Menu

Taiwan

Tainan

Tainan is in het jaar 1624 door Nederlanders gesticht en is daarmee de oudste stad van het eiland. De Nederlanders hebben het hier in totaal zo'n 40 jaar voor het zeggen gehad, deze invloeden zijn nog zichtbaar in Fort Zeelandia en de Chihkan Tower (Fort Provintia). Later, tussen 1683 en 1885, functioneerde de stad als hoofdstad van Taiwan. Door deze lange voorgeschiedenis en de aanwezigheid van meer dan 200 tempels, is het niet vreemd dat de stad ook wel de 'tempelstad' en het 'Kyoto van Taiwan' wordt genoemd. Bezoek bijvoorbeeld de Confucius Tempel en de Matsu Da Tianhou Tempel, maar vergeet ook de wijk Anping zeker niet. In deze wijk, met talloze Nederlandse invloeden, kunt u zich gemakkelijk een aantal uren vermaken; neem een kijkje bij het 'Eternal Golden Castle', ga enkele honderden jaren terug in de tijd bij het Merchant House en proef lokale lekkernijen in de Yanping Old Street.

Wilt u nog wat natuur meepakken, bekijk dan de Sicao Green Tunnel; Taiwan's eerste kanaal, dat zo'n 200 jaar geleden is aangelegd. Vanaf een groot bamboevlot kijkt u uw ogen uit in deze mangrove!

Zelf een rondreis samenstellen naar Tainan? Neem vrijblijvend contact op met onze Taiwan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.