Tanzania Privé Kampeersafari (budget)

routekaart Tanzania Privé Kampeersafari (budget)

Een kampeersafari in Tanzania is een prachtige manier om het safari gevoel te ervaren. En dat voor een budget prijs! Kamperen is ideaal voor degene die midden in de natuur willen overnachten, waarbij u slaapt op opklapbare bedden in tenten. Kussens, hoeslakens en dekens zijn aanwezig en hoeft u niet mee te nemen. De tenten zijn ruim genoeg voor 2 personen en hebben een speciale bescherming om insecten buiten te houden. Achter de landrover is een aanhangwagen gekoppeld waarin de kampeerbenodigdheden vervoerd worden. De chauffeur en kok zetten de tent op, maken schoon en koken drie maaltijden per dag. Op de kampeerplaatsen zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen aanwezig. Tijdens deze leuke kampeersafari komt u langs de populairste safariplekken in het noorden van Tanzania.

Reisduur: 8 dagen
Arusha - Lake Manyara - Serengeti National Park - Ngorongoro - Tarangire National Park Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kilimanjaro - Arusha

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Arusha - Lake Manyara National Park

De ochtend is vrij te besteden. Na de lunch maakt u kennis met uw Tanzaniaanse privéchauffeur. De komende nachten gaat u 'back to basic' tijdens een kampeersafari. De nachten wordt doorgebracht in tweepersoons koepeltentjes op eenvoudige campsites. De tenten zijn voorzien van opklapbare bedden en inclusief beddengoed. Er reist ook een kok/kamp assistent mee die helpt bij het opzetten van het camp en het bereiden van de maaltijden. De reis gaat naar het Lake Manyara National Park waar een gamedrive op het programma staat. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is desondanks zeer divers. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen veel vogelsoorten. Tijdens de gamedrive kunt u onder andere bavianen, giraffen, olifanten, buffels, nijlpaarden en flamingo’s spotten. Het park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen. U overnacht op een campsite nabij Mto wa Mbu.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Lake Manyara - Serengeti National Park

Na het ontbijt reist u verder naar het Serengeti National Park. Onderweg zult u een picknick-lunch nuttigen. De Serengeti is met een oppervlakte van 14.763 km2 het grootste, en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes & zebra’s. Een kudde van meer dan een miljoen dieren trekt van het ene naar het andere park. Na aankomst op de campsite staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Serengeti National Park

Vandaag staan er gamedrives op het programma. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ bestaande uit buffel, luipaard, neushoorn en olifant is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Serengeti National Park - Ngorongoro Crater

Vandaag reist u naar Ngorongoro National Park (Crater). Onderweg zijn met geluk nog wilde dieren te zien. U luncht bij de Olduvai Gorge. Deze kloof is bekend geworden door de vondst van fossielen van mensachtige door de Leaky- familie. Na aankomst op de campsite is de rest van de dag ter vrije besteding. Vanaf de Simba Camp Site kunt u genieten van het fraaie uitzicht over de krater. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Ngorongoro Crater - Ngorongoro Highlands

Een hoogtepunt van uw safari-reis is een tocht in de Ngorongoro Crater! Na het ontbijt maakt u deze halve dagtour. U heeft hier de meeste kans om de ‘Big Five’ te zien. Andere dieren die hier leven, zijn: zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Op de bodem van de krater (bij de meren) leven veel vogelsoorten, waaronder flamingo’s. Na het bezoek aan de krater reist u naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht op de campsite. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Ngorongoro Highlands - Tarangire National Park

Samen met uw privéchauffeur rijdt u vandaag verder naar het Tarangire National Park. Van juni tot december is dit park zeer de moeite waard vanwege de droge periode. De dieren komen naar Tarangire toe om te drinken; daar zijn dan nog een paar grote poelen met water. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. Na aankomst en lunch maakt u in de namiddag een laatste gamedrive. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, en hyena’s. Overnachting is op een campsite bij Tarangire.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Tarangire National Park - Kilimanjaro airport

Vandaag wordt u terug gebracht naar Arusha. Lunch is in het restaurant. In de middag volgt een transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de terugvlucht.
verzorging: vliegreis in economy class

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landrover met privéchauffeur (tevens gids)
 • een overnachting in Arusha
 • overnachtingen tijdens de kampeersafari in een tweepersoons koepeltentje
 • kampeeruitrusting
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Ilboru Safari Lodge - Arusha

De Ilboru Safari Lodge in Arusha is een prima startpunt van uw safari door Tanzania. De lodge ligt vlakbij het centrum van Arusha, op 10 minuten rijden van de hoofdweg. Tijdens deze korte rit over een onverharde ziet u al veel van het lokale leven. De lodge is simpel maar goed. U overnacht in een van de chalets die geschakeld zijn per twee. Ilboru heeft een groot zwembad met ligbedden, hier is het prima vertoeven op een zonnige dag. In het restaurant is elke ochtend een goed ontbijt verkrijgbaar. Voor de lunch of het diner kunt u er ook terecht. Er is veel keuzes in het menu, van Afrikaans tot Europees en Aziatisch.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Tanzania.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet. Dit zijn ruime en comfortabele landrovers/landcruisers waarvan het dak tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • Tijdens deze reis overnacht u in tenten op kampeerplekken. Dit zorgt er voor dat de reis een stuk voordeliger wordt in vergelijking met een reis waarbij u overnacht in lodges.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Tanzania

 • “We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.”

  lees meer
  -
  Sjoerd & Petya
 • “fotosafari: Na een overnachting in Arusha ging het los.”

  lees meer
  -
  Wink & Hennie Blomsma
 • “de safari week was gewoonweg fantastisch”

  lees meer
  -
  De G5
 • “ Het leek of we veel langer dan die 10 dagen.”

  lees meer
  -
  Anja en Marcel


print deze reisterug naar het overzicht