Menu

Hoogtepunten Taiwan

Voor de zelfstandige reiziger is Taiwan dé perfecte bestemming; het land is goed met de auto te bereizen. Er wordt aan de rechterkant van de weg gereden, de wegen zijn goed onderhouden en het rijgedrag van andere weggebruikers is netjes. Tijdens deze reis ervaart u hoe het is om met de huurauto door Taiwan te reizen! 
 
De eerste dagen van uw reis verblijft u in Taipei, waar u de hoogtepunten van de stad bezoekt. Vervolgens begint het avontuur en rijdt u op uw eigen tempo door Taiwan. Allereerst bezoekt u het idyllische Sun Moon Lake, waar u kunt wandelen, fietsen of een roadtrip rondom het meer kunt maken. Vervolgens reist u over de Hehuanshan Pass, een prachtige weg door de bergen, naar Taroko. Hier heeft u voldoende tijd om de Taroko kloof te ontdekken. Via de East Coast Highway, met weidse uitzichten over de zee, wordt de reis vervolgd naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. In Kenting heeft u enkele dagen de tijd om aan het strand door te brengen. Bent u geen strandliefhebber? Maak dan een roadtrip door het Nationaal Park, langs idyllische baaitjes en bizarre rotsformaties. Daarna stelt u de GPS in op het Foguangshan klooster, een immens boeddhistisch oord waar u alles leert over het boeddhisme. Ontzettend indrukwekkend! De laatste stad die u bezoekt is Tainan, dé culturele en culinaire stad van Taiwan. De reis wordt afgesloten met een rit per Hogesnelheidstrein, wat een ervaring! Kortom: een afwisselende en zeer complete reis, u krijgt een goede eerste indruk van het prachtige en nog onontdekte Taiwan.

Reisduur: 15 dagen

Taipei - Sun Moon Lake - Taroko - Oostkust - Kenting - Foguangshan - Tainan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Hoogtepunten Taiwan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Doordat u zelf rijdt, bent u vrij om te bepalen waar en wanneer u stopt.
 • Bezoek in eigen tempo de hoogtepunten van het land.
 • U rijdt een rondje om het eiland, waarbij u halverwege een aantal rustdagen heeft aan het strand. De reis wordt hierdoor niet te druk.
 • De reis eindigt met een rit per Hogesnelheidstrein, een bijzondere ervaring!
 • Authentieke en sfeervolle accommodaties in Sun Moon Lake en Taroko
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Avondmarkt in Raohe Street in Taipei - Taiwan - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Taipei
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Taipei volgt de transfer naar uw hotel in de stad. En let goed op onderweg, want hier begint uw eerste kennismaking met het land!

Na aankomst in de accommodatie is de rest van de dag ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Wilt u er toch alvast op uit, breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan één van de gezellige avondmarktjes; geniet hier van heerlijke, goedkope hapjes. Een eerste dag in Taiwan kan niet beter beginnen!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Taipei
Dag ter vrije besteding.

De eyecatcher van de stad is natuurlijk de 508 meter hoge Taipei 101; voorheen het hoogste gebouw ter wereld. In slechts 37 seconden brengt een lift u naar de 89e verdieping. Als het weer een beetje meewerkt, heeft u vanaf hier een fantastisch uitzicht over de stad! Bijzonder aan dit gebouw is ook de 'damper' (87-92e verdieping). Deze grote, gouden bal zorgt voor weerstand bij aardbevingen en stormen. De bal weegt 660 ton en kan zo'n anderhalve meter bewegen. Ook vindt u in Taipei 101 het hoogste postkantoor ter wereld. Leuk om brieven naar huis te posten!

Overige 'must sees' in Taipei zijn de Longshan Tempel en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Liefhebbers van Chinese kunst kunnen hun hart ophalen in het National Palace Museum, behorend tot de vier beste musea ter wereld. Het gigantische museum bestaat uit drie verdiepingen en beschikt over ruim 600.000 antieke kunstschatten. 

Shoppen kunt u het beste in de wijk Ximending doen. Vooral als 's avonds de verlichting aangaat, komt het hier tot leven en hoeft u niet ver te zoeken voor dat ene leuke restaurantje. 

Tip: vindt u het niet erg om te moeten wachten voor uw eten? Ga dan naar het Din Thai Fung restaurant in de Taipei 101. De wachttijd is hier minimaal 30 minuten, maar de heerlijke dumplings zijn van absolute wereldklasse!
Dag 3 Taipei
Dag ter vrije besteding.

Wilt u Taipei van bovenaf bekijken? Beklim dan in 30 minuten de Elephant Mountain (Xiangshan) voor een weids uitzicht over de stad én de Taipei 101. Of reis met de metro naar Taipei Zoo en wandel naar de Maokong Gondola Taipei Zoo, waar u in de Maokong Gondel (op maandag gesloten) stapt. Tijdens de 30 minuten durende rit legt u een 4 kilometer lange tocht per kabelbaan af en kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht over Taipei en haar omgeving. Onderweg kunt u uitstappen bij Taipei Zoo, Zhinan Temple (aanrader!) en het eindpunt Maokong, gelegen hoog in  de heuvels.

Maokong staat bekend als epicentrum van Taiwanese thee, hier vindt u dan ook eindeloze theevelden en winkeltjes waar u thee kunt proeven. En vergeet dat niet te doen: want hier in Maokong groeit de ‘Oolong’ thee, één van de beste theesoorten die er bestaat. Maak een wandeling en probeer de Taiwanese sensatie bubble tea; thee met melk, gedronken door grote rietjes, met gomballetjes erin!

Noot: de Maokong Gondel is ook onder Taiwanezen zeer populair. Probeer dan ook de gondel tijdens weekenden te vermijden en doordeweeks een ritje te maken.
Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake (ca. 230km)
In de ochtend wordt de huurauto afgeleverd bij uw accommodatie en dan gaat het beginnen: uw selfdrive door Taiwan!

De eerste bestemming is Sun Moon Lake, gelegen in centraal Taiwan. Sun Moon Lake is het grootste meer van Taiwan, gelegen op ca. 760 meter boven zeeniveau. Vroeger was dit meer het thuis van de Thao bevolkingsgroep, die deze omgeving als heilige grond beschouwde. De mystieke en rustgevende sfeer is nog steeds voelbaar, tevens dankzij de prachtig groene bergen op de achtergrond. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 5 Sun Moon Lake
Dag ter vrije besteding.

Bezoek bijvoorbeeld de twee dorpen die aan het meer te vinden zijn; Ita Thao en Shuishe. Beide dorpen zijn met elkaar verbonden met bootverbindingen, maar zijn ook per fiets gemakkelijk te bereiken. Bij het Shuishe Visitor Center zijn fietsen en (elektrische) scooters te huur. Een compleet rondje om het eiland is ca. 35 kilometer lang (met veel stijgen en dalen!) en onderweg zijn er vele bezienswaardigheden om even op adem te komen. Bezoek bijvoorbeeld de Ci’en Pagode en de Wenwu Tempel en maak een stop bij één van de vele (korte) wandelroutes. Uiteraard is een roadtrip ook mogelijk; de weg slingert rondom het meer en er is overal voldoende parkeergelegenheid. Onderweg zijn ook voldoende mogelijkheden om te relaxen aan de oevers van het meer.
Dag 6 Sun Moon Lake – Taroko (ca. 70km)
Na het ontbijt reist u verder naar de indrukwekkende Taroko kloof. Hoewel de afstand niet lang is, doet u zeker 6 uur over deze route; de weg is bochtig en heeft veel wegversmallingen, waardoor u vaak niet harder dan 30km per uur kunt rijden. Een mooi hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) bereikt u op de Hehuanshan Pass, waar u zich op 3300 meter hoogte bevindt. Grote kans dat u hier boven de wolken zit!

De eindbestemming van vandaag ligt in het oosten van Taiwan. Dit gebied kenmerkt zich door hoge bergen, ruige kliffen en diepe kloven. Met als hoogtepunt natuurlijk de Taroko kloof! Deze 19km lange kloof is onderdeel van het Taroko National Park, met een totale oppervlakte van zo'n 92.000 hectare. De bochtige en soms smalle weg door de Taroko kloof voert langs grotten, watervallen, rotsen, tunnels, rivieren, hangbruggen en uitzichtpunten.

Noot: van half december tot maart kan er sprake zijn van sneeuwval op de Hehuanshan Pass, waardoor u genoodzaakt bent om met sneeuwkettingen te rijden. Wilt u dit liever niet, dan kunnen we de reisroute aanpassen om een rit over deze Pass te vermijden.
Dag 7 Taroko
Dag ter vrije besteding.

De weg door de kloof biedt verschillende bezienswaardigheden, zoals de Swallow Grotto, Tunnel of Nine Turns, Xiangde Tempel en de Eternal Spring Shrine. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen; er zijn diverse wandelingen uitgestippeld. Een 'must' is de Shakadang Trail. Deze route van ca. drie uur (4,5 kilometer) biedt prachtige uitzichten op helder blauw water en geslepen rotspartijen.
Dag 8 Taroko – Chenggong (ca. 230km)
Vandaag staat een bijzondere route op de planning: u maakt kennis met de oostkust van Taiwan! De oostkust staat bekend om haar ruige rotslandschap, met hoge kliffen die van hoog in de lucht naar ver beneden in zee lijken te storten. Dit gebied heet dan ook niet voor niets de 'East Coast National Scenic Area'. Highway 11 loopt pal langs de kust en zorgt ervoor dat u continue een waanzinnig uitzicht heeft over het water en die gigantische rotsen.

Het allermooiste uitzicht over de East Coast heeft u bij Baqi Gazebo, waar een groot uitkijkplatform is gebouwd. Geniet van het uitzicht, terwijl u wellicht wat lekkers koopt bij de straatverkopers. Maar bewaar ook een beetje van uw honger tot in Shitiping, waar de verse vis vanuit de vissershaven direct op uw bord terecht komt. Verser gaat u het niet vinden!

Bent u toe aan een wandeling? Volg dan de Dashibishan Trail, daarvoor heeft u wel een goede conditie nodig. Beklim alle traptreden en de oceaan strekt zich voor u uit; gelukkig is er een paviljoen waar u op adem kunt komen en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Om nog dichter tot de oceaan te komen, kunt u een wandeling over de Qinbuzhizi Sky Trail maken. Dit wandelpad werd vroeger vaak door de lokale bevolking gebruikt, om te voet van het ene dorp naar het andere te komen. Tegenwoordig is het wandelpad een stuk veiliger, maar het adembenemende uitzicht over de oceaan is nog steeds even verbluffend!

Bent u nog niet uitgewandeld, beklim dan de achtbogen-brug van Sanxiantai. Maak hier een wandeling over het koraaleiland dat ooit met het vasteland verbonden was; de schitterende wandeling naar de vuurtoren en terug duurt zo'n twee uur.

Noot: u kunt er ook voor kiezen om, in plaats van over Highway 11, over Highway 9 te reizen. Deze weg voert u door East Rift Valley; een lange, smalle kloof die wordt gekenmerkt door een prachtig berglandschap. Deze snelweg wordt dan ook niet voor niets de 'groene snelweg' genoemd. Neem vooral deze weg als u graag actief bezig bent en maak onderweg verschillende stops om te fietsen (Liyu Lake, Mr. Brown Avenue, Guanshan) en wandelen (Nan’an waterval).
Dag 9 Chenggong – Kenting (ca. 175km)
Na het ontbijt wordt de reis vervolgd naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting. Deze regio is met name bekend om haar mooie stranden, welke onderdeel zijn van het Kenting National Park. Dit park omvat een gebied van ruim 30.000 hectare, deels land en deels zee. Na aankomst in Kenting is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 10 Kenting
Dag ter vrije besteding.

Kenting is de populairste badplaats van Taiwan en dat komt mede door het klimaat. De temperatuur in deze regio is vrijwel het gehele jaar aangenaam: tussen de 20°C en 35°C. Prima temperaturen om op het strand te vertoeven! U heeft de keuze uit drie verschillende locaties: Baisha (bekend om het witte zandstrand), Nanwan (voor het beoefenen van watersport) en Little Bay (kleine baai, dichtbij het centrum). 

Ook kunt u vandaag het Kenting National Park verder gaan verkennen; hier kunt u prachtige vogels spotten en u vindt er uitstekende duik- en snorkellocaties vanwege de vele koraalriffen. Ook surfen en het maken van boottochtjes behoren tot de mogelijkheden.

In de avond kunt u genieten van de avondmarkt die in Kenting elke avond tot leven komt. Vergeet vooral niet de verschillende hapjes van de eetstalletjes te proeven!
Dag 11 Kenting
Dag ter vrije besteding.

Spendeer nog een dagje aan het strand of maak met de huurauto een prachtige roadtrip langs verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld eerst de oostkust met het Uluanbi Lighthouse en het 'Southern Most Point', om vervolgens door te rijden naar Longpan Park. U heeft hier een schitterend uitzicht over de oceaan! Daarna rijdt u dwars via het binnenland naar de westkust, waar u een bezoek kunt brengen aan het aquarium. Hier kunt u zich zeker zo'n 2-3 uur vermaken. Op de weg terug naar Kenting maakt u nog een stop bij Maobitou (Cat's Nose Cape).
Dag 12 Kenting – Foguangshan – Tainan (ca. 165km)
Vandaag wordt de reis vervolgd naar Tainan, maar het is aan te raden om eerst een stop te maken bij het Boeddhistische Foguangshan klooster. Dit klooster, in het jaar 1967 gesticht door de meester Hsing Yun, is het grootste klooster van Taiwan en absoluut een bezoek waard! Wat meteen opvalt is het immens grote, gouden Boeddhabeeld dat hoog boven de verschillende pagodes uittorent. Verder vindt u hier diverse andere beelden, schrijnen, paviljoens en meditatieruimtes.

Vervolgens reist u verder naar de eindbestemming van vandaag: Tainan. Tainan is in het jaar 1624 door de Nederlanders gesticht en is daarmee de oudste stad van het eiland. De Nederlanders hebben het hier in totaal zo'n 40 jaar voor het zeggen gehad, deze invloeden zijn nog zichtbaar in Fort Zeelandia en de Chihkan Tower (Fort Provintia). Later, tussen 1683 en 1885, functioneerde de stad als hoofdstad van Taiwan. Door deze lange voorgeschiedenis en de aanwezigheid van meer dan 200 tempels, is het niet vreemd dat de stad ook wel de 'tempelstad' en het 'Kyoto van Taiwan' wordt genoemd. Bezoek bijvoorbeeld de Confucius Tempel en de Matsu Da Tianhou Tempel.
Dag 13 Tainan
Dag ter vrije besteding.

Naast de vele tempels die Tainan rijk is, is de wijk Anping ook zeker een bezoek waard. In deze wijk, met talloze Nederlandse invloeden, kunt u zich gemakkelijk een aantal uren vermaken; neem een kijkje bij het 'Eternal Golden Castle', ga enkele honderden jaren terug in de tijd bij het Merchant House en proef lokale lekkernijen in de Yanping Old Street.

Wilt u nog wat natuur meepakken, bekijk dan de Sicao Green Tunnel; Taiwan's eerste kanaal, dat zo'n 200 jaar geleden is aangelegd. Vanaf een groot bamboevlot kijkt u uw ogen uit in deze mangrove!

Tip: Houdt u van vis? Ga dan 's avonds dineren in het Qin Pin Seafood Restaurant.
Dag 14 Tainan – Taipei
Afhankelijk van de geboekte treinreis, heeft u nog tijd ter vrije besteding in Tainan.

Op tijd rijdt u naar het High Speed treinstation van Tainan, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens gaat u aan boord van de hogesnelheidstrein naar Taipei: met een snelheid van meer dan 300 kilometer per uur raast u door het land, wat een ervaring! De treinen zijn comfortabel en beschikken over ruime stoelen, dus ontspan en geniet van de laatste uitzichten over Taiwan.

Na aankomst op het treinstation van Taipei reist u op eigen gelegenheid (per taxi in 5 minuten of per metro in 15 minuten, niet inbegrepen) naar uw accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 15 Taipei – (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Taipei. Daarna wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde airport transfers in Taipei per auto met privéchauffeur (Chineessprekend)
  • autohuur voor 11 dagen categorie Toyota Vios 1.5 of een vergelijkbaar voertuig
  • Engelstalig GPS systeem (indien beschikbaar)
  • hogesnelheids trein ticket Tainan - Taipei
  • alle overnachtingen inclusief ontbijt conform programma 
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
  • excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • lunch en diners 
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sonnien Hotel - Taipei
Het Sonnien Hotel in Taipei, ooit opgericht door drie broers, heeft maar één doel: het gevoel geven van een 'Home away from Home'. Gasten worden behandeld als familie, zodat u zich thuisvoelt en kunt genieten van uw verblijf. Zo zult u wakker worden in één van de 89 kamers, allemaal ingericht met warme kleuren. Zodra u het hotel uitwandelt, loopt u over de groene boulevard, temidden van de 'urban jungle' van Taipei. Het is slechts 5 minuten lopen naar het dichtstbijzijnde metrostation, waarmee u gemakkelijk de hoogtepunten van de stad kunt verkennen. Naar het treinstation is het maar twee haltes met de metro! Wilt u aan het einde van de dag ontspannen en uitrusten van alle sightseeing, neem dan plaats in de J3 Bar van het hotel. De barmannen hier staan bekend om hun creatieve exotische cocktails en alcoholvrije drankjes!

Einhan Resort - Sun Moon Lake
Het Einhan Resort is gelegen in het centrum van Ita Thao, temidden van de vele winkeltjes en restaurants die het dorp rijk is. Op korte loopafstand bevindt zich het Sun Moon Lake en ook de kabelbaan is nabij gelegen. De accommodatie is gebouwd in Balinese en traditionele Thao stijl en beschikt over 101 kamers. Vanaf de accommodatie vertrekt een shuttle bus naar het Shuishe Visitor Center en er is eigen parkeergelegenheid in de parkeergarage. Vanaf het panorama dek op de tiende verdieping heeft u een adembenemend uitzicht over Sun Moon Lake en haar omringende bergen. 

Taroko Village Hotel - Taroko
Het Taroko Village Hotel is gelegen midden in de Taroko kloof, nabij het plaatsje Buluowan. De locatie van dit hotel is schitterend te noemen; hoog boven de kloof, verscholen tussen de bergtoppen, op korte rijafstand van de hoogtepunten van Taroko. Er is een parkeerplaats op het terrein aanwezig. Het terrein bestaat verder uit een grote tuin, met daarin 37 houten bungalows. De kamers zijn klein en eenvoudig, maar wel schoon en gezellig. Het is het eerste hotel dat in de kloof is geopend en dat ziet u terug in de inrichting; alles is in Aboriginal stijl gebouwd en gedecoreerd en er wordt elke avond een traditionele show uitgevoerd met dans, liederen en klederdracht. Het personeel is zeer goed op de hoogte van de historie van deze plek en kan dan ook veel informatie geven over de Aboriginals en de verschillende hike-routes in de omgeving.

Fujang Villa - Chenggong
Fujang Villa is prachtig gelegen aan de Huadong Coast Highway en biedt een schitterend uitzicht over de Stille Oceaan. De kamers zijn elegant en comfortabel ingericht, met op elk balkon een heerlijke ligstoel. Hier is het, met uitzicht op de wuivende palmbomen, heerlijk vertoeven!

Fullon Poshtel Kending - Kenting
Het Fullon Poshtel Kending (voorheen A.MAZ.INN Kenting) is gelegen aan de hoofdstraat van Kenting, waar elke avond een Night Market tot leven komt. De accommodatie heeft een frisse uitstraling en maakt veel gebruik van de kleuren oranje, groen, blauw en paars; deze kleuren staan symbool voor de zon, de lucht, het water en de Taiwanese cultuur.

De 86 ruime kamers zijn comfortabel ingericht en bestaan uit twee- en driepersoonskamers en famliekamers. Er is een gratis parkeerplaats aanwezig. 

Wat de accommodatie vooral ook bijzonder maakt, is dat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo gebruiken zij geen wegwerpartikelen, om het afval te verminderen. Alle toiletartikelen zijn van hoge kwaliteit en zijn biologisch afbreekbaar. 

D.D. Hotel - Tainan
Het D.D. Hotel in Tainan is gebouwd om reizigers te ontvangen in een gezellige en warme sfeer. U wordt dan ook bij binnenkomst direct verwelkomd met een stralende lach! Hygiene staat in deze accommodatie hoog in het vaandel, dus u bent verzekerd van een schoon en opgeruimd verblijf. Ook de locatie is fantastisch; het hotel is gebouwd in Chinatown, op loopafstand van de vele tempels. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »