Menu

Made in Taiwan (kennismakingsreis)

Ontdek alle highlights van Taiwan in deze compacte rondreis met privéchauffeur! Het is een individuele reis, waarbij zowel cultuur, natuur als ook een aantal dagen strand zijn opgenomen. In de hoofdstad Taipei ziet u enkele hoogtepunten zoals de Taipei 101, de Longshan Tempel en de Chiang Kai-shek Memorial Hall. Vervolgens reist u per High Speed Train naar Tainan, waar nog volop Nederlandse invloeden te zien zijn. Ook het Boeddhistische Foguangshan klooster wordt natuurlijk aangedaan, daarna hebt u in Kenting tijd om te ontspannen aan het strand. Via de East Coast Highway reist u weer terug naar het noorden, waar u de reis eindigt met twee bijzondere hoogtepunten: de indrukwekkende Taroko kloof en het mystieke Sun Moon Lake. Kortom; een afwisselende en complete reis waarbij u een goede indruk krijgt van Taiwan!

Noot: deze reis is ook ideaal voor reizigers die hun adoptiekindje in Taiwan gaan ophalen of als kennismaking met het land, bijvoorbeeld voorafgaand aan de adoptie. Het programma is af te stemmen op uw persoonlijke wensen, zodat u bijvoorbeeld tijd kan inplannen om een adoptie-organisatie te bezoeken of meer te weten kan komen over de 'roots' van uw adoptiekindje.

Reisduur: 14 dagen

Taipei - Taipei 101 - Tainan - Kaohsiung - Foguangshan klooster - Kenting - Donghe - East Coast - Taroko kloof - Sun Moon Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Made in Taiwan (kennismakingsreis) inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis bevat de bekendste en mooiste plekjes van Taiwan.
 • U reist per auto met (Engelssprekende) privéchauffeur, zodat u geen tijd verliest met het zoeken naar hotels en bezienswaardigheden.
 • Ervaar de reis per High Speed Train van Taipei naar Tainan en geniet van uw verblijf in het Foguangshan klooster.
 • Persoonlijk kunnen we het Silks Place Hotel van harte aanbevelen; dit is het enige 5-sterren hotel in de Taroko kloof.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Shakadang Trail - Taroko kloof - Taiwan
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei volgt de transfer naar uw hotel in de stad. En let goed op onderweg, want hier begint uw eerste kennismaking met het land!

Na aankomst in de accommodaties is de rest van de dag ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Wilt u er toch alvast op uit, breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan één van de gezellige avondmarktjes; geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een eerste dag in Taiwan kan niet beter beginnen!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Taipei
Samen met uw chauffeur/gids bezoekt u 's ochtends de hoogtepunten van Taipei. Tijdens deze stadstour bezoekt u natuurlijk de 508 meter hoge Taipei 101, de eyecatcher van de stad. Voorheen was dit het hoogste gebouw ter wereld! In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Het zal u dan ook niet verbazen dat, als het weer een beetje meewerkt, u vanaf hier een fantastisch uitzicht over de stad hebt! Bijzonder aan dit gebouw is de 'damper' (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo'n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om brieven naar huis te posten! Overige 'must sees' die u vandaag bezoekt zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Tip: vindt u het niet erg om te moeten wachten voor uw eten? Ga dan naar het Din Thai Fung restaurant in de Taipei 101. De wachttijd is hier minimaal 30 minuten, maar de heerlijke dumplings zijn van absolute wereldklasse! 
Dag 3 Taipei - Tainan (ca. 310km)
In de ochtend wordt u naar het treinstation van Taipei gebracht. Vanaf daar reist u per High Speed Rail (HSR) in ca. 1 uur en 45 minuten naar Tainan; een afstand die per auto ruim vier uur duurt. Op deze manier maakt u ook kennis met het openbaar vervoer in Taiwan!

Tainan is in het jaar 1624 door Nederlanders gesticht en is daarmee de oudste stad van het eiland. De Nederlanders hebben het hier in totaal zo'n 40 jaar voor het zeggen gehad, deze invloeden zijn nog zichtbaar in Fort Zeelandia en de Chihkan Tower (Fort Provintia). Later, tussen 1683 en 1885, functioneerde de stad als hoofdstad van Taiwan. Door deze lange voorgeschiedenis en de aanwezigheid van meer dan 200 tempels, is het niet vreemd dat de stad ook wel de 'tempelstad' en het 'Kyoto van Taiwan' wordt genoemd. Bezoek bijvoorbeeld de Confucius Tempel en de Matsu Da Tianhou Tempel.. 

Noot: Bent u een rustige reiziger en houdt u van cultuur? Dan is een extra dag in Tainan aan te raden, vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden van verlenging. 
Dag 4 Tainan - Kaohsiung (ca. 80km)
Langs de westkust gaat de reis in ca. 1,5 uur verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Één van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens. U kunt hier heerlijk rondslenteren en bijvoorbeeld de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas bezoeken. Ook het Crystal Clear meer (Chengqing Hu) en de 'Love River' (bekend van het Drakenboot Festival) zijn een bezoek waard. ’s Avonds kunt u zich vermaken in een van de vele trendy restaurants en bars.
Dag 5 Kaohsiung - Foguangshan (ca. 30km)
De ochtend kunt u eventueel nog besteden in Kaohsiung. Vervolgens rijdt uw privé chauffeur u in ca. 45 minuten naar het Boeddhistische Foguangshan klooster, dat in het jaar 1967 is gesticht door de meester Hsing Yun. Het is het grootste klooster van Taiwan en absoluut een bezoek waard. Wat meteen opvalt is het immens grote, gouden Boeddhabeeld dat hoog boven de verschillende pagodes uittorent. Verder vindt u hier diverse andere beelden, schrijnen, paviljoens en meditatieruimtes.

U verblijft vannacht in het slaapgedeelte van het klooster. Een eenvoudige accommodatie, maar een onvergetelijke ervaring! Het (vegetarische) diner is vanavond inbegrepen. 

Tip: U kunt er voor kiezen om het Foguangshan klooster op eigen gelegenheid of met uw chauffeur te bekijken, maar wij kunnen ook een rondleiding door een Engelssprekende monnik verzorgen. Zo leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme. Vraag er naar bij uw reisspecialist. 

Noot: in het Foguangshan klooster worden alleen 'Buddhist Vegetarian Meals' geserveerd. In het restaurant kunt u tegen betaling (er wordt een donatie van 100 TWD verwacht) van het eenvoudige vegetarische buffet gebruik maken. In de omgeving liggen geen restaurantjes.
Dag 6 Foguangshan klooster - Kenting (ca. 125km)
Indien gewenst, kun u in de vroege ochtend de meditatie-ceremonie in het klooster bijwonen. Honderden monniken zitten knielend in de hoofdhal en beginnen met 'chanten'. Geniet van de rust en de mysterieuze sfeer, wat een bijzondere belevenis! Ook is er nog tijd voor een laatste wandeling over het complex.

Vervolgens reist u samen met uw chauffeur in ca. twee uur naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. Deze regio is met name bekend om de mooie stranden, welke onderdeel zijn van het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee.
Dag 7 Kenting
De komende dagen zijn ter vrije besteding in Kenting, de populairste badplaats van het land. De temperatuur in deze regio is vrijwel het gehele jaar aangenaam: tussen de 20°C en 35°C. Vandaag kunt u het Kenting National Park verder gaan verkennen; hier kunt u prachtige vogels spotten en u vindt er uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en het maken van boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. Gaat u liever ontspannen op het strand? Dan hebt u de keuze uit drie verschillende locaties: Baisha (bekend om het witte zandstrand), Nanwan (voor het beoefenen van watersport) en Little Bay (kleine baai, dichtbij het centrum). In de avond kunt u genieten van de avondmarkt die in Kenting elke avond tot leven komt. Vergeet vooral niet de verschillende hapjes van de eetstalletjes te proeven!
Dag 8 Kenting
Dag ter vrije besteding in Kenting. U kunt er voor kiezen om, samen met uw privé chauffeur, een roadtrip te maken langs enkele hoogtepunten in de omgeving van Kenting. Rijdt bijvoorbeeld naar Maobitou (Cat's Nose Cape), Uluanbi Lighthouse en/of het Lungpan Park. U kunt de dag gemakkelijk vullen met sightseeing in en rondom Kenting!
Dag 9 Kenting - Donghe (ca. 160km)
In ongeveer 4,5 uur gaat de reis verder naar Donghe. In Donghe aangekomen is de rest van de dag ter vrije besteding. Donghe is een klein dorpje aan de oostkust van Taiwan en staat bekend als een waar surfparadijs. Maar dat kan ook niet anders met de strakblauwe oceaan binnen handbereik! Uiteraard is zwemmen hier ook mogelijk, bij het nabijgelegen strandje 'Lovers Beach'. Of bezoek één van de vele watervallen die hier te vinden zijn; sommige bereikbaar via een leuke hike. 
Dag 10 Donghe - East Coast Highway - Taroko kloof (ca. 230km)
Vandaag staat een lange reisdag op het programma; over de East Coast Highway naar de indrukwekkende Taroko kloof. De rit duurt, inclusief stops onderweg, zo'n 6 uur. De stops die u op de route kunt maken, zijn zeer aan te bevelen en af te stemmen met uw chauffeur. Bezoek bijvoorbeeld de bizarre rotsformaties van Xiao Yeliu en kijk uw ogen uit bij het bedriegende 'water running upwards' in Dulan. Wilt u de lange zit onderbreken met een wandeling, beklim dan de achtbogen-brug Sanxiantai en maak een wandeling over het koraaleiland dat ooit met het vasteland verbonden was. De schitterende wandeling naar de vuurtoren en terug duurt zo'n twee uur. Als laatste kunt u een stop maken bij Shitiping, voor weer een prachtige kustlijn. 

De eindbestemming van vandaag ligt in het oosten van Taiwan. Dit gebied kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Met als hoogtepunt natuurlijk de Taroko kloof! Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van zo'n 92.000 hectare. De bochtige en soms smalle weg door de Taroko kloof voert langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. Als er tijd over is, kunt u alvast enkele stops maken. U verblijft de komende twee nachten in het Taroko Village Hotel; een eenvoudige, maar unieke accommodatie in de Taroko kloof. 
Dag 11 Taroko kloof
Dag ter vrije besteding om de Taroko kloof verder te verkennen. De weg door de kloof biedt verschillende bezienswaardigheden, zoals de Swallow Grotto, Tunnel of Nine Turns, Xiangde Tempel en de Eternal Spring Shrine. Natuurliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen; er zijn diverse wandelingen uitgestippeld. Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. drie uur (4,5 kilometer) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
Dag 12 Taroko kloof - Sun Moon Lake (ca. 175km)
Na het ontbijt reist u verder naar het schilderachtige Sun Moon Lake, gelegen in centraal Taiwan. Hoewel de afstand niet lang is, doet u zeker 6 uur over deze route; de weg is bochtig en heeft veel wegversmallingen waardoor vaak niet harder dan 30km per uur gereden kan worden. Maar geen zorgen, uw chauffeur kent de weg! Een mooi hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) bereikt u op de Hehuanshan Pass, waar u zich op 3300 meter hoogte bevindt. Grote kans dat u hier boven de wolken zit!

Het schilderachtige Sun Moon Lake ligt in de provincie Nantou, in centraal Taiwan. Het is het grootste meer van Taiwan, gelegen op ca. 760 meter boven zeeniveau. Vroeger was dit meer het thuis van de Thao bevolkingsgroep, die deze omgeving als heilige grond beschouwde. De mystieke en rustgevende sfeer is nog steeds voelbaar, tevens dankzij de prachtig groene bergen op de achtergrond.

Na aankomst maakt u een boottocht over het meer, hier vandaan hebt u een fantastisch uitzicht over het Sun Moon Lake.
Dag 13 Sun Moon Lake - Taipei (ca. 240km)
De ochtend is nog vrij te besteden bij het Sun Moon Lake. U kunt bijvoorbeeld per fiets het meer rondfietsen (ca. 35km, veel stijgen en dalen) of een wandeling maken. Er zijn mooie routes uitgestippeld. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Ci'en Pagode voor een schitterend uitzicht over het meer of cultuur opdoen bij de immense Wenwu Tempel. 

In de middag wordt u in circa vier uur terug naar Taipei gebracht. Hier heeft u nog één overnachting.

Noot: u kunt er uiteraard ook, in samenspraak met uw chauffeur, voor kiezen om 's ochtends al terug te reizen naar Taipei.
Dag 14 Taipei - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur (met uitzondering van het verblijf in Kenting en Taroko)
 • airport transfers per auto met privéchauffeur
 • treinreis Taipei - Tainan (High Speed Rail)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (Taipei 101, Fort Zeelandia, Chihkan Tower, Kenting Forest Park)
 • boottocht op Sun Moon Lake
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Gala Hotel - Taipei
incl. ontbijt
Het Gala Hotel is gelegen aan een levendige straat met shoppingmalls en restaurants. De 150 kamers zijn comfortabel ingericht, hebben gratis internetverbinding en een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten. Op loopafstand bevindt zich een metrostation, waarmee u gemakkelijk de rest van Taipei kunt bereiken. De accommodatie beschikt over parkeergelegenheid. 

Zenda Suites - Tainan
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een middenklasse hotel op loopafstand van het treinstation van Tainan? Kies dan voor Zenda Suites. Het hotel is gelegen naast de universiteit en de campus, en is daarmee gelegen in een levendige omgeving met veel restaurants, winkels en parkjes. Ook de bushalte voor de toeristenbus is op korte loopafstand te vinden. Alle 90 kamers hebben een internetverbinding, een kluisje en een badkamer met bad en/of douche. Verder beschikt het hotel over een eigen overdekte parkeerplaats waar u gratis uw huurauto kunt parkeren, een fitness centrum en wasvoorzieningen.

Garden Villa - Kaohsiung
incl. ontbijt
Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft daarmee het mooiste uitzicht op de Lotus Pond met zijn honderden hectares groen. De meeste kamers kijken dan ook uit op het meer of de skyline van de stad en zijn verder van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion), een lounge bar, een fitness center en een zwembad. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen kilometer afstand gelegen. Parkeren kan op de parkeerplaats van de accommodatie.

Foguangshan Guesthouse (Bamboo Garden Lodge) - Foguangshan
incl. ontbijt
Altijd al in een klooster willen slapen? Kies dan voor een overnachting in het slaapgedeelte van de Foguangshan Monastery; het grootste Boeddhistische klooster in Taiwan. De accommodatie is zeer eenvoudig, verwacht hier dan ook geen comfort; een verblijf in het klooster is echter wel een zeer unieke ervaring. U hebt de beschikking over een eigen kamer met onder andere een televisie, een minibar, een badkamer met douche en airconditioning. Het vegetarische diner wordt op ecologische wijze door de monniken bereid. Tijdens uw verblijf leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme, bijgebracht door een monnik. Er zijn diverse ceremonies waaraan u mee kunt doen. U vindt de Foguangshan Monastery op ca. 45 minuten rijden ten noorden van Kaohsiung, er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. 

Hotelday+ Kenting - Kenting
incl. ontbijt
Hotelday+ Kenting is gelegen aan de drukste straat van Kenting, met op loopafstand verschillende restaurants, winkels en supermarktjes. Overdag loopt u eenvoudig naar het strand van Kenting, in de avond kunt u de gezellige avondmarkt bezoeken. In de accommodatie zelf zijn ook bars te vinden en kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad van het hotel. De kamers zijn ruim en met de aanwezigheid van verschillende familiekamers heeft Hotelday+ Kenting ook aan families gedacht. 

Jacaranda House - Donghe
incl. ontbijt
Het Jacaranda House is gelegen in Donghe en is door haar ligging een paradijs voor actievelingen. Met aan de ene kant de oceaan en aan de andere kant de bergen is Donghe geschikt voor surfers, wandelaars en fietsers. Maar ook rustzoekers komen in Jacaranda House aan hun trekken. De accommodatie is klein, maar zeer fijn! Alle kamers beschikken over een balkon met zeezicht, dus elke ochtend is het genieten van de zonsopkomst. Met ramen van de vloer tot aan het plafond weet u zeker dat u niets mist van het uitzicht over de schitterende blauwe oceaan!

Taroko Village Hotel - Taroko
incl. ontbijt
Het Taroko Village Hotel (voorheen Leader Village) is gelegen in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Buluowan. De locatie van dit hotel is schitterend te noemen; hoog boven de kloof, verscholen tussen de bergtoppen, op korte rijafstand van de hoogtepunten van Taroko. Er is een parkeerplaats op het terrein aanwezig. Het terrein bestaat verder uit een grote tuin, met daarin 37 houten bungalows. De kamers zijn klein en eenvoudig, maar wel schoon en gezellig. Het is het eerste hotel dat in de kloof is geopend en dat ziet u terug in de inrichting; alles is in Aboriginal stijl gebouwd en gedecoreerd en er wordt elke avond een traditionele show uitgevoerd met dans, liederen en klederdracht. Het personeel is zeer goed op de hoogte van de historie van deze plek en kan dan ook veel informatie geven over de Aboriginals en de verschillende hike-routes in de omgeving.

LeaLea Garden Hotel - Moon - Sun Moon Lake
incl. ontbijt
Het LeaLea Garden Hotel – Moon is gelegen op korte loopafstand van het centrum van Ita Thao. Het hotel is aan het meer gelegen; door de vele bomen hebben echter niet alle kamers meerzicht, maar hebben ze wel allemaal zicht op de bergachtige omgeving. Vergeleken met het nabijgelegen Richforest Hotel Sun Moon Lake heeft deze accommodatie minder faciliteiten, waardoor de prijs ook lager ligt. Wel kunt u hier gratis fietsen huren en kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het Sun Moon Lake hotel. De 47 kamers zijn modern ingericht, waarbij gebruik is gemaakt van originele ornamenten van de Thao bevolkingsgroep; de oorspronkelijke bewoners rondom Sun Moon Lake. Parkeren kan op het terrein van het hotel.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »