Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Taiwan

Foguangshan klooster

Op ca. één uur rijden ten noorden van Kaohsiung ligt het Boeddhistische Foguangshan klooster. Het klooster is in het jaar 1967 is gesticht door de meester Hsing Yun en is het grootste klooster van Taiwan. En daarmee absoluut een bezoek waard! Wat meteen opvalt is het immens grote, gouden Boeddhabeeld dat hoog boven de verschillende pagodes uittorent. Verder vindt u hier diverse andere beelden, schrijnen, paviljoens en meditatieruimtes.

Het is mogelijk om het klooster op eigen gelegenheid te verkennen of met een engelssprekende monnik op pad te gaan. Zo leert u alle ins & outs van het Boeddhisme!

Ook kunt u er voor kiezen om in het zeer eenvoudige slaapverblijf in het Foguangshan klooster te overnachten. Zo kunt u het leven in een klooster volledig ervaren! Neem de volgende ochtend dan zeker deel aan de ochtendceremonie; honderden monniken zitten knielend in de hoofdhal en beginnen met ‘chanten’. Wat een belevenis!

Zelf een rondreis samenstellen naar Foguangshan klooster? Neem vrijblijvend contact op met onze Taiwan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Taiwan