Menu

Taiwan

Hualien

Hualien is met ruim 110.000 inwoners de grootste stad aan de oostkust van Taiwan. De prachtige regio rondom de stad kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. De stad zelf bestaat uit een levendige boulevard en verschillende leuke parken.

De grootste bezienswaardigheid die vanuit Hualien bezocht kan worden, is de Taroko kloof. Deze indrukwekkende kloof wordt gevormd door de Liwu-rivier, die de afgelopen miljoenen jaren de bergwanden heeft uitgeslepen.  De kloof biedt nu vele bezienswaardigheden en wandelmogelijkheden.

Een ander prachtig natuurgebied is de East Valley Rift, gelegen ten zuiden van Hualien. Het is een plattelandsgebied vol met rijstvelden en kilometers lange velden vol kleurrijke bloemen.

Indien u op reis bent met kinderen, dan is het Hualien Farglory Ocean Park een geweldig attractiepark. Er is een groot aanbod aan entertainment, zoals spectaculaire shows met dolfijnen en zeehonden en ook zijn er veel attracties te beleven.

U kunt de dag afsluiten aan het Qixingtan Beach, het mooiste (kiezel)strand van Hualien. Geniet hier van de nodige ontspanning en waterpret!

Zelf een rondreis samenstellen naar Hualien? Neem vrijblijvend contact op met onze Taiwan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.