Menu

Rootsreis Taiwan

Elke rootsreis is anders en wordt, in overleg, op uw persoonlijke wensen afgestemd. Dit reisvoorbeeld is een leuk idee voor gezinnen met geadopteerde kinderen uit Taipei en Taitung. Ook in andere plaatsen kunnen we een kindertehuis bezoek verzorgen. Naast een bezoek aan het tehuis en de omgeving bezoekt u de highlights van Taiwan. Zo kunt u de sfeer van het land proeven en krijgt u een beter beeld van het geboorteland van uw kind. U reist samen met uw gezin per High Speed Train naar Tainan met haar Nederlandse invloeden. In Kenting heeft u tijd om te ontspannen aan het strand. De reis eindigt met het hoogtepunt: de indrukwekkende Taroko kloof, voordat u terugreist naar Taipei.

Bekijk voor meer informatie, praktische tips, reiservaringen en meer op onze rootsreizen pagina.
Rootsreizen

Reisduur: 15 dagen

Taipei - Tainan - Kaohsiung - Kenting - Taitung - East Coast - Taroko kloof - Taipei

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rootsreis Taiwan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Voor gezinnen met geadopteerde kinderen uit Taipei en/of Taitung is dit een leuk programma voor een eerste terugkeer naar hun geboortegrond.
 • Naast de highlights van Taiwan is er voldoende tijd om meer te weten te komen over hun 'roots'.
 • Beleef de reis per High Speed Train van Taipei naar Tainan!
 • In Kenting kunt u ontspannen aan het strand, zodat u alle indrukken rustig kunt verwerken.
 • Speciaal voor gezinnen hebben we in de Taroko kloof de accommodatie Leader Village geselecteerd.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

stranden national park kenting - kenting - Taiwan
Dag (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u en de kinderen kunnen bijkomen van de vliegreis. Bezoek bijvoorbeeld een van de gezellige avondmarktjes. Geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een leuke start van uw rootsreis! Een bezoek aan Taiwan is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Taipei. Het is een moderne, kosmopolitische stad met grote gebouwen, groene parken, interessante musea, heel veel tempels, tientallen shoppingmalls, sfeervolle avondmarkten en meerdere toprestaurants. Taipei heeft ruim 2,5 miljoen inwoners. Het is de grootste en belangrijkste stad van Taiwan, gelegen in het noorden van het eiland. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 1 Taipei
Samen met uw chauffeur / gids bezoekt u 's ochtends de hoogtepunten van Taipei tijdens een stadstour. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 509m hoge Taipei 101; voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Mits het weer het toelaat, heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Speciaal is de ‘damper’ (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo’n anderhalve meter bewegen. Stuur daarna een kaartje naar de mensen thuis vanuit het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk voor de kinderen om brieven te posten! De overige bezienswaardigheden die u aandoet zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-shek Memorial Hall. De middag is ter vrije besteding om Taipei op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Leer bijvoorbeeld meer over Chinese kunst in het National Palace Museum. U kunt deze middag ook gebruiken om te shoppen. Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd.
Dag 2 Taipei
Vandaag is een bijzondere dag, u bezoekt namelijk samen met de gids het kindertehuis. Veelal krijgt u een rondleiding en een kijkje 'achter de schermen'. Afhankelijk van het kindertehuis wordt u uitgenodigd voor de lunch en ontmoet u de directie of verzorgers. Het programma van het bezoek proberen we vooraf van onze lokale vertegenwoordiging te krijgen. Indien mogelijk bezoekt u tevens de pleegfamilie en/of biologische ouders.
Dag 3 Taipei
U heeft een vrije dag in Taipei, voordat u de rondreis gaat maken door Taiwan. Vandaag kunt u de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Maokong Tea Garden. Neem de gondel (met doorzichtige bodem!) voor spectaculaire vergezichten op Taipei, deze theevelden liggen hoog in de heuvels. Maak een wandeling en probeer de Taiwanese sensatie "bubble tea" - thee met melk, gedronken door grote rietjes, met gomballetjes erin! Pak vervolgens de gondel terug naar het eindstation: de Taipei Zoo, de grootste stadsdierentuin van Azië. Ga hier op zoek naar de reuzenpanda's of leer meer over de dieren in Taiwan. Durven de kinderen zelfs bij de slangen te gaan kijken?
Dag 5 Tainan - Kaohsiung (ca. 80km)
Langs de westkust gaat de reis verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Één van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens. U kunt hier heerlijk rondslenteren en bijvoorbeeld de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas bezoeken. Ook het Crystal Clear meer (Chengqing Hu) en de 'Love River' (bekend van het Drakenboot Festival) zijn een bezoek waard. ’s Avonds kunt u zich vermaken bij één van de avondmarkten, u kijkt uw ogen uit!

Tip: een ander alternatief is een ferry naar het eiland Cijing. Dit eiland heeft een druk bezochte markt met allerlei lokaal eten en snuisterijen; leuk voor kinderen! Ook heeft het eiland een paar mooie stranden.
Dag 6 Kaohsiung - Kenting
Vandaag reist u naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. Naast de witte stranden vindt u hier ook de Kenting Forest Recreation Area, diverse parken waar u prachtige vogels kunt spotten. Onderweg brengt u een bezoek aan het het aquarium (optioneel) , de vuurtoren van Uluanbi en Maopitou oftwel 'Cat's Nose'. Dit is een van de twee zuidelijkste kapen van Taiwan. Er wordt gezegd dat de rotsen die zijn omgevallen in de zee lijken op de neus van een kat. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de komende overnachtingen.
Dag 7 Kenting
De komende twee dagen zijn ter vrije besteding in Kenting. U kunt hier even heerlijk ontspannen aan het strand. De temperatuur in deze regio is vrijwel het hele jaar aangenaam; tussen de 20°C en 35°C. Niet voor niets is het de populairste badplaats van Taiwan.
Dag 8 Kenting
Een vrije dag in Kenting. Ook kunt u het Kenting National Park verder gaan verkennen, aan de kust zijn uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden.
Dag 9 Kenting - Taitung
In ongeveer 3,5 uur gaat de reis verder naar Taitung (Taidong). Hier is de rest van de dag vrij te besteden. In overleg met uw chauffeur kunt u het Beinan Culture Park bezoeken of ontspannen in de warmwaterbronnen van Zhiben.
Dag 10 Taitung
De komende dagen gaat u op zoek naar de roots van uw kind. De minibus met chauffeur staat alle dagen tot uw beschikking zodat u voldoende tijd heeft om op 'expeditie' te gaan. In overleg kunt u de route en het dagprogramma afstemmen. Reis bijvoorbeeld de bergen in, volg de kustlijn of vaar naar het eiland Ludao.
Dag 11 Taitung
Dit is de laatste dag dat u op zoek gaat naar de roots van uw kind in de omgeving van Taitung. Tip: bezoek wanneer u tijd heeft samen het Taitung Seashore Park. Afgeschermd van auto’s kunt u hier genieten van wandel- en fietsroutes. Op verschillende locaties kunt u hier fietsen huren. ’s Avonds is alles extra mooi verlicht.
Dag 12 Taitung - Taroko kloof
Over de East Coast Highway wordt de reis vervolgd naar de indrukwekkende Taroko kloof. Onderweg worden diverse stops gemaakt, zoals in Xiaoyeliu, Sanxiantai en Shitiping. In de maanden juni tot september is het op diverse plaatsen op deze route mogelijk om walvissen te spotten. Het oosten van Taiwan kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Hoogtepunt van deze regio, maar ook zeker van het hele eiland, is de Taroko kloof (Tailuge). Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van 92.000 hectare. De weg door de Taroko kloof gaat langs watervallen, grotten, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden: de Swallow Grotto, de Tunnel of Nine Turns en de Eternal Spring Shrine. Na een uitgebreid bezoek wordt u naar Leader Village gebracht; een eenvoudige maar speciale accommodatie midden in de Taroko kloof. Noot: u kunt ook kiezen voor een vijf sterren hotel (Silks Place). De prijs is hetzelfde.
Dag 14 Taroko kloof - Ilan
Via de Su-Hua Highway reist u naar Ilan voor de komende overnachtingen. Onderweg kunt u diverse stops inlassen. Na incheck in het Shangrila Leisure Farming is de rest van de dag vrij te besteden. Shangrila Leisure Farming organiseert in de avond verschillende activiteiten voor gezinnen. Zo kunt u deelnemen aan het maken van Taiwanese lantaarns, zijn er verschillende schommels en bruggen op het terrein, kunt u samen dumplings maken en is er aan het eind van de avond soms zelfs een vuurwerkshow.
Dag 15 Ilan
Vandaag gaat u op zoek naar de roots van uw kind in Ilan. De minibus met chauffeur staat tot uw beschikking. In overleg kunt u het dagprogramma afstemmen. Indien mogelijk, maakt u tevens kennis met de pleegfamilie en/of biologische ouders van uw kind.
Dag 16 Yilan - Taipei
U reist vandaag terug naar Taipei. Indien gewenst, kunt u onderweg stoppen bij de twee ambachtsdorpjes Sanyi en Yingko. Voor souvenirs van hout, porselein en aardewerk bent u hier aan het goede adres. Bij aankomst in Taipei checkt u in bij het Gala Hotel waar u nog één nacht verblijft. In de middag wordt de huurauto bij het hotel opgehaald. De rest van de dag is ter vrije besteding in Taipei.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • airport transfers per auto met privéchauffeur
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur (Engelssprekend)
 • treinreis Taipei - Tainan (High Speed Train)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The Riviera Hotel - Taipei
In het zakencentrum van Taipei vindt u The Riviera Hotel. Dit boutique hotel is een oase van rust in het drukke Taipei. Het is een bijzonder hotel, ontworpen door de Franse architect Gerard Jadonnet. De inrichting is dan ook een combinatie tussen de zuid-Franse Cote d’Azur stijl en het authentieke Azië. Er zijn 112 comfortabele kamers, verdeeld over meerdere verdiepingen; per verdieping vindt u een loungehoek waar u andere gasten kunt ontmoeten of rustig een boek kunt lezen. Verder vindt u in deze accommodatie ook een fitness ruimte met uitzicht op het dakterras en de stad, een gratis shuttle service naar verschillende toeristische bezienswaardigheden en een inside garden. Met de zorgvuldig gekozen beplanting in en rondom het hotel, zijn ze geclassificeerd met het LEED Gold label.

Zenda Suites
Bent u op zoek naar een middenklasse hotel op loopafstand van het treinstation van Tainan? Kies dan voor Zenda Suites. Het hotel is gelegen naast de universiteit en de campus, en is daarmee gelegen in een levendige omgeving met veel restaurants, winkels en parkjes. Ook de bushalte voor de toeristenbus is op korte loopafstand te vinden. Alle 90 kamers hebben een internetverbinding, een kluisje en een badkamer met bad en/of douche. Verder beschikt het hotel over een eigen overdekte parkeerplaats waar u gratis uw huurauto kunt parkeren, een fitness centrum en wasvoorzieningen.

Garden Villa - Kaohsiung
Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft daarmee het mooiste uitzicht op de Lotus Pond met zijn honderden hectares groen. De meeste kamers kijken dan ook uit op het meer of de skyline van de stad en zijn verder van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion), een lounge bar, een fitness center en een zwembad. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen kilometer afstand gelegen. Parkeren kan op de parkeerplaats van de accommodatie.

Caesar Park Hotel - Kenting
Dit 5-sterren resort is iets buiten het centrum van Kenting gelegen, maar wel aan ‘Little Bay’; één van de mooiste stranden van Taiwan. De accommodatie telt 300 kamers in totaal, variërend van kamers met zeezicht of zwembadzicht tot kamers met een jacuzzi op het terras. Voor gezinnen zijn er ruime familiekamers te boeken. Alle kamers zijn comfortabel, ruim en in Balinese sfeer ingericht, net als de rest van het resort. Hier vindt u voldoende faciliteiten om te genieten van een ontspannen verblijf; meerdere bars en restaurants, spa, fitnessruimte en een groot ‘recreation area’ voor kinderen met onder andere tafeltennis, ballenbak, speelautomaten en speeltoestellen voor jong en oud. Dagelijks worden meerdere activiteiten georganiseerd, dus vervelen hoeft hier sowieso niet. Parkeren is mogelijk op privéterrein.

Taroko Village Hotel - Taroko
Het Taroko Village Hotel (voorheen Leader Village) is gelegen in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Buluowan. De locatie van dit hotel is schitterend te noemen; hoog boven de kloof, verscholen tussen de bergtoppen, op korte rijafstand van de hoogtepunten van Taroko. Er is een parkeerplaats op het terrein aanwezig. Het terrein bestaat verder uit een grote tuin, met daarin 37 houten bungalows. De kamers zijn klein en eenvoudig, maar wel schoon en gezellig. Het is het eerste hotel dat in de kloof is geopend en dat ziet u terug in de inrichting; alles is in Aboriginal stijl gebouwd en gedecoreerd en er wordt elke avond een traditionele show uitgevoerd met dans, liederen en klederdracht. Het personeel is zeer goed op de hoogte van de historie van deze plek en kan dan ook veel informatie geven over de Aboriginals en de verschillende hike-routes in de omgeving.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »