Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Taiwan

Taipei

Een bezoek aan Taiwan is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Taipei. U kunt zich hier gerust enkele dagen vermaken! Taipei is een moderne, kosmopolitische stad met grote gebouwen, groene parken, interessante musea, heel veel tempels, tientallen shoppingmalls, gezellige avondmarktjes en meerdere toprestaurants.

Eyecatcher van de stad is de 508 meter hoge Taipei 101. Voorheen het hoogste gebouw ter wereld! Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier nog het hoogste postkantoor ter wereld te vinden is. Leuk om brieven naar huis te posten! Ook de Longshan Tempel en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall zijn absoluut een bezoekje waard. En houdt u van Chinese kunst? Dan mag een kijkje in het National Palace Museum niet ontbreken; dit museum behoort tot de vier beste musea ter wereld en beschikt over maar liefst ruim 600.000 antieke kunstschatten. 

Voor natuur- en cultuurliefhebbers is er in en rondom Taipei ook genoeg te doen. Beklim bijvoorbeeld in 30 minuten de Elephant Mountain (Xiangshan) voor een weids uitzicht over de stad en de Taipei 101. Of maak een ritje in de Maokong Gondel en stap uit bij Taipei Zoo, de Zhinan Tempel of Sanxuan Tempel op de top. Iets verder weg gelegen is het Yangmingshan National Park, gelegen op ca. 20 kilometer ten noorden van de stad. Het Yangmingshan National Park is één van de zeven Nationale Parken dat Taiwan rijk is. Het is een natuurgebied met indrukwekkende bergtoppen, heetwaterbronnen en bamboebossen. Absoluut een aanrader wanneer u de drukte van de stad wilt ontvluchten!

De avonden kunnen worden doorgebracht in één van de bruisende wijken van de stad, zoals de wijk Ximending. En vergeet dan zeker niet het populaire Taiwanese drankje ‘Bubble Tea’ te proeven!
Zelf een rondreis samenstellen naar Taipei? Neem vrijblijvend contact op met onze Taiwan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Taiwan