Menu

Rondreis Taiwan met huurauto

Wilt u zelfstandig door Taiwan reizen en genieten van veel vrijheid in uw reisprogramma? Reis dan per huurauto door het land! Er wordt in Taiwan rechts gereden, het verkeer is overzichtelijk en de wegen goed onderhouden. En met een Engelstalige GPS-systeem komt u overal waar u maar wilt! Tijdens deze complete reis door Taiwan slaat u geen enkel hoogtepunt over en maakt u dus écht kennis met het land. De reis begint met een aantal dagen ter vrije besteding in Taipei, zodat u op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken. Uw huurauto wordt afgeleverd op de dag dat u naar Wuling reist, daarna zet de reis zicht voort naar Lishan en het mystieke Sun Moon Lake. Via Xitou rijdt u vervolgens naar Alishan, een prachtig gebied waar u grote kans hebt op uitzicht op een zee van wolken. Ook bezoekt u Tainan, met haar Nederlandse invloeden, de havenstad Kaohsiung en het Boeddhistische Foguangshan klooster. En na zoveel cultuur en natuur is het tijd voor ontspanning op het strand van Kenting, gelegen in het zuidelijkste puntje van Taiwan. Via de East Coast Highway rijdt u weer terug naar het Noorden, onderweg maakt u een stop in wellicht Taiwan’s meest bekende hoogtepunt: de indrukwekkende Taroko kloof! U sluit de reis af met een verblijf in het noordelijk gelegen Keelung, waar u kunt bijkomen van de reis of een laatste wandeling kunt maken door het Yangmingshan National Park. De laatste nacht van de reis verblijft u in Taipei.

Reisduur: 21 dagen

Taipei - Wuling - Lishan - Sun Moon Lake - Xitou - Alishan - Tainan - Kaohsiung - Foguangshan - Kenting - Donghe - Taroko kloof - Keelung

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Taiwan met huurauto inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Taiwan heeft meer te bieden dan alleen de highlights. Duik wat dieper in het land en ontdek ook de minder bekende plekken!
 • Zelf rijden is de perfecte manier om Taiwan te ontdekken; u rijdt aan de rechter kant van de weg en de afstanden zijn niet erg groot. U krijgt uiteraard van ons een GPS systeem mee.
 • PANGEA Travel verzorgt een complete adressenlijst, inclusief Engelse en Chinese adressen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

 - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Taipei
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei volgt de transfer naar uw hotel in de stad. En let goed op onderweg, want hier begint uw eerste kennismaking met het land!

Na aankomst in de accommodaties is de rest van de dag ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Wilt u er toch alvast op uit, breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan één van de gezellige avondmarktjes; geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een eerste dag in Taiwan kan niet beter beginnen!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Taipei
Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Taipei gaan verkennen. Eyecatcher van de stad is natuurlijk de 508 meter hoge Taipei 101, voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Als het weer een beetje meewerkt, hebt u vanaf hier een fantastisch uitzicht over de stad. Bijzonder aan dit gebouw is ook de 'damper' (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo'n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om brieven naar huis te posten! Overige 'must sees' in Taipei zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Liefhebbers van Chinese kunst kunnen hun hart ophalen in het National Palace Museum, behorend tot de vier beste musea ter wereld. Het gigantische museum bestaat uit drie verdiepingen en beschikt over ruim 600.000 antieke kunstschatten. 

Tip: vindt u het niet erg om te moeten wachten voor uw eten? Ga dan naar het Din Thai Fung restaurant in de Taipei 101. De wachttijd is hier minimaal 30 minuten, maar de heerlijke dumplings zijn van absolute wereldklasse! 

Tip: via de website van het National Palace Museum (http://www.npm.gov.tw/en) kunt u gratis een Engelstalige rondleiding reserveren. Een absolute meerwaarde voor uw bezoek aan het museum!
Dag 3 Taipei
Dag ter vrije besteding in Taipei. Wilt u Taipei van bovenaf bekijken? Beklim dan in 30 minuten de Elephant Mountain (Xiangshan) voor een weids uitzicht over de stad en de Taipei 101. Of maak een ritje met de Maokong Gondel (op maandag gesloten); tijdens deze 4 kilometer lange tocht per kabelbaan kunt u genieten van het mooie uitzicht. Onderweg kunt u uitstappen bij Taipei Zoo, de Zhinan Tempel of Sanxuan Tempel op de top. U kunt deze dag ook gebruiken om te shoppen, hiervoor kunt u het beste in de wijk Ximending zijn. Vooral als 's avonds de verlichting aangaat komt het hier tot leven en hoeft u niet ver te zoeken voor dat ene leuke restaurantje. 

Tip: probeer het populaire Taiwanese drankje 'Bubble Tea': thee met melk en kleine Tapioca balletjes erin. 
Dag 4 Taipei - Wuling (ca. 165km)
In de ochtend wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. En dan gaat uw selfdrive beginnen! U reist met eigen huurauto vandaag richting het Shei-Pa National Park, een rit van ongeveer 4,5 uur. In dit park zijn prachtige bergen te vinden, met toppen boven de 3000m. Zeer bekend is de Snow Mountain (Xue Shan) met zijn 3885 meter hoge piek. Deze berg kan van oktober tot december en in maart/april beklommen worden en is zeer populair onder klimmers. Naast spectaculaire uitzichten is er ook veel wildlife te vinden. Het park is namelijk onder andere het leefgebied van de zwarte beer, herten en vliegende eekhoorns. U overnacht aan de voet van de Snow Mountain, in het Wuling Forest Recreation Area (Wuling Farm).
Dag 5 Wuling - Lishan (ca. 25km)
In ongeveer 1,5 uur rijdt u verder zuidwaarts, met als eindbestemming het Lishan. Een deel van de route gaat door de Tri-Mountain National Scenic Area; een prachtig berglandschap dat bekend staat om zijn bloemen, watervallen, warmwaterbronnen, steile kliffen en diepe ravijnen. Vanuit de huurauto hebt u een schitterend zicht op de prachtige omgeving. 
Dag 6 Lishan - Sun Moon Lake (ca. 110km)
Uw reis wordt in ongeveer 3,5 uur vervolgt naar het schilderachtige Sun Moon Lake, gelegen in centraal Taiwan. Het is het grootste meer van Taiwan, gelegen op ca. 760 meter boven zeeniveau. Vroeger was dit meer het thuis van de Thao bevolkingsgroep, die deze omgeving als heilige grond beschouwde. De mystieke en rustgevende sfeer is nog steeds voelbaar, tevens dankzij de prachtig groene bergen op de achtergrond. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de twee dorpen die aan het meer te vinden zijn; Ita Thao en Shuishe. Beide dorpen zijn met elkaar verbonden met bootverbindingen, maar zijn ook per fiets gemakkelijk te bereiken. Een compleet rondje om het eiland is ca. 35 kilometer lang (met veel stijgen en dalen!) en onderweg zijn er vele bezienswaardigheden en uitzichtpunten om even op adem te komen. Bezoek bijvoorbeeld de Ci’en Pagode en de Wenwu Tempel en maak een stop bij één van de vele (korte) wandelroutes. Uiteraard is een roadtrip ook mogelijk, want u beschikt niet voor niets over een eigen huurauto. De weg slingert rondom het meer en er is overal voldoende parkeergelegenheid om de auto kwijt te kunnen.
Dag 7 Sun Moon Lake - Xitou (ca. 50km)
Vandaag reist u naar het Ming Shan Resort, gelegen op ca. 1,5 uur rijden zuidwaarts. U vindt deze accommodatie in Nantou County, dichtbij het plaatsje Xitou (ook geschreven als 'Sitou'). De bekendste bezienswaardigheid van deze regio is het Xitou Forest Recreation Area. Het is een groot bamboebos en recreatiegebied, met leuke wandelroutes. Één van de populairste wandelingen leidt naar een heilige boom; deze is 3800 jaar oud en 46 meter hoog. Echt een bezoek waard! Ook de 7 kilometer lange wandeling over een houten loopbrug naar de waterval in een ravijn is erg avontuurlijk. U kijkt uit over de boomtoppen, op het hoogste punt van de loopbrug loopt u maar liefst 22,6 meter boven de grond!
Dag 8 Xitou - Alishan (ca. 140km)
De reis wordt vervolgd naar Alishan (ca. 3,5 uur rijden). Deze plaats is bekend van de mooie zonsopkomsten en is zeer populair onder de Taiwanese bevolking en toeristen. Met uw huurauto rijdt u vandaag dan ook over een mooiste wegen! Op grote hoogte hangt vaak mist om de pieken heen, wat zorgt voor een mysterieuze aanblik. In het Taiwanees wordt dit ook wel 'Yunhai' genoemd, wat 'zee van wolken' betekent.
Dag 9 Alishan
Dag ter vrije besteding. Alishan beschikt over vijf wonderen; de Alishan Forest Train, het bos, de zee van wolken, de zonsopkomst en de zonsondergang. U laat vandaag dan ook waarschijnlijk de auto stil staan! In de vroege ochtend kunt u met een nostalgische trein in 25 minuten naar Zhushan Station reizen, gelegen op een hoogte van 2.451 meter boven zeeniveau. Dit is het hoogste punt van het Taiwanees treinnetwerk; bij het Zushan uitzichtpunt hebt u dan ook het mooiste uitzicht op de zonsopkomst boven de 'zee van wolken'. Bent u ook benieuwd naar de zonsondergang, maak dan in de namiddag een treinrit over de 'Shenmu (Sacred Tree) Line'; deze korte treinrit van ca. 10 minuten brengt u naar twee andere uitzichtpunten, vanwaar u in ca. 45 minuten weer terug kunt lopen naar Alishan. Wilt u overdag nog een wandeling maken, dan is de Giant Tree Trail een aanrader. Deze wandeling voert over houte planken, langs gigantisch hoge en oude cipressen. 

Naast een bezoek aan Alishan kunt u hier vandaan ook het Yushan National Park bezoeken. Dit park is genoemd naar Yushan Mountain (Jade Mountain), de hoogste berg van Taiwan. U kunt deze berg eventueel (deels) beklimmen.
Dag 10 Alishan - Tainan (ca. 145km)
Vandaag rijdt u verder naar Tainan, een rit van ongeveer 3 uur. Tainan is in het jaar 1624 door Nederlanders gesticht en is daarmee de oudste stad van het eiland. De Nederlanders hebben het hier in totaal zo'n 40 jaar voor het zeggen gehad, deze invloeden zijn nog zichtbaar in Fort Zeelandia en de Chihkan Tower (Fort Provintia). Later, tussen 1683 en 1885, functioneerde de stad als hoofdstad van Taiwan. Door deze lange voorgeschiedenis en de aanwezigheid van meer dan 200 tempels, is het niet vreemd dat de stad ook wel de 'tempelstad' en het 'Kyoto van Taiwan' wordt genoemd. Bezoek bijvoorbeeld de Confucius Tempel en de Matsu Da Tianhou Tempel.
Dag 11 Tainan
Dag ter vrije besteding. Naast de vele tempels die Tainan rijk is, is de wijk Anping ook zeker een bezoek waard. In deze wijk, met talloze Nederlandse invloeden, kunt u zich gemakkelijk een aantal uren vermaken; neem een kijkje bij het 'Eternal Golden Castle', ga enkele honderden jaren terug in de tijd bij het Merchant House en proef lokale lekkernijen in de Yanping Old Street.

Wilt u nog wat natuur meepakken, bekijk dan de Sicao Green Tunnel; Taiwan's eerste kanaal, dat zo'n 200 jaar geleden is aangelegd. Vanaf een groot bamboevlot kijkt u uw ogen uit in deze mangrove!

Tip: Houdt u van vis? Ga dan 's avonds dineren in het Qin Pin Seafood Restaurant.
Dag 12 Tainan - Kaohsiung (ca. 80km)
Langs de westkust gaat de reis in ca. 1,5 uur verder naar Kaohsiung; de tweede grootste stad van Taiwan. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. Één van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung is het Lotus meer (Lianchitan). In en rondom dit meer liggen diverse tempels, pagodes en paviljoens. U kunt hier heerlijk rondslenteren en bijvoorbeeld de Spring & Autumn Pavillions en de Dragon & Tiger Pagodas bezoeken. Ook het Crystal Clear meer (Chengqing Hu) en de 'Love River' (bekend van het Drakenboot Festival) zijn een bezoek waard. ’s Avonds kunt u zich vermaken op één van de avondmarkten of in één van de vele trendy restaurants en bars.
Dag 13 Kaohsiung - Foguangshan - Kenting (ca. 110km)
Vandaag rijdt u in ca. 45 minuten naar het Boeddhistische Foguangshan klooster, dat in het jaar 1967 is gesticht door de meester Hsing Yun. Het is het grootste klooster van Taiwan en absoluut een bezoek waard. Wat meteen opvalt is het immens grote, gouden Boeddhabeeld dat hoog boven de verschillende pagodes uittorent. Verder vindt u hier diverse andere beelden, schrijnen, paviljoens en meditatieruimtes.

Vervolgens rijdt u in ca. twee uur naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. Deze regio is met name bekend om de mooie stranden, welke onderdeel zijn van het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee. 

Tip: U kunt er voor kiezen om het Foguangshan klooster op eigen gelegenheid te bekijken, maar wij kunnen ook een rondleiding door een Engelssprekende monnik verzorgen. Zo leert u alle 'ins & outs' van het Boeddhisme. Vraag er naar bij uw reisspecialist. 
Dag 14 Kenting
De komende dagen zijn ter vrije besteding in Kenting, de populairste badplaats van het land. De temperatuur in deze regio is vrijwel het gehele jaar aangenaam: tussen de 20°C en 35°C. Vandaag kunt u het Kenting National Park verder gaan verkennen; hier kunt u prachtige vogels spotten en u vindt er uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en het maken van boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. Gaat u liever ontspannen op het strand? Dan hebt u de keuze uit drie verschillende locaties: Baisha (bekend om het witte zandstrand), Nanwan (voor het beoefenen van watersport) en Little Bay (kleine baai, dichtbij het centrum). Alle stranden zijn goed bereikbaar per auto en er is voldoende parkeergelegenheid aanweizg. In de avond kunt u genieten van de avondmarkt die in Kenting elke avond tot leven komt. Vergeet vooral niet de verschillende hapjes van de eetstalletjes te proeven!
Dag 15 Kenting
Dag ter vrije besteding in Kenting. Met de huurauto kunt u een prachtige roadtrip maken, langs verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld eerst de oostkust met het Uluanbi Lighthouse en het 'Southern Most Point', om vervolgens door te rijden naar Longpan Park. U hebt hier een schitterend uitzicht over de oceaan! Daarna rijdt u dwars via het binnenland naar de westkust, waar u een bezoek kunt brengen aan het aquarium. Hier kunt u zich zeker zo'n 2-3 uur vermaken. Op de weg terug naar Kenting maakt u nog een stop bij Maobitou (Cat's Nose Cape).
Dag 16 Kenting - Donghe (ca. 160km)
In ongeveer 4 uur gaat de reis verder naar Donghe. De aanbevolen route gaat over wegnummer 199; één van de mooiste plattelandsroutes van Taiwan. De weg slingert over het eiland heen en eindigt aan zee; vanaf daar hebt u prachtige uitzichten over de zee aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Deze roadtrip is een bezienswaardigheid op zich!

In Donghe aangekomen is de rest van de dag ter vrije besteding. Donghe is een klein dorpje aan de oostkust van Taiwan en staat bekend als een waar surfparadijs. Maar dat kan ook niet anders met de strakblauwe oceaan binnen handbereik! Uiteraard is zwemmen hier ook mogelijk, bij het nabijgelegen strandje 'Lovers Beach'. Of bezoek één van de vele watervallen die hier te vinden zijn; sommige bereikbaar via een leuke hike. 
Dag 17 Donghe - East Coast Highway - Taroko kloof (ca. 190km)
Vandaag staat een lange reisdag op het programma; over de East Coast Highway naar de indrukwekkende Taroko kloof. De rit duurt, inclusief stops onderweg, zo'n 6 uur. Maar dit is zeker geen straf, want de uitzichten zijn prachtig en de stops die u op de route kunt maken, zijn zeer aan te bevelen. Bezoek bijvoorbeeld de bizarre rotsformaties van Xiao Yeliu en kijk uw ogen uit bij het bedriegende 'water running upwards' in Dulan. Wilt u de lange zit onderbreken met een wandeling, beklim dan de achtbogen-brug Sanxiantai en maak een wandeling over het koraaleiland dat ooit met het vasteland verbonden was. De schitterende wandeling naar de vuurtoren en terug duurt zo'n twee uur. Als laatste kunt u een stop maken bij Shitiping, voor weer een prachtige kustlijn. 

De eindbestemming van vandaag ligt in het oosten van Taiwan. Dit gebied kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Met als hoogtepunt natuurlijk de Taroko kloof! Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van zo'n 92.000 hectare. De bochtige en soms smalle weg door de Taroko kloof voert langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten.
Dag 18 Taroko kloof
Dag ter vrije besteding om de Taroko kloof op eigen gelegenheid verder te verkennen. En dat gaat gemakkelijk per huurauto; de weg door de kloof alleen al biedt verschillende bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Swallow Grotto, Tunnel of Nine Turns, Xiangde Tempel en de Eternal Spring Shrine. Daarnaast kunt u ook naar één van de beginpunten van diverse wandelingen rijden. Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. drie uur (4,5 kilometer) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
Dag 19 Taroko kloof - Qingshui - Jiufen - Keelung (ca. 205 km)
U rijdt vandaag in ca. 4,5 uur naar de noordelijkste stad van het eiland, Keelung. Onderweg maakt u een stop bij de Qingshui kliffen, die wordt beschouwd als één van de acht wonderen van Taiwan. De klif is zo'n 1.000 meter hoog en steekt bijna verticaal de oceaan in. Aan de noordzijde van Chongde Tunnel kan de auto geparkeerd worden; vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht vanaf het observatiedek. Ook kunt u de Chongde Trail volgen, deze wandeling voert u in ca. 10 minuten naar het beneden gelegen strand. 

Een volgende stop kunt u maken bij de Bitoujiao vuurtoren voor een weids uitzicht over de kustlijn, de Golden Waterfall en in het verderop gelegen Jiufen. In de 19e eeuw was dit een belangrijk goudmijn stadje, tegenwoordig staat deze regio met name bekend om de 600 meter hoge Keelung berg. Na het beklimmen van de vele traptreden bereikt u de top, vanwaar u een indrukwekkend uitzicht over de omgeving hebt. Bij goed weer kunt u zelfs de Taipei 101 zien! Doet u het liever wat rustiger aan, bezoek in Jiufen dan de 'Jiufen Old Street'. Hier vindt u vele soorten streetfood en souvernirs. 

Tip: bezoek in Keelung de Miaokou avondmarkt, door velen beschouwd als beste avondmarkt van Taiwan. 
Dag 20 Keelung - Taipei
Vandaag rijdt u terug naar Taipei, waar u om 17:00 uur de auto weer inlevert bij de accommodatie. Indien gewenst, kunt u nog wat tijd doorbrengen in Keelung óf maakt u een omweg via verschillende bezienswaardigheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Heping Island, ten noorden van de stad. Dit eiland is door middel van een voetgangersbrug verbonden met het vasteland en u vindt hier bijzondere rotsformaties en enkele oude tempels. Een andere mooie stop is het Yehliu Geopark; een kaap die door jarenlange blootstelling aan de elementen allerlei grillige vormen heeft aangenomen. De bekendste hiervan is 'Queen's Head'.

Wilt u nog de benen strekken, maak dan een stop in het Yangmingshan National Park. Dit park is zo'n twee miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteiten en behoort nu tot één van de acht Nationale Parken in Taiwan. Door het gehele park zijn natuurlijke hotsprings te vinden en zijn er talloze wandelroutes uitgezet zoals de 'Bird Watching Trail', de 'Butterfly Corridor' en de 'Qingtiangang Circular Trail', vanwaar u schitterende uitzichten hebt over de omgeving. 
Dag 21 Taipei - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde airport transfers in Taipei per auto met privéchauffeur (Chineessprekend)
 • autohuur voor 17 dagen categorie Toyota Vios 1.5 inclusief 400 kilometers per dag
 • Engelstalige GPS 
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Gala Hotel - Taipei
incl. ontbijt
Het Gala Hotel is gelegen aan een levendige straat met shoppingmalls en restaurants. De 150 kamers zijn comfortabel ingericht, hebben gratis internetverbinding en een dvd-speler. Voor het diner kunt u terecht in het Chinese Golden Pot Restaurant of het Golden Ear Restaurant met een grote variëteit aan gerechten. Op loopafstand bevindt zich een metrostation, waarmee u gemakkelijk de rest van Taipei kunt bereiken. De accommodatie beschikt over parkeergelegenheid. 

Wuling Farm - Wuling
incl. ontbijt
Wuling Farm is gelegen midden in de prachtige natuur. Deze kleine accommodatie beschikt over meerdere kamertypes, dus ook aan gezinnen is gedacht. De kamers zijn heel eenvoudig, maar met een tv, waterkoker en een eigen badkamer bent u van de nodige gemakken voorzien. Enkele kamers beschikken bovendien over een eigen balkon, welke uitkijkt op de river die naast het hotel stroomt. Het ontbijtbuffet is overwegend Chinees, ook voor het diner kunt u in de accommodatie terecht; in de omgeving zijn weinig restaurantjes te vinden. In de lobby kunt u gebruik maken van gratis wifi. Buiten het hotel hebt u tal van uitstekende wandelmogelijkheden; ook onder leiding van een gids, vraag de receptie naar de mogelijkheden. Het personeel spreekt niet allemaal Engels, maar is wel vriendelijk en behulpzaam. Verwacht geen luxe en westerse kwaliteit in dit hotel, maar wanneer u voor de natuur en rust komt is dit een uitstekende keuze.

Lishan Guest House - Lishan
incl. ontbijt
Het Lishan Guesthouse is één van de traditionele Chinese Palace hotels die Taiwan rijk is en is ontworpen door de architect Yang Cho-Cheng. In vroegere tijden was het Lishan Guesthouse de woning van Chiang Kai-Shek, waar hij graag verbleef als hij Lishan bezocht. En dat is niet voor niets: de accommodatie is gelegen op een schitterende locatie, met fantastische uitzichten over het omringende berggebied. Het historische gebouw is op unieke wijze ingericht en beschikt over een mooi terras en een restaurant waar gasten kunnen ontbijten en dineren. In de openbare ruimtes is gratis wifi beschikbaar en de auto kan worden geparkeerd op de gratis parkeerplaats. 

LeaLea Garden Hotel - Moon - Sun Moon Lake
incl. ontbijt
Het LeaLea Garden Hotel – Moon is gelegen op korte loopafstand van het centrum van Ita Thao. Het hotel is aan het meer gelegen; door de vele bomen hebben echter niet alle kamers meerzicht, maar hebben ze wel allemaal zicht op de bergachtige omgeving. Vergeleken met het nabijgelegen Richforest Hotel Sun Moon Lake heeft deze accommodatie minder faciliteiten, waardoor de prijs ook lager ligt. Wel kunt u hier gratis fietsen huren en kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het Sun Moon Lake hotel. De 47 kamers zijn modern ingericht, waarbij gebruik is gemaakt van originele ornamenten van de Thao bevolkingsgroep; de oorspronkelijke bewoners rondom Sun Moon Lake. Parkeren kan op het terrein van het hotel.

Ming Shan Resort - Xitou
incl. ontbijt en diner
Het Ming Shan Resort bevindt zich midden in Monster Village, een klein themapark dat is gericht op monsters. Het resort bestaat uit houten huisjes, deze liggen verspreid door het bos en zijn omgeven door hoge boomtoppen. Bij elke accommodatie is gratis parkeergelegenheid beschikbaar. De accommodatie is zeer kindvriendelijk; de (familie)kamers zijn ingericht met monster-attributen en er is een kids club aanwezig. Toch zijn de kamers ook zeker wel sfeervol te noemen en zullen ook volwassenen zich hier op hun gemak voelen; vooral vanwege de perfecte ligging ten opzichte van het Xitou Forest Recreation area. De kamers beschikken over gratis wifi, airco en een badkamer met bad/douche.

Chao Li Alishan House - Alishan
incl. ontbijt
Chao Li Alishan House is het meest luxueuze hotel in het Alishan Forest Recreation Area en behoort daarmee tot de top-klasse van Taiwanese accommodaties. De accommodatie bestaat uit het moderne ‘Modern House’ en het traditionele ‘Historical House’, beide accommodaties stralen rust en sfeer uit. Het Chao Li Alishan House biedt een schitterend uitzicht over de grillige bergtoppen, grote kans dat u hier kunt genieten van een schitterende zonsopkomst en zonsondergang! Vaak in combinatie met een ‘sea of clouds’. Voor de accommodatie staan twee gigantische kersenbomen, daarmee is dit hotel perfect voor een bezoek aan Taiwan tijdens het Kersenbloesemfestival dat elk jaar rond maart-mei wordt gehouden. De accommodatie beschikt over gratis wifi, restaurants en een fitnesscentrum. Er is geen parkeerplaats aanwezig, omdat auto’s niet zijn toegestaan in het Alishan Forest Recreation Area. De auto kan daarom geparkeerd worden bij het bezoekerscentrum, waar gebruik kan worden gemaakt van de gratis shuttle service naar de accommodatie.

The Place Tainan - Tainan
incl. ontbijt
Hoewel The Place Tainan niet in het centrum van de stad is gelegen, is de ligging perfect; ín de TS Mall, een winkelcentrum met de grootste merknamen. De auto kan kosteloos worden geparkeerd in de parkeergarage, hiervoor verleent de accommodatie een parkeerservice. Om tijdens uw verblijf het centrum van Tainan te gaan verkennen, kunt u gebruik maken van één van de taxi’s die buiten het hotel klaar staan. De accommodatie telt in totaal 223 kamers, maar maakt door de stijlvolle inrichting een gezellige en rustige indruk. Het Nederlandse architectenbureau dat het hotel heeft ontworpen, heeft namelijk gekozen voor natuurlijke producten zoals glas, hout en steen. Op de 6e, 7e, 8e en 9e verdieping is bovendien een Art Gallery te vinden, waar elk half jaar nieuwe exposities te vinden zijn. In het restaurant kunt u heerlijk semi-buffet dineren en in de ochtend kunt u er een uitgebreid ontbijt verwachten.  Verder vindt u in deze accommodatie een gym, bar en bakkertje.
 

Garden Villa - Kaohsiung
incl. ontbijt
Garden Villa is het meest trendy hotel van Kaohsiung. Het is in het hart van Kaohsiung gelegen en heeft daarmee het mooiste uitzicht op de Lotus Pond met zijn honderden hectares groen. De meeste kamers kijken dan ook uit op het meer of de skyline van de stad en zijn verder van alle gemakken voorzien met o.a. airconditioning, lcd televisie, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar en een badkamer met bad en douche. Het hotel heeft 3 restaurants (westers, Chinees en fusion), een lounge bar, een fitness center en een zwembad. Het station Zuoying (high-speed rail) en de MTR station is op nog geen kilometer afstand gelegen. Parkeren kan op de parkeerplaats van de accommodatie.

Hotelday+ Kenting - Kenting
incl. ontbijt
Hotelday+ Kenting is gelegen aan de drukste straat van Kenting, met op loopafstand verschillende restaurants, winkels en supermarktjes. Overdag loopt u eenvoudig naar het strand van Kenting, in de avond kunt u de gezellige avondmarkt bezoeken. In de accommodatie zelf zijn ook bars te vinden en kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad van het hotel. De kamers zijn ruim en met de aanwezigheid van verschillende familiekamers heeft Hotelday+ Kenting ook aan families gedacht. 

Jacaranda House - Donghe
incl. ontbijt
Het Jacaranda House is gelegen in Donghe en is door haar ligging een paradijs voor actievelingen. Met aan de ene kant de oceaan en aan de andere kant de bergen is Donghe geschikt voor surfers, wandelaars en fietsers. Maar ook rustzoekers komen in Jacaranda House aan hun trekken. De accommodatie is klein, maar zeer fijn! Alle kamers beschikken over een balkon met zeezicht, dus elke ochtend is het genieten van de zonsopkomst. Met ramen van de vloer tot aan het plafond weet u zeker dat u niets mist van het uitzicht over de schitterende blauwe oceaan!

Taroko Village Hotel - Taroko
incl. ontbijt en diner
Het Taroko Village Hotel (voorheen Leader Village) is gelegen in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Buluowan. De locatie van dit hotel is schitterend te noemen; hoog boven de kloof, verscholen tussen de bergtoppen, op korte rijafstand van de hoogtepunten van Taroko. Er is een parkeerplaats op het terrein aanwezig. Het terrein bestaat verder uit een grote tuin, met daarin 37 houten bungalows. De kamers zijn klein en eenvoudig, maar wel schoon en gezellig. Het is het eerste hotel dat in de kloof is geopend en dat ziet u terug in de inrichting; alles is in Aboriginal stijl gebouwd en gedecoreerd en er wordt elke avond een traditionele show uitgevoerd met dans, liederen en klederdracht. Het personeel is zeer goed op de hoogte van de historie van deze plek en kan dan ook veel informatie geven over de Aboriginals en de verschillende hike-routes in de omgeving.

Evergreen Laurel Hotel Keelung - Keelung
incl. ontbijt
Het Evergreen Laurel Hotel Keelung is gelegen op een zeer goede locatie: aan de haven van Keelung en op loopafstand van de Miaokou nachtmarkt. Het hotel is gemakkelijk per auto te bereiken en beschikt over gratis parkeergelegenheid. De 140 kamers met berg- of zeezicht zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. De accommodatie beschikt over een Lobby Bar, Café Laurel en The Peng's; een Chinees restaurant. Verder vindt u hier een Health Club met fitnessruimte, binnenzwembad, sauna, massageruimte en stoombad. Door deze combinatie van faciliteiten en locatie, is deze accommodatie de perfecte keus om te relaxen én te genieten van de welbekende avondmarkt. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »