Taiwan

Vragen en antwoorden Taiwan

Wat voor inentingen heb ik nodig voor Taiwan?

Er zijn voor Taiwan geen vaccinaties verplicht gesteld. Alleen voor reizen langer dan 3 maanden wordt een aantal vaccinaties aangeraden, namelijk tegen Hepatitis B en in sommige gevallen tegen tuberculose. Soms worden voor Taiwan vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Informeer hierover altijd ruim voor vertrek, minimaal zes weken, bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie.nl of telefonisch bij het Tropen Centrum AMC Amsterdam (tel: 020-5663800) of KLM Health Services (tel: 0900-1091096). Hygiëne is belangrijk in Taiwan. In de grote steden zijn apotheken en (goede) ziekenhuizen te vinden. De artsen in Taiwan zijn goed opgeleid en spreken meestal goed Engels. Op het platteland zijn de medische faciliteiten beperkt. Het is niet aan te raden om water uit de kraan te drinken. Mineraalwater kunt u kopen in de winkel/7-Eleven. Let er wel op dat de flessen verzegeld zijn. Kijkt u ook uit met schelpdieren, rauwe groente, ijsblokjes en ongekookte melkterug naar veelgestelde vragen Taiwan

Reiservaringen
Taiwan

 • “Afwisselend reizen door Taiwan”

  lees meer
  -
  Doreen Albers
 • “Efficiënt, punctueel en vriendelijk. Alle lof dus voor Pangea.”

  lees meer
  -
  Wim & Carol
 • “Wij hebben een super vakantie gehad.”

  lees meer
  -
  Cor Ooms
 • “Zowel de gids als de chauffeur waren zeer attent en vriendelijk”

  lees meer
  -
  Stanny Reijnst en Rose Hoorens van den Berg

Tip: Roselien vloog met kind naar Taiwan

Taiwan met kinderen
Met je kind op reis naar Taiwan, redenen om dat te gaan doen!

Taiwan in beeld


Beelden van Daniel in Taiwan

Tip: Engelstalige rondleiding in het National Palace Museum

Via de website van het National Palace Museum kunt u gratis een Engelstalige rondleiding reserveren. Een meerwaarde voor uw bezoek aan het museum!

Tip: avondvermaak in Taipei

Bezoek 's avonds de Shilin Night Market of de Rohan Night Market. Deze markten vol met eet-, souvenir- en kledingstalletjes zijn vaak tot 3 uur ‘s nachts open! Ook de hippe en jonge wijk Ximen is leuk om 's avonds te bezoeken. Hier vindt u veel vermaak en verschillende winkels en eetgelegenheden.

Tip: actief bezigzijn in Hualien

Wilt u actief bezig zijn tijdens uw reis? Huur op het strand van Hualien dan surfboards bij de Surf Club, ga kajakken of raften, of huur een mountainbike om de omgeving te verkennen. Zelfs bergbeklimmen is mogelijk in de omgeving!