Familieavontuur Tanzania & Zanzibar

routekaart Familieavontuur Tanzania & Zanzibar

Tijdens deze reis "Familie-avontuur Tanzania & Zanzibar" krijgt het hele gezin een goede indruk van het veelzijdige Tanzania. De reis beperkt zich tot het gebied rondom Arusha, Tarangire en de Ngorongoro Hooglanden. Zo zijn de reisafstanden beperkt en verblijft u meerdere nachten op een locatie. Voor de kinderen is er daarom genoeg tijd om te ontspannen bij bijvoorbeeld het zwembad van de lodge. Deze reis bevat veel afwisselende activiteiten, perfect voor actieve gezinnen. Naast gamedrives per comfortabele landcruiser maakt u een wandeling op de flanken van Kilimanjaro, een bushwalk bij Lake Manyara, een farm walk op de koffieplantages en een fietstocht bij het plaatsje Mto wa Mbu. Daarnaast maakt u kennis met een Masai gemeenschap en de Hadzabe stam bij Lake Eyasi. Dit gebied is nog niet toeristisch en het geeft een goed beeld van de lokale leefgewoontes van deze lokale stammen. De reis wordt ontspannen afgesloten in een familievriendelijk resort op het tropische Zanzibar.

Noot: De Serengeti is niet in dit programma opgenomen om de reisafstanden te beperken. Deze safari is daarom met name geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. 

 

Reisduur: 15 dagen
Arusha - West Kilimanjaro - Tarangire National Park - Manyara National Park - Ngorongoro Highlands - Lake Eyasi - Ngorongoro Crater - Arusha - Zanzibar Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Kilimanjaro airport - Arusha

Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar de Kia Lodge brengt vlakbij de luchthaven. Het hotel heeft een goed uitgangspunt om de volgende dag richting het noorden te reizen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Kilimanjaro - Sinya/Kilimanjaro National Park

Vandaag kan het echte avontuur beginnen! Na het ontbijt rijdt u samen met uw privéchauffeur naar het Sinya gebied, gelegen in het westen van het Kilimanjaro National Park. Na aankomst bij Kambi Ya Tembo staat de (warme) lunch voor u klaar. Tegenover de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro en de eindeloze Afrikaanse savanne, biedt Kambi ya Tembo een fantastisch uitzicht. Het kamp bestaat uit 14 tenten met elk een eigen badkamer. Naast vele soorten dieren vindt u in dit enorme gebied ook zo'n 2.000 Maasai "bomas". Deze Maasai leven nog steeds op de traditionele manier, dragen bijzondere kleding en volgen alle ceremonies. Ze zijn erg vriendelijk en de dorpen zijn niet toeristisch zoals op veel andere plekken. In de middag ontmoet u deze bijzondere gemeenschap. Noot: Dit gebied is niet toeristisch en een perfecte omgeving om kennis te maken met de lokale cultuur.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Sinya/Kilimanjaro National Park

Na het ontbijt is het tijd wordt u naar de Londorossi gate gebracht, een rit van ongeveer 45 minuten vanaf Kambi Ya Tembo. Hier kunt op de flanken van de Kilimanjaro wandelen. De wandeling wordt aangepast op de leeftijf van de kinderen. Geniet tijdens de wandeling van de prachtige uitzichten. Voor een picknick-lunch wordt gezorgd. In de middag keert u terug naar Kambi Ya Tembo. De route naar het camp legt u af als een gamedrive. Sinya is een privé-consessie met een oppervlakte van circa 600 km2 dat grenst aan het Keniaanse Amboseli National Park. Sinya biedt prachtige landschappen met een uitzicht op de Kilimanjaro, Mount Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok. Het unieke van Sinya is dat hier regelmatig ruim 50 jaar oude grote olifantenstieren met slagtanden worden gespot.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Sinya - Maramboi/Tarangire National Park

Na het ontbijt checkt u uit bij uw accommodatie en reist u verder naar het Tarangire National Park. De lodge waar u de komende twee nachten verblijft is kleinschalig en ligt tussen het Tarangire en Lake Manyara National Park in. Vanuit het camp heeft u dan ook uitzicht over het meer. Bij het camp zijn vaak giraffen, wrattenzwijnen en zebra's te zien. Na de (warme) lunch in het Maramboi Tented Camp staat er een bushwalk op het programma. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Maramboi/Tarangire National Park

Vandaag staat er een hele dag een gamedrive op het programma in het Tarangire National Park. Een picknick lunch wordt meegenomen vanuit Maramboi. Van juni tot december is dit park zeer de moeite waard vanwege de droge periode. De dieren komen naar Tarangire toe om te drinken; daar zijn dan nog een paar grote poelen met water. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. Diner en overnachting is vandaag wederom in het Maramboi Tented Camp.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro Highlands

Vandaag reist u naar het plaatsje Karatu, gelegen in de Ngorongoro Highlands. Onderweg wordt er een stop gemaakt in het Lake Manyara National Park voor een safari. Uw picknick lunch neemt u mee vanuit Tarangire en nuttigt u in het park. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is zeer divers en loopt uiteen van moerassen tot savannevlaktes tot dichte bossen. In de namiddag arriveert u bij het Ngorongoro Farm House, een kleinschalige en leuke lodge gelegen bij een in bedrijf zijnde koffieplantage. De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater. Na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen. De kamers van het Ngorongoro Farm House zijn ruim ingericht en worden gekenmerkt door koloniale en lokale elementen. Alle kamers hebben een eigen zitgedeelte en een en-suite badkamer. Daarnaast beschikken de suites over een privé veranda. Na een reis- of safaridag kunt u bijkomen in het zwembad of geniet u van een massage. In het restaurant heeft u keuze uit vele gerechten en proeft u van de lokale producten.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Ngorongoro Highlands/Lake Eyasi

Na een vroeg ontbijt wordt u naar Lake Eyasi gebracht waar u een bezoek brengt aan de Hadzabe stam. Zij staan bekend om hun 'klikkende' taal en zijn een van de laatste echte jagers/verzamelaars van het continent. De tweede stam die u bezoekt zijn de Datoga. Een vergelijkbare 'primitieve' stam die leeft rond Lake Eyasi. Dit gebied is nog niet toeristisch en het geeft een goed beeld van de lokale leefgewoontes van deze lokale stammen. Na afloop wordt u terug naar uw accommodatie in Karatu gebracht.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Ngorongoro Highlands/Crater

Vandaag reist maakt u een dagtripje naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een safari in de crater. U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Op de bodem van de krater bij de meren leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Een picknicklunch wordt meegenomen zodat u deze in de crater kunt nuttigen. Een bijzondere ervaring! Na de gamedrive rijdt u weer terug naar de accommodatie in de Highlands.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Ngorongoro Highlands - Arusha

Na het ontbijt maakt u een begeleide wandeling rondom de koffieplantages van Ngorongoro Farm House. U krijgt meer uitleg over het koffieproces en hebt de tijd om vragen te stellen. Na een warme lunch maakt u onder leiding van een gids een eenvoudige fiets/mountainbike tour door de omgeving van het dorp Mto wa Mbu. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en fietst u langs plantages, bananenbomen en koffiestruiken. Helaas zijn de meeste schooltjes gesloten in juli, maar er is uiteraard gelegenheid voor de kinderen om de locals te ontmoeten. Na afloop reist u verder naar Arusha waar u nog één nacht verblijft in de Arumeru.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 10 Arusha - Zanzibar

In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven van Arusha gebracht waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst transfer naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken op het vaste land. Zanzibar is een tropisch, groen eiland en is ca. 85 km lang en 39 km breed. Het wordt ook wel het specerijeneiland genoemd vanwege de vele specerijen zoals peper, kaneel en kruidnagel die hier vandaan komen. Er zijn prachtige, witte stranden en mooie strandaccommodaties.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Zanzibar

Dag ter vrije besteding. Flame Tree Cottages is gestart door een passievolle familie in het noordwesten van Zanzibar, gelegen aan de turquoise blauwe water van Nungwi. Ideaal om een verfrissende duik te nemen of juist te gaan snorkelen om al het moois onder water te zien. Want op een kleine boottocht hier vandaan kunt u de onderwaterwereld van Mnemba Atoll bewonderen. Alle kamers zijn gelegen in een tropische tuin en aan een van Zanzibar ’s mooiste stranden. Elke kamer is leuk en knus ingericht waardoor je je meteen thuis voelt. Naast dat u hier goed kunt ontspannen zijn er ook yogalessen te doen die worden georganiseerd door Flame Tree Cottages. Uiteraard is dit alles met uitzicht op de prachtige blauwe oceaan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Zanzibar

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland zoals banaan, jack fruit of appel. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Joziani Forest. In dit nationale park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Zanzibar

Dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Zanzibar

Dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Zanzibar - Zanzibar airport

De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag transfer naar de luchthaven van Zanzibar.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Arusha - Zanzibar
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landrover met privéchauffeur (tevens gids)
 • airporttransfers op Zanzibar per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

De genoemde prijsindicaties van deze familiereis is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar die een kamer delen met de ouders. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen, andere leeftijden van de kinderen en een andere kamerindeling.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

KIA Lodge - Arusha

Een kleine heuvel nabij de Kilimanjaro en de internationale luchthaven is de locatie van de KIA lodge. De ideale locatie zorgt ervoor dat dit een populaire plek is voor mensen die laat met een vlucht arriveren en de volgende dag starten met een beklimming van de Kilimanjaro of een safari. De inrichting is traditioneel Tanzaniaans en Zanzibari met vele lokale materialen en versieringen zoals Tinga Tinga schilderijen en Makonde beelden. Vanuit de bar en zwembad heeft u een indrukwekkend uitzicht op de Kilimanjaro. De 40 kamers zijn comfortabel en zijn voorzien van airconditioning.


Kambi Ya Tembo - Sinya - Kilimanjaro National Park

Tegenover de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro en de eindeloze Afrikaanse savanne, biedt Kambi ya Tembo een fantastisch uitzicht. Het kamp bestaat uit 14 tenten met elk een eigen badkamer. Het land van Sinya en Elerai heeft een overvloed aan natuurlijke rijkdommen en is de thuisbasis van enkele van de grootste olifanten in Oost-Afrika. Sinya is een privé concessie van ongeveer 600 vierkante km, grenzend aan het Amboseli National Park in Kenia. Het reservaat biedt spectaculaire landschappen met een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro, Mount Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok. Een unieke natuur en culturele ervaring. Het Kambi ya Tembo camp is een gemeenschapsproject ten behoeve van de Maasai van Sinya. Activiteiten omvatten gamedrives, wandelsafari's begeleid door Maasai krijgers, interactie met de lokale Maasai inclusief deelname aan ceremonies, indien beschikbaar.


Maramboi Tented Camp - Tarangire National Park

Maramboi is een fraai tented camp dat ligt tussen het Tarangire en Lake Manyara National Park in. Vanuit het camp heeft u uitzicht over het Manyara meer. Het gebied is een corridor voor het wild dat tussen de twee parken beweegt. Vanuit de lodge is soms het wild al te zien. De ingang van Tarangire ligt op ongeveer 30 minuten rijden. De tenten zijn fraai ingericht en voorzien van comfortabele bedden, een privé veranda en een ensuite badkamer. In het centrale deel van het camp ligt het restaurant en het zwembad. Vanuit de lodge kunt optioneel deelnemen aan bush sundowners of nature walks.


Ngorongoro Farm House - Ngorongoro Highlands

Ngorongoro Farm House is een kleinschalige en luxe lodge gelegen bij een in bedrijf zijnde koffieplantage. De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater. Na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen. De kamers van het Ngorongoro Farm House zijn ruim ingericht en worden gekenmerkt door koloniale en lokale elementen. Alle kamers hebben een eigen zitgedeelte en een en-suite badkamer. Daarnaast beschikken de suites over een privé veranda. Na een reis- of safaridag kunt u bijkomen in het zwembad of geniet u van een massage. In het restaurant heeft u keuze uit vele gerechten en proeft u van de lokale producten.


Flame Tree Cottages - Zanzibar

Flame Tree Cottages is gestart door een passievolle familie in het noordwesten van Zanzibar, gelegen aan de turquoise blauwe water van Nungwi. Ideaal om een verfrissende duik te nemen of juist te gaan snorkelen om al het moois onder water te zien. Want op een kleine boottocht hier vandaan kunt u de onderwaterwereld van Mnemba Atoll bewonderen. Alle kamers zijn gelegen in een tropische tuin en aan een van Zanzibar ’s mooiste stranden. Elke kamer is leuk en knus ingericht waardoor je je meteen thuis voelt. Naast dat u hier goed kunt ontspannen zijn er ook yogalessen te doen die worden georganiseerd door Flame Tree Cottages. Uiteraard is dit alles met uitzicht op de prachtige blauwe oceaan.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Tanzania.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet. Dit zijn ruime en comfortabele landrovers/landcruisers waarvan het dak tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • U verblijft in kleinschalige, familievriendelijke, Tanganyika Camps midden in de natuur
 • Rustig programma door beperkte reisafstanden en meerdere overnachtingen op één locatie. Zo is er ook gelegenheid voor ontspanning.
 • Naast de natuur maken de kinderen ook kennis met de cultuur in Tanzania. Zo bezoekt u een , niet toeristische, Masai gemeenschap en de Hadzabe stam bij Lake Eyasi.
 • Deze reis geeft veel afwisseling. Naast safari’s per auto maakt u ook wandelingen en zelfs een fietstocht.
 • Kwalitatief goed eten tijdens uw verblijf. Groente, fruit, vlees en eieren komen van de eigen boerderij in de Ngorongoro Highlands
 • Geen camps met grote restaurants en lange rijen voor de buffetten.
 • Goede behandeling van de chauffeur. Hij heeft een goede slaapplaats en krijgt goed eten vanuit de lodge.
 • Persoonlijke aandacht en service door de kleinschaligheid van de camps.
 • Op Zanzibar bieden we een ruime keuze aan resorts. Hierdoor kunnen we het resort kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen

 • We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.

  lees meer
  -
  Sjoerd & Petya
 • fotosafari: Na een overnachting in Arusha ging het los.

  lees meer
  -
  Wink & Hennie Blomsma
 • de safari week was gewoonweg fantastisch

  lees meer
  -
  De G5
 • Het leek of we veel langer dan die 10 dagen.

  lees meer
  -
  Anja en Marcel


print deze reisterug naar het overzicht