Menu

Gorillatrekking & Tanzania Safari

Tijdens deze reis wordt een gorillatrekking in Oeganda gecombineerd met een safari in Tanzania. In Oeganda maakt u een gorillatrekking in Bwindi. Een bijzondere ervaring om oog in oog te staan met deze zeldzame dieren. Soms naderen de ‘vriendelijke reuzen’ je op een afstand van ongeveer twee á drie meter! Een safari wordt gemaakt in Tanzania. Samen met een deskundige ranger maakt u gamedrives over de uitgestrekte savannes van de Serengeti. U maakt ook safari’s in de Ngorongoro Crater en het Tarangire National Park. Indien gewenst kunt u deze reis nog verlengen met een ontspannen verblijf aan het strand op Zanzibar.

Reisduur: 12 dagen

Entebbe - Bwindi - Arusha - Tarangire - Lake Manyara - Serengeti National Park - Ngorongoro Highlands - Arusha

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Gorillatrekking & Tanzania Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U combineert een prachtige gorillatrekking in de tropische bossen van Oeganda met een indrukwekkende safari's op de vlaktes van Tanzania. 
 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner ter plaatse.
 • Gorilla permit in bij de reissom inbegrepen. 
 • Volledig verzorgde reis met professionele privé gids/chauffeur.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief. Dus ter plaatse weing extra kosten. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

gnoe's - Serengeti - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Entebbe - Kampala
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar het hotel in Kampala gebracht, waar u een eerste overnachting heeft. De hoofdstad van Oeganda, Kampala is met haar circa 1,5 miljoen inwoners de grootste stad van het land. De stad is een mix tussen oude koloniale, moderne en Indiase gebouwen. Net buiten de stad vindt u prachtige groene heuvels, moeraslanden en Lake Victoria. 
Dag 2 Kampala - Bwindi
De reis gaat vandaag naar het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Hoe lang u precies onderweg bent is afhankelijk van het gebied waar u zult verblijven. Onderweg naar Bwindi wordt er een stop gemaakt, waar u de gelegenheid heeft om wat inkopen te doen. De Muzungu (blanke reizigers) zijn altijd een leuke bezienswaardigheid voor de kinderen in het dorp. Ook zult u veel theeplantages tegenkomen. In de middag arriveert u in de lodge, waar u kunt ontspannen en alvast kunt genieten van de geluiden van het tropische regenwoud. Bwindi is één van de twee plaatsen in de wereld waar berggorilla's te vinden zijn. 
Dag 3 Bwindi
In de vroege ochtend start uw trekking. Samen met de gids gaat u op zoek naar de gorilla families. De kans is groot dat deze gevonden worden (90%), maar het blijven dieren die uiteraard hun eigen plan trekken. Vaak wordt de route met kapmessen vrijgemaakt om dichterbij een gorilla familie te kunnen komen. Door de hoge ligging is de tocht vrij intensief en zwaar, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde. U blijft ongeveer een uur bij de gorilla's om ze waar te nemen. Vervolgens wandelt u terug naar de accommodatie. De rest van de middag is ter vrije besteding, afhankelijk van de duur van de trekking. Bent u voor 17:00 uur terug, dan kunt u optioneel nog een dorpje van de Batwa Pygmeeën bezoeken.
Dag 4 Bwindi - Kampala
Een lange reisdag vandaag naar Kampala, ongeveer 500 km rijden. Onderweg kunt u een stop maken op de evenaar en indien gewenst bij Mpigi Royal Drum Makers, waar traditionele trommels worden gemaakt.
Dag 5 Kampala - Entebbe - Arusha
U heeft een transfer naar de luchthaven van Entebbe, waar u incheckt voor de regionale vlucht naar Tanzania. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw hotel in Arusha gebracht. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. 
Dag 6 Arusha - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. In Tarangire bevinden zich een paar grote poelen met water waar de dieren naartoe gaan om te drinken. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.
Dag 7 Tarangire National Park
Vandaag staan er wederom gamedrives op het programma in het Tarangire National Park. Afhankelijk van uw overnachtingsadres neemt u een picknick lunch mee voor onderweg of luncht u in de accommodatie.
Dag 8 Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro Highlands
Na het ontbijt reist u naar het Lake Manyara National Park. Na aankomst wordt er een gamedrive in het park gemaakt. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is desondanks zeer divers. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen veel vogelsoorten. Met geluk ziet u tijdens een gamedrive ook bavianen, giraffen, olifanten, buffels, nijlpaarden en flamingo’s. Het park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen. Na de gamedrive rijdt u naar de Ngorongoro Hooglanden waar u overnacht.
Dag 9 Ngorongoro - Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 10 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 11 Serengeti - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 12 Arusha
Dag ter vrij besteding. De lunch en het diner zijn vandaag voor eigen rekening. Omdat de meeste vluchten naar Europa pas 's avonds laat vertrekken, staat de kamer nog wel de hele dag tot uw beschikking. Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Entebbe - Kilimanjaro
 • genoemde transfers en vervoer per 4wd safariwagen(minibus in Oeganda) met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • permit voor gorilla trekking
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Oeganda, ca. USD 50 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 4.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Bwindi (accommodatie afhankelijk van trekking locatie)
incl. ontbijt
Afhankelijk van de locatie van de trekking verblijft u in een van de volgende accommodaties:
 • Buhoma Haven Lodge incl. ontbijt
 • Gorilla Mist Camp  incl. ontbijt
 • Bwindi Gorilla havens Lodges incl. ontbijt
 • Gorilla Valley Camp incl. ontbijt

Green Hills of Africa - Arusha
incl. ontbijt
Deze kleinschalige accommodatie ligt ideaal tussen de internationale luchthaven van Kilimanjaro en Arusha in. Door een nieuwe weg kunt u de volgende dag eenvoudig uw reis vervolgen naar een van de wildparken zonder door het drukke centrum van Arusha te hoeven rijden. U verblijft in een van de zes kamers die geschakeld liggen temidden van een groene omgeving. De kamers zijn niet heel ruim maar bieden zeker genoeg comfort voor een overnachting. Heeft u overdag tijd, dan kan er gezwommen worden in het grote zwembad van de lodge, of u kunt ontspannen op een van ligstoelen. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke gerechten. 's Avonds kunt u bij het haardvuur onder het genot van een drankje de dag doorspreken. De Green Hills of Africa Lodge is een ideale plek om uw reis te starten, of uw reis in alle rust af te sluiten in afwachting van uw terugvlucht. 

Sangaiwe Tented Lodge - Tarangire National Park
incl. alle maaltijden
Gelegen op veertig hectare gemeenschapsland biedt Sangaiwe Tented Lodge u een rustige omgeving om te ontspannen na een drukke safaridag. De kleinschalige lodge beschikt over 18 tenten, welke allen comfortabel zijn ingericht en zijn gebouwd op een houten verhoging, waardoor ze een mooi uitzicht bieden over Lake Burunge en de Great Rift Valley. De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een bar, een restaurant en een groot terras met een fraai uitzicht op de wildrijke vlakte. Neem na uw safari een verfrissende duik in het zwembad. De lodge is niet omheind, dus met een beetje geluk kunt u het wildlife zelfs in of rondom de lodge tegenkomen. Vanuit deze lodge kunt u gemakkelijk gamedrives maken in het nabijgelegen Tarangire National Park dat u bereikt via de nieuwe Sangaiwe Gate. 

Eileen's Tree Inn - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Eileen’s Trees Inn ligt bij het dorp Karatu, wat ongeveer 2,5 uur rijden is vanaf Arusha en 3,5 uur vanaf Kilimanjaro international airport. Alle kamers zijn gesitueerd in een prachtige tuin waar u ook een bar, kleine lounge area en een restaurant kunt vinden. De ruime kamers zijn netjes, schoon en in een Afrikaanse stijl gedecoreerd. Alle kamers staan afzonderlijk van elkaar in de tuin en hebben elk hun eigen veranda. De badkamers zijn voorzien van een ruime douche met heet water. Eileen’s Trees Inn is kort gezegd een prima accommodatie waar u voor een of twee nachten heerlijk kunt verblijven

Serengeti Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Kati Kati Tented Camp is een mobile tented camp gelegen in het centrale gedeelte van de Serengeti. Voor diegene die echt midden in de natuur wil overnachten is dit de perfecte plek! Het camp beschikt over 15 comfortabele ingerichte tenten met ensuite faciliteiten. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier worden alle maaltijden geserveerd. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u bij het kampvuur, en onder het genot van appetizers en snacks, met de andere gasten de dag doornemen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »