Menu

Taiwan

Veelgestelde vragen Taiwan

Wat kan ik verwachten van het eten in Taiwan?

Veel reizigers zullen versteld staan van de goede en uitgebreide Taiwanese keuken. In Taiwan wordt vooral veel rijst, noedels, soep, vlees en vis gegeten. De meeste gerechten zijn afkomstig uit China. Een kenmerk van Chinees eten is dat er gerechten voor meerdere personen geserveerd worden. U krijgt meestal niet een eigen portie. En volgens Chinees gebruik; u eet met stokjes. Tijdens uw reis kunt u bijna alles eten. Maar let op: in duurdere gerechten kunnen hond of slang verwerkt zijn. Het eiland heeft vanwege de tropische locatie ook grote hoeveelheden fruit en vis. De hoofdstad Taipei staat bekend om zijn levendige nachtmarkten waar u tot drie uur ’s nachts terecht kunt bij diverse stalletjes voor kleine hapjes en gezelligheid. In de grote steden zijn tevens de Europese keuken en andere Aziatische keukens vertegenwoordigd, waaronder Japans, Koreaans, Vietnamees, Indonesisch en Indiaas. Ook de bekende fastfoodketens zoals Mc Donalds zijn hier aanwezig. Zelfs voor vegetariërs is er volop keus.

Enkele voorbeelden van traditionele gerechten uit Taiwan zijn:

  • Buddha jumps over the wall: stoofpot van zeevruchten, kip, eend en varkensvlees gesudderd in rijstwijn
  • Peking eend: eend met zoete vruchtensaus, ui en komkommer, in deeg verpakt (Chinees gerecht)
  • Bawan: gehaktballetjes in deeg, geserveerd met een zoete, hartige saus
  • Niu Rou Mian: een stevig gevulde soep met dikke mie en gehakt, aangevuld met verschillende groeten
  • ô-á-Chian: Een soep met als hoofdingrediënt een omelet en oesters
  • Gua Bao: Een gestoomd broodje met gesmoord varkensvlees, gepekelde kool en noten
  • Tea Egg: Een smakelijke snack die u zeker zult aantreffen in een van de vele convenience stores in Taiwan. Het is niet meer dan een ei gekookt dat nogmaals gekookt is in een mix van thee en kruiden.

De populairste drankjes in Taiwan zijn: thee, bier, whisky en 'shaoxing jiu' (gele rijstwijn). Er zijn in Taiwan veel theehuizen waar u diverse soorten thee kunt proeven. Ook kunt u genieten van versgeperste vruchtensapjes, bijvoorbeeld te koop bij kraampjes. Probeert u ook de inmiddels tot nationale drank uitgegroeide 'bubble tea'; een thee gemixt met fruit of melk, waar tapioca balletjes in drijven. De thee, inclusief balletjes, wordt gedronken door erg brede rietjes. Prijsniveau: een maaltijd in lokaal restaurant €8 tot €12, op een markt is het iets goedkoper, €5 tot €8.terug naar veelgestelde vragen Taiwan