusief 400 kilometers per dag
 • Engelstalig GPS systeem (indien beschikbaar)
 • alle overnachtingen conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • excursies & entreegelden
 • weekendtoeslagen van de hotels
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Gala Hotel - Taipei

Het Gala Hotel is gelegen in het hart van Taipei, te midden van shoppingmalls en culturele bezienswaardigheden. Het hotel opereert sinds 1980 en is populair bij zowel zaken- als vrijetijdsreizigers. De 150 kamers en 10 luxe suites zijn erg comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een gratis internetverbinding en tevens een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten.


Zenda Suites - Tainan

Bent u op zoek naar een nieuw, comfortabel, modern hotel in het centrum van Tainan? Kies dan voor Zenda Suites. Het hotel is gelegen in een jonge, hippe wijk waar volop vermaak te vinden is. Ook winkels, restaurants en rustige parkjes liggen op loopafstand. Alle 90 ruime kamers hebben een internetverbinding, een kluisje en een moderne badkamer met bad en/of douche. Verder beschikt het hotel over een eigen overdekte parkeerplaats waar u gratis uw huurauto kunt parkeren en een fitness centrum.


Garden Villa - Kaohsiung

De Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft het mooiste uitzicht op Lianchitan en zijn honderden hectares groen en het meer. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen 1000 meter afstand gelegen. Het hotel telt 211 kamers. De meeste kamers hebben een fraai uitzicht op het groen en het meer of op de skyline van de stad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion) en een lounge bar. Verder heeft het hotel een fitness center en een zwembad.


The Richforest Hotel Kenting - Kenting

The Richforest Hotel in Kenting is geopend in 2011 als deel van de LeaLea keten. In 2016 werd het hotel overgenoemen door en ging het veder als The Richforest Hotel. Wat dit hotel onderscheidt van anderen, is het afwisselende en opvallende kleurgebruik. Ondanks deze felle kleuren ademt het hotel wel een rustige sfeer, waardoor u er heerlijk kunt ontspannen tijdens uw verblijf. Overdag is het vanuit dit hotel goed mogelijk om uitstapjes te maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar het Kenting National Park. Tevens zijn er dicht bij het hotel verschillende winkels gevestigd. Voor een leuke avond kunt u terecht in de karaoke bar. The Richforest Hotel beschikt niet over een zwembad.


Rainbow Resort - Chihpen / Taitung

Het Rainbow resort is een Chinees georiënteerd hotel. Het ontbijt en diner buffet is daarom ook overwegend Chinees. Het leuke aan dit hotel is dat er heetwaterbronnen zijn aanwezig, hier kunt u gratis gebruik van maken. Let op: een badmuts is vereist! Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De kamers zijn ruim, ook hier uit de douche komt water uit de heetwaterbron. Een leuke optie voor één nacht!


Silks Place Hotel Taroko - Taroko

Dit is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Tianxiang. De highlights liggen op korte afstand. Voorheen heette het Grand Formosa Taroko, maar sinds de overname in 2009 is er flink gerenoveerd. Er hangt een ontspannen, gezellige, aangename sfeer. Aandacht en service is erg belangrijk. De 160 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen. De ‘retreat rooms’ zijn ruimer en hebben een beter uitzicht over de omliggende bergen. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien, hetzelfde geldt voor de badkamers. Er is veel gebruik gemaakt van houten materialen. Aan alles is gedacht. Ontspannen kan bij de open haard, bij het kampvuur, in het binnen- of buitenzwembad, de jacuzzi’s en in de sauna. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd, waaronder Traditional Aboriginal Dances en maskers maken. Ook kunt u mountainbikes huren. Kinderen kunnen terecht in de Kids Club. Ook voor de maaltijden bent u hier aan het goede adres. Het diner wordt bereid door en Indiase topchef en het ontbijt is zeer uitgebreid. Wij kunnen rustig zeggen dat het Silks Place Hotel de beste plek is om de Taroko kloof te verkennen.


LeaLea Garden Hotels Sun Moon Lake vooraanzicht
The Richforest Hotel Sun Moon Lake - Sun Moon Lake

The Richforest Hotel Sun Moon Lake biedt de meeste “value for money” van alle hotels bij het Sun Moon Lake. Uniek is de locatie; hier vandaan heeft u een fantastisch uitzicht over het meer! Maar ook de stijl is erg speciaal. De 45 kamers zijn ingericht met Chinees cipressen hout, wat de kamers een natuurlijke uitstraling geeft. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een ligbad. Ook kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad met jacuzzi en sauna, het fitnesscentrum en huurfietsen. Veel bekende mensen, zoals ministers en ambassadeurs, gingen u voor!


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Doordat u zelf rijdt in Taiwan bent u vrij om te bepalen waar en wanneer u stopt.
 • Bezoek in eigen tempo de hoogtepunten van het land.
 • U rijdt een rondje om het eiland, waarbij u halverwege een aantal rustdagen heeft aan het strand. De reis wordt hierdoor niet te druk.
 • Speciaal aan deze reis is het verblijf in Silks Place Hotel Taroko, het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg


print deze reisterug naar het overzicht