Menu

Taiwan

Taichung

Taichung is een moderne stad, gelegen in het westen van het Taiwan. Met ongeveer één miljoen inwoners is Taichung de derde stad van het land; echter ondanks deze grootte kent de stad nog veel leuke straatjes waar oude tradities terug te vinden zijn. Van oudsher is Taichung namelijk een kleine handelsstad, dus de stad barst van de nijverheidsbedrijfjes, curiosawinkels en antiekzaakjes! De stad beschikt verder ook over een bruisende wijk met veel uitgaansmogelijkheden, maar is daarnaast ook een stad met vele tempels. Bezoek bijvoorbeeld de Confuciustempel, de Boeddhistische tempel Pao Hueh en en de Wan He Tempel. Een ander cultureel hoogtepunt is ‘Rainbow Village’, een voorheen vervallen wijk die compleet is opgebloeid door de artistieke talenten van Mr. Huang. Een waar paradijs voor fotografie-liefhebbers!

Op reis met kinderen? Dan mag een bezoek aan Xinfeng Farm niet ontbreken; hier mogen kinderen zelf fruit plukken en snoepen. En wat dacht u van de winkel Miyahara; helemaal gebouwd in Harry Potter stijl en ze verkopen er meer dan 50 smaken ijs..

Zelf een rondreis samenstellen naar Taichung? Neem vrijblijvend contact op met onze Taiwan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.