Tanzania in het laagseizoen (maart tm mei & nov)

routekaart Tanzania in het laagseizoen (maart tm mei & nov)

Speciaal voor u hebben we een speciale safari-aanbieding in Tanzania welke geldig is tijdens het laagseizoen. Een safari in deze periode is een echte aanrader. De maanden april en mei en de periode 01 november t/m 21 december worden gekenmerkt door het laagseizoen. Dit zijn de maanden waarin doorgaans de regens vallen. Dit betekent echter niet dat een safari in deze periode niet mogelijk is. Het regent meestal niet de gehele dag. Het laagseizoen biedt u een aantal voordelen. De prijzen voor safari’s liggen veel lager en in de nationale parken is het een stuk rustiger. Fotograferen kan zeer goed, er is weinig stof in de lucht en het landschap is fris groen. De migratie van de gnoes is in deze periodes ook in Tanzania. U maakt deze reis in een comfortabele 4wd landrover en overnacht in lodges.

Noot: Uiteraard liggen de prijzen van onze overige safari's door Tanzania ook lager in deze reismaanden. Om voordeliger uit te zijn kunt u ook kiezen voor onze Budget Safari door Tanzania.

Reisduur: 8 dagen
Arusha - Tarangire National Park - Ngorongoro Crater - Serengeti National Park - Lake Manyara - Arusha Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kilimanjaro - Arusha

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Arusha - Tarangire National Park

Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. Van juni tot december is dit park zeer de moeite waard vanwege de droge periode. De dieren komen naar Tarangire toe om te drinken; daar zijn dan nog een paar grote poelen met water. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. Na aankomst en de lunch in de accommodatie staat er een gamedrive op het programma. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3 Tarangire National Park - Ngorongoro Krater

Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. Na aankomst in de lodge kunt u genieten van het fraaie uitzicht over de krater tijdens de lunch. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. In de middag maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Ngorongoro Krater - Serengeti National Park

Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Onderweg stopt u in Olduvai Gorge. Deze kloof is bekend geworden door de vondst van fossielen van mensachtige door de Leaky-familie. Na de lunch in de lodge staat er een gamedrive op het programma. De Serengeti is met een oppervlakte van 14.763 km2 het grootste, en meeste bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Serengeti National Park

In de ochtend en namiddag staan er gamedrives op het programma. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ bestaande uit buffel, luipaard, neushoorn en olifant is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Serengeti National Park

Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Serengeti N.P. - Lake Manyara National Park

U verlaat deze morgen het Serengeti National Park en rijdt in zuidoostelijke richting naar het volgende safaripark genaamd Lake Manyara National Park. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. De rit gaat vervolgens verder naar het Lake Manyara National Park. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is zeer divers en loopt uiteen van moerassen tot savannevlaktes tot dichte bossen. U heeft een overnachting in een accommodatie vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft op het meer.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Lake Manyara - Arusha - Kilimanjaro airport

Na het ontbijt maakt u een gamedrive in het Lake Manyara National Park. Samen met uw gids gaat u op zoek naar al het grote en kleine wild dat in het park leeft. Na de lunch volgt in de loop van de dag de transfer naar Kilimanjaro airport.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen. De reissom voor twee personen, exclusief vliegreis, bedraagt:
 • ca. € 2649 per persoon (01 april t/m 25 mei).
 • ca. € 2995 per persoon (maart, 01 november t/m 21 december).
Reist u met meer dan twee personen dan zal de reissom lager uitvallen. Deze prijzen zijn op aanvraag evenals eventuele eenpersoonskamers.
bekijk meer

Accommodatieinklappen

Tarangire Sopa Lodge - Tarangire National Park

Onderdeel van de Sopa keten is deze lodge een van de weinige accommodaties in het Tarangire National Park. De 75 kamers zijn zeer ruim opgezet en hebben een balkon met een prachtig uitzicht op het nationale park. De lodge beschikt verder over een zwembad, bar en restaurant. Met name deze laatste is prachtige gelegen met een wijds uitzicht over de savannevlakte.


Ngorongoro Sopa Lodge - Ngorongoro Crater

Deze grote lodge, van de Sopa keten, is gelegen op de kraterrand. Het is de enige lodge die aan de oostkant van de krater ligt. De kamers zijn ruim opgezet en hebben een geweldig uitzicht over de krater. Door de ligging aan de oostkant van de krater is dit tevens de enige lodge waar u kunt genieten van de zonsondergang. Tot slot beschikt de lodge als enige over een zwembad. Door de hoogte van 2000 meter is deze echter vaak te koud om te gebruiken.


Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park

In het zuidwestelijke deel van de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti ligt de Serengeti Sopa Lodge. De 69 kamers en 4 suites zijn ruim van opzet en beschikken over een eigen badkamer, lounge en balkon. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende savannevlakte. Het hoofdgebouw van de lodge is voorzien van een restaurant en bar beide hoger gelegen. Zo kunt u tijdens het diner genieten van het wild. Vanuit de lodge bent u zo in het centrale gedeelte van de Serengeti waar u, door het altijd aanwezige water, de grootste kans heeft op het zien van dieren. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen genieten in het zwembad van de lodge.


Kirurumu Tented Lodge - Lake Manyara National Park

Dit tented camp ligt aan de rand van de Great Rift Vally. De 26 luxe tenten van het camp zijn voorzien van alle comfort. De traditioneel koloniale inrichting zorgt voor een comfortabel verblijf. Tijdens het ontbijt kunt u genieten van een spectaculaire zonsopkomst over het Lake Manyara National Park. Omdat de ingang van het nationale park op korte afstand ligt is dit camp een ideale uitvalsbasis voor een safari in dit park.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Tanzania.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet. Dit zijn ruime en comfortabele landrovers/landcruisers waarvan het dak tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • Tijdens deze reis verblijft u in lodges van de Sopa keten, zo kunnen we u een goede prijs - kwaliteitverhouding bieden. De lodges zijn goed gelegen in de nationale parken. Verblijft u liever in kleinschaligere tented camps, dan kunnen we de reis uiteraard aanpassen.
 • Tijdens de maanden april, mei en november is het rustiger in de nationale parken.
 • In Tanzania bieden we een ruime keuze aan lodges. Hierdoor kunnen we de lodge kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Tanzania

 • “We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.”

  lees meer
  -
  Sjoerd & Petya
 • “fotosafari: Na een overnachting in Arusha ging het los.”

  lees meer
  -
  Wink & Hennie Blomsma
 • “de safari week was gewoonweg fantastisch”

  lees meer
  -
  De G5
 • “ Het leek of we veel langer dan die 10 dagen.”

  lees meer
  -
  Anja en Marcel

Tip: Tanzania in het green season?

Annefleur in Tanzania - green season

"Mijn gedachten gaan direct naar de beelden die ik van National Geographic ken, het geel gedroogde gras van de Serengeti, acaciabomen met een ondergaande zon en de Grote Trek waarbij de wildebeesten de rivier oversteken. Mijn collega’s stellen al snel mijn beeld hiervan bij, ik reis namelijk in het regenseizoen..." Lees het blog van Annefleur over reizen in het green seasonprint deze reisterug naar het overzicht