Menu

Rondreis Kenia en Tanzania

Tijdens deze rondreis door Kenia en Tanzania bezoekt u zowel de Masai Mara als het Serengeti National Park. Volgens velen zijn dit de twee mooiste parken van beide landen. U heeft een goede kans om de voltallige big five te spotten. Ook de enorme kuddes gnoes en zebra’s, die constant migreren, zijn te zien. U maakt deze reis samen met een ervaren chauffeur die tevens een uitstekende safarigids is.

Noot: Deze reis kan uiteraard worden uitgebreid met een strandverlenging op het tropische eiland Zanzibar.

Reisduur: 10 dagen

Nairobi - Lake Naivasha - Masai Mara - Serengeti - Ngorongoro - Arusha

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Kenia en Tanzania inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Kenia & Tanzania.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet. Deze zijn ruim en comfortabel en het dak kan tijdens de safari omhoog worden geklapt.
 • Gedurende deze reis verblijft u in kleinschalige tented camps. 
 • In de maanden juli t/m oktober heeft u een goede kans om de migratie van de gnoes en zebra's te zien.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

gnoe river crossing - masai mara - Kenia - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Nairobi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Nairobi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Hier heeft u een overnachting voordat de safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Nairobi - Lake Naivasha
Na het ontbijt wordt u door uw privéchauffeur (tevens gids) opgehaald bij het hotel in Nairobi. U verlaat de drukte van de stad en rijdt naar Lake Naivasha, het op een na grootste zoetwatermeer van Kenia. Dit hoogst gelegen meer in de Riftvallei vorm het leefgebied van meer dan 500 vogelsoorten zoals bonte ijsvogels, de Afrikaanse visarend en pelikanen. Het meer heeft prachtige lagunes en oevers begroeid met papyrus. Na de lunch in de accommodatie is de rest van de dag vrij te besteden. Optioneel kunt u een boottocht maken. Met geluk ziet u wild langs de waterkant en nijlpaarden in het meer. 
Dag 3 Lake Naivasha - Masai Mara
Door de Riftvalley, met uitzicht op de slapende vulkaan Mt. Longonot, reist u naar het bekende Masai Mara Game Reserve. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive. Wat het Krugerpark voor Zuid-Afrika is, is het Masai Mara Game Reserve voor Kenia. Het park grenst aan Tanzania en het aantal wildsoorten is enorm. Het landschap bestaat voornamelijk uit savannes, heuvels, acaciabossen en met name rond de Mara rivier liggen de bossen.
Dag 4 Masai Mara Game Reserve
De gehele dag staan gamedrives in de Masai Mara op het programma. Een picknick lunch wordt meegenomen vanuit de lodge. De tijden en duur van de safari kunt u afspreken met de chauffeur. Het park is een prima leefgebied voor de ‘big five’. De vijf diersoorten die hiertoe behoren zijn buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De term is ooit bedacht door jagers die deze dieren beschouwden als het moeilijkst te schieten. In de rivieren ziet u vaak nijlpaarden en op de oevers liggen krokodillen te zonnen. Op de uitgestrekte vlaktes grazen veel antilopensoorten waaronder Grant- en Thomson gazellen, hartebeesten, impala’s en topi’s. In de maanden juli t/m oktober staat het park compleet in het teken van de 'grote migratie'. Meer dan anderhalf miljoen gnoes en zebra’s trekken dan over de grasvlaktes op zoek naar vers gras. In hun voetsporen volgen roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s. Een geweldig spektakel om te zien.
Dag 5 Masai Mara - Serengeti National Park/noord
Vandaag staat een lange reisdag op het programma. U wordt naar de grens met Tanzania gebracht (Isebania) waar u afscheid neemt van uw Keniaanse chauffeur. Een picknick lunch voor onderweg wordt meegenomen. Na de benodigde grensformaliteiten wordt u in Tanzania verwelkomd door uw nieuwe chauffeur en auto. Vervolgens gaat de reis verder naar het Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na aankomst in de Serengeti wordt de route naar de lodge deels als gamedrive gereden.
Dag 6 Serengeti National Park/noord
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 7 Serengeti National Park/centraal
Na het ontbijt reist u naar een ander deel van het Serengeti National Park. De route wordt gereden als gamedrive. Afhankelijk van de reistijd neemt u een picknick lunch mee vanuit uw accommodatie of luncht u in het volgende camp.
Dag 8 Serengeti - Crater - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. Een picknicklunch wordt meegenomen. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar Karatu waar u overnacht.
Dag 9 Ngorongoro Highlands
Er staat een leuke fietstocht nabij het dorpje Mto Wa Mbu op het programma. De duur van de excursie is ongeveer drie uur. U legt een gemakkelijke fietstocht af door de dorpjes en de plantages die in het achterland liggen. Uw gids vertelt u over de verbouwing van rijst en de verschillende bananensoorten op de enorme plantages. Indien gewenst kan het lokale bananenbier of de bananenwijn zelfs geproefd worden. U kunt ook een stop maken bij houtsnijwerkers of een tinga tinga schilderijenshop. Uiteraard kunt u deze stops ook overslaan als u dat even aangeeft bij uw gids. De fietstocht is een interessante en leerzame excursie waarbij een goede indruk krijgt van het leven van de inwoners in Mto Wa Mbu. Na de excursie wordt u teruggebracht naar de accommodatie. 

Noot: Optioneel kunt u in de middag een gamedrive maken in het Lake Manyara National Park. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen vele vogelsoorten waaronder flamingo’s die complete delen van het meer roze kleuren.
Dag 10 Ngorongoro Highlands - Arusha - Kilimanjaro - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De reis gaat terug naar Arusha waar wij een dagkamer voor u reserveren. U kunt hier gebruik van maken in afwachting van uw terugvlucht. De lunch en het diner zijn voor eigen rekening. Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht. Hier neemt u afscheid van uw privéchauffeur en eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per safariwagen (minibus in Kenia, 4wd in Tanzania)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Kenia, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.ecitizen.go.ke)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 4.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Tamarind Tree Hotel Nairobi - Nairobi
incl. ontbijt
Tamarind Tree Hotel biedt een heerlijk verblijf in Nairobi, nabij het centrum, het nationaal park, Wilson Airport en het wereldberoemde restaurant 'The Carvnivore'. Het hotel is voorzien van een groot zwembad, fitnesscentrum en een tropische tuin. De kamers zijn erg ruim en modern ingericht. De lichtinval en de kleurencombinatie geven de kamer een ontspannen sfeer.  Behalve standaard kamers zijn er ook verschillende type suites en familiekamers.  Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw vlucht of uw safari.
 

Lake Naivasha Sopa Lodge - Great Rift Valley Lakes
incl. alle maaltijden
Genieten van een prachtig uitzicht over Lake Naivasha en vele soorten flora en fauna? Dat kan tijdens een verblijf in de Lake Naivasha Sopa Lodge. Deze lodge is gelegen op een 120 hectare groot terrein en wordt omgeven door acaciabomen. Faciliteiten bestaan uit een fitnessruimte, restaurant en bar. Op warme dagen en tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij het zwembad. U overnacht in een van de 84 kamers van de lodge. Alle kamers zijn uitgerust met mahoniekleurig meubilair en zijn voorzien van grote ramen. In de tuin van de lodge is regelmatig wild, met name apen en vogels, te zien. Ook is het terrein van de lodge in trek bij waterbokken en didkdiks. Tijdens een verblijf in de Lake Naivasha Sopa Lodge zult u zich helemaal één voelen met de natuur. Bovendien organiseert de lodge diverse recreatieve activiteiten voor haar gasten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellige Afrikaanse avond of een barbecue?

Hammerkop Migration Camp - Masai Mara Game Reserve
incl. alle maaltijden
In het hart van het wereldberoemde Masai Mara National Reserve ligt het intieme Hammerkop Migration Camp. Onder de schaduw van inheemse bomen liggen 7 luxe canvas tenten, allen met uitzicht op de Mara rivier. De tenten zijn comfortabel ingericht en voorzien van een-suite badkamer. Er is tevens een familietent, welke bestaat uit twee samengevoegde tenten. In de loungetent vinden het ontbijt en diner plaats en ’s avonds kunt u bij de vuurplaats genieten van een prachtig zicht op de Afrikaanse sterrenhemel. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden biedt dit kamp u, in de juiste periode en met geluk, de kans om getuige te zijn van de jaarlijkse migratie van wildebeesten, gazellen en zebra’s. Uiteraard kunt u vanuit hier ook op zoek naar ander wildlife tijdens de gamedrives die u hier twee maal daags met uw eigen gids maakt. 

Mara Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Mara Kati Kati Tented Camp is een mobiel tented camp gelegen in het noorden van de Serengeti. Het camp is open in de maanden juni t/m november. Dit camp is een goede keuze om de kansen op het zien van de migratie te vergroten. Het camp is zo ingericht dat het een minimale impact heeft op de natuur. Zo beschikt het camp over zonnepanelen. Het camp beschikt over elf comfortabele maar basic ingerichte tenten. Uw tent heeft een eigen toilet, wastafel en bucket-shower. De staff zorgt voor warm water dat boven het kampvuur wordt verwarmd. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier zijn de maaltijden in buffetvorm inbegrepen. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u gezellig bij het kampvuur zitten. Dit camp is uitermate geschikt voor reizigers die midden in de natuur willen verblijven. Meestal gaat u in dit camp vroeg naar bed, want er zijn verder weinig andere faciliteiten.

Serengeti Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Kati Kati Tented Camp is een mobile tented camp gelegen in het centrale gedeelte van de Serengeti. Voor diegene die echt midden in de natuur wil overnachten is dit de perfecte plek! Het camp beschikt over 15 comfortabele ingerichte tenten met ensuite faciliteiten. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier worden alle maaltijden geserveerd. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u bij het kampvuur, en onder het genot van appetizers en snacks, met de andere gasten de dag doornemen.

Rhotia Valley - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Verblijven in een kleinschalig accommodatie en tegelijkertijd iets betekenen voor de lokale bevolking? Dat kan in Rhotia Valley tented camp, gelegen op een heuvel met uitzicht over de Ngorongoro Highlands. Rhotia Valley heeft een eigen kindertehuis opgezet en is inmiddels een belangrijke plek geworden voor de omgeving. Zo zijn er voor het tented camp als het kindertehuis veel voorzieningen gebouwd, zoals een bakkerij en een groentetuin. Een verblijf in het tented camp steunt direct alle projecten. De ruime rustig gelegen tenten met en-suite badkamer met douche hebben elk een eigen patio, vanwaar u kunt genieten van de omgeving. De maaltijden worden met veel zorg bereid, naast de groenten en het brood, krijgt u ook zelf geproduceerde melkproducten. Na de gamedrives of een wandeling in de omgeving kunt u genieten van het zwembad. In de avond kunt u uw safari-ervaringen delen bij het kampvuur en als het koud is, krijgt u een lekkere warme kruik mee voor in uw bed. U verblijft hier met een goed gevoel!
 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »