Menu

Made in Taiwan (kennismakingsreis)

Ontdek alle highlights van Taiwan in deze compacte rondreis met privéchauffeur! Het is een individuele reis, waarbij zowel cultuur, natuur als ook een aantal dagen strand zijn opgenomen. In de hoofdstad Taipei ziet u enkele hoogtepunten zoals de Taipei 101, de Longshan Tempel en de Chiang Kai-shek Memorial Hall. Vervolgens reist u per High Speed Train naar Tainan, waar nog volop Nederlandse invloeden te zien zijn. Ook het Boeddhistische Foguangshan klooster wordt natuurlijk aangedaan, daarna hebt u in Kenting tijd om te ontspannen aan het strand. Via de East Coast Highway reist u weer terug naar het noorden, waar u de reis eindigt met twee bijzondere hoogtepunten: de indrukwekkende Taroko kloof en het mystieke Sun Moon Lake. Kortom; een afwisselende en complete reis waarbij u een goede indruk krijgt van Taiwan!

Noot: deze reis is ook ideaal voor reizigers die hun adoptiekindje in Taiwan gaan ophalen of als kennismaking met het land, bijvoorbeeld voorafgaand aan de adoptie. Het programma is af te stemmen op uw persoonlijke wensen, zodat u bijvoorbeeld tijd kan inplannen om een adoptie-organisatie te bezoeken of meer te weten kan komen over de 'roots' van uw adoptiekindje.

Reisduur: 14 dagen

Taipei - Taipei 101 - Tainan - Kaohsiung - Foguangshan klooster - Kenting - Taitung - East Coast - Taroko kloof - Sun Moon Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Made in Taiwan (kennismakingsreis) inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis bevat de bekendste en mooiste plekjes van Taiwan.
 • U reist per auto met (Engelssprekende) privéchauffeur, zodat u geen tijd verliest met het zoeken naar hotels en bezienswaardigheden.
 • Ervaar de reis per High Speed Train van Taipei naar Tainan en geniet van uw verblijf in het Foguangshan klooster.
 • Persoonlijk kunnen we het Silks Place Hotel van harte aanbevelen; dit is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Shakadang Trail - Taroko kloof - Taiwan
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei volgt de transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste nachten van uw reis. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de gezellige avondmarktjes; geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een leuke eerste kennismaking met het land!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen
Dag 2 Taipei
Samen met uw chauffeur/gids bezoekt u 's ochtends de hoogtepunten van Taipei tijdens een stadstour. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 508 meter hoge Taipei 101, voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Als het weer een beetje meewerkt, hebt u vanaf hier een fantastisch uitzicht over de stad! Bijzonder aan dit gebouw is ook de 'damper' (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo'n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om brieven naar huis te posten! Overige 'must sees' die u vandaag bezoekt zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Tip: vindt u het niet erg om te moeten wachten voor uw eten? Ga dan naar het Din Thai Fung restaurant in de Taipei 101. De wachttijd is hier minimaal 30 minuten, maar de heerlijke dumplings zijn van absolute wereldklasse! 
Dag 3 Taipei - Tainan
In de ochtend wordt u naar het treinstation van Taipei gebracht. Vanaf daar reist u per High Speed Rail (HSR) in ca. 1 uur en 45 minuten naar Tainan; een afstand die per auto ruim vier uur duurt.

Tainan is in het jaar 1624 door Nederlanders gesticht en is daarmee de oudste stad van het eiland. De Nederlanders hebben het hier in totaal zo'n 40 jaar voor het zeggen gehad, deze invloeden zijn nog zichtbaar in Fort Zeelandia en de Chihkan Tower (Fort Provintia). U bezoekt ze allebei tijdens de stadstour die in de middag gepland staat. Tussen 1683 en 1885 functioneerde de stad als hoofdstad van Taiwan. Door deze lange voorgeschiedenis en de aanwezigheid van meer dan 200 tempels, is het niet vreemd dat de stad ook wel de 'tempelstad' en het 'Kyoto van Taiwan' wordt genoemd. U bezoekt de Matsu Da Tianhou Tempel en de Confucius Tempel. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor één overnachting.
Dag 4 Tainan - Kaohsiung (ca. 80km)
Langs de westkust gaat de reis in ca. 1,5 uur verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan en tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Één van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens, welke u direct na aankomst in Kaohsiung gaat bezoeken. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht, de rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld nog de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas en neem een kijkje bij de ‘Love River’. Deze is bekend van het Drakenboot Festival. Of bezoek het Crystal Clear meer (Chengqing Hu). 's Avonds kunt u zich vermaken in een van de vele trendy restaurants en bars.
Dag 5 Kaohsiung - Foguangshan klooster (ca. 30km)
De ochtend kunt u eventueel nog besteden in Kaohsiung. Vervolgens rijdt u in ca. 45 minuten naar het Boeddhistische Foguangshan klooster, dat in het jaar 1967 is gesticht door de meester Hsing Yun. Het is het grootste klooster van Taiwan en absoluut een bezoek waard. Wat meteen opvalt is het immens grote, gouden Boeddhabeeld dat hoog boven de verschillende pagodes uittorent. Verder vindt u hier diverse andere beelden, schrijnen, paviljoens en meditatieruimtes.

U verblijft vannacht in het slaapgedeelte van het klooster. Een eenvoudige accommodatie, maar een onvergetelijke ervaring! Het (vegetarische) diner is vanavond inbegrepen. 

Tip: U kunt er voor kiezen om het Foguangshan klooster op eigen gelegenheid te bekijken, maar wij kunnen ook een rondleiding door een Engelssprekende monnik verzorgen. Zo leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme. Vraag er naar bij uw reisspecialist. 
Dag 6 Foguangshan klooster - Kenting (ca. 125km)
Indien gewenst, kun u in de vroege ochtend de meditatie-ceremonie in het klooster bijwonen. Honderden monniken zitten knielend in de hoofdhal en beginnen met 'chanten'. Geniet van de rust en de mysterieuze sfeer, wat een bijzondere belevenis! Ook is er nog tijd voor een laatste wandeling over het complex. Vervolgens reist u in ca. twee uur naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. Deze regio is met name bekend om de mooie stranden en het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee. Na aankomst bezoekt u alvast drie highlights: Maobitou (Cat's Nose Cape), Uluanbi Lighthouse en LongpanPark. Vervolgens checkt u in bij het hotel waar u de komende nachten verblijft.

Noot: het hotel is centraal gelegen aan de hoofdstraat van Kenting en beschikt niet over een zwembad. Indien u graag een zwembad wenst, kunnen we een resort aanbieden dat net buiten Kenting ligt. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 7 Kenting
De komende dagen zijn ter vrije besteding in Kenting, de populairste badplaats van het land. De temperatuur in deze regio is vrijwel het gehele jaar aangenaam: tussen de 20°C en 35°C. Vandaag kunt u het Kenting National Park verder gaan verkennen; hier kunt u prachtige vogels spotten en u vindt er uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en het maken van boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. Gaat u liever ontspannen op het strand? Dan hebt u de keuze uit drie verschillende locaties: Baisha (bekend om het witte zandstrand), Nanwan (voor het beoefenen van watersport) en Little Bay (kleine baai, dichtbij het centrum). In de avond kunt u genieten van de avondmarkt die in Kenting elke avond tot leven komt. Vergeet vooral niet de verschillende hapjes van de eetstalletjes te proeven!
Dag 8 Kenting
Dag ter vrije besteding in Kenting.
Dag 9 Kenting - Chihpen (ca. 120km)
In ongeveer 3,5 uur gaat de reis verder naar Chihpen. Na aankomst bezoekt u het aboriginal dorp Bunun Leisure Farm, daarna wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.    
Dag 10 Chihpen - East Coast Highway - Taroko kloof (ca. 250km)
Vandaag staat een lange reisdag op het programma; over de East Coast Highway naar de indrukwekkende Taroko kloof. De rit duurt, inclusief stops onderweg, zo'n 6 uur. De stops die u op de route kunt maken, zijn zeer aan te bevelen en af te stemmen met uw chauffeur. Bezoek bijvoorbeeld de bizarre rotsformaties van Xiao Yeliu en kijk uw ogen uit bij het bedriegende 'water running upwards' in Dulan. Wilt u de lange zit onderbreken met een wandeling, beklim dan de achtbogen-brug Sanxiantai en maak een wandeling over het koraaleiland dat ooit met het vasteland verbonden was. De schitterende wandeling naar de vuurtoren en terug duurt zo'n twee uur. Als laatste kunt u een stop maken bij Shitiping, voor weer een prachtige kustlijn. 

De eindbestemming van vandaag ligt in het oosten van Taiwan. Dit gebied kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Met als hoogtepunt natuurlijk de Taroko kloof! Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van zo'n 92.000 hectare. De bochtige en soms smalle weg door de Taroko kloof voert langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. Als er tijd over is, kunt u alvast enkele stops maken. U verblijft de komende twee nachten in het Taroko Village Hotel; een eenvoudige, maar unieke en bijzondere accommodatie midden in de Taroko kloof. 
Dag 11 Taroko kloof
Dag ter vrije besteding (zonder gids) om de Taroko kloof op eigen gelegenheid verder te verkennen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen; er zijn diverse wandelingen uitgestippeld, in de accommodatie kunnen ze u hier alles over vertellen! Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. drie uur (4,5 kilometer) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
Dag 12 Taroko kloof - Sun Moon Lake (ca. 175km)
Na het ontbijt reist u verder naar het schilderachtige Sun Moon Lake, gelegen in centraal Taiwan. Hoewel de afstand niet lang is, doet u zeker 6 uur over deze route; de weg is bochtig en heeft veel wegversmallingen waardoor vaak niet harder dan 30km per uur gereden kan worden. Een mooi hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) bereikt u op de Hehuanshan Pass, waar u zich op 3300 meter hoogte bevindt. Grote kans dat u hier boven de wolken zit!

Het schilderachtige Sun Moon Lake ligt in de provincie Nantou, in centraal Taiwan. Het is het grootste meer van Taiwan, gelegen op ca. 760 meter boven zeeniveau. Vroeger was dit meer het thuis van de Thao bevolkingsgroep, die deze omgeving als heilige grond beschouwde. De mystieke en rustgevende sfeer is nog steeds voelbaar, tevens dankzij de prachtig groene bergen op de achtergrond.

Na aankomst maakt u een boottocht over het meer, daarna wordt u naar uw accommodatie gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. 
Dag 13 Sun Moon Lake - Taipei (ca. 240km)
De ochtend is nog vrij te besteden bij het Sun Moon Lake. U kunt bijvoorbeeld per fiets het meer rondfietsen (ca. 35km, veel stijgen en dalen) of een wandeling maken. Er zijn mooie routes uitgestippeld. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Ci'en Pagode voor een schitterend uitzicht over het meer of cultuur opdoen bij de immense Wenwu Tempel. 

In de middag reist u in circa vier uur terug naar Taipei. Hier hebt u nog één overnachting.

Noot: u kunt er ook voor kiezen om 's ochtends al terug te reizen naar Taipei.
Dag 14 Taipei - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur (met uitzondering van het verblijf in Kenting en Taroko)
 • airport transfers per auto met privéchauffeur
 • treinreis Taipei - Tainan (High Speed Rail)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (Taipei 101, Fort Zeelandia, Chihkan Tower, Kenting Forest Park)
 • boottocht op Sun Moon Lake
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Gala Hotel - Taipei
incl. ontbijt
Het Gala Hotel is gelegen aan een levendige straat met shoppingmalls en restaurants. De 150 kamers zijn comfortabel ingericht, hebben gratis internetverbinding en een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten. Op loopafstand bevindt zich een metrostation, waarmee u gemakkelijk de rest van Taipei kunt bereiken. De accommodatie beschikt over parkeergelegenheid. 

Zenda Suites - Tainan
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een middenklasse hotel op loopafstand van het treinstation van Tainan? Kies dan voor Zenda Suites. Het hotel is gelegen naast de universiteit en de campus, en is daarmee gelegen in een levendige omgeving met veel restaurants, winkels en parkjes. Ook de bushalte voor de toeristenbus is op korte loopafstand te vinden. Alle 90 kamers hebben een internetverbinding, een kluisje en een badkamer met bad en/of douche. Verder beschikt het hotel over een eigen overdekte parkeerplaats waar u gratis uw huurauto kunt parkeren, een fitness centrum en wasvoorzieningen.

Garden Villa - Kaohsiung
incl. ontbijt
Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft daarmee het mooiste uitzicht op de Lotus Pond met zijn honderden hectares groen. De meeste kamers kijken dan ook uit op het meer of de skyline van de stad en zijn verder van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion), een lounge bar, een fitness center en een zwembad. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen kilometer afstand gelegen. Parkeren kan op de parkeerplaats van de accommodatie.

Foguangshan Guesthouse (Bamboo Garden Lodge) - Foguangshan
incl. ontbijt
Altijd al in een klooster willen slapen? Kies dan voor een overnachting in het slaapgedeelte van de Foguangshan Monastery; het grootste Boeddhistische klooster in Taiwan. Het comfort is beperkt maar het blijft een unieke ervaring. U heeft een eigen kamer met onder andere een televisie, een minibar, een badkamer met douche en airconditioning. Het vegetarische diner wordt op ecologische wijze door de monniken bereid. Tijdens uw verblijf leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme, bijgebracht door een monnik. Er zijn diverse ceremonies waaraan u mee kunt doen. U vindt de Foguangshan Monastery op ca. 45 minuten rijden ten noorden van Kaohsiung, er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. 

The Richforest Hotel Kenting - Kenting
incl. ontbijt
The Richforest Hotel in Kenting bevindt zich aan de hoofdstraat van Kenting, welke vooral ’s avonds tot leven komt door de vele eetkraampjes. Het hotel is geopend in 2011, als onderdeel van de LeaLea keten. In 2016 werd het hotel overgenomen en ging het verder als The Richforest Hotel. Wat dit hotel onderscheidt van anderen, is het afwisselende en opvallende kleurgebruik. Ondanks deze felle kleuren ademt het hotel wel een rustige sfeer, waardoor u er heerlijk kunt ontspannen tijdens uw verblijf. Voor een leuke avond kunt u terecht in één van de karaoke kamers. The Richforest Hotel Kenting beschikt niet over een zwembad, de auto kan worden geparkeerd in de parkeergarage.

Royal Chihpen - Taitung
incl. ontbijt
Hotel Royal Chihpen is een luxe accommodatie, dat bekend staat om haar heetwaterbronnen. Deze bronnen vindt u zowel binnen als buiten het hotel, er worden ook ontspannende spabehandelingen aangeboden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, kamerhoge ramen en een eigen balkon. De kamers zien er mooi en goed verzorgd uit: aan detail wordt gedacht in dit hotel. U kunt dineren in het Japanse Teppanyaki-restaurant of een tafel reserveren in het Chinese en Westerse buffetrestaurant. Verder vindt u op het terrein van de accommodatie een dierenpark met hertjes, een grote tuin met waterpartijen en paviljoens, buitenspeelplaats, boogschietbaan, tennisbaan, golfbaan en een grote parkeerplaats. 

Taroko Village Hotel - Taroko
incl. ontbijt
Het Taroko Village Hotel (voorheen Leader Village) is gelegen in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Buluowan. De locatie van dit hotel is schitterend te noemen; hoog boven de kloof, verscholen tussen de bergtoppen, op korte rijafstand van de hoogtepunten van Taroko. Er is een parkeerplaats op het terrein aanwezig. Het terrein bestaat verder uit een grote tuin, met daarin 37 houten bungalows. De kamers zijn klein en eenvoudig, maar wel schoon en gezellig. Het is het eerste hotel dat in de kloof is geopend en dat ziet u terug in de inrichting; alles is in Aboriginal stijl gebouwd en gedecoreerd en er wordt elke avond een traditionele show uitgevoerd met dans, liederen en klederdracht. Het personeel is zeer goed op de hoogte van de historie van deze plek en kan dan ook veel informatie geven over de Aboriginals en de verschillende hike-routes in de omgeving.

LeaLea Garden Hotel - Moon - Sun Moon Lake
incl. ontbijt
Het LeaLea Garden Hotel – Moon is gelegen op korte loopafstand van het centrum van Ita Thao. Het hotel is aan het meer gelegen; door de vele bomen hebben echter niet alle kamers meerzicht, maar hebben ze wel allemaal zicht op de bergachtige omgeving. Vergeleken met het nabijgelegen Richforest Hotel Sun Moon Lake heeft deze accommodatie minder faciliteiten, waardoor de prijs ook lager ligt. Wel kunt u hier gratis fietsen huren en kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het Sun Moon Lake hotel. De 47 kamers zijn modern ingericht, waarbij gebruik is gemaakt van originele ornamenten van de Thao bevolkingsgroep; de oorspronkelijke bewoners rondom Sun Moon Lake. Parkeren kan op het terrein van het hotel.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »