Menu

Taiwan

Kenting

Kenting, ook wel geschreven als Kending, is gelegen in het zuidelijkste puntje van Taiwan. Het is met name bekend om de mooie stranden, die onderdeel zijn van het Kenting National Park. Dit gebied is ruim 30.000 hectare groot en bestaat uit zowel land als zee. De temperatuur in deze regio is vrijwel het gehele jaar aangenaam: tussen de 20°C en 35°C. Prima temperaturen dus om op het strand te vertoeven! U hebt de keuze uit drie verschillende locaties: Baisha (bekend om het witte zandstrand), Nanwan (voor het beoefenen van watersport) en Little Bay (kleine baai, dichtbij het centrum). Het is dan ook niet voor niets de populairste badplaats van het eiland!

Ook kunt u vanuit Kenting een mooie roadtrip maken, langs verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld eerst de oostkust met het Uluanbi Lighthouse en het 'Southern Most Point', om vervolgens door te rijden naar Longpan Park. U hebt hier een schitterend uitzicht over de oceaan! Daarna rijdt u dwars via het binnenland naar de westkust, waar u een bezoek kunt brengen aan het aquarium. Hier kunt u zich zeker zo'n 2-3 uur vermaken. Op de weg terug naar Kenting maakt u nog een stop bij Maobitou (Cat's Nose Cape).

In de avond kunt u genieten van de avondmarkt die in Kenting elke avond tot leven komt. Vergeet vooral niet de verschillende hapjes van de eetstalletjes te proeven!

Zelf een rondreis samenstellen naar Kenting? Neem vrijblijvend contact op met onze Taiwan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.